Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Από το ΟΧΙ στο ΝΑΙ. Η Κύπρος στην παγίδα του Μνημονίου και σε καθεστώς πλήρους υποταγής στους Νεοναζί Γερμαναράδες και στα υπόλοιπα αρπακτικά της ΕΚΤ και της Τρόικας.

 


masonoΙ

Ο Αναστασιάδης και η Ευρωπαϊκή Ενωση κατέληξαν σε συμφωνία
( έτσι αποκαλείται ο εκβιασμός και το σκύψιμο) για το πακέτο διάσωσης, η οποία προβλέπει τη δημιουργία «καλής» και «κακής» τράπεζας για την δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας (σ.σ. Λαϊκή), μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές της ΕΕ.

Το draft της τελικής συμφωνίας προέκυψε μετά από διαπραγματεύσεις(έτσι αποκαλούνται οι ωμές απειλές και το σκύψιμο) του Αναστασιάδη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου X. B. Ρομπέι και τον προέδρου της Κομισιόν Ζ. Μ. Μπαρόζο.
Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στους ευρωπαίους υπουργούς οικονομικών για να δοθεί η τελική έγκριση, σημειώνει ο αξιωματούχος.
Δυο πηγές δηλώνουν ότι η πρόταση περιλαμβάνει την μεταφορά των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ της Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου για τη δημιουργία μιας «καλής» τράπεζας.

Μη ασφαλισμένες καταθέσεις, αυτές άνω των 100.000 ευρώ θα αντιμετωπίσουν βαθύ «κούρεμα», υποστηρίζουν. Δεν ξεκαθάρισαν το ποσοστό αλλά η συμφωνία προβλέπει κούρεμα 30% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. Ευρωπαϊκή πηγή μιλά για κούρεμα 40%. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία δεν προβλέπει "έκτακτη εισφορά" σε καμία τράπεζα στην Κύπρο. Αντίθετα ζητά πλήρες bail-in (σ.σ. ανάληψη ζημιών από τους ιδιώτες), κάτι που θα οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες τους μη ασφαλισμένους καταθέτες στη Λαϊκή αλλά και την Τράπεζα Κύπρου.
Και μετά από όλα αυτά ο  πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε... «ικανοποιημένος» από την κατάληξη. «Είναι προς το συμφέρον του κυπριακού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε....ο αντίστοιχος Σαμαράς της Κύπρου.

Τραγική κατάληξη.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου