Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την (Αν)ασφάλεια στο Εμπορικό Κέντρο της Πρωτεύουσας?

Ο Δήμος Αθηναίων και το Πάντειο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Εθνικό  Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και το  Συνήγορο του Πολίτη διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα Εγκληματικότητα, Αστυνόμευση και (Αν)ασφάλεια στο Εμπορικό Κέντρο της Πρωτεύουσας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, στις 18.00, στο αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» (Πειραιώς 100, Αθήνα).
Στην ημερίδα αναμένεται να παρουσιαστούν τα πορίσματα πρόσφατης έρευνας που διενεργήθηκε σε καταστηματάρχες και αστυνομικές υπηρεσίες Αθήνας και Πειραιά, υπό την επιστημονική ευθύνη της καθηγήτριας και διευθύντριας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστίνας Ζαραφωνίτου.
Η συγκεκριμένη έρευνα αποτελεί συνέχεια προγενέστερων ερευνών του ίδιου φορέα σχετικά με την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια των κατοίκων της Αθήνας. Μέσα από αυτή την έρευνα αναμένεται να αναδειχθούν οι διαστάσεις που έχει προσλάβει  το πρόβλημα της εγκληματικότητας και οι συνέπειες του στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
Επιπροσθέτως καταγράφεται ο ρόλος της αστυνόμευσης και αξιολογείται η αποτελεσματικότητα ιδιαίτερων μορφών της, όπως ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ενώ παρουσιάζονται συγκεκριμένες προτάσεις αντιμετώπισης της ‘κρίσης’.
Στο πλαίσιο της Ημερίδας παρουσιάζεται από το Βοηθό Συνηγόρου του Πολίτη και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Β.Καρύδη, η οπτική του φορέα σε σχέση με την αστική υποβάθμιση και τα δικαιώματα των πολιτών.
Η παρουσίαση της Ιωάννας Τσίγκανου, διευθύντριας Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, στηρίζεται στο ερευνητικό έργο του φορέα για την επιχειρηματικότητα, τους κινδύνους και τον ανταγωνισμό στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Μέσα από την παρουσίαση που θα γίνει από τη διευθύντρια Ερευνών αναμένεται να αναδειχθούν συγκεκριμένες
και λιγότερο ορατές όψεις του μεταναστευτικού ζητήματος στη χώρα και την ενδεχόμενη μεταφορά ‘κινδύνων’ από το οικονομικό στο ποινικό πεδίο με σημαντικέs προεκτάσεις στο δίπολο επιχειρηματικότητα/ανταγωνιστικότητα και κοινωνική συνοχή.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο Δδμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο αντιπερiφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου και εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη.

Τα συμπεράσματα της Ημερίδας θα συνοψίσει ο συντονιστής της ημερίδα  καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Πανούσης.πηγή

(agiovasilema: Το λαθρο-kamini ήταν εκεί? Τι συμπεράσματα έβγαλε ο υψηλότατος Λουδοβίκος, ο ανώτατος άρχων της Αθήνας, ο μέγιστος υποστηρικτής των αλλοδαπών?)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου