Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ MALL: Πρόβες ανωμαλίας για τη μοιρασιά του δημόσιου επιχειρηματικού, εδαφικού και ορυκτού πλούτου

 
 

 

Μέχρι στιγμής το αντάρτικο πόλης έχει κρατηθεί μακριά από την ισλαμική τρομοκρατία που τώρα, με τα γεγονότα στην Αλγερία και το Μαλί φαίνεται να ανακάμπτει.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις πιέσεις για την ΑΟΖ μπορεί να φέρει ραγδαίες ανακατατάξεις στην φύση της τρομοκρατίας όπως την γνωρίζουμε.
Το χτύπημα στο The Mall αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο χτύπημα σε χώρο μαζικής προσέλευσης, έστω και αν είχε όλα τα χαρακτηριστικά του συμβολικού χτυπήματος. Τις τελευταίες όμως ημέρες υπάρχει πλήθος ρεπορτάζ και έντονη ανησυχία ακόμα και στις ΗΠΑ που πρωτοστάτησαν στην λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη», για εμπλοκή πυρήνων της Αλ Κάιντα που παραδοσιακά εκκολάπτονται στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Κάτι παραπάνω γνωρίζουν αφού οι ΗΠΑ είχαν ενισχύσει σημαντικά αυτούς τους πυρήνες για να αγωνιστούν ενάντια στην εισβολή των σοβιετικών.

Γιατί η ΑΟΖ;
Οι βίαιες εγκαθιδρύσεις καθεστώτων που ευνοούν την ανάπτυξη ακραίων κινημάτων στην Λιβύη και την Αίγυπτο, είχαν μία αλγεινή διάσταση για την Ελλάδα, την οποία ουδείς έθιξε. Όλες αυτά τα καθεστώτα θεωρούν την ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν ως προστάτιδα δύναμη. Συμπτωματικά όμως, η Ελλάδα πρέπει να διευθετήσει την ΑΟΖ με αυτές τις χώρες! Δηλαδή την
....
Αίγυπτο και την Λιβύη, εκτός από την Τουρκία. Ήδη οι ψυχρολουσίες έρχονται η μία μετά την άλλη, ενώ τρία χρόνια πριν η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική. Από κοντά βεβαίως και η Αλβανία όπου ο τουρκικός παράγοντας επηρεάζει καθοριστικά το ισλαμικό στοιχείο. Η μόνη περίπτωση που η χώρα θα ασκούσε αποτελεσματική πίεση στην Τουρκία για την ΑΟΖ, θα ήταν να έχει συμφωνήσει με τις υπόλοιπες χώρες. Ώστε η άρνηση της Τουρκίας να ήταν «παραφωνία». Τώρα η Ελλάδα δεν τα καταφέρνει ούτε στα Δυτικά, πολλώ δε, να πιέσει την Τουρκία για να δεχθεί το οτιδήποτε.

Το «πάντρεμα» Ισλαμιστών με το «αντάρτικο»
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία «περίεργη» συγκυρία με την δολοφονία Πακιστανού μετανάστη από δύο Έλληνες που έχουν συλληφθεί. Παρά το ότι οι επίσημες αρχές το διαψεύδουν, υπάρχουν στοιχεία για ρατσιστικά κίνητρα σύμφωνα με διαρροές. Αυτό έχει προκαλέσει κοινή δράση διαμαρτυρίας με οργανώσεις Πακιστανών και αντιρατσιστικών κινημάτων, κάποια από τα οποία κινούνται και στον λεγόμενο αντεξουσιαστικό χώρο.
Μέχρι πρότινος, η τελευταία κοινή πορεία είχε καταλήξει σε φιάσκο με ξυλοδαρμούς Ελλήνων διαδηλωτών από αλλοδαπούς και γεγονότα που είχαν προκαλέσει οργή στους Έλληνες ακτιβιστές. Μεσολάβησε μία συγκέντρωση ακραίων ισλαμιστών για την επίμαχη ταινία με την ζωή του Μωάμεθ στην οποία δεν συμμετείχε καμμία οργάνωση Ελλήνων ακτιβιστών ενώ τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν άκρως ρατσιστικά, αντιδημοκρατικά με απειλές θανάτου για την δημοκρατία και την ελευθερία εν όψει της έλευσης του «Ισλάμ».
Η μισαλλόδοξη αυτή εκδήλωση ξεχάστηκε σύντομα με έναν περίεργο συμψηφισμό υποτιθέμενης ρατσιστικής δολοφονίας που έσπευσε να υιοθετήσει ακόμα και ο υπουργός δικαιοσύνης, γεγονός βέβαια που δεν επιβεβαιώθηκε. Προξένησε όμως εντύπωση, όπως εντύπωση προκαλεί η γενικότερη συμπαράσταση της ΔΗΜΑΡ από όπου προέρχεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης (αλλά και η βουλευτής Α’ Πειραιά Μαρία Ρεπούση η οποία «είδε» συνωστισμό στην αιματοβαμμένη Σμύρνη), στις απαιτήσεις του επίσημου Τουρκικού κράτους. Που όμως πάντα εκδηλώνονται σε θεσμικό επίπεδο (ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ: ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΤΟΝ -ΠΟΥ-ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΑ-ΧΛΑ-ΜΑΡΑ, ΑΡΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟ ΨΕΥΔΟΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ..Α(ΠΑΡΑ)ΦΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ).
Η κοινή δράση που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους της Αθήνας, φαίνεται να ανοίγει μέτωπο κοινής δράσης με ευγενή σκοπό την καταπολέμηση του ρατσισμού. Κατά πόσον όμως έχουν τα ίδια ευγενή κίνητρα όλοι οι μετανάστες όταν καποιοι από αυτούς έχουν σημεία συγκέντρωσης παράνομα τζαμιά και αμφιλεγόμενους ιμάμηδες, είναι ένα θέμα που προβληματίζει τις αρχές.
Το ενδεχόμενο ενός μαζικού χτυπήματος στην Ελλάδα φαντάζει μακρινό. Εάν όμως γίνει, ακόμα και σε μικρότερη κλίμακα, δεδομένου και των κοινωνικών συνθηκών θα οδηγήσει σε έναν κύκλο μίσους και εσωστρέφειας, με ολέθριες συνέπειες στην δύναμη της χώρας να διεκδικήσει οτιδήποτε σε διεθνές επίπεδο. Κάτι που θα βόλευε αφάνταστα αρκετούς γείτονες.
Ας πρυτανεύσει λοιπόν η λογική και όχι οι ιδεοληψίες. Απ' όπου και αν προέρχονται.


ΣΧΟΛΙΟ idioisommasi.blogspot.gr: Πέρα και πάνω από την προφανέστατη παρακρατική δράση και το φανερό επικοινωνιακό σούσουρο που φέρει την υπογραφή της ψοφοδεούς μνημονιακής ψευδοκυβέρνησης και πρωτίστως της πραγματικής κυβέρνησης των Μέρκελ - Σόιμπλε - Ράιχενπαχ, εφόσον συνεχιστούν χτυπήματα όπως το σημερινό του Mall και μάλιστα με (ο μη γένοιτο) χειροπιαστά αποτελέσματα, τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία πολύ πιο περίπλοκη κατάσταση, συγκλίνουσα μάλιστα με την "αντιεξουσιαστική" δράση του Δεκεμβρίου του 2008. Μόνο που τώρα, το μπάχαλο δεν αφορά στην επιδίωξη της πτώσης της εντεταλμένης κατοχικής συμμορίας (όπως συνέβη πριν από πέντε χρόνια, οπότε επιδιώχθηκε η βίαιη πτώση μίας κυβέρνησης που διέπετο εν γένει από πατριωτικά και αντινεοταξικά χαρακτηριστικά), αλλά αντιθέτως στη διατήρησή της υπό καθεστώς τρόμου, πλην όμως με την ταυτόχρονη επιδίωξη δοσοληψιών ενόψει του γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας, η οποία με τη σειρά της θα έχει ως μοιραίο αποτέλεσμα τον τελικό διαμελισμό της, διευκολυνόμενος από την ήδη ψηφισθείσα παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Εξάλλου, το περιοδικό Επίκαιρα (είτε από σωστή πληροφόρηση ειλικρινών ή όψιμων πληροφοριοδοτών, είτε κατόπιν ορθολογικών εκτιμήσεων) έχει δώσει ήδη από την Πέμπτη μία εικόνα για τον κύκλο στον οποίο φαίνεται ότι η χώρα εισέρχεται από σήμερα.
Πλήρως κατατοπιστική, άλλωστε, είναι η κύρια ανάλυση του τεύχους, η οποία δημοσιεύεται στις σελ. 8-9, όπου με μόνη αφορμή τους "πυροβολισμούς" στο μπουρδελάκι της Συγγρού (και χωρίς βεβαίως να έχει εκδηλωθεί το σημερινό περιστατικό) εκφράζεται η πιθανότητα - πρόβλεψη μίας ταυτόχρονης ομοβροντίας ποικίλων χτυπημάτων σε Αττική και Θράκη, με έναν φαινομενικά "περίεργο" συνδυασμό αντιεξουσιαστών, λαθρομεταναστών και Τουρκικού Προξενείου, συνδυασμός αναγόμενος στην επιρροή ξένων δυνάμεων που παραπέμπει στο κοκτέιλ αποσταθεροποίησης α λα 2008 (το οποίο στην πραγματικότητα δεν έπαψε να υφίσταται αφού λειτουργούσε και λειτουργεί υπό τον μνημονιακό ζουρλομανδύα, μόνο που τώρα το "παιχνίδι" αγριεύει και, μπαίνοντας στο ψητό του ξεπουλήματος και της ολοκληρωτικής προτεκτορατοποίησης, εμφανίζονται τα "βαρέα πυροβολικά" των επικυρίαρχων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται).
 
Αναδημοσίευση και σχόλια από το δυναμικό  http://idioisommasi.blogspot.gr/2013/01/mall.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου