Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Πουλήστε το σπίτι για να ξεχρεώσετε στο Δημόσιο !!!(Εμείς τα γράφουμε εδώ και ένα χρόνο, ότι ο σκοπός τους ήταν να βάλουν στο χέρι της εταιρείας που θα ξεπουλήσει την εθνική περιουσία ΚΑΙ τα σπίτια μας)

Πληροφορούμαι ότι στο πολυνομοσχέδιο σκούπα, το οποίο μάλιστα θα λάβει τη μορφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, από την Κυβέρνηση του δοτού Παπαδήμου, υπάρχει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, άν κάποιος οφείλει στο δημόσιο, μπορεί να εξοφλήσει την οφειλή του με  την …ακίνητη περιουσία του!
Κατ’ αρχήν  αναφύονται πολύπλοκα και δυσεπίλυτα ερωτήματα:

- ποιός θα υπολογίζει την αξία τους ανταλασσομένου ακινήτου;
- ποιά τιμή θα ισχύει; η αντικειμενική ή η αγοραστική;
- τι θα γίνει, αν η αξία του ακινήτου  είναι μεγαλύτερη της οφειλής;

Όμως, πέραν αυτών εγείρονται και άλλα ζητήματα.
Δηλαδή, έρχεται το επίσημο κράτος και νομοθετεί με την λογική ο, τι αν δεν μπορείτε να πληρώσετε, δώστε μου το σπίτι σας!
Δεδομένου οτι επανέφεραν την προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο, πάρα πολλοί συμπολίτες μας μπροστά στον κίνδυνο να πάνε φυλακή, θα χάσουν τα σπίτια τους.
Και αν πρόκειται για τίποτα μεγαλο-οφειλέτες, έχει καλώς.
Τι θα γίνει, όμως, με τη μέση ελληνική οικογένεια, που λόγω της ύφεσης, της ανεργίας και της δραματικής συρρίκνωσης μισθών και συντάξεων, αδυνατεί να
....
ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που συνεχώς επιβάλλει το δημόσιο;
Και μάλιστα σε μια περίοδο που η αγορά ακινήτου έχει καταρρεύσει.
Αν τελικά ψηφιστεί αυτή η ρύθμιση πολύ φοβούμαι ό,τι θα έχουμε τη μεγαλύτερη αλλαγή ιδιοκτησίας μεταπολεμικά
Κάτι παρόμοιο έγινε μόνον επί κατοχής, όταν από το 1941 μέχρι το 1944 άλλαξαν ιδιοκτησία 340.000  ακίνητα!
Για να έχουμε ένα καλό ερώτημα: Τι θα τα κάνει όλα αυτά τα ακίνητα το δημόσιο;
Μήπως, θα τα παραχωρήσει  στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για τα ….περαιτέρω;πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου