Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 8 ΡΙΧΤΕΡ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΠΛΗΞΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ

      

solomon-islands
Παλιρροϊκό κύμα (τσουνάμι) 90 εκατοστών μετρήθηκε, σύμφωνα με το κέντρο προειδοποίησης για παλιρροϊκά κύματα της Χαβάης, στα νησιά του Σολομώντα ύστερα από τον ισχυρότατο σεισμό των 8 Ρίχτερ που χτύπησε το Νότιο Ειρηνικό.
Μαρτυρίες από την επαρχία Τεμοτού των νησιών του Σολομώντα αναφέρουν ότι έχουν πλημμυρίσει σπίτια από το παλιρροϊκό κύμα αλλά δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για θύματα ή μεγάλες καταστροφές.
Το κέντρο της Χαβάης είχε εκδόσει προειδοποίηση για παλιρροϊκό κύμα που αφορούσε τα νησιά του Σολομώντα, Βανουάτου, Ναούρου, Παπούα Νέα Γουινέα, Τουβαλού, Νέας Καληδονίας, Κόσραε, Φίτζι, Κιριμπάτι και Ουαλίς και Φουτουνά.
Ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 03.00 (ώρα Ελλάδος) είχε εστιακό βάθος 28,7 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 340 χιλιομέτρων ανατολικά από την πόλη Κιρακίρα της νήσου Μακίρα που ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών του Σολομώντος.
Το σεισμό των 8 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει αρκετές δονήσεις με τη μεγαλύτερη να έχει μέγεθος 6,6 Ρίχτερ.
Το 2007 ισχυρότατος σεισμός 8,1 Ρίχτερ είχε χτυπήσει την περιοχή και προκάλεσε παλιρροϊκό κύμα από το οποίο έχασαν τη ζωή τους 52 άνθρωποι ενώ χιλιάδες άλλοι έμειναν άστεγοι.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου