Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μερικοί διάλογοι από τη μαφία της Θεσσαλονίκης που προκαλούν ανατριχίλα

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της μαφίας της Θεσσαλονίκης που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας προκαλούν ανατριχίλα για τα πλοκάμια του κυκλώματος που είχε απλωθεί παντού.



ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΕΛΑ ΦΙΛΕ.
ΚΑΛΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ): ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΤΖΩΡΤΖ;

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΡΕ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;
ΚΑΛΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ): Α ΚΑΛΑ, ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΗΡΘΑ ΣΠΙΤΙ, ΡΕ ΣΥ, ΚΑΝΑΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΝΑΙ.
ΚΑΛΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ): ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ, ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΑΠΟ ΕΞΩ ΤΟ ΟΧΗΜΑ, ΕΕΕ, ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ, ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΟΡΟΦΟ ΕΙΝΑΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΥΛ ΕΞΩ ΣΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΠΑΙΖΕΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΜΜΜ (ΔΥΣΝΟΗΤΟ).
ΚΑΛΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ): ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΙ ΣΚΑΤ. ΕΙΝΑΙ;

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΞΕΡΩ ΓΩ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΟΥΤΕ ΞΕΡΩ.
ΚΑΛΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ): ΤΑ, ΤΑΜΠΕΛΑ, ΤΑΜΠΕΛΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΕΧΕΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠ’ ΕΞΩ.

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΚΑΤΑΛΑΒΑ.
ΚΑΛΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ): ΑΥΤΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΞΕΡΩ ΓΩ ΜΙΑ ΜΠΑΛΙΤΣΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙ, ΝΑ ΛΑΜΠΑΔΙΑΣΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η



ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΥΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;
ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΚΩΣΤΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΚΑΝΑ ΚΑΦΕ (ΔΥΣΝΟΗΤΟ) ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.
ΚΑΛΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ): ΚΑΛΑ, ΑΪΝΤΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΕΝΤΑΞΕΙ;
ΚΑΛΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ): ΑΪΝΤΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ): ΕΓΙΝΕ, ΕΛΑ ΓΕΙΑ.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΕΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΑΚΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΣ ΜΕ ΠΟΣΟ ΣΕ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ, ΜΕ ΤΟΥ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ.
ΚΑΛΩΝ: Ε ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΕΓΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ, ΒΓΗΚΕ 6,5% ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ, 6 ΜΕ 6,5 % ΒΓΗΚΕ.
ΚΑΛΩΝ: ΤΟ ΜΗΝΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΤΟ ΜΗΝΑ.
ΚΑΛΩΝ: ΝΑΙ.

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΛΟΙΠΟΝ.
ΚΑΛΩΝ: ΚΟΙΤΑΞΕ, ΠΡΕΠΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ.

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ: ΝΑΙ.
ΚΑΛΩΝ: ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ, ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η΄ΜΕ ΓΑΜΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ, ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΟΚ.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΗΘΟΠΟΙΟ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ): ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ....(ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ)

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ): ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΙΧΟ, ΤΙ ΛΕΕΙ;
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ, ΣΤΑ ΔΩΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΑΛΛΟΣ;

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ): ΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΡΟΜΠΑ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΓΑΜ... ΤΑ ΓΙΑ ΦΑΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΤΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝΤΙ, ΤΙΠΟΤΑ;

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ): ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ, ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Α ΘΑ ΤΟ ΓΑΜ... ΕΓΩ ΤΩΡΑ, ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΣ ΤΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΓΟΡΙ.

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ): ΠΟΥ ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ;
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ, ΕΧΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙ, ΕΓΩ ΘΑ ΑΝΕΒΩ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΝΑ ΓΑΜ....ΚΑΤΙ, ΚΑΤΙ ΜΠΑΣΤΑ... ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΤΑ ΞΕΚΟ....

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ): ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΝΕ.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΘΑ, ΘΑ ΠΑΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΘΑ ΓΙΝΩ ΑΣΤΑΚΟΣ ΣΟΥ ΛΕΩ, ΑΣΤΑΚΟΣ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΦΟΡΤΩΘΩ ΚΑΙ (ΔΥΣΝΟΗΤΟ), ΘΑ ΤΑ ΓΑΜ.... ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ, ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛ.... ΧΟΝΤΡΗ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΟΚ

Τρεις δολοφονίες, μία αυτοκτονία και μία ακόμα απόπειρα αυτοκτονίας ερευνούν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης από την πολυμελή μαφία τοκογλύφων και εκβιαστών, που ουσιαστικά έλεγχε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τρεις ανθρωποκτονίες την τελευταία 7ετία στην πόλη, ίσως έχουν σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες του υποκόσμου, που αποκαλύφθηκε. Άλλωστε, όπως φαίνεται τα θύματα είχαν διαρκώς προστριβές με αρκετά από τα 52 φερόμενα ως μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ εκτιμάται πως κάποιοι ίσως θέλησαν να φτιάξουν το δικό τους τοκογλυφικό παραμάγαζο και έτσι κάποιοι θέλησαν να τους βγάλουν από τη μέση.

Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, οι ανθρωποκτονίες ίσως έχουν σχέση με άτομα που ήθελαν να αποχωρήσουν από το κύκλωμα και εκβίαζαν με λεφτά για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Οι ίδιοι αξιωματικοί όμως εμφανίζονται απαισιόδοξοι για τον εντοπισμό στοιχείων που θα επιβεβαιώσουν αυτές τις ενδείξεις προκειμένου να προκύψει σχετικό κατηγορητήριο.

Στις έρευνες της αστυνομίας έχει τεθεί και η αυτοκτονία ενός 46χρονου, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο εξοχικό των γονιών του στην Πιερία τον Μάιο του 2009. Είχε αποπειραθεί μάλιστα να αυτοκτονήσει λίγο αφού είχε συνάντησει μέλη της Μαφίας στο Μακεδονία Παλλάς για να συζητήσουν για τα χρέη του επιχειρηματία.

Μάλιστα, πριν την αυτοκτονία του τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να τον εκβίαζαν και τον απειλούσαν με τη ζωή του, ενώ με τον υπόκοσμο αυτό φαίνεται να συνδέεται και η απόπειρα αυτοκτονίας 53χρονου επιχειρηματία, ο οποίος είχε βουτήξει στο κενό από τον 4 όροφο οικοδομής τον Οκτώβριο του 2011.  Είχε δανειστεί άγνωστο χρηματικό ποσό από τον εγκέφαλο του 2ου «πλοκαμιού» της οργάνωσης και δεν μπορούσε να πληρώσει τις δόσεις του.

Από την τεράστια δικογραφία 15.000 σελίδων, προκύπτει και ο δανεισμός ενός γνωστού πρώην προέδρου αθηναϊκής ΠΑΕ με επιτόκιο 120% τον χρόνο και ο οποίος είχε πάρει 350.000 ευρώ για να επιστρέψει 620.000 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση ξενοδόχος δανείστηκε 348.000 ευρώ, επέστρεψε 210.000 ευρώ, τον ανάγκασαν να υπογράψει συναλλαγματικές 400.000 ευρώ και του προσημείωσαν το σπίτι συνολικής αξίας 900.000 ευρώ.

Προκύπτει επίσης, ότι οι αστυνομικοί μετά την αυτοκτονία του 45χρονου ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις 28 Ιουνίου 2011, διέρρευσαν επιτηδευμένα ότι στο σημείωμα που άφησε πίσω του λίγο πριν πέσει στο κενό, υπήρχαν ονόματα των εκβιαστών του. Και πράγματι ο 58χρονος επιχειρηματίας και φερόμενος εγκέφαλος της 1ης εγκληματικής οργάνωσης «τσίμπησε» και επικοινωνούσε με αστυνομικούς και τον γνωστό δημοσιογράφο για να αντλήσει πληροφορίες αν το όνομά του ήταν γραμμένο στο σημείωμα του αυτόχειρα. Οι συνομιλίες καταγράφηκαν από τον «υπερ-κοριό» της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία το ανώτατο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε., ο δημοσιογράφος, το ανώτατο στέλεχος τράπεζας, ο δικηγόρος, ο διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας και μερικά ακόμη στελέχη συνεπικουρούσαν τον 58χρονο φερόμενο «εγκέφαλο» της σπείρας στη πολυσχιδή και παράνομη δράση του.

Ο 58χρονος επέλεγε τα θύματα και έδινε εντολή επικοινωνίας μαζί του. Ένα άλλο ηγετικό στέλεχος παρείχε συμβουλές, ώστε να είναι νομιμοφανείς οι παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης, αφού ήταν άριστος γνώστης του τραπεζικού συστήματος. Τον ρόλο του «εισπράκτορα» της οργάνωσης είχε άλλο μέλος, ενώ μία εκ των δύο γυναικών της οργάνωσης, είχε τον ρόλο της τηλεφωνήτριας, σαν «εισπρακτική εταιρεία» υπενθύμισης των χρεών. Ο απότακτος αστυνομικός ήταν ο προσωπικός φρουρός του 58χρονου, ενώ εκφόβιζε τα θύματα, ώστε να είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους. Το ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ, ήταν ο βασικός πληροφοριοδότης, για τις καταγγελίες που αφορούσαν τις δραστηριότητες του 58χρονου και το «πάγωμά» τους.

Ένας τραπεζίτης ενημέρωσε τον φερόμενο εγκέφαλο για την επιχείρηση δέσμευσης των περιουσιακών του στοιχείων και των τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και μελών της οικογενείας του, με αποτέλεσμα την εκταμίευσή τους και μεταφορά τους στο εξωτερικό. Ο δεύτερος τραπεζίτης ενημέρωνε για τις ενέργειες θυμάτων της οργάνωσης. Ο ρόλος του δημοσιογράφου ήταν να εισπράττει χρήματα κατ’ επανάληψη από θύμα αλλά και λόγω της θέσης του να παρέχει πληροφορίες στον εγκέφαλο για την υπόθεση της αυτοκτονίας του εστιάτορα. Ρόλο πληροφοριοδότη, είχε και γνωστός δικηγόρος. newsit
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου