Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Η προοπτική ατιμωρησίας βούτυρο στο ψωμί του κακοποιού

 


oplo

Το έγκλημα είναι σε μεγάλη έξαρση, καθημερινά ληστείες, ξυλοδαρμοί ηλικιωμένων, εκβιασμοί, απάτες, πυροβολισμοί, εκτελέσεις και τις περισσότερες φορές για λίγα ευρώ.

Του Κώστα Βουκελάτου

Η αστυνομία παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής εξιχνιάζει μεγάλο ποσοστό των βεβαιωμένων εγκλημάτων. Συμβάλει επίσης και στην εσωτερική της κάθαρση με τις συλλήψεις συναδέλφων τους αστυνομικών που εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες χωρίς να χαρίζεται σε κανένα.
Από την άλλη η δικαιοσύνη και αυτή με μεγάλα προβλήματα, ένα οι μισθοί τους που μειώνονται δραματικά, η ανεπάρκεια και η ποιότητα ορισμένων δικαστών, η παντελής αξιολόγηση από ανώτατους δικαστικούς των αποφάσεων που εκδίδονται από τους δικαστές, εντείνει το καθεστώς ατιμωρησίας για τους κακοποιούς που απελευθερώνονται ατιμώρητη.
Αυτή η προοπτική ατιμωρησίας ;ή της ελάχιστης τιμωρίας είναι το βούτυρο στο ψωμί του κακοποιού που διευκολύνει την παραβατικότητα του χωρίς δισταγμούς και τονώνει το ηθικό του. Οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης με αποτέλεσμα την απελευθέρωση σκληρών
....
κακοποιών, οι αναβολές και οι σμικρύνσεις στην ποινή τους κάνουν εντελώς ανώδυνη και σύντομη την παραμονή του στις φυλακές.
Το έγκλημα έχει αλλάξει ποιοτικά και έχει γίνει περισσότερο οργανωμένο, βίαιο και κερδοσκοπικό, έχουν συσταθεί εγκληματικές οργανώσεις και ομάδες βίαιες έτοιμες να πετύχουν με κάθε κόστος. Η ποιότητα του εγκληματία τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει επικίνδυνα, έχει γίνει αδίστακτος και έτοιμος να αφαιρέσει ακόμα και ζωές με μεγάλη ευκολία.
Τα τελευταία χρόνια ξέραμε τις κυριότερες μορφές του Οργανωμένου εγκλήματος ναρκωτικά, εκβιασμοί, κλοπές, ληστείες, ανθρωποκτονίες κτλπ, πράξεις για τις οποίες ακούμε καθημερινά με αμείωτη ένταση, μαθαίνουμε από την ημερήσια δημοσιογραφική δραστηριότητα και πολλοί συνάνθρωποι μας βιώνουν.
Η χειρότερη μορφή όμως εγκλήματος σε βάρος του κράτους και των πολιτών δεν εντάσσονταν μέχρι πρόσφατα και δεν εντάσσεται ακόμα στο οργανωμένο έγκλημα.
Όπως αποδεικνύεται τελευταία με τις αλλεπάλληλες συλλήψεις και προφυλακίσεις γνωστών στο ευρύ κοινό και αγνώστων κατηγορουμένων υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο συνεργατών με ανθρώπους μέσα στην κρατική μηχανή αλλά και ποινικούς που ο στόχος αυτών των ομάδων δεν είναι ο πολίτης άμεσα αλλά το ίδιο το κράτος και τα τεράστια κέρδη.
Η μορφή αυτή του εγκλήματος που ανθούσε για πολλά χρόνια ατιμώρητο ήταν το οικονομικό έγκλημα και στόχος του η οικονομική δραστηριότητα του κράτους, που για την πραγμάτωση του δούλευαν και δουλεύουν εγκληματικά μυαλά και βάζουν σε κίνδυνο την καλή λειτουργία της οικονομίας ενός κράτους. Βάζουν σε κίνδυνο την λειτουργία σημαντικών κλάδων και θεσμών και θα αναφέρω μερικές όπως οι μονοπωλιακές συνεννοήσεις, προσβολή δικαιωμάτων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, φορολογικά και τελωνειακά αδικήματα και φυσικά το κορυφαίο ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσο των offshore εταιρειών φαντασμάτων. Στα πιό πάνω σοβαρά αδικήματα προσθέτουμε και τον αθέμιτο ανταγωνισμό απάτες, υπεξαιρέσεις, επικίνδυνες μεθοδεύσεις στα χρηματιστήρια, υφαρπαγή κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες τέτοιες πολλές εγκληματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το κράτος.
Όλη αυτή η εγκληματική δραστηριότητα δυστυχώς ακόμα και τώρα που αποκαλύπτονται πολλά κρούσματα και γίνονται σημαντικές συλλήψεις δεν εντάσσεται στο οργανωμένο έγκλημα αν και έχουν πολλά κοινά σημεία κυρίως προς την δολιότητα και τον τρόπο που ενεργούν οι δράστες.
Το καθεστώς ατιμωρησίας που υπήρχε σε αυτές τις περιπτώσεις ευνοούσε αυτές τις ομάδες για την διάπραξη αλλεπάλληλων εγκλημάτων στήνοντας πολύ καλές απάτες με την συμβολή τους κρατικού μηχανισμού και χωρίς να αφήνουν σε πολλές περιπτώσεις ίχνη.
Στην παραπάνω περίπτωση εγκληματικότητας η δικαιοσύνη δεν χαρίζεται ίσως γιατί τα φώτα της δημοσιότητας είναι δυνατά και η κάθε σύλληψη που αφορά απάτη σε βάρος του κράτους παρακολουθείται και παίζεται μπορεί και εβδομάδες από τα Μ.Μ.Ε. οπότε δεν χωράνε λάθη και παραλήψεις από τους δικαστικούς λειτουργούς. Όπως και να έχει δουλεύει καλά ο μηχανισμός και έρχονται στο φως πολλές περιπτώσεις απάτης και υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος, φυσικά εξυπηρετούν και σκοπούς του κράτους αυτές οι αποκαλύψεις.
Αυτή λοιπόν θεωρώ ότι είναι η χειρότερη μορφή εγκληματικής δραστηριότητας η οποία ακόμα και τώρα δεν εντάσσεται στο οργανωμένο έγκλημα.
Και όμως έχει χειρότερους κακοποιούς από τους κοινούς και πιο αδίστακτους και πιστεύω ότι λειτουργούν ο ένας προς όφελος του άλλου σαν συγκοινωνούντα δοχεία, δηλαδή το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα όταν καταφέρει να καταστρέψει ένα κράτος μετά το παραδίδει στο οργανωμένο έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου και έτσι προκύπτει αυτή η έξαρση της εγκληματικότητας που ζούμε σήμερα η οποία προσπαθεί να αποτελειώσει τα πάντα.
Γιγαντώνεται το έγκλημα σε ένα διαλυμένο και καταληστεμένο κράτος το οποίο καταληστεύει με την σειρά του αναγκαστικά τον πολίτη για να επιβιώσει, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο σε βάρος της περιουσίας αθώων και το αποτέλεσμα είναι ότι μαζί με την βαριάς μορφής εγκληματικότητα αυξάνεται και η επιθετικότητα του Έλληνα πολίτη στην καθημερινότητα του και αυτό φαίνεται από τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας.
http://freepen.gr/?p=15013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου