Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

«Άναψαν» τα τηλέφωνα μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου μετά το ξύλο στον Φούχτελ



20121116-013945.jpgΗ αναφορά του υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας Γιοακίμ Φούχτελ ότι η δουλειά που κάνουν 3.000 Έλληνες υπάλληλοι σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, στη χώρα του γίνεται από 1.000 Γερμανούς ήταν η θρυαλλίδα που οδήγησε εργαζόμενους και συνδικαλιστές στους δήμους σε βιαιοπραγίες εναντίον Γερμανών αξιωματούχων στη Θεσσαλονίκη.
Οι εικόνες από το κυνηγητό μεταξύ διαδηλωτών και Γερμανών που αναμεταδόθηκαν στη Γερμανία θορύβησαν την κυβέρνηση Μέρκελ και κινητοποίησαν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος -αν και ευρισκόμενος στην Μάλτα- έδωσε οδηγίες στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη να κάνει όλες τις αναγκαίες συνεννοήσεις ώστε να μην δημιουργηθεί ελληνογερμανικό διπλωματικό επεισόδιο.

Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε με
...
τον Γάλλο ομόλογό της, Ζαν-Μαρκ Ερό, τονίζοντας ότι η βία δεν αποτελεί λύση και επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί και να συζητηθεί η έκθεση της τρόικας.
Από το πρωί της Πέμπτης, αμέσως μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, έγιναν εκατέρωθεν προσπάθειες να κατέβουν οι τόνοι και να εξομαλυνθούν τα πράγματα που οξύνθηκαν μετά τις δηλώσεις Φούχτελ για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Το τελευταίο που θέλει το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου είναι να επιδεινωθεί το κλίμα στις σχέσεις με τους Γερμανούς που με τόσους κόπους βελτιώθηκε τους τελευταίους δύο μήνες. Μόνο ένα νέο κύμα αντιγερμανισμού δεν επιθυμεί τώρα η κυβέρνηση ενώ μάλιστα είναι ακόμη ανοικτή η συζήτηση για την εκταμίευση της δόσης και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Διεμηνύθη έτσι με κομψό τρόπο στον κ. Φούχτελ να μην επιμείνει στις αιτιάσεις του περί την αποδοτικότητα των Ελλήνων υπαλλήλων σε σχέση με τους πατριώτες του και αν είναι δυνατόν να ανασκευάσει.
Τις συζητήσεις έκανε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος άλλωστε έχει καλή σχέση με τον κ. Φούχτελ. Κάπως έτσι ο κ. Φούχτελ αλλά και ο Γερμανός πρόξενος στην Θεσσαλονίκη έκαναν διορθωτικές δηλώσεις διευκρινίζοντας ότι δεν μιλούν για μαζικές απολύσεις στο ελληνικό δημόσιο.
Πάντως, ο Γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από τους διαδηλωτές, προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σημειώθηκε ένταση, αλλά δεν έδωσα συνέχεια». Το ίδιο ψύχραιμος και με τάση να υποβαθμίσει το γεγονός εμφανίστηκε και ο κ. Φούχτελ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δε δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτές, ενώ για τις κινητοποιήσεις, τις χαρακτήρισε υποκινούμενες από διάφορες δυνάμεις.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν έχασε τα γυαλιά του, ο πρόξενος της Γερμανίας είπε πως «δεν ξέρω αν τα έχασα κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Τα χάνω συνέχεια, γι’ αυτό και παίρνω γυαλιά των 3 ευρώ».
Δέχθηκα μόνο ένα φλιτζάνι καφέ και ήταν μια περίεργη πρόσκληση να πιούμε από κοντά έναν καφέ». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «σε καμιά περίπτωση τα σημερινά γεγονότα δεν θα θολώσουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις».
«Η μέρα ξεκίνησε με έναν καφέ και ολοκληρώνεται με κρασί και μπύρα», είπε ο πρέσβης στην ομιλία του. Δήλωσε πως «η σημερινή μέρα είναι μια καλή μέρα για τις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας και ίσως ξαφνιαστείτε από τα γεγονότα, αλλά επιμένω». Χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα «ορόσημο» στην αμοιβαία προσέγγιση των δύο χωρών και σημείωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη της Ευρώπης και της Γερμανίας για να ξεπεράσει την κρίση.
«Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία που ανησυχούν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και θέλουν να βοηθήσουν, όχι μόνο με λόγια, αλλά με συμβουλές και δράσεις», επισήμανε και αποδοκίμασε τις «κακεντρέχειες» του «κίτρινου Τύπου».
Σημείωσε πως δεν θέλει να ωραιοποιήσει τίποτε, γνωρίζει ότι υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί η παλιά ισχυρή φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία και είναι καθήκον όχι μόνο των κυβερνήσεων των δύο χωρών, αλλά και των πολιτών, να συμβάλλουν στη σταθερότητα και ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Οι Γερμανοί, είπε, επιθυμούν μετά από ορισμένα χρόνια οι Ελληνες να λένε ότι την ώρα της ανάγκης οι Γερμανοί ήταν οι πιο συνεπείς εταίροι τους και τόνισε πως ο ίδιος δεν ανησυχεί για τις ελληνογερμανικές σχέσεις.
Στην προσφώνηση του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είπε ότι ήταν «εξαιρετικά δυσάρεστα» τα σημερινά γεγονότα και «εξαιρετικά δυσάρεστη» η σύμπτωση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων στην ελληνική Βουλή.
Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου