Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Λογοκριμένο άρθρο του Πόρτα Πόρτα

 

To άρθρο είναι από  εδώ:

 

Το άρθρο έχει λογοκριθεί. Φανταστείτε ότι κατάλαβε και ο Πόρτα Πορτα ότι ξέφυγε και το λέει και μόνος του. Διαβάστε το με δική σας ευθύνη. Εμείς το παραθέτουμε άσχετα αν διαφωνούμε, γιατί όταν ο ΠΠ αποκαλύπτει τα της οικονομίας, χαιρόμαστε. Επειδή δεν μας αρέσει η πολιτική του κριτική, θα τον φιμώσουμε; Αλλού αυτά, όχι εδώ.


Γράφει ο Πόρτα – Πόρτα
Ο ΑΡΧΙΓΙΔΑΡΟΣ… της ΝΔ-CSI, της Νεας Δανειακης..
οι ΠΑΣΟΚΟΙ ειναι και θα πεθανουν ΠΑΣΟΚΟΙ…. και ΟΛΟΙ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ !!!
Οτι λεω το εννοω ο Αντωνακης ΟΜΩΣ; ******
Διοτι το ΓΑΠ με ΠΑΠΑΚι και Μπεννυ ειναι ΠΑΣΟΚ.. ειναι γ******* του κερατα.. ΠΑΚ και αειφορος μαλακια. ΠΟΥΛΑΝΕ τα παντα για το κομμα !!!!!
Οταν ο αλλος ο Αντωνακης τα βλεπει και τα παρακολουθει σαν να ειναι στο δεφλιναριο… ειναι Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ του ΑΙΩΝΑ… που δεν τους εριξε..!!
Η τιμωρια θα ειναι και δικη του.
Εχω κατι νευρα….. που θα ξαναμπω σε μοντερεισιον…. τ αφηνω προς το παρον
Απο αυριο θα ασχολουμαστε με ΠΑΣΟΚ, Μπεννυ Αννουλα
...

Η ΔΕΗ ξεκίνησε να κόβει το ρεύμα, αλλά εμποδίζεται από την οργανωμένη αντίσταση πολιτών και φορέων.

Το διακόπτη κατεβάζει και επίσημα πλέον η ΔΕΗ σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι, με εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, καταναλωτές να αντιμετωπίζουν πλέον τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης, ενώ ξεκίνησαν και οι πρώτες αντιδράσεις πολιτών, εμποδίζοντας τα κλιμάκια της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα. Στο μεταξύ, ακόμα μία αποτυχία μετρά το υπουργείο Οικονομικών, με τις τριμελείς επιτροπές αξιολόγησης όσων αιτούνταν να εξαιρεθούν από το ειδικό τέλος ακινήτων να έχουν… ναυαγήσει και τους πολίτες να κάνουν ηλεκτρονικά αίτηση πλέον για να αξιολογηθούν από τις εφορίες.
Σε ανθρώπινο τείχος έπεσε το κλιμάκιο της ΔΕΗ που βγήκε χθες, αλλά και προχθές, για να εκτελέσει τις πρώτες διακοπές ρεύματος για λογαριασμούς με χαράτσι στην Καλαμάτα. Μέλη του ΠΑΜΕ μαζί με πολίτες συγκεντρώθηκαν στα σπίτια και εμπόδισαν τους εργολάβους να κόψουν το ρεύμα σε πολίτες και καταστηματάρχες. «Εχουν εκδοθεί οι εντολές για τους
...

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ρέθυμνο:Φρικιαστική δολοφονία ηλικιωμένης -Τη βίασαν, την έδεσαν και την χτύπησαν μέχρι θανάτου! Μήπως θέλεις να αποσιωπήσουμε και αυτή την είδηση άχρηστε Παπουτσή και προδότες χουντικοί? Ως πότε θα αλωνίζουν τα λαθροκαθίκια και θα σκοτώνουν τις Ελληνίδες μανάδες και γιαγάδες?

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε το μεσημέρι νεκρή, δεμένη και φιμωμένη - Τα όσα αποκάλυψε όμως ο ιατροδικαστής, συγκλονίζουν


H άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην περιοχή του Σταυρωμένου. Την 74χρονη βρήκε στις 16.00 το απόγευμα μια συγγενής της, καθώς άτομα του περιβάλλοντός της, την αναζητούσαν από το πρωί στο τηλέφωνο αλλά δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί της.
 
 
Το σπίτι της γυναίκας ήταν ανάστατo. Τα τέρατα  είχαν κλείσει το στόμα της γυναίκας χρησιμοποιώντας ένα ρούχο και της είχαν δέσει τα χέρια επίσης με ύφασμα. Ο ιατροδικαστής που έφτασε στο σπίτι, διαπίστωσε πως οι εγκληματίες τη βίασαν και την
...

Βίντεο με την καταδίωξη της Τσόνογλου, βουλευτού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ από πολίτες. Μωρή “Πατσαβούρα”, μωρή π@υτ@να τολμάς και έρχεσαι εδώ, της έλεγαν

O εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Περίμεναν γυμνοί στο κρύο για να πάρουν τσάμπα 2 ρούχα από γαλλικό κατάστημα ενδυμάτων!

REUTERS

Γυμνοί μέσα στο κρύο  περίμεναν κάτοικοι της Λιόν για να πάρουν δωρεάν ρούχα από ένα κατάστημα ένδυσης.

 
Εκατό κάτοικοι της γαλλικής πόλης Λιόν "εισέβαλαν" σε κατάστημα ένδυσης φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους κατά την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων του Ιανουαρίου, κάποιοι από αυτούς μάλιστα περίμεναν όλη τη νύχτα στην ουρά, έξω από το μαγαζί, προκειμένου να κερδίσουν δωρεάν ρούχα.

    "Ελάτε με τα εσώρουχά σας, φύγετε πλήρως ντυμένοι", ήταν το σύνθημα της ισπανικής αλυσίδας ρούχων Desigual.

    Η προσφορά της επιχείρησης στο κατάστημα της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας αφορούσε τους πρώτους 100 που θα έμπαιναν ημίγυμνοι στο κατάστημα. Οι νικητές θα επέλεγαν δύο οποιαδήποτε είδη δωρεάν --ένα ρούχο για το κάτω μέρος του σώματος και
....

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ ΠΗΛΟ- Τα κομπ (cob)

cob1
cob2
cob3
Σε μία από τις πιο αρχαίες τεχνικές χτισίματος με γήινα υλικά, το κομπ, χρησιμοποιούνται τα χέρια και τα πόδια για να σχηματιστούν μάζες πηλού αναμεμιγμένου με άμμο και άχυρο οι οποίες τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη διαμορφώνοντας έτσι μονολιθικές κατασκευές με μεγάλη σταθερότητα. Η λέξη κομπ προέρχεται από μια παλιά αγγλική λέξη cob που σημαίνει σβώλος.

Η διαφορά του κομπ από το κτίσιμο με πλίνθους συνίσταται στην ευκολία της κατασκευής και την ελευθερία του
...

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή – σοκ στελέχους του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΓΕΩΡΓΙΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Κοιν Μ.Μ.Ε.
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Σχετικά  με τη πρόσφατη πρότασή σου για διαρχία, μια πρόταση που για άλλη μία φορά μεταφράζεται, «λέω πως θα φύγω αλλά κάνω τα πάντα για να μείνω», πραγματικά δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν , ή νομίζεις ότι ο Ελληνικός λαός είναι τόσο αδαείς και δεν έχει καταλάβει τι του έχεις κάνει, ή νομίζεις ότι δεν ευθύνεσαι για τίποτα απ’ ότι έχει γίνει. Για να  φρεσκάρω λίγο τη μνήμη σου, ας τα πάμε λίγο με τη σειρά.
Δεν ευθύνεσαι όταν κορόιδευες τον Ελληνικό λαό ότι λεφτά υπάρχουν ενώ
....

Σοκαριστικός αριθμός!! 1727 Έλληνες συμπατριώτες μας αυτοκτόνησαν τα δυο τελευταία χρόνια!!!!!!!Για αυτήν την γενοκτονία ποιός θα λογοδοτήσει?

 

Τα στοιχεία που έστειλε η αστυνομία στη Βουλή σοκάρουν. Σχεδόν 2.000 συνάνθρωποί μας αυτοκτόνησαν ή επιχείρησαν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους τα τρία τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης δηλαδή.

Το 2009 οι περιπτώσεις αυτοκτονιών (τελεσμένες - απόπειρες) ήταν 507, 622 το 2010, ενώ ως τις 10 Δεκεμβρίου του 2011 τα περιστατικά έφτασαν τα 598.
Τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανά περιφέρεια:

-Στην Αττική, το 2009 ανήλθαν σε 158, το 2010 σε 178, το 2011 σε 198.

-Στη Θεσσαλονίκη, το 2009 ανήλθαν σε 55, το 2010 σε 98, το 2011 σε 97.

-Στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, το 2009 ανήλθαν σε 30, το 2010 σε 39, το 2011 σε 30.

-Στην Κεντρική Μακεδονία, το 2009 ανήλθαν σε 34, το 2010 σε 42 και το 2011 σε 25.

-Στη Δυτική Μακεδονία, το 2009 ανήλθαν σε 9, το 2010 σε 11 και το 2011 σε 15.

-Στην Ήπειρο, το 2009 ανήλθαν σε 16, το 2010 σε 18 και το 2011 σε 16.

-Στη Θεσσαλία, το 2009 ανήλθαν σε 32, το 2010 σε 56 και το 2011 σε 46.

-Στη Στερεά Ελλάδα το 2009 ανήλθαν σε 34, το 2010 σε 28 και το 2011 σε 25.

-Στην Πελοπόννησο, το 2009 ανήλθαν σε 41, το 2010 σε 45 και το 2011 σε 36.

-Στη Δυτική Ελλάδα, το 2009 ανήλθαν σε 32, το 2010 σε 41 και το 2011 σε 41.

-Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το 2009 ανήλθαν σε 12, το 2010 σε 10 και το 2011 σε 8.

-Στο Βόρειο Αιγαίο, το 2009 ανήλθαν σε 5, το 2010 σε 12 και το 2011 σε 9.

-Στο Νότιο Αιγαίο, το 2009 ανήλθαν σε 12, το 2010 σε 14 και το 2011 σε 13.

-Στην Κρήτη, το 2009 ανήλθαν σε 37, το 2010 ανήλθαν σε 30 και το 2011 σε 39.

Τσίπρας: “Όλοι κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού. Δεν κάνουν καμία διαπραγμάτευση”

Κομιστής ο Παπαδήμος, χωρίς καμία διαπραγμάτευση η κυβέρνηση μπροστά στις εξελίξεις που έρχονται. Αυτά καταγγέλλει ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Η ανακοίνωση:
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μαϊμού διαπραγμάτευση.
Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα, στον Πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και στους πιστωτές και στους εταίρους. Όλοι κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού. Απλά οι πιστωτές και οι εταίροι ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους και ο Πρωθυπουργός γίνεται κομιστής τους, μεταφέροντας σκληρά εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό.
Αν δε, ισχύουν όλα όσα διέρρευσαν σήμερα στον Τύπο περί
...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ στον Χρήστο Παπουτσή

Για μία ακόμη φορά ο κος Παπουτσής μας αναγκάζει να απαντήσουμε στα όσα ισχυρίζεται περί αποτελεσματικότητας της υπηρεσίας στην οποία προΐσταται. Ή δεν τον ενημερώνουν σωστά τον κο Παπουτσή ή ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει κυρίως το κέντρο της Αθήνας, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας.
Στην έκθεση του λοιπόν περί επιτυχούς αστυνομικού έργου εμείς θα θέλαμε να το ρωτήσουμε τα εξής:
1.    Γιατί η Αστυνομία ΔΕΝ προέβη σε ποινικές διώξεις κατά των ενοικιαστών και των ιδιοκτητών διαμερισμάτων, στα οποία επιχείρησε και συνέλαβε πλήθος λαθρομεταναστών; Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από αστυνομικές εκθέσεις που έχει υπογράψει ο ίδιος και κατατέθηκαν στην Βουλή ως απαντήσεις σε επερωτήσεις του
....

Συνέντευξη του κ.Νίκου Κατσαρού με απαντήσεις και πληροφορίες για τους χημικούς ψεκασμούς


1. Τα τελευταία χρόνια σε όλο και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, όλο και πιο συχνά , παρατηρούμε κάποιες λευκές «ουρές», τις οποίες αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα. Πολλοί λένε ότι αυτές «οι ουρές» είναι ψεκασμοί, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν το φαινόμενο αυτό κάτι το φυσιολογικό (καυσαέρια που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα). Ποια είναι η δική σας θέση;


Πολλοί άνθρωποι έχουν παρατηρήσει στον ουρανό τις «λευκές ουρές» που αφήνουν τα αεροπλάνα που πετούν, σε σχετικά μεγάλο ύψος, πάνω από 15000 πόδια. Αυτές οι λευκές ουρές εξαφανίζονται μέσα σε μερικά λεπτά και προέρχονται από υδρατμούς που σχηματίζονται κατά την καύση του ντίζελ και μετατρέπονται σε πάγο στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της ατμόσφαιρας σε αυτά τα ύψη. Εκτός όμως από αυτές τις «λευκές ουρές» που εξαφανίζονται όπως είπα μέσα σε μερικά λεπτά, έχουν παρατηρηθεί και «λευκές ουρές» τις οποίες αφήνουν αεροπλάνα που επίσης πετούν σε μεγάλο ύψος (πάνω από 15000 πόδια) είναι συνήθως χρώματος λευκού, δεν έχουν διακριτικά και ανήκουν σε διάφορους τύπους αεροπλάνων. Αυτές οι λευκές ουρές παραμένουν στην ατμόσφαιρα για πολλές ώρες, απλώνονται και πολλές φορές σχηματίζουν πέπλο. Αυτές οι «λευκές ουρές» που πολλές φορές σχηματίζονται από αεροπλάνα που ακολουθούν ζιγκ ζαγκ  ή χιαστί ή διακοπτώμενα ή κάθε άλλου είδους διαδρομές, δεν αποτελούν φυσιολογικό φαινόμενο και δεν μπορεί να εξηγηθεί γιατί παραμένουν στην ατμόσφαιρα. Οι «ψεκασμοί» αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τους αεροψεκασμούς του Υπουργείου Γεωργίας, οι οποίες γίνονται πάνω από γεωργικές περιοχές και όχι πάνω από πόλεις, γίνονται από αεροπλάνα με διακριτικά και πετούν σε πολύ χαμηλό ύψος. Επιπλέον, γίνονται
...

O Πάνος Καμμένος ξεκίνησε τις αποκαλύψεις – φωτιά για την “αγία” οικογένεια!

Στην σελίδα του στο Facebook o Πάνος Καμμένος αρχίζει τις αποκαλύψεις με έγγραφα.
Το είχε προλογίσει ότι θα το κάνει και μάλιστα είχε πει: Βγάζω τα στοιχεία γιατί ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει…
Συγκεκριμένα γράφει:
Η εταιρεία που πληρώνει τον Αντρίκο UNIGESTION διαχειρίζεται την τράπεζα DEXIA και δισεκατομύρια ευρώ σε συνάλλαγμα μόνο η δήλωση για δημοψήφισμα χάρισε στον Σόρρος 600 δις ευρώ …
και εμείς θα σωθούμε με τα 100 ευρώ του συνταξιούχου….
ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΥΤΕ
...

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Με μεγάλη ικανοποίηση και υπερηφάνεια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε και ευρίσκεται στα βιβλιοπωλεία ο Α' τόμος του βιβλίου "Το πρώτο βήμα για την κατανόηση των γυναικών".

Το νέο κουίζ που μόλις έβαλε ο Πάνος Καμμένος στην σελίδα του στο facebook





Το νησί 1..
Το νησί είναι η Μύκονος, ο πρίγκιπας είναι ο Νίκος Παπαπανδρέου,η φωτογραφία καλοκαίρι 2011, το κότερο στο βάθος δεν είναι το Πολύτροπο 1ούτε 2 αυτά είναι με καλεσμένους του Κυριακάτικου κουίζ στην Πάρο με τον Καπετάν Άκη.
Ποιός φιλοξενεί στο Αιγαίο την οικογένεια του ΓΑΠ?
Τί σχέση έχουν όλα αυτά με την εξαθλίωση των Ελλήνων?
Τα συγγενικά πρόσωπα δεν έχουν ασυλία απο το Σύνταγμα.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ- Η ΠΡΩΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑΤΡΟ.


Ηρακλειώτης επικεφαλής σε έρευνα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο
Του Γιάννη Ζωράκη

Τη σφραγίδα ενός Ηρακλειώτη ερευνητή φέρει η πρώτη παγκόσμια μελέτη για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τις επιπτώσεις του.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον ερευνητή κ. Κωνσταντίνο Βαρδαβά, ενώ δημοσιεύεται επίσημα στο διακεκριμένο επιστημονικό περιοδικό Chest.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι επιπτώσεις από τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, είναι παρόμοιες με αυτές του καπνίσματος κανονικού, αν και υπάρχουν σχετικά μικρότερες επιπτώσεις κυρίως αναφορικά με τις βλαβερές συνέπειες που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της καύσης του τσιγάρου.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν αύξηση των πνευμονικών αντιστάσεωνκαι του οξειδωτικού στρες του πνεύμονα με μόλις πέντε λεπτά χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

«Στη μελέτη παρατηρήσαμε αύξηση των πνευμονικών αντιστάσεων μετά από πέντε λεπτά χρήσης, παρόμοια με την αύξηση που παρατηρείται με το ενεργητικό κάπνισμα τσιγάρου» αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας κ. Βαρδαβάς κι επεξηγεί:

«Συνολικά οι πνευμονικές αντιστάσεις σε ευρύ φάσμα συχνοτήτων αυξήθηκαν στατιστικά σημαντικά περίπου κατά 20%. Παρόμοια αύξηση των πνευμονικών αντιστάσεων παρατηρείται μετά το κάπνισμα κανονικού τσιγάρου και τέτοιες αυξήσεις έχουν παρατηρηθεί σε ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Επίσης βρέθηκαν αλλαγές στο εκπνεόμενο μονοξείδιο του αζώτου, οι οποίες έχουν συσχετιστεί με την πνευμονική φλεγμονή και την ανάπτυξη πνευμονικής υπεραντιδραστικότας».

Ο επικεφαλής της ομάδας ερευνητών επεξηγεί πως το ότι δεν επιτελείται καύση κατά τη διάρκεια χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, δε σημαίνει αυτό ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν εμπεριέχει ουσίες που μπορούν να επιφέρουν βλάβες.

Εθνικές αλλά και διεθνείς τοξικολογικές αναλύσεις από διάφορους φορείς, αλλά και από τον αντίστοιχο αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων, έχουν δείξει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει χημικές ουσίες, οι οποίες σε κάποιες αναλύσεις έχουν ανιχνευτεί τοξικές και καρκινογόνες.

Ενα παράδειγμα ουσίας που περιέχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο και που προβάλλεται ως «αβλαβής ατμός» είναι ο λεγόμενος «διαλύτης» του ηλεκτρονικου τσιγάρου το οποίο αποτελείται κυρίως από προπυλική γλυκόλη. Η ουσία αυτή έχει ενοχοποιηθεί για ερεθισμό των αεροφόρων οδών και την ανάπτυξη άσθματος στα παιδιά. Χρησιμοποιείται και ως αντιψυκτικό, αποσμητικό σώματος και για αραίωση μπογιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδαβά παράλληλα, έχουν κυκλοφορήσει πολλά φυλλάδια στην αγορά, τα οποία αναφέρουν ότι το κάπνισμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν προκαλεί βλάβες στην υγεία, ότι εκλύει «αβλαβή ατμό» και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, ακόμα και σε κλειστούς χώρους.

«Αυτά τα στοιχεία αποτελούν παραπλάνηση των καταναλωτών μιας και ούτε «αβλαβή» είναι και ούτε επιτρέπεται η χρήση του παντού αφού υπόκειται στις ίδιες νομοθετικές ρυθμίσεις που ισχύουν για το τσιγάρο, οπότε απαγορεύεται η χρήση του σε κλειστούς δημόσιους χώρους, σε αεροδρόμια, αλλά και γενικά σε κάθε χώρο που ισχύει η απαγόρευση του καπνίσματος» εξηγεί ο κ. Βαρδαβάς.

«Αν χρησιμοποιούσαμε το ηλεκτρονικό τσιγάρο για τη διακοπή του καπνίσματος, πιθανώς το μακροχρόνιο κέρδος να είναι μεγαλύτερο από το βραχυπρόθεσμο κίνδυνο για την υγεία» υποστηρίζει αναφερόμενος στη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου ως μεθόδου διακοπής του καπνίσματος ο κ. Βαρδαβάς.

«Παρ' όλα αυτά δεν έχουν γίνει μελέτες που να δείχνουν ότι η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου βοηθαέι στην διακοπή» προσθέτει ο ερευνητής και τονίζει:

«Η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου απλώς παρατείνει την εξάρτηση στην νικοτίνη. Δεν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα που είναι η εξάρτηση αλλά απλώς δημιουργούμε προσωρινή ανακούφιση. Ο καλύτερος τρόπος διακοπής είναι ο συνδυασμός φαρμακοθεραπείας και συμβουλευτικης υποστήριξης και τα κέντρα διακοπής καπνίσματος στην Ελλάδα κάνουν εξαιρετική και επιστημονικά αποδεδειγμένη δουλειά».

ΠΗΓΗ

Τα διαγγέλματα της υποτέλειας

Γράφει ο
Βασίλης Φίλιας
Τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των «κεφαλών του έθνους» από εκείνα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και του Διευθυντού της Τράπεζας της Ελλάδος ως αυτά των «αρμοδίων υπουργών» και κάποιων σοφολογιοτάτων βουλευτών, αποδεικνύουν ότι η χώρα ποδηγετείται από άσχετους και ημιμαθείς, που ως μοναδικό στόχο τους έχουν θέσει να εξασφαλίσουν στους ξένους «σωτήρες» μας ελεύθερο πεδίο δράσης, εξουδετερώνοντας τις λαϊκές αντιδράσεις με την ανάπτυξη φοβικών συνδρόμων περί
...

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Οταν είσαι αντι-μνημονιακός δεν διαπραγματεύεσαι τα παλιά Μνημόνια ούτε συμμετέχεις σε κυβερνήσεις που θέλουν να εφαρμόσουν τα καινούρια Μνημόνια.


Αυτό που μας διδάσκουν οι κυβερνήτες μας, των τελευταίων 30 χρόνων τουλάχιστον, είναι πως για να κυβερνήσεις μια χώρα πρέπει να είσαι πρωταθλητής στην παραπλάνηση και στην εξαπάτηση του λαού. Στο ψέμμα. Και στην διγλωσσία.
Την ηγεσία του ΠαΣοΚ την ξέρουμε πια καλά. Εχει χτυπήσει πρωτάθλημα για σειρά ετών στο άθλημα της πολιτικής εξαπάτησης. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το “Συμβόλαιο με τον Λαό”, είναι τίγκα στο ψεμμα: Απλή αναλογική, δημοψηφίσματα, δημοψήφισμα παραμονής στην τότε ΕΟΚ, εισαγωγή στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις, τι δεν τάζει; (Μπαξές κυρ-εισαγγελέα μου διορισμένε και επαγγελματία μου, μπαξές. Οτι πρέπει για
...