Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΣΩ ΣΥΝΑΨΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΓΑΜΩΝ!

      

gamos2013 896475877
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείτο στην νομιμοποίηση αλλοδαπών τρίτων χωρών ευρισκομένων στην επικράτεια, μέσω σύναψης εικονικών γάμων.
Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 7 δικηγόροι, 2 μεταφραστές 2 δημοτικοί υπάλληλοι και 1 δημόσιος υπάλληλος
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 11 άτομα, εκ των οποίων τα 3 ηγετικά μέλη της οργάνωσης ενώ αναζητούνται άλλα 5 μέλη
Έως σήμερα έχουν συναφθεί τουλάχιστον 68 εικονικοί γάμοι ενώ σχεδιάζονταν άλλοι 79. Θυμίζουμε ότι πριν από λίφες μέρες είχαμε παρουσιάσει ρεπορτάζ με την
....εξαφάνιση του ΑΛΕΞ στο οποίο αναφέρονταν περιπτώσεις εικονικών γάμων, ο δε Χρήστος Κατσαρός είχε δηλώσει ότι τον είαν εμπλεξει σε εκατοντάδες εικονικούς γάμους! Τότε με επιστολή του στο makeleio.gr o κ. Κτσαρός έλεγε: "...υπήρξα ένα από τα θύματα αυτής της ιστορίας, αφού, εν αγνοία μου, μου χρεώσανε πάνω από 897 γάμους στην Βουλγαρία και μάλιστα οι γάμοι αυτοί καταχωρήθηκαν την ίδια ημεροχρονολογία και με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου".
Εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείτο στην απόκτηση ιθαγένειας πολίτη κράτους – μέλους της Ε.Ε από αλλοδαπούς τρίτων χωρών, μέσω σύναψης εικονικών γάμων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά (172) άτομα, μεταξύ των οποίων 7 δικηγόροι,2 μεταφραστές, 2 δημοτικοί και 1 δημόσιος υπάλληλος
Από τους εμπλεκομένους συνελήφθησαν χθες (22-01-2013) στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κατερίνη, Σέρρες, Κιλκίς, Διδυμότειχο, Καβάλα), (11) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (9 ημεδαποί – 2 αλλοδαποί), μεταξύ των οποίων τα 3 ηγετικά στελέχη, καθώς και 1 δημοτικός και 1 δημόσιος υπάλληλος, ενώ αναζητούνται επιπλέον 5 άτομα. Επίσης, άλλα 4 μέλη της οργάνωσης βρίσκονται εκτός της επικράτειας .
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις, κατά περίπτωση, κατηγορίες της «ε γκληματικής οργάνωσης», της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», του νόμου «περί εισόδου, διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην επικράτεια», της «πλαστογραφίας», της «δωροδοκίας», της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», του νόμου «περί υπεύθυνης δήλωσης» καθώς και των διατάξεων «περί υποχρεώσεων δικηγόρων και συμβολαιογράφων».
Η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους 18 εμπλεκομένους, οι οποίοι κατηγορούνται για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, μεταξύ των οποίων 1 δημοτικός υπάλληλος και 6 δικηγόροι, ενώ εκτός δράσεως της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται επιπλέον (136) άτομα, (68 ημεδαποί – 68 αλλοδαποί), για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», του νόμου «περί υπεύθυνης δήλωσης» και του νόμου «περί εισόδου διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην επικράτεια».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το 2010, έχοντας ως «ηγετικά στελέχη» 40χρονη αλλοδαπή, 52χρονη ημεδαπή μεσίτρια και 36χρονο ημεδαπό δικηγόρο, ενώ διέθετε ιδιότυπη ιεραρχία, δομή, διαρκή δράση και συνολικό σχεδιασμό.
Σκοπός της οργάνωσης, η οποία χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης, ήταν η νομιμοποίηση αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι βρίσκονταν μη νόμιμα στη χώρα μας, μέσω σύναψης εικονικών γάμων με ημεδαπούς ή υπηκόους κρατών – μελών της Ε.Ε, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος.
Ειδικότερα, τα 3 ηγετικά στελέχη συμβούλευαν και κατηύθυναν τους μη νόμιμους μετανάστες, να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στην αρμόδια αστυνομική αρχή προκειμένου να τους αναγνωρισθεί το καθεστώς του πρόσφυγα. Εν συνεχεία, μέχρι να εξετασθεί το αίτημά τους, τους χορηγούνταν δελτίο αιτήσαντος ασύλου (ροζ κάρτα), έγγραφο το οποίο νομιμοποιούσε την παραμονή τους προσωρινά στη χώρα, ενώ τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν υποψήφιους «συζύγους», κυρίως ημεδαπούς, οι οποίοι έναντι αμοιβής σύναπταν με τους εν λόγω αλλοδαπούς εικονικούς γάμους. Επίσης, τα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν και τις διαδικαστικές λεπτομέρειες του νομότυπου, πλην όμως εικονικού γάμου (έκδοση αδειών, δημοσίευση αγγελίας γάμου σε εφημερίδα κ.ά).
Στη συνεχεία, οι αλλοδαποί υπό τις συνεχείς κατευθύνσεις της οργάνωσης, υπέβαλαν στους Δήμους του τόπου κατοικίας τους, αίτημα χορήγησης άδειας διαμονής ως σύζυγοι υπηκόων κρατών – μελών της Ε.Ε ενώ παραιτούνταν από το αίτημα αναγνώρισής τους ως πρόσφυγες. Κατά την υποβολή του αιτήματος προσκόμιζαν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις φιλοξενίας ή συμβόλαια μίσθωσης κατοικιών καθώς και διάφορα πλαστά έγγραφα, με τα οποία τους εφοδίαζαν τα μέλη της οργάνωσης.
Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου ο εικονικός γάμος με τους ημεδαπούς να τελεστεί στην χώρα του αλλοδαπού (υπηκόου τρίτης χώρας), ο οποίος βρίσκονταν εκτός της επικράτειας και με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονταν η χορήγηση σε αυτόν «Θεώρησης Εισόδου» ( VISA ).
Με την παραπάνω δράση, η εγκληματική οργάνωση επιτύγχανε νομιμοφανείς και νομότυπες διαδικασίες, αποσκοπώντας στην παραπλάνηση των Αρχών και στην καταστρατήγηση των διατάξεων του νόμου περί αλλοδαπών και ασύλου, υφαρπάζοντας τελικώς οι μη νόμιμοι αλλοδαποί δελτίο διαμονής στη χώρα μας, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν δικαιούνταν. Μάλιστα, στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι «σύζυγοι» δεν γνώριζαν ο ένας τα στοιχεία ταυτότητας του άλλου.
Τα χρηματικά ποσά που απαιτούσε η εγκληματική οργάνωση από τους αλλοδαπούς, ποίκιλλαν από (700) έως (7.000) ευρώ, ανάλογα με την περίσταση. Ειδικότερα:
Για την απόκτηση του δελτίου αιτήσαντος ασύλου, εισέπραττε (η οργάνωση) από (700) έως (1.000) ευρώ.
Για την έκδοση άδειας διαμονής , ως σύζυγοι πολίτη κράτους – μέλους της Ε.Ε, εισέπραττε (4.500) ενώ σε περίπτωση που ο αλλοδαπός κατά την είσοδό του στην επικράτεια κατείχε «Θεώρηση Εισόδου», το ποσό μειώνονταν στις (3.500) ευρώ.
Στις περιπτώσεις που οι ημεδαποί υποψήφιοι «σύζυγοι», μετέβαιναν στη χώρα καταγωγής του αλλοδαπού, το ποσό ανέρχονταν στις (7.000) ευρώ.
Οι κύριοι και απλοί συνεργοί της οργάνωσης, προκειμένου να διευκολύνουν την εγκληματική της δράση, πλαστογραφούσαν έγγραφα, μετέφραζαν πλαστά δικαιολογητικά και χρησιμοποιούσαν κάθε δυνατό μέσο για τη ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων αναζητηθέντων μελών και την τυχόν εμπλοκής τους σε παρόμοιες περιπτώσεις.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου