Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο ορυκτός πλούτος πρέπει να παραμείνει δημόσια λαϊκή περιουσία

 
'Όσο κλιμακώνεται ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού στη Χαλκιδική, τόσο κλιμακώνεται και η προσπάθεια της «Ελληνικός Χρυσός» να αλλάξει τη γνώμη των φορέων που τάσσονται ενάντια στην επένδυσή της και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που τη συνοδεύει και την οποία έχει εγκρίνει από το 2011 το ΥΠΕΚΑ.
Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χ. Πάχτας, που είναι πλήρως ταυτισμένος με τις επιδιώξεις της «Ελληνικός Χρυσός», το βράδυ της Δευτέρας συναντήθηκε με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ.
Στη συνάντηση τον συνόδευαν οι μηχανικοί της «Ελληνικός Χρυσός». Για την «προστασία» τους όμως κινητοποιήθηκαν και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που έζωσαν το κτίριο του ΤΕΕ, στο φόβο και μόνο ότι θα μπορούσε να προκύψει αγωνιστική αντίδραση όσων εναντιώνονται στην επένδυση. Τελικά μετά από παρέμβαση του εκλεγμένου της ΔΗΠΑΚ, που απαίτησε την
... απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής, τα ΜΑΤ αποχώρησαν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, όμως οι μηχανικοί της εταιρείας δεν φάνηκε να μπορούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα των εκπροσώπων του ΤΕΕ για τις επιπτώσεις που θα προκύψουν στην περιοχή.
Στο μεταξύ, οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσαν αίτημα προκειμένου να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ να επιταχύνει τις διαδικασίες απόληψης και εξόρυξης χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ξεκαθαρίζουν ότι ο ορυκτός πλούτος ήταν και πρέπει να παραμείνει δημόσια λαϊκή περιουσία. Καταγγέλλουν ότι η απόφαση της συγκυβέρνησης είναι εγκληματική, αντιλαϊκή, ξεπουλάει τον πλούτο της χώρας στα μονοπώλια (επενδυτές) που θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη και σε μια 10ετία θα σηκωθούν να φύγουν για να αφήσουν τις αρνητικές συνέπειες στο λαό και το περιβάλλον της περιοχής.
Καλούν το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει την απόφαση της συγκυβέρνησης και μαζί με το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής, τους μαζικούς φορείς, να δώσουν τη μάχη αγωνιστικά να ανατραπεί η απόφαση της συγκυβέρνησης. Επίσης ζητούν το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκφράσει την συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και να καταδικάσει την επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης από τη συγκυβέρνηση, με αφορμή την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου