Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σοφίας Σακοράφα


ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ
Βουλευτής Β΄ Αθηνών
Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου  2012

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών Κο Ιωάννη Στουρνάρα

Θέμα: “Σκανδαλώδης μείωση σε έχοντες και κατέχοντες του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών”

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων διαχειρίζονται την κρίση με πρωτοφανή βαρβαρότητα, αφού εξοντώνουν τον κόσμο της εργασίας, οργανώνοντας ένα πραγματικό ολοκαύτωμα εργαζομένων, δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Άκρως ενδεικτικό της επιθετικής αυτής πολιτικής υπήρξε η επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, το λεγόμενο χαράτσι, το οποίο έπληξε και πλήττει βαριά τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Στη δε βάρβαρη και άδικη  επίθεση, έρχεται να  προστεθεί η σκανδαλώδης και πρωτοφανής χαριστική μείωση του τέλους στους έχοντες και κατέχοντες, αφού με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 16ης Δεκεμβρίου 2011, η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή με το Νόμο 4047/2012, προστίθενται στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 53 του νόμου 4021/2011 τα εξής “Για τα ακίνητα τα οποία δεν έχουν οικιακή χρήση και με εμβαδόν δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας άνω των χιλίων (1000) τετραγωνικών μέτρων, ο συντελεστής προσδιορισμού του τέλους του πίνακα α΄ υπολογίζεται μειωμένος κατά τριάντα τοις εκατό (30%) για το
...
άνω των χιλίων τετραγωνικών μέτρων και και κατά εξήντα τοις εκατό (60%) για το άνω των δύο χιλιάδων (2.000) τετραγωνικών μέτρων τμήμα του ακινήτου”.

Επειδή για άλλη μία φορά ο λαός μας σηκώνει το βάρος μιας κρίσης που δεν παρήγαγε, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες παραμένουν στο απυρόβλητο των πολιτικών σας επιλογών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
       Αυτή η οριζόντια εξαίρεση, απαλλάσσει ή όχι με σκανδαλώδη τρόπο και για σκανδαλώδη ποσά  συγκεκριμένους ημέτερους;
       Ποιες επιχειρήσεις και ποια νοικοκυριά απολαμβάνουν αυτής της σκανδαλώδους μείωσης του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ;
         Σε τι ποσό ανέρχεται η απώλεια εσόδων  για το ελληνικό δημόσιο από αυτή τη σκανδαλώδη μείωση του τέλους;

Παρακαλώ να κατατεθούν για ενημέρωσή μου τα παρακάτω στοιχεία αναλυτικά:
1.                     Ο κατάλογος με τα στοιχεία επιχειρήσεων και νοικοκυριών που εμπίπτουν σ΄ αυτή τη διάταξη
2.                     Το ποσό το οποίο χάνει το Ελληνικό δημόσιο από τη ρύθμιση, αναλυτικά.

Η ερωτώσα Βουλευτής


______________
Σοφία Σακοράφα
________________
Τζωρτζ 30-32, 106 82 Αθήνα, Τηλ.: 210 381 4451, Φαξ: 210 381 4681

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου