Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Παρέμβαση από την Βουλευτή Χ Καφαντάρη σχετικά με το θέμα της καταστροφή της ''ΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ''

      

elia
"Άγνωστοι βάνδαλοι, προχθές το βράδυ, ξερίζωσαν και τα τελευταία υπολείμματα της ιστορικής «ελιάς του Πλάτωνα».
Είτε πρόκειται για λαθροϋλοτόμους, είτε πρόκειται για άλλους που απλώς ήθελαν να «ανοίξουν τον χώρο», ένα είναι το γεγονός. Μια από τις πιο παλιές ελιές στο λεκανοπέδιο δεν υπάρχει πια. ‘Έπεσε και αυτή απροστάτευτη", τονίζει σε ανακοίνωση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Χαρά Καφαντάρη, Β’ Αθήνας.
"Έστω και τώρα, καλούμε την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, να λάβουν μέτρα, να μελετήσουν το θέμα επιστημονικά και αν είναι δυνατόν να προωθήσουν τη δυνατότητα αναβίωσης της", τόνισε.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς: "Η «Ιερή Ελιά του Πλάτωνα», ξεριζώθηκε τον Οκτώβριο του 1976, όταν την χτύπησε λεωφορείο. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανέλαβε να φυλάξει ότι απέμεινε από τον αρχαίο κορμό, ο οποίος βρίσκεται μέχρι σήμερα σε ειδικά κατασκευασμένη προθήκη.
Στη θέση της, φυτεύτηκε νεότερο δέντρο το οποίο είχε τη μορφή τριών κορμών, διαμέτρου 30 εκ. περίπου ο καθένας. Ο απονεκρωμένος κορμός εν τέλει κλάπηκε φέτος τον Ιανουάριο, ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν ανέπαφοι".
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου