Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ναι, αυτό είναι προδοσία ! Το μεγάλο παιχνίδι που πρέπει να ξέρετε…

 Aπό το ''taxalia''

Τη λέξη προδοσία, που με ευκολία χρησιμοποιούν οι Έλληνες, την χρησιμοποιούμε με εξαιρετική φειδώ στο taxalia, δηλαδή σχεδόν καθόλου. Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι κανένας Έλληνας πολιτικός δεν είναι προδότης. Δεν αποδίδουμε με ευκολία τέτοιους χαρακτηρισμούς. Εκτιμούμε ότι τα χάλια της Ελλάδας, οφείλονται σε ανικανότητα, στενοκεφαλιά, ιδεοληψίες, τεμπελιά, ανηθικότητα, ασυνέπεια των πολιτικών και άλλα αίτια και όχι στο ότι οι πολιτικοί μας προδίδουν τη χώρα. Όλοι θέλουν το καλύτερο, αλλά δεν ξέρουν πώς να το πετύχουν. Όμως το θέμα για το οποίο θα σας πούμε παρακάτω έχει όλα τα χαρακτηριστικά της “ προδοσίας.
Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
Όλοι οι Έλληνες, είμαστε πολύ ανήσυχοι για το μέλλον μας. Βλέπουμε τον ορατό κίνδυνο να γυρίσουμε σε εποχές κατοχικής πείνας.
Γιατί όμως υπάρχει αυτός ο φόβος;
Γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι με την πολιτική που ακολουθούμε ως χώρα, εξαιτίας του αποτυχημένου “ σχεδίου σωτηρίας” της τρόικας (που δεν έχει κάτι να τη συνδέει συναισθηματικά με τον ελληνικό λαό, συνεπώς μας μεταχειρίζεται σαν σκλάβους, χωρίς έλεος), δεν πρόκειται να επανακάμψει η οικονομία.
Είναι προφανές ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Όσες περικοπές κι αν κάνουμε, όσο κι αν είναι το ποσοστό του κουρέματος, όσο κι αν πέσει το ποσοστό του χρέους προς το ΑΕΠ, η οικονομία δεν είναι βιώσιμη, γιατί έχει καταστραφεί ο παραγωγικός ιστός και έχει διαλυθεί η κοινωνία. Είμαστε μια κοινωνία μίσους, όπου όλοι χαίρονται όταν “ πεθαίνει η κατσίκα του γείτονα” και
...
μ΄αυτές τις συνθήκες, δεν πρόκειται να αναπτυχθεί η Ελλάδα, τα επόμενα 5, 10, ή και 20 χρόνια.
Ποιό ήταν το μεγάλο “ ζόρι” για την Ελλάδα και μπήκαμε στο ΔΝΤ και δανειστήκαμε τεράστια ποσά;
Το μεγάλο πρόβλημα ήταν το έλλειμμα, το ότι δηλαδή τα έσοδα του κράτους, δεν έφταναν, δεν φτάνουν (και δεν θα φτάνουν ποτέ), για να πληρωθούν τα έξοδα.
Άρα, υπήρχε ο περίφημος κίνδυνος να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.
Αυτό δεν μας έλεγαν συνεχώς; Αυτό δεν ήταν το περιεχόμενο των απανωτών εκβιασμών τα 2 τελευταία χρόνια; Σκύψτε το κεφάλι, πληρώστε τα χαράτσια, γιατί  “ θα χρεοκοπήσουμε, δηλαδή δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις”
Όμως κάποιοι -όπως εμείς- είπαμε κάτι απλό:
Αν είναι τόσο ζόρικα τα πράγματα, αντί να σφαγιαστεί ο ελληνικός λαός, ας χρεοκοπήσουμε! Ας πάμε στην περίφημη στάση πληρωμών! (έχετε προσέξει ότι η φράση αυτή εξαφανίστηκε τον τελευταίο καιρό; Γιατί λέτε;)
Στάση πληρωμών όμως, όπως συμφέρει τον ελληνικό λαό, όχι τους δανειστές!!!!!!!!!!!!!
Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο:
Ότι η στάση πληρωμών είναι αναπόφευκτη, αλλά όταν λέμε στάση πληρωμών, εννοούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τόκους δανείων κι όχι να σταματήσουμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις !!!
Τα έσοδα του κράτους φτάνουν να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Αν δεν μπορούμε να πληρώνουμε τα πάντα και πρέπει να διαλέξουμε: τόκους ή συντάξεις, διαλέγουμε το δεύτερο!
Αυτό το απλό πράγμα λοιπόν, την στάση εξωτερικών πληρωμών την πήραν χαμπάρι οι τροϊκανοί, ως πιθανότητα.
Και τι κάνουν με το νέο μνημόνιο ΙΙ;
Ζητούν να δεσμευθούν με την υπογραφή τους οι πολιτικοί αρχηγοί, ότι δεν θα κάνουν αυτό το πράγμα ! Ότι θα βάλουν σε προτεραιότητα την πληρωμή του εξωτερικού χρέους και όχι τους μισθούς και τις συντάξεις.
Με απλά λόγια οι παμπόνηροι τροϊκανοί λένε
“ Επειδή βλέπουμε ότι δεν πρόκειται να σωθείτε με τίποτε, υπογράψτε ότι στα χρόνια που έρχονται, πρώτα θα πληρώνετε τα δάνειά σας και μόνο ό,τι περισσέψει θα το διαθέτετε για τις υπόλοιπες δαπάνες σας (μισθούς, συντάξεις κλπ)!” 
ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ: 
Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου