Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Financial Times: Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρα πιο λογική από το καθεστώς λιτότητας

financial-times.jpg

Ο Wolfang Munchau, εκ των κορυφαίων αναλυτών των Financial Times, δημοσίευσε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας μια ενδιαφέρουσα και υποστηρικτική στις αντιμνημονιακές πολιτικές άποψη.

“Από τις τέσσερις, η χειρότερη επιλογή είναι για την ακρίβεια μία. Ακολουθώντας το πρόγραμμα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα καταλήξει με 10 έτη ύφεσης, μία αναπόφευκτη έξοδο από το ευρώ και την πιθανότητα κατάλυσης της δημοκρατίας.
Θεωρώ ότι η προσέγγιση του κ. Τσίπρα είναι πολύ ριψοκίνδυνη. Όμως, μπορώ να αντιληφθώ για ποιους λόγους οι Έλληνες πολίτες θα τον υπερψήφιζαν. Η θέση του είναι σίγουρα πιο λογική από το καθεστώς λιτότητας, το οποίο δεν μπορεί να προσφέρει καμία προοπτική οικονομικής ανάκαμψης. Αυτή είναι η Γερμανία στις αρχές του 1930, για άλλη μια φορά.

Αυτό δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το αθέτηση πληρωμών αργότερα ή αθέτηση πληρωμών τώρα. Θα προτιμούσα μια χρεοκοπία αργότερα, επειδή αυτό θα επέτρεπε μια ομαλότερη δημοσιονομική προσαρμογή, την εφαρμογή λογικών μεταρρυθμίσεων και την αύξηση των πιθανοτήτων να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου