Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Μετά από τις εξελίξεις της Κύπρου, δημιουργείται έμμεσα το ευρώ δυο ταχυτήτων, όπως ακριβώς ήθελε η σκύλα και το ερπετοειδές απόβρασμα που ντροπιάζει τα ΑΜΕΑ.


 

 
Μετά την απόφαση που ελήφθη το περασμένο Σάββατο, ετοιμάζεται ένα ακόμα μεγαλύτερο λάθος. Οι κύπριοι νομοθέτες πέρασαν, σχεδόν απαρατήρητα, το Σάββατο 23 Μαρτίου νόμο που επιτρέπει την εισαγωγή περιορισμού στη διακίνηση κεφαλαίων. Αυτό έγινε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των Ευρωπαϊκών θεσμών προκειμένου να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη εκροή κεφαλαίων που θα μπορούσε να απειλήσει την χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Κύπρο.
Το νομοσχέδιο εμποδίσει τις απλές μεταφορές καταθέσεων από την Κύπρο προς άλλες χώρες της Ευρωζώνης χωρίς την έγκριση των αρχών, με την ΕΚΤ να έχει και αυτή ρόλο στην διαδικασία της έγκρισης. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι το ευρώ οπουδήποτε δεν είναι το ευρώ παντού. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό λάθος που έχει γίνει στην κυπριακή κρίση. Ιδού το γιατί:

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό μιας νομισματικής ένωσης είναι η δυνατότητα να μεταφέρονται χρήματα χωρίς κανέναν περιορισμό από μια τράπεζα σε οποιαδήποτε άλλη σε ολόκληρη τη νομισματική ένωση. Αν σε αυτό μπουν περιορισμοί, τότε η αξία ενός ευρώ σε μια κυπριακή τράπεζα γίνεται σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με την αξία του ευρώ σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα της ευρωζώνης. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει πως ένα κυπριακό ευρώ, παύει να είναι ευρώ. Συμφωνώντας σε αυτό το μέτρο, η ΕΚΤ έχει εισάγει de facto ένα νέο νόμισμα στην Κύπρο.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου