Αν οι αριθμοί δεν βολεύουν, τόσο το χειρότερο για τους αριθμούς, τους αλλάζεις!!!

Το «αξιόπιστο «ΒΗΜΑ» του Ψυχάρη, αναποδογύρισε την δημοσκόπηση, και από 31,5% ΣΥΡΙΖΑ, 25,5% ΝΔ …τα παρουσίασε …ΑΝΑΠΟΔΑ, με σκοπό φυσικά να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του συστήματος διαπλοκής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!
Από αυτό το δήθεν λάθος βέβαια μπορείτε να καταλάβετε το πόσο μεγάλο μαγείρεμα έχει πέσει στις δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα με αυτά που φαίνεται -κάνει μπαμ για να είμαστε και περισσότερο ακριβείς- το συγκρότημα του ΔΟΛ!!! Άλλωστε κάπως έτσι εξηγείται και η μεγάλη απόσταση που είχαν οι δημοσκοπήσεις πριν και από τις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαΐου, κάτι ανάλογο συμβαίνει και τώρα. Είναι τόσο τραγικοί που μέσα στον πανικό τους κάνουν τεράστια και γελοία λάθη…
Ένα απλό ξεφύλλισμα αρκεί για να καταλάβεις τι συμβαίνει… το μόνο πλέον που μπορείς να εμπιστευτείς στην συγκεκριμένη εφημερίδα και σε πολλές ακόμα είναι τα… ζώδια!!!
Αυτή την Κυριακή 3 Ιουνίου, πάντως το Βήμα προχώρησε την προπαγάνδα ένα Βήμα παραπάνω ή μάλλον παρακάτω, κάνοντας κάτι που δύσκολα θα φανταζόταν και ο πιο καχύποπτος: άλλαξε, στον σχετικό πίνακα, τα νούμερα της δημοσκόπησης της Public Issue.
Έτσι, ενώ η εταιρεία έδινε 31,5% στον ΣΥΡΙΖΑ και 25,5% στη Νέα Δημοκρατία, στον πίνακα του Βήματος διαβάζουμε το ακριβώς αντίθετο: ΝΔ: 31,5% και ΣΥΡΙΖΑ 25,5% (το δημοσίευμα του Βήματος: tovima.gr και η έρευνα της Public Issue: publicissue.gr).
Το γεγονός δεν είναι καθόλου αμελητέο, ούτε πρέπει να περάσει στα ψιλά.
Πρώτον, η Public Issue έχει αποδειχθεί, τα τελευταία χρόνια μια από τις
.....
πιο αξιόπιστες εταιρείες, ειδικά στις προβλέψεις του εκλογικού αποτελέσματος – επομένως μια πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, που δίνει, έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα.
Δεύτερον, χάρη σε αυτή την αντιστροφή, το Βήμα εμφανίζει, στο σχετικό δημοσίευμα, πέντε δημοσκοπήσεις της Παρασκευής 1ης Ιουνίου να δείχνουν όλες πρωτιά της ΝΔ – ενώ η πραγματικότητα είναι ότι τέσσερις (της Kάπα Research, της Rass, της Μarc και της Μetron Analysis) δείχνουν μικρό προβάδισμα και μάλιστα μέσα στα όρια του στατιστικού σφάλματος της NΔ (μία με δύο μονάδες), και μία (της Public Issue) δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με έξι μονάδες. Για τα παιχνίδια που παίζονται και την προπαγάνδα των δημοσκοπήσεων έχουμε ξαναγράψει, όπως επίσης έχουμε κάνει και ιδιαίτερες αναφορές για τις εταιρίες Rass, Κάπα Research, Marc αλλά και ALCO.
Πρόκειται άραγε για σφάλμα ή για συνειδητή παραποίηση; Μάλλον το δεύτερο!!!
Όπως και να έχει το θέμα το Βήμα οφείλει έστω και τυπικά να προβεί σε σχετική ανακοίνωση με εξηγήσεις και φυσικά μια μεγάλη συγνώμη όχι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ ή την Public Issue, όσο προς τους αναγνώστες αλλά και την δεοντολογία…
Αναρωτιόμαστε πόσο χαμηλά πια θα πέσουν όλοι αυτοί οι μεγάλο-δημοσιογράφοι και εκδότες, έχουν χάσει, έχουν βυθιστεί τόσο που και να μας πουν ότι αύριο θα ξημερώσει δεν θα τους πιστέψουμε, άραγε δεν το βλέπουν ή το σύστημα της διαπλοκής τους έχει τόσο θολώσει; Έλεος δηλαδή το θέμα έχει καταντήσει από γραφικό έως γελοίο πια...

Πηγή:
http://www.cretadrive.gr/news/creta-news/propaganda-tovima-allagi-stin-dimoskopisi-public-issue/