Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Πέθανε ο Ούγκο Τσάβες. Θρηνεί η Βενεζουέλα....

 


tsaves
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες πέθανε μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο μια 14ετή θητεία ως επικεφαλής της χώρας, μεταδίδει το Reuters.
Η ανακοίνωση έγινε από τον αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro,ο οποίος έκανε λόγο για στιγμή «βαθιάς θλίψης», στο τηλεοπτικό του διάγγελμα. Ο 58χρονος ηγέτης προχώρησε σε τέσσερις επεμβάσεις στην Κούβα σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας του.


«Σε όσους επιθυμούν το θάνατο μου, εύχομαι να ζήσουν για πολύ για να δουν πως η Μπολιβαριανή Επανάσταση θα πηγαίνει από μάχη σε μάχη και από νίκη σε νίκη»


Ο Τσαβες εθνικοποιησε τα πετρέλαια στη Βενεζουέλα διώχνοντας τους αποικιοκρατες κι αντιμετώπισε σύσσωμη την "αντιπολίτευση" με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και τις χρηματοδοτήσεις από τη CIA.Δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον Φιντέλ Κάστρο και την απέχθειά του για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλωστε, οι εχθροί του φίλου του, ήταν και δικοί του εχθροί. Πολλές φορές φώναξε «κάτω ο ιμπεριαλισμός». Χαρακτήρισε τον Τζορτζ Μπους «διάβολο», «κύριο επικίνδυνο» και «γάιδαρο», κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ήθελαν να τον ρίξουν από την προεδρία της Βενεζουέλας.
 
Χτυπήθηκε  από την επάρατη νόσο στα μέσα του 2011 και  επέστρεψε για τελευταία φορά στη Βενεζουέλα στις 18 Φεβρουαρίου, μετά από περισσότερο από δύο μήνες νοσηλείας σε νοσοκομείο της Αβάνας, όπου υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είχε ανακοινώσει το πρωί της Τρίτης ότι ο πρόεδρος Τσάβες υπέστη νέα λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα σοβαρή.
Στο διάγγελμά του προς το λαό της Βενεζουέλας την Τρίτη, ο Μαντούρο χαρακτήρισε «εχθρική επίθεση» τον καρκίνο ο οποίος προσέβαλε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, εντάσσοντας μάλιστα την επίθεση, στο μπαράζ των συνομωσιών οι οποίες εξυφάνθηκαν, κατά τον ίδιο, στη διάρκεια της 14χρονης διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Τσάβες. (Είναι πράγματι περίεργη η επιδημία  του καρκίνου στους ηγέτες της λατινικής Αμερικής, οι οποίοι τυχαίνει να αντιτίθενται στα σχέδια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των ΗΠΑ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου