Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου για όλα!

 

2335bc6cb06b18c883390e19c75ac23a_XLΠολιτική και κυβερνητική συνεργασία, ΕΛ.ΣΤΑΤ, Γ. Παπανδρέου και στο βάθος… ενιαίο κόμμα.

Σε συμφωνία-πακέτο έχουν καταλήξει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι βασικές αρχές έχουν συμφωνηθεί από τις αρχές Οκτωβρίου ενώ η ατζέντα της συμφωνίας επικαιροποιείται συνεχώς.

Η κυβερνητική συνεργασία των δύο κομμάτων ήταν

...μόνο η αρχή. Από εδώ και πέρα, σημαίνοντα ρόλο διαδραματίζουν η παραμονή στην εξουσία και μετά τις επόμενες εκλογές αλλά και το ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Ο κ. Σαμαράς, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ φαίνεται να κρατάει δυνάμεις, γνωρίζει ότι δεν έχει άλλους συμμάχους σε αυτό το πολιτικό σκηνικό αφού η ΔΗΜΑΡ αποτελεί ασταθές μέγεθος.

Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου που κινείται μεταξύ 5-7% σήμερα, γνωρίζει ότι σε περίπτωση κατάρρευσης της κυβέρνησης , κινδυνεύει να εξαερωθεί πολιτικά. Εκτός από την κυβερνητική σταθερότητα και συνεργασία, αντιλήφθηκε ότι είναι μονόδρομος η συμπόρευση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Έγκυρες πληροφορίες του newsbomb αναφέρουν ότι οι συζητήσεις Βενιζέλου-Σαμαρά έχουν προωθημένη ατζέντα, που εκπλήσσει πραγματικά.

Έχουν συζητήσει όλα τα σενάρια που περιλαμβάνουν από την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την καθιέρωση της λίστας αντί του σταυρού προτίμησης έως ακόμα και την κοινή κάθοδο στις εκλογές, με ένα νέο και ενιαίο κόμμα με καθαρά ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και κατεύθυνση.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, έχουν υπάρξει διευθετήσεις για μία σειρά ζητημάτων όπως:

- H πολιτική κάλυψη του Ε.Βενιζέλου.

Ο Α. Σαμαράς έδωσε μάχη για να εμποδίσει την παραπομπή Βενιζέλου, για τη λίστα Lagarde, αν και διαπίστωσε ότι δεν ελέγχει την Κ.Ο. της Ν.Δ (λιγότερο από το 1/3 των βουλευτών της Ν.Δ πήγε στη μία μόνο κάλπη, όπως είχε ζητήσει το Μαξίμου).

Ο κ. Βενιζέλος είχε εύλογες ανησυχίες και για την υπόθεση της PROTON BANK και εξακολουθεί ακόμα να έχει. Φοβάται ότι ο Σύριζα, εκμεταλλευόμενος και τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού Λ.Λαυρεντιάδη, ενδέχεται να ανακινήσει την υπόθεση για να τον πλήξει πολιτικά.

Επίσης ο Υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος κάλυψε σήμερα τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των αμυντικών σχεδίων της χώρας, που υποθετικά είχε πάρει ο κ. Βενιζέλος μαζί του, φεύγοντας από το συγκεκριμένο υπουργείο.

- Η υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ και η εμπλοκή του κ. Γ. Παπανδρέου.

Για το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ η κυβέρνηση, κάτω και από την πίεση των δανειστών, είναι αποφασισμένη να το κλείσει αγνοώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης και την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του κ. Γεωργίου, ο οποίος παραμένει στη θέση του.

Αν καταθέσει πρόταση γα σύσταση εξεταστικής επιτροπής ο Σύριζα ή ακόμα και προανακριτικής εναντίον του κ. Παπανδρέου, τα πράγματα περιπλέκονται. Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι δεν θα μπορέσει να ελέγξει τους βουλευτές του στη ψηφοφορία, ιδιαίτερα μάλιστα τον σκληρό πυρήνα των Καραμανλικών. Αυτό που θα επιλέξει σε μία τέτοια περίπτωση ο Πρωθυπουργός θα είναι η αποχή της Ν.Δ από τη συζήτηση και την ψηφοφορία ενώ ανάλογη στάση θα κρατήσει και το ΠΑΣΟΚ. Επίσης ο κ.Σαμαράς δεν έχει πρόθεση να εμπλέξει τον κ.Παπανδρέου σε δικαστικές περιπέτειες ενώ κάτι τέτοιο διευκολύνει τον κ.Βενιζέλο που είχε κάνει ανάλογη συμφωνία κάλυψης του κ,Παπανδρέου την περίοδο της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

- Η αντιμετώπιση του Σύριζα και των κοινωνικών ομάδων.

Οι δύο αρχηγοί έχουν συμφωνήσει να επιτίθενται με σφοδρότητα στο ΣΥΡΙΖΑ, να τον ταυτίζουν με τα άκρα και τη βία.

Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης και όξυνσης στην κοινωνία προκειμένου να αισθανθεί την απειλή ο αστικός κόσμος και να συσπειρωθεί γύρω από την κυβέρνηση.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν επιλέξει να ”παίξουν” με την κ.Μέρκελ την ώρα που ο κ.Τσίπρας προσεγγίζει τον αμερικανικό παράγοντα και φαίνεται να βρίσκει εκεί συνομιλητές και ίσως και στήριξη στο μέλλον.

Αμέριστη θα είναι και η στήριξη που θα προσφέρει το ΠΑΣΟΚ στον κ.Σαμαρά, στη σύγκρουση με τα αιτήματα κοινωνικών ομάδων και συντεχνιών.

Σε όσους διατύπωσαν ενστάσεις, ο κ,Βενιζέλος αντέτεινε ότι δημόσιοι υπάλληλοι και συντεχνίες έχουν στραφεί εναντίον του ΠΑΣΟΚ εδώ ναι πολύ καιρό και δεν πρόκειται να επιστρέψουν. Αυτό το νόημα άλλωστε είχε και η αποστροφή της ομιλίας του,στα στελέχη του, στην οποία τόνισε με νόημα ”να ξεχάσουν κάποιοι το παλιό ΠΑΣΟΚ”.

-Η κυβερνητική και πολιτική συνεργασία.

Eίνα βέβαιο ότι στον επόμενο ανασχηματισμό το ΠΑΣΟΚ αντί για 4 θα πάρει 6 υπουργεία ενώ θα τοποθετηθούν και υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ σε υπουργεία, που ο υπουργός προέρχεται από τη Ν.Δ, για να ενδυναμωθεί, στην πράξη, το κλίμα συνεργασίας και σύμπνοιας.

Ο κ.Βενιζέλος ενδέχεται να συμμετάσχει,ως Αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση ενώ η πολιτική συνεργασία θα επεκταθεί και μετά τις επόμενες εκλογές.

Ως προς τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις, οι δύο αρχηγοί κινούνται στη λογική ”βλέποντας και κάνοντας”, αφού όλα θα εξαρτηθούν από τους συσχετισμούς και το κλίμα που θα υπάρχει.

Έχουν ήδη συμφωνήσει πάντως στη μείωση του αριθμού των Βουλευτών, στην καθιέρωση της λίστας ενώ σε ότι αφορά το εκλογικό σύστημα συζητούν ακόμα και την απλή αναλογική. Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο κοινής καθόδου με ένα νέο πολιτικό σχηματισμό με ευρωπαϊκή και μεταρρυθμιστική φυσιογνωμία

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου