Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η τρόικα στήνει στην Ελλάδα προεμφυλιακό σκηνικό



Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος 

Συνεχίζεται αμείωτα η παράλογη διάθεση της Τρόικα να αφαιμαχθούν μέχρι στραγγίσματος, οι εναπομείνασες, παραπαίουσες και ημιθανείς μικρομεσαίες και φτωχές οικονομικές τάξεις της ελληνικής κοινωνίας. 

Τα μέτρα που εξαγγέλλονται, τα οποία τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν και θα γίνουν Νόμος του Κράτους, δίνουν τη χαριστική βολή σε όσους ακόμα επιβιώνουν μετά από 3 χρόνια αιματηρών αγώνων, μέσα στα οποία βίωσαν το «ταρτάρειο» κατρακύλισμα του βιοτικού τους επιπέδου και της αξιοπρεπούς ανθρώπινης διαβίωσης. 

Οι υπαλληλίσκοι-λογιστές της Τρόικα, βρίσκονται στο «χρυσό κλουβί» της εξουσίας και εκτός κοινωνικής πραγματικότητας, απολαμβάνοντας τα
...προνόμια και τη δύναμη που αντλούν από τους απάνθρωπους διεθνείς οικονομικούς οίκους στους οποίους λογοδοτούν, κινούμενοι πάνω και πέρα από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. 

Εκβιάζοντας εκλεγμένες κυβερνήσεις και πειθαναγκάζοντας αυτές να προβούν σε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, μη αποδεχόμενοι έσοδα που θα προκύψουν από διαρθρωτικές αλλαγές, εξευτελίζουν στα μάτια του λαού πολιτικές προσωπικότητες, απομυθοποιούν ιστορικές παρατάξεις, επιτρέπουν στα πολιτικά άκρα να αποκτήσουν δύναμη, οδηγώντας ταυτόχρονα την ελληνική κοινωνία σε μπαχαλοποίηση και αποσύνθεση. 

Οι συνεχείς περικοπές σε μισθωτούς και συνταξιούχους, η εξωφρενική φορολόγηση σε ελεύθερους επαγγελματίες, τα χαράτσια ακόμα και στα κοτέτσια και η ταυτόχρονη εκτόξευση των τιμών των προϊόντων πρώτης ανάγκης, αποδομούν την κοινωνική συνοχή και ωθούν τη μία επαγγελματική ομάδα να στρέφεται κατά της άλλης επειδή ευνοήθηκε ή αδικήθηκε αντίστοιχα. 

 Είναι αλήθεια ότι η Τριμερής Κυβέρνηση Σαμαρά, καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για να περισώσει ό,τι μπορεί από τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, πολλά εκ των οποίων κατακτήθηκαν με επικούς αγώνες πριν από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν φθάνει όμως αυτό. Έχουμε φθάσει σε τέτοιο οριακό σημείο που οι καλές προθέσεις και οι ανιδιοτελείς προσπάθειες δεν έχουν απολύτως καμία αξία και δεν χαίρουν λαϊκής εκτιμήσεως, αν αυτές δεν συνοδεύονται από καλό αποτέλεσμα. 

Η σημερινή κυβέρνηση αγωνίζεται επίμονα να διορθώσει τα κακώς κείμενα της καταστροφικής κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, η οποία πέραν της ανθελληνικής απόφασης υπαγωγής της χώρας στο μνημόνιο και το Δ.Ν.Τ., ισοπέδωσε το διεθνές κύρος και την αξιοπιστία της Ελλάδας. 

Αν όμως υπακούσει σε ό,τι εξωφρενικό διατάσσει η Τρόικα, τότε η Ιστορία θα την κατατάξει στη χορεία των αποτυχημένων κυβερνήσεων που έβλαψαν Πατρίδα και Λαό. Η κυβέρνηση δια στόματος του Πρωθυπουργού έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι αυτά τα εξοντωτικά μέτρα θα είναι τα τελευταία. Το πιστεύουμε. Αν όμως η Τρόικα με την κανιβαλική της διάθεση σε 3 ή 6 μήνες ζητήσει νέες ανθρωποθυσίες τι θα συμβεί; Θα δεχθεί η κυβέρνηση αυτή ή οποιαδήποτε μελλοντική, να υποταχθεί ή θα αντισταθεί; Ποιος μπορεί να προβλέψει τι θα επακολουθήσει σε κάθε μια περίπτωση; Ποιος μπορεί να προβλέψει την ένταση της σίγουρης λαϊκής επανάστασης και τα αποτελέσματα αυτής, στις σύγχρονες αλλά και τις επόμενες γενιές; 

Όλοι γνωρίζουμε πλέον, ακόμη και οι αδαείς, ότι το παν για την επανεκκίνηση της Οικονομίας είναι η Ανάπτυξη. Ανάπτυξη που θα φέρει σιγά-σιγά επενδύσεις, ρευστότητα και προπαντός αίσθημα ασφάλειας και πνεύμα αισιοδοξίας στις τάξεις του ελληνικού λαού. Προϋπόθεση για ανάπτυξη όμως, είναι η επιβίωση των πολιτών αρχικά και η οικονομική ισχυροποίησή τους αργότερα, ούτως ώστε να ξανακινηθεί το χρήμα και να πάρει μπροστά η αγορά. 

Τα εξαγγελλόμενα μέτρα, εκ φύσεως υφεσιακά, θα οδηγήσουν σε παταγώδη αποτυχία και μη επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης. Οι περικοπές ύψους 10%, 20% ή 30% στα εισοδήματα των πολιτών, θα αναγκάσουν τους τελευταίους να παραμείνουν αυτοβούλως, έγκλειστοι στα σπίτια τους και να καταναλώνουν ελάχιστα αγαθά. Έτσι θα μπουν κι άλλα λουκέτα, θα αυξηθεί η ανεργία, θα καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και θα βουλιάξει κι άλλο το κράτος, προσφέροντας στους ανέργους έστω το υποτυπώδες επίδομα ανεργίας. Το κράτος θα βουλιάξει επίσης, όσον αφορά τα έσοδα από φόρους που υπολογίζει να κερδίσει, εξαιτίας της αλματώδους αύξησης των καυσίμων κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,50 € ανά λίτρο. Φέτος το χειμώνα δεν πρόκειται να κινηθεί αυτοκίνητο και δεν πρόκειται να πουληθεί λίτρο πετρελαίου. Φέτος θα είναι η χρονιά του ποδήλατου και του καυσόξυλου. 

Δυστυχώς, την επαπειλούμενη αποτυχία, η Τρόικα και τα αφεντικά της, την γνωρίζουν καλύτερα από εμάς. Όλοι αυτοί γνωρίζουν ότι με αυτά τα μέτρα το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν θα πληρωθεί ποτέ. Γνωρίζουν επίσης ότι η Τριμερής Κυβέρνηση που ορθώς έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό, θα αποτύχει και τα κόμματα που την απαρτίζουν, αργά ή γρήγορα θα καταποντιστούν. Γνωρίζουν επίσης ότι αν συνεχιστεί αυτή η νοσηρή κατάσταση, στις επόμενες εκλογές που μπορεί να διεξαχθούν σχετικά σύντομα, το δίπολο που θα επικρατήσει θα είναι ακραίο, με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και αξιωματική αντιπολίτευση τη Χρυσή Αυγή. 

Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι και τα δύο κόμματα είναι το καθένα για τους δικούς του λόγους, υπέρμαχα του lobby της δραχμής και της διεθνούς απομόνωσης της Ελλάδας. Γνωρίζουν ότι οι εκ διαμέτρου αντίθετες και ακραίες θέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής, θα σημάνουν εθνικό διχασμό και ενδεχομένως εμφύλιο πόλεμο με άγνωστες συνέπειες για την βασανισμένη ελληνική κοινωνία. Γνωρίζουν με άλλα λόγια, ότι με αντιευρωπαϊκά κόμματα στην εξουσία, δεν πρόκειται η Ελλάδα να ακολουθήσει τη λεωφόρο της ευημερίας, αλλά το δύσβατο μονοπάτι της παρακμής. Αμφιβάλλω αλήθεια, αναλογιζόμενος τις αγκυλώσεις που παρουσιάζουν οι ξένοι παράγοντες, ως προς την εμμονή τους σε υφεσιακά μέτρα, αν τους ενδιαφέρει η κάλυψη των υποχρεώσεων από μέρους της Ελλάδας. 

Η άτεγκτη και άκαμπτη πρακτική της Τρόικα δείχνει ότι οι στόχοι τους είναι άλλοι. Η εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών, με την επιβολή της δραχμής που θα επαναφέρουν οι ακραίοι, η πλήρης οικονομική υποδούλωση μιας απομονωμένης, χωρίς συμμάχους, χώρας και τέλος το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών. Ας το καταλάβουμε καλά. Εδώ, στο λίκνο του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας, την αγαπημένη μας Ελλάδα, συντελείται το Μεγάλο Πείραμα της υποδούλωσης των λαών, από τους διεθνείς οικονομικούς οίκους και τα συμφέροντά τους. Αν πετύχει το πείραμα εδώ και αλυσοδεθεί ο ατίθασος λόγω DNA, Ελληνικός Λαός, τότε ο δρόμος θα είναι πανεύκολος για την επικράτηση της Παγκοσμιοποίησης σε όλη την Υφήλιο. 

 Φυλάττουμε Θερμοπύλες και γι’ αυτό δεν έχουμε δικαίωμα να λυγίσουμε. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κοντραριστεί σκληρά με τις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικα, υπερασπιζόμενη τα εθνικοκοινωνικά δίκαια, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο ελληνικός λαός είναι φιλότιμος και έχει αποδείξει μέσα από το πέρασμα των Αιώνων ότι είναι διατεθειμένος να βάλει πλάτη για τη Σωτηρία της Ελλάδας. Αρκεί τα μέτρα που θα παρθούν να μην τον σκοτώσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου