Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η θλιβερή υπόθεση του βρέφους της Λέρου: Ένοχοι και αθώοι, λέξεις αδιαίρετες...

Σταθήκαμε αρκετά σε αυτή την ιστορία, γιατί ο άδικος θάνατος ενός μωρού είναι ένα γεγονός που συγκλονίζει και θλίβει κάθε άνθρωπο. Στην υπόθεση της Λέρου, από την αρχή ήταν φανερό  ότι η μητέρα δεν θα επωμιζόταν μόνο τις ευθύνες που -λόγω απειρίας,  άγνοιας, επιπολαιότητας,  ανικανότητας, ψυχολογικών θεμάτων-  της αναλογούσαν, αλλά και πολλές ακόμα που σχετίζονται με τις δραματικές ελλείψεις στα θέματα υγείας και κοινωνικής φροντίδας σε μια χώρα που καταρρέει.

Ο ιατροδικαστής κ.Μιχαλοδημητράκης, ανακοίνωσε σήμερα το τελικό πόρισμα θανάτου του μωρού,  με τα αναμενόμενα και ήδη γνωστά, από τα διάφορα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις των τοπικών αρχόντων, ευρήματα. Δηλαδή, ο καθηγητής  έκανε λόγο για θάνατο του βρέφους από υποσιτισμό , επισημαίνοντας ότι η έλλειψη γάλακτος οδήγησε στην «ολική ανατροπή του οργανισμού του». Υπογράμμισε όμως ότι δεν υπήρχαν σημάδια κακοποίησης, αλλά ήταν εμφανής η παραμέληση του μωρού, από άποψη υγιεινής. Με δυο λόγια δηλαδή, το μωρό δεν τρεφόταν σωστά  από την μητέρα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της λειτουργίας των οργάνων στο σωματάκι του. Βεβαίως ο κ. Μιχαλοδημητράκης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η Λέρος διαθέτει κοινωνικές υπηρεσίες στις οποίες θα μπορούσε να απευθυνθεί η μητέρα για βοήθεια.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Δημάρχου Λέρου ο οποίος φρόντισε να ενημερώσει το πανελλήνιο με συνεντεύξεις στην Espresso για τα προσωπικά της μάνας και του συντρόφου της, για την κλινική εικόνα του μωρού όπως την αντελήφθη ο ίδιος, αλλά και για τις εξαιρετικές  υπηρεσίες που
....
διαθέτει η Λέρος, όπως κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, γραφείο Πρόνοιας και ακόμα  κοινωνικό ....παντοπωλείο!!

Τελευταίος έκανε ορισμένες δηλώσεις ο μαιευτήρας που την ξεγέννησε, ο οποίος  χαρακτήρισε ''ιδιόρρυθμους'' τη νεαρή και τον σύντροφό της δημιουργώντας μας ορισμένα εύλογα ερωτηματικά γύρω από την  πνευματική και ψυχολογική της ισορροπία. Συγκεκριμένα περιγράφει την κοπέλα ως ιδιόρρυθμο άνθρωπο που τελούσε μάλλον υπό σύγχυση και αποκαλύπτει πως όταν πήγε σε εκείνον, του είπε ότι ήταν πέντε μηνών, ενώ στην πραγματικότητα ήταν εννέα και ετοιμόγεννη!Λέει:
''Δεν παρακολουθούσα εγώ την εγκυμοσύνη της κοπέλας. Ήρθε ξαφνικά μια μέρα τον περασμένο Δεκέμβριο στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι πονάει. Την ρώτησα πόσο μηνών είναι και ισχυρίστηκε ότι είναι πέντε και ότι της έχουν δώσει ημερομηνία τοκετού τον Απρίλιο.
Της έκανα ένα υπέρηχο και διαπίστωσα ότι ήταν εννέα μηνών! Όχι μόνο δεν ταίριαζαν καθόλου οι ημερομηνίες, αλλά είχαν και μεγάλη απόκλιση. Ήταν αδύνατο να ήταν πέντε μηνών. Στην συνέχεια την εξέτασα και είχε διαστολή. Γεννούσε εκείνη τη ώρα δηλαδή.''
Ο γιατρός επέλεξε να της κάνει καισαρική, γιατί το παιδί ερχόταν ανάποδα.

Όλα εξελίχθηκαν ομαλά, όπως θυμάται ο ίδιος, και τέσσερις μέρες αργότερα, μητέρα και παιδί πήραν εξιτήριο. Ωστόσο, το… ασυνήθιστο αίτημα της 24χρονης, ήταν μια ακόμη έκπληξη για τον γυναικολόγο.
''Αμέσως μετά την γέννα, ζήτησε να της κόψουμε το γάλα. Όταν την ρωτήσαμε γιατί θέλει να το κάνει αυτό, μας απάντησε ότι ούτε εκείνη θήλασε από τη μητέρα της και δεν έπαθε τίποτα και άρα δεν θέλει να θηλάσει το μωρό. Υποχρεωθήκαμε και της δώσαμε την φαρμακευτική αγωγή''
αποκαλύπτει ο κ. Μονοκάνδηλος, αντικρούοντας τον ισχυρισμό της νεαρής πως γέννησε πρόωρα και γι’ αυτό δεν είχε γάλα.
''Και οι δύο, η μητέρα και ο νεαρός, μου φάνηκαν… ιδιόρρυθμοι. Δεν είμαι ειδικός για να σχολιάσω την ψυχολογική ή νοητική τους κατάσταση. Ξέρω μόνο πως πολλές μητέρες με χαμηλό iq κάνουν παιδιά και τα φροντίζουν στην εντέλεια, γιατί λειτουργεί το μητρικό ένστικτο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν ξέρω τι συνέβη. Όταν έφερε το μωρό στο νοσοκομείο το είδα μισοπεθαμένο. Η θερμοκρασία του ήταν 32 βαθμοί.
Δεν πρέπει να το άλλαζε καθόλου, το δέρμα του ήταν σκισμένο, είχε πληγές με πύον στους μηρούς, στο σημείο που ακουμπάει η πάνα. Είχε μολυνθεί. Ο παιδίατρος που ήταν ο πρώτος που το είδε μου είπε ότι το μωρό βρωμούσε ούρα. Φαινόταν τελείως εγκαταλελειμμένο''.
Εμείς λοιπόν, διαβάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, δεχόμαστε  ότι πράγματι υπήρχε παιδίατρος στο νησί όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος,  και ότι η μητέρα ψεύδεται πως τον αναζήτησε και ότι το νοσοκομείο δεν την έδιωξε την προηγούμενη μέρα χωρίς να διαγνώσει την σοβαρότητα του περιστατικού....Όλα όσα λέτε κύριοι τα δεχόμαστε. Μα δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε το εξής απλό:

Όλοι εσείς, που σύμφωνα με τις δηλώσεις σας,  ζείτε σε έναν  τόπο αυξημένων κοινωνικών παροχών και αλληλοβοήθειας, είδατε ότι ήρθε να γεννήσει στο νοσοκομείο του νησιού σας μια κοπέλα, η οποία σύμφωνα με την διαπίστωση του μαιευτήρα, δεν φαινόταν να είναι στα καλά της....Γιατί λοιπόν δεν στείλατε κύριοι του Νοσοκομείου και  κύριε Ουδεπόποτα τους κοινωνικούς σας λειτουργούς και τους ψυχολόγους σας και τα γραφεία Πρόνοιάς σας και τα κοινωνικά ....παντοπωλεία σας και τις υπόλοιπες εκπληκτικές υπηρεσίες σας , να κάνουν ΕΣΤΩ ΜΙΑ, ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ  ΑΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ;;;;;;;;;;;;

Αλλά είπαμε....η Πολιτεία είναι πάντα αθώα και ειδικά σε καιρό Μνημονιακής κατοχής, ΠΡΕΠΕΙ να είναι αθώα, δεν επιτρέπεται να μην είναι αθώα. Η ένοχη έχει βρεθεί. Καταδικάστε την λοιπόν για να τελειώσει η παράσταση των... τεθλιμμένων δημοσιογράφων και των υποστηρικτών του άρτια οργανωμένου κοινωνικού παραδείσου στον οποίο ζούμε.

Όσο για εμάς τους υπόλοιπους, που η μοίρα μας όρισε να ζήσουμε στην παρούσα πολύ άσχημη  κοινωνική και πολιτική συγκυρία, ας μην λησμονούμε τούτο :  Damnati ad bestias...Εν δυνάμει και για ποικίλους λόγους, όλοι μας...
agiovasilema

20 σχόλια:

  1. Χιλια μπραβο!!!να αγιασει το στομα σου ανθρωπε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς, αν ήταν διαταραγμένη προσωπικότητα η μάνα, όλοι οι φορείς που ήξεραν ακόμα και με ποιόν το κάνει και τόσες λεπτομέρειες για την ζωή της (βλέπε Δήμαρχος)... μπορούσαν να το αποτρέψουν.Είναι ένοχοι και αυτοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο σας για αυτην σας την σταση,μακαρι να διαχειριζονταν και αλλα σαιτ,μπλοκ κτλ το θεμα αυτο με τον δικο σας τροπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ θερμά για τα ευγενικά σας σχόλια. Αποτυπώνοντας τις σκέψεις μου για αυτή την τραγική ιστορία αναρωτιόμουν κάτι περίεργο: Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω, τι θα μπορούσε να είχε αλλάξει τη μοίρα αυτού του αθώου πλάσματος και ξέρετε αγαπητοί φίλοι, πού κατέληγα πάντα; Στην κοινωνία... Ακόμα και αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω λίγες βδομάδες, ο χαρακτήρας και η ψυχολογία της κοπέλας δεν θα άλλαζαν, η επιπολαιότητά της θα παρέμενε, αλλά αυτό που θα μπορούσε να είχε αλλάξει τα πάντα, ίσως να ήταν ένα παρατηρητικό βλέμμα από τους συνανθρώπους της εκεί που έμενε, από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό και ένα χέρι βοήθειας, το οποίο δεν δόθηκε ποτέ. Αυτό χάσαμε στην Ελλάδα του σήμερα. Την έγνοια για τον διπλανό μας, την ανάγκη να βοηθήσουμε ακόμα και αν δεν μας το ζητήσουν. Χάσαμε την ανθρωπιά μας που ήταν χαρακτηριστικό στοιχείο της ελληνικής κοινωνίας, γιατί κάποιοι θέλησαν να αποδομήσουν αυτό το κοινωνικό πρότυπο. Δυστυχώς τα κατάφεραν...Τώρα πια , η ανθρωπιά αναζητείται στα διάφορα γραφεία Πρόνοιας και τις παρεμφερείς δραστηριότητες των δήμων.

    (Όσο για τους αναγνώστες που μου έστειλαν κάποια οργισμένα σχόλια με αφορμή την συγκεκριμένη ανάρτηση, έχω να πω το εξής: Το agiovasilema είναι ένα προσωπικό ιστολόγιο και εκφράζονται οι απόψεις του γράφοντος. Δεν είναι δυνατόν όλοι να συμφωνούμε σε όλα. Δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον στη συζήτηση,έτσι δεν είναι; Ο μοναδικός λόγος που δεν αναρτώ τα σχόλιά σας είναι γιατί βρίζετε. Αν τα ξαναστείλετε λίγο πιο κόσμια, ευχαρίστως να τα δημοσιεύσω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΑΣ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ 100% ΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. ΑΜΑ ΓΥΡΝΟΥΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΝΟΝΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έκριναν ότι δεν ήταν ικανή να μεγαλώσει το μωρό, ενδεχομένως να το απομάκρυναν από εκείνη. Αλλά πώς και ποιος θα διαπίστωνε την καταλληλότητά της αφού δεν έγινε ποτέ κάποιος έλεγχος; Γι αυτό έκανα λόγο για απουσία της κοινωνικής μέριμνας στη συγκεκριμένη περίπτωση.

      Διαγραφή
    2. Πως μπορειτε να μιλατε με τετοια σιγουρα για την ενοχη της μητερας και μαλιστα με ποσοστα 100%; Ουτε καν η δικη δεν εχει γινει και καποιοι αποφασισαν για το αποτελεσμα. Εξαλλου δεν ηταν μονη της. Υπηρχε καποιος μαζι της, ηταν δεν ηταν πατερας εμενα δε με νοιαζει. Υπηρχε και μια κουνιαδα. Οσο χαμηλης νοημοσυνης και να ηταν ολοι, κατι θα ειχαν καταλαβει αμα η μανα εκανε κατι επιτηδες για να βλαψει το μωρακι. Αρα πως μπορουμε να μιλαμε για 100% ενοχη και οτι ειναι αποκλειστικα υπεθυνη;

      Π.Σ.

      Διαγραφή
  6. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΗ ΜΗΔΕΙΑ. ΜΗ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΓΕΝΝΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Apantish pros anwnymo @9.10. Eisai sovaros/h poy oi giagiades mas gennousan mia xara? Eidika sta xvria kathe oikogeneia ekane apo 10 paidia kai zousane ta misa kai oute. Akrivws epeidh den kserane ti tous ginotane pethainane ta vrefh sta xeria tous. Prwti fora to akous esu? Otan akousa auth thn istoria eipa mesa mou oti htan san na gyrnousame kati dekaeties pisw tote pou pethainane ta mwra apo ypositismo kai enterika kai pyreto kai ola ayta poy shmera thewrountai kseperasmena. Alla oriste pou h sygkekrimenh mhtera den eixe swsth plhroforhsh kai athela ths (kata th gnwmh mou) epaikse tragiko rolo sti moira tou aggelou autou.

      Διαγραφή
    2. Η θνησιμοτητα στην Ελλαδα μεχρι και τη δεκαετια του '70 ηταν σε παρα πολυ υψηλα επιπεδα γιαυτο μη φερνετε ως παραδειγμα τις γιαγιαδες μας που ταχα δεν ηξεραν επιστημονικο τροπο αλλα τα μεγαλωναν σωστα τα παιδια τους. Ειναι ατυχες το παραδειγμα.Οσοι χρησιμοποιειτε αυτο το επιχειρημα κατα κόρον στα διαφορα φορα, να σας πω οτι αν αυτο το περιστατικο συνεβαινε παλια κανεις δεν θα ειχε ασχοληθει. Ξερετε ποσα μωρακια φευγανε νεογεννητα και η αιτια θανατου ηταν ''η κακια η ωρα''? Μη μου πειτε ολοι εσεις που σκιζετε τα ιματια σας για το πρωτοφανες περιστατικο οτι δεν το εχετε ακουσει ποτε για κάποιο μωρο του σογιου σας που ειχε τετοια ασχημη καταληξη πριν χρονια.

      Δυστυχως αυτα τα πολυ τραγικα περιστατικά συνέβαιναν συχνα πιο παλαια.

      Διαγραφή
  7. Θέλω να σε συγχαρώ και εγώ φίλε για την τοποθέτησή σου. Με καλύπτεις απόλυτα!

    Νομίζω πως οι αρχές θα πρέπει αντικειμενικά και ψύχραιμα να ερευνήσουν αρκετά πράγματα για να καταλήξουν στην αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οδυνεν ορος και ετεκεν μυν..το μωρο δεν ηταν του νεαρου... εξου και ολα τα παιχνιδια στο νοσοκομειο μηπως και τον πεισει πως ηταν... χαρακτηριστικη η σκηνη του νεαρου "πατερα" που μολις πληροφορηθηκε πως το μωρο γεννηθηκε 9 μηνων φυσιολογικα μετραγε ξανα και ξανα τα δακτυλα του.. .. μια χαρα σκεφτοταν η κοπελιτσα.. και μια χαρα εκανε οτι εκανε... στο μωρο επεβαλλε εναν απ τους χειροτερους θανατους,, οσο για οικονομικες ενισχυσεις.. για ινδικη καναβη ειχε να αγορασει.. γιατι δνε της κανουν καμια εξεταση να δουνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη σκηνή που περιγράφεις τη χαρακτηριστική όπως λες, που μετραγε ο στρατιωτικος τα δαχτυλα του ήσουνα μπροστα; Γιατί η αδελφή του στρατιωτικού είπε ότι γνωρίζανε ότι το μωρό δεν ήταν δικό και δεν ο αδελφός της το αγαπούσε επειδή αγαπούσε την κοπέλα.

      Διαγραφή
    2. διορθωση: γνωριζανε οτι το μωρο δεν ητανε δικο του και δεν τους ενοιαζε. Ο αδελφος της το αγαπουσε επειδη αγαπουσε την κοπέλα τη μητερα του παιδιου.

      Διαγραφή
    3. Προς τη σχολιαστρια που υποστηρίζει ότι ο συντροφος-θετος πατέρας έπαθε σοκ από την αποκάλυψη ότι το μωρό δεν ήταν δικό του. Δυστυχώς τα γεγονότα σε διαψευδουν και σήμερα εδωσε συνεντευξη στην εφημεριδα ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ η μητερα του ενστολου και ειπε πως ολοι στην οικογενεια το γνωριζαν και εκεινος το αγαπησε σαν να ηταν δικο του. Που το σκεφτηκες ολο αυτο που μας περιεγραψες πως μετραγε τα δακτυλα του και έπαθε σοκ και τοσες ανακριβειεσ? Μυθοπλασίες και φαντασίες.

      Διαγραφή
    4. Αλήθεια για πες μας εσυ με το ταλέντο σεναριογραφου πώς μετραγε τα δαχτυλα του στο νοσοκομειο ο άντρας της κοπελιάς? Εδώ βγήκε η μάνα του σήμερα και είπε επισήμως ότι γνωρίζανε για το μωρό και αυτός το αγαπούσε και είχε μάλιστα βάλει στο status του στο φατσοβιβλίο ''χαζομπαμπάς'' παρόλο που φυσικά ήξερε ότι ήταν αλλουνού.

      Διαγραφή
  9. οταν ακουσαμε το περιστατικο ειμασταν εξαγριωμενοι γιατι δνε ξεραμε για ποια οικογενεια προκειται.. ακομα και εκεινη ειχε τα οποια θεματα της.. καποιος θα μπαινοεβγαινε στο σπιτι θα εβλεπε.. σε ενα σπιτι με μωρο 30 ημερων παντα ερχεται κοσμος να ζουμπιξει το βρεφος.. το ζευγαρι αυτο δυστυχως ηταν εδω μακρια απ την οικογενεια τους λογω της φυσης της δουλειας νεαρου και συνηθως τετοιες κλικες ειναι κλειστες..... το μωρο δεν ειχε απλα συγκαματα.. περα απ τον υποσιτισμο.. ειχε φυγει με εμφαανη σημαδια σηψης. ο παιδιατρος.. περα απ τους 3 μαιευτηρες που εχει το νησι. ο παιδιατρος λοιπον εχει ο ιδιος 14 ή 15 παιδια υποδειγμα οικογενειαρχη. περαν του οτι εχει μεγαλωσει ολα τα παιδια εδω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. @9:43 η κοπέλα αποτελούσε κλειστή κλίκα για να της δώσεις ένα χέρι βοήθειας αλλά παράλληλα και τόσο ανοιχτή ώστε να σου έχει πει οτι κάνει χρήση ινδικής κάνναβης; Τόσα πολλά ήξερες γιαυτήν; Και αφού τα ήξερες γιατί δε βοηθούσες από πριν;

      Διαγραφή
    3. Telika egw katalava oti oloi htan asxetoi me thn ypothesi kai molis egine to kako paroysiazontai ws sxetikoi kai bazoyn kai ligi saltsa akoma typou ''auth tou to eixe krupsei kai aytos trellathike kai ayti kapnize indiki kannavi kai aytos htan mystikopathis klp''. Kai posws endiaferei h gnwmh ths kathe mias kai tou kathenos alla tosh kakia re paidi mou? Eipame ntaksei alla oxi kai san na einai o baripoinitis toy planhth.

      Διαγραφή