Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Μετωπική σύγκρουση της δικαιοσύνης με την κυβέρνηση

 

Μετωπική σύγκρουση της δικαιοσύνης με την κυβέρνηση
-Σκληρό μήνυμα από τον Άρειο Πάγο φοβάται η κυβέρνηση για το χαράτσι. -Ποινικές ευθύνες για τη ΔΕΗ αν απαιτεί και εισπράττει το ειδικό τέλος. -Με νέα μέτρα εκβιάζει ο Στουρνάρας για να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον των δικαστών. -Τι φοβάται το Μαξίμου

Σύγκρουση μέχρις εσχάτων ανάμεσα στη συντριπτική πλειοψηφία των λειτουργών της Δικαιοσύνης και τους κ.κ Σαμαρά και Στουρνάρα.
Ο Άρειος Πάγος,ενδέχεται να απορρίψει την προσφυγή του Ελληνικού δημοσίου για το χαράτσι. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει σε ισχύ η απόφαση του Πρωτοδικείου, που θεωρεί παράνομη την είσπραξη του ειδικού τέλους από τους λογαριασμούς κατανάλωσης της ΔΕΗ.
Αν η ΔΕΗ απαιτεί την είσπραξη και του ειδικού τέλους διαπράττει ποινικό αδίκημα και είναι σαφής η προειδοποίηση της Ενωσης Εισαγγελέων για άσκηση
...ποινικών διώξεων, προειδοποίηση που άγγιζε και τον Υπουργό Οικονομικών κ.Στουρνάρα που είχε ζητήσει, εμμέσως πλην σαφώς, από τη ΔΕΗ να μην εφαρμόσει την απόφαση του Πρωτοδικείου και να συνεχίσει να απαιτεί και το χαράτσι , μαζί με τους λογαριασμούς.
Η υπόθεση υποκρύπτει μία σφοδρή σύγκρουση των λειτουργών της Δικαιοσύνης με την κυβέρνηση.
Η σύγκρουση αυτή είναι αδυσώπητη και ενδέχεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου κυριαρχεί η αμηχανία για την απόφαση του Αρείου Πάγου μαζί με την ανησυχία για τις εξελίξεις.
Από την άλλη πλευρά ο κ.Στουρνάρας έχοντας την απόλυτη στήριξη των δανειστών και της κ.Μέρκελ, συμπεριφέρεται σαν να αγνοεί τη Δικαιοσύνη. Ο Υπουργός Οικονομικών είναι και αισθάνεται τόσο ισχυρός που θεωρεί ότι μπορεί να αναμετρηθεί ακόμα και με τους θεσμούς, αν αποτελούν εμπόδιο στην πολιτική που θέλει να εφαρμόσει.
Η επόμενη κίνηση του κ.Στουρνάρα θα είναι να απειλήσει με νέα μέτρα τον Ελληνικό λαό, σε περίπτωση που δεν πληρώσουν το χαράτσι. Παράλληλα θα στοχοποιήσει τους δικαστές με διαρροές για τις αμοιβές τους τα προηγούμενα χρόνια, θέλοντας να στρέψει την πλειοψηφία των πολιτών εναντίον τους.
Στελέχη όμως της Ν.Δ, με μεγάλη εμπειρία και συγκρότηση, ανησυχούν και προβληματίζονται για αυτή τη σύγκρουση. Επισημαίνουν με νόημα ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί θεσμό και ένα από τα βάθρα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τονίζουν ότι η στάση του κ.Στουρνάρα και η κάλυψή του από τον κ.Σαμαρά δημιουργούν πολλαπλούς κινδύνους για την ομαλότητα και τη λειτουργία των θεσμών.
Στο Μαξίμου βέβαια φοβούνται άλλα πράγματα.
Θεωρούν ότι οι δικαστές έχουν αυτονομηθεί και θα σκληρύνουν τη στάση τους το επόμενο διάστημα εναντίον της κυβέρνησης. Περισσότερο από όλα φοβούνται την εμπλοκή της Δικαιοσύνης στις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων κρατικών επιχειρήσεων.
Μία εμπλοκή που πιθανόν να… μπλέξει και πολιτικά πρόσωπα καθ’ ύλην αρμόδια…
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου