Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Εκλογικό θρίλερ στην Ιταλία. Ο εκλεκτός της Μέρκελ, ο Μόντι, έπιασε πάτο!! Οι Ιταλοί δίνουν ηχηρό χαστούκι στους Γερμαναράδες

 

Ένα εκλογικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη στην Ιταλία! Οι κάλπες έκλεισαν στις 15:00 (ώρα Ιταλίας) κι έκτοτε τo πρώτο exit poll έδειξε νίκη και μάλιστα με διαφορά για τον κεντροαριστερό Μπερσάνι. Ωστόσο λίγο αργότερα, τα επόμενα exit poll έδειξαν μεγάλη ανατροπή και "έβγαζαν" νικητή τον Μπερλουσκόνι.

Με βάση την εικόνα από τα ως τώρα αποτελέσματα η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας συνεχίζει να είανι ρευστή καθώς ουδείς μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και τα μόνα σενάρια που φαντάζουν πιθανά αυτή τη στιγμή είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής ή η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες.

Η δημόσια τηλεόραση RAI βάσει του 55% των ψήφων υπολόγισε λίγη ώρα νωρίτερα ότι η κεντροδεξιά έως τώρα εξασφαλίζει 123 έδρες στην γερουσία, η κεντροαριστερά 104, το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο 58 έδρες και η κεντρώα συμμαχία του Μάριο Μόντι 16.

Περιέργως ο όμιλος μέσων ενημέρωσης του Μπερλουσκόνι σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα στη γερουσία προβλέπει νίκη της κεντροαριστεράς με 31,8% έναντι του 30,5% για την κεντροδεξιά.

Σε ό,τι αφορά τη βουλή, η κεντροαριστερά φέρεται να προηγείται ελαφρά, με 29,1%, η κεντροδεξιά ακολουθεί με το 28,6%, το κίνημα του Γκρίλο συγκεντρώνει το 26,3% κι η κεντρώα συμμαχία του Μάριο Μόντι το 10,8%.

Γιατί αφού προηγείται σε ψήφους ο Μπερσάνι παίρνει περισσότερες έδρες ο Μπερλουσκόνι

Ακόμη και αν τα ποσοστά αυτά παραμείνουν ως έχουν αφού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, δεν είναι βέβαιο ότι η αριστερά θα επιτύχει την πλειοψηφία στη Γερουσία, λόγω της ιδιομορφίας του εκλογικού νόμου της Ιταλίας που πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα σε
....
περιφερειακό και όχι σε εθνικό επίπεδο.

Βουτιά στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου
Το Χρηματιστήριο του Μιλάνου χάνει τα σημαντικά κέρδη που κατέγραφε μετά την ανακοίνωση των νεώτερων αποτελεσμάτων από τις ιταλικές εκλογές, που φέρουν τη δεξιά παράταξη του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι να προηγείται στην κούρσα για τη Γερουσία, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα για πολιτικό-κυβερνητικό αδιέξοδο.

Η άνοδος του γενικού δείκτη μετοχών στο Χρηματιστήριο κυμαίνεται πλέον μόλις στο 0,29%, ενώ είχε φθάσει στο 4% όταν μετά τα πρώτα έξιτ πολ διαγράφονταν προοπτικές για άνετη νίκη της κεντροαριστερής συμμαχίας του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι και στα δύο σώματα του Κοινοβουλίου.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ των ιταλικών και των γερμανικών δεκαετών ομολόγων αναφοράς --ή spread-- που αμέσως μετά την ανακοίνωση των έξιτ πολ μειώθηκε, άρχισε πάλι να αυξάνεται μετά τις ενδείξεις για επικράτηση της συμμαχίας του Μπερλουσκόνι στη Γερουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου