Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων του Σαμαρά.



Πηγές από την Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δήλωσαν  "Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή της στην απαρέγκλιτη και σκληρή εφαρμογή του μνημονίου και των επιταγών των δανειστών". Κάνουν δε λόγο για "συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου", καθώς "αναπαράγονται οι ίδιες αποτυχημένες και καταστροφικές μνημονιακές συνταγές".

Κατά τις ίδιες πηγές, οι προεκλογικές "εξαγγελίες" για επαναδιαπραγμάτευση εκ μέρους των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση αποτελούν "συνειδητό ψέμα", ενώ, στο ίδιο πνεύμα, εκτιμούν ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση για ευρωπαϊκή λύση για το χρέος, αλλά ότι αντίθετα η κυβέρνηση "στηρίζει τη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση της ΕΕ που οδηγεί την ευρωζώνη σε διάλυση". Εκτιμούν επίσης ότι η αναφορά του κ. Σαμαρά σε μεταρρυθμιστικές τομές, «που έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια», δείχνει την μνημονιακή κατεύθυνση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις
....
ίδιες πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι "η ύφεση και η ανεργία, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, τα οποία ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι θα καταπολεμηθούν με ένα μαγικό τρόπο, δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια, ούτε με τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής της λιτότητας", με την οποία θα "επιδεινωθεί" η κατάσταση.

Εξίσου αιχμηρή κριτική ασκούν οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για "ξεπούλημα" του δημόσιου πλούτου και ιδιωτικοποιήσεις, "ακόμα και του νερού και μάλιστα πρόσθετα από τις δεσμεύσεις των μνημονίων" που τελικά "δείχνουν τον ακραία νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης και την πρόθεσή της για πλήρη παράδοση του εθνικού πλούτου στους ιδιώτες".

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε «Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είναι ο δεύτερος που κάνει αναφορά στο κουράγιο των Ελλήνων. Ο πρώτος ήταν ο Όλι Ρεν λίγο πριν μπει η Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είναι προφανές ότι εγκαταλείπει την προεκλογική υπόσχεση της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και προσαρμόζεται πλήρως στις επιταγές της τρόικας και των πιστωτών της χώρας. Η πιο χαρακτηριστική φράση του κ. Σαμαρά είναι ότι δεν εκλιπαρεί για ελαφρύνσεις. Αποδεικνύεται έτσι ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας είχε την απόλυτη έγκριση του πρωθυπουργού όταν έλεγε ότι δεν μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση. Ο κ. Σαμαράς χαιρέτησε το θάρρος του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τον σχηματισμό κυβέρνησης αποφεύγοντας ακόμη και τον παραμικρό υπαινιγμό ότι ο κ. Βενιζέλος είναι εκ των βασικών συντελεστών για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα. Επίσης δεν αναφέρθηκε καθόλου στην διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στο ΔΝΤ και τα μνημόνια. Ξέχασε πλήρως τις κατ’ επανάληψιν δημόσιες δεσμεύσεις του. Παρέπεμψε σε βάθος τετραετίας την υλοποίηση των σημείων εκείνων πάνω στα οποία εδραιώθηκε ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Εξάντλησε την ομιλία του στην παράθεση μιας λίστας ευχών, γεγονός που προκύπτει από την συντριπτική εμφάνιση της φράσης «πρέπει να».

Από τα περίφημα 18 μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας που παρουσίασε στις 31 Μαΐου 2012 επανέλαβε ή έκανε έμμεση αναφορά σε αυτά σε λιγότερα από τα μισά με χαρακτηριστική την παντελή απουσία κάθε αναφοράς στην αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, των πολυτεκνικών επιδομάτων, των ειδικών επιδομάτων, την αποκατάσταση των ζημιών των ομολογιούχων και των ασφαλιστικών ταμείων. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αύριο θα τοποθετηθούν απέναντι στις προγραμματικές δηλώσεις όπως τις ανέγνωσε ο πρωθυπουργός και θα καταθέσουν με σαφήνεια τις θέσεις τους».

Με αφορμή τις προγραμματικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός σίγουρα ελάχιστα λησμόνησε απ' αυτά που εξαγγέλθηκαν σε προγραμματικές δηλώσεις προηγούμενων κυβερνήσεων. Σκόρπισε γενικόλογη αισιοδοξία, κυρίως όμως έκλεισε το ...μάτι σε πολλούς υποψήφιους "πελάτες". Με την νέα περαίωση στη φορολογική παραβατικότητα, με τα "μεγάλα έργα", τις εξορύξεις. Αυτά δηλαδή που όλοι υπόσχονταν στο παρελθόν και ουκ ολίγες φορές εφάρμοζαν. Η απορία όμως παραμένει: αφού όλα σωστά σχεδιάζονταν, πως και βρεθήκαμε στο καναβάτσο; Χωρίς αλλαγή προσανατολισμού, δίχως πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές και όχι αναμασημένες εξαγγελίες, η βάρκα ακόμα κι αν λέγεται ελπίδα, είναι κολλημένη στο βούρκο. Και όσο την τραβάνε στην ίδια κατεύθυνση, απλώς αναδεύεται η λάσπη».

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Πιστεύαμε ότι η αοριστολογία και η ασάφεια θα είχαν εκλείψει. Δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε το γνωστό ρεπερτόριο των προγραμματικών δηλώσεων όλων των αποτυχημένων κυβερνήσεων του παρελθόντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου