Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Πολλές καταγγελίες για ύποπτες κινήσεις και προσπάθειες απαγωγής παιδιών στην Λέσβο!

 

 

 

 

Πλήθος καταγγελιών στα Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από αναστατωμένους γονείς που ανησυχούν για τα περίεργα περιστατικά!!

 


 

Το περιστατικό έξω από νηπιαγωγείο στη Μυτιλήνη, όταν άγνωστοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν μικρά παιδιά, ήταν όπως φαίνεται μόνο οι αρχή, αφού συνεχίζουν να φθάνουν καταγγελίες στα Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για παρόμοια περιστατικά σε διάφορες περιοχές της Λέσβου.

Αίσθηση προκαλεί σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα της Λέσβου» σύμφωνα με το οποίο σε καθημερινή βάση(!) γίνονται καταγγελίες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ύποπτες κινήσεις αγνώστων έξω από σχολεία οι οποίοι προσπαθούν να προσεγγίσουν μικρούς μαθητές, γεγονός που έχει αναστατώσει γονείς σε χωριά του νησιού.

Σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασία Τσολερίδου η ίδια έχει ενημερωθεί για ανάλογα συμβάντα στην Αγιάσο, την Ερεσό, το Σκαλοχώρι, ενώ πληροφορίες θέλουν και στην Άντισσα εντοπίστηκε από γονείς ύποπτο ΙΧ, χωρίς πινακίδες, με επιβαίνοντες δύο άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια, σε κοντινή απόσταση από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Όπως γράφει το LesvosPost από την πρώτη στιγμή που συνέβη το περιστατικό, πριν από ένα μήνα περίπου, έξω από το 6ο Νηπιαγωγείο της Μυτιλήνης, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμανε συναγερμός. Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό της προς όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού εφιστούσε την προσοχή των εκπαιδευτικών, των γονέων αλλά και των
....
ίδιων των παιδιών κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους από τα σχολεία. Λίγες μέρες αργότερα υπήρξε ανεπίσημη καταγγελία από μητέρες άλλου Νηπιαγωγείου της πόλης, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγγέλλονται συνεχώς ύποπτα περιστατικά από γονείς σε χωριά του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντα με τα «Νέα της Λέσβου» το νέο περιστατικό, συνέβη στην Άντισσα δεν υπήρξε επίσημη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ούτε και στην Διεύθυνση του σχολείου. Ωστόσο, στη μικρή κοινωνία της Άντισσας συζητήθηκε έντονα ότι άγνωστοι πλησίασαν με αυτοκίνητο μία μαθήτρια όταν αποχωρούσε το μεσημέρι από το Δημοτικό Σχολείο, αλλά αυτή τους προσπέρασε χωρίς να την ακολουθήσουν. Μάλιστα ειπώθηκε ότι επρόκειτο να στηθεί μπλόκο στον δρόμο από την Αστυνομία ή τους ίδιους τους γονείς για να εντοπίσουν τους δράστες, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Ξυρισμένα κεφάλια, γυαλιά και σκουφιά

Όλες οι καταγγελίες (από την Αγιάσο, το Σκαλοχώρι, την Ερεσό και την Άντισσα) αφορούν τα ίδια άτομα, σύμφωνα με τις περιγραφές και το ίδιο αυτοκίνητο, χρώματος κόκκινου, που συνήθιζε να σταθμεύει έξω από τα σχολεία, ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες αποχώρησης των μαθητών. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι άγνωστοι πλησιάζουν τα παιδιά και τα ρωτάνε πού είναι οι γονείς τους ή πού πάνε, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όταν διαπιστώνουν ότι συνοδεύονται φεύγουν βιαστικά.

Αν και οι μικροί μαθητές προσπαθούν να περιγράψουν τα χαρακτηριστικά των αγνώστων για να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία στην Αστυνομία, ωστόσο αυτό αποδεικνύεται δύσκολο, γιατί οι επιβάτες του Ι.Χ. φορούν γυαλιά ηλίου και σκούφους, προφανώς για να μην μπορούν να αναγνωριστούν. Παρ’ όλα αυτά η Αστυνομία έχει στην διάθεσή της κάποια στοιχεία από τις έρευνες που διεξήγαγε στις περιοχές απ’ όπου υπήρξαν οι καταγγελίες.

Οι γονείς πάντως στις καταγγελίες που διατυπώνουν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μιλούν για απόπειρες αρπαγής των παιδιών τους (είτε είναι ασυνόδευτα αλλά ακόμη κι όταν οι ίδιοι βρίσκονται λίγα μέτρα πιο πίσω). Γι’ αυτό ζητούν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και να προχωρήσει η Αστυνομία στην σύλληψη των αγνώστων που παραφυλούν τα παιδιά έξω από τα σχολεία τους για να τα αρπάξουν.

Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: «Χρειάζεται προσοχή»

Μιλώντας στα “Νέα της Λέσβου” η Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασία Τσολερίδου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Καλά κάνουν οι γονείς και προσέχουν τα ξένα αυτοκίνητα και τους άγνωστους που επιβαίνουν σ’ αυτά μετά από τα ύποπτα περιστατικά που έχουν καταγραφεί. Αλλά αυτό που πρέπει να προσέχουν περισσότερο είναι να μην αφήνουν τα παιδιά τους ασυνόδευτα. Δεν πρέπει να κυκλοφορούν μόνα τους πουθενά και πολύ περισσότερο στα χωριά που δεν υπάρχει κίνηση, ειδικά τώρα τον χειμώνα. Έχουμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή όλα τα σχολεία, γιατί ακόμη και μία πιθανότητα να υπάρχει για απόπειρα αρπαγής παιδιού πρέπει να μηδενιστεί».newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου