Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Χαμός με το απαράδεχτο χαράτσι - Τι απαντά η ΔΕΗ



Τι απαντά υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ τινάζοντας στην ουσία στον αέρα τον τρόπο είσπραξης του χαρατσιού.

Από χθες πολλά γραφτηκαν και ακόμα περισσότερα ακούστηκαν με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μη ξέρουν τι να κάνουν, να πληρώσουν ή όχι;

Ανωτέρο στέλεχος της ΔΕΗ απαντά σε αυτό το ερώτημα λέγοντας πως "είναι προσωπική απόφαση του καταναλωτή εάν θα πληρώσει ή όχι και το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Οποιος δε θέλει να το πληρώσει πηγαίνει σε ένα υποκατάστημα μας και καταβάλει μόνο το αντίτιμο του λογαριασμού της ΔΕΗ δίχως να πληρώσει το λεγόμενο χαράτσι".

Στο ερώτημα εάν στον επόμενο λογαριασμό θα περιλαμβάνεται το χαράτσι ή όχι καθώς η δικαστική απόφαση απαγορεύει στη ΔΕΗ ακόμα και να αναγράφει το ποσό για το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς που εκδίδει το στέλεχος της ΔΕΗ πετάει το μπαλάκι στην πολιτεία και απαντά "αυτό είναι θέμα της πολιτείας να το αποφασίσει. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τη νομοθεσία. Και η νομοθεσία εως τώρα μας επιβάλλει να αναγράφουμε το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς μας. Εάν αλλάξει η νομοθεσία εμείς θα τη σεβαστούμε απολύτως".

Οσο για τον εαν θα κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ ή όχι σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι η απάντηση από την πλευρά της εταιρίας ειναι ξεκάθαρη "εμείς ουδέποτε έχουμε κόψει το ρεύμα σε καταναλωτή που οφείλει μόνο το τέλος ακινήτων. Για να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα θα πρέπει να υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές που έχουν να κάνουν με το αντίτιμο του ρεύματος και όχι με το λεγόμενο χαράτσι".

Το μπαλάκι τώρα βρίσκεται στο γήπεδο του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το χαράτσι καθως εάν κάποιος δεν το πληρώσει το τέλος ακινήτων αυτό βεβαιώνεται στην εφορία σαν ανεξόφλητη οφειλή. 
πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου