Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Οι Γερμανοί που πάτωσαν στην Γιουροβίζιον, αναρωτήθηκαν μήπως και τυχόν ...δεν τους συμπαθούν πολύ οι λαοί της Ευρώπης. (Εκτός από σκατοφάρα είναι και ηλίθιοι...)

Η Eurovision έβαλε στην (21η) θέση της τη Μέρκελ!

 

«Ράους» είπαν οι Ευρωπαίοι στη Frau Μέρκελ μέσω της Eurovision! Τριάντα τέσσερις χώρες από τις τριάντα εννιά που συμμετείχαν δεν έδωσαν βαθμό στη Γερμανία!

Και η αυτοκριτική έγινε από τα ίδια τα γερμανικά ΜΜΕ, όταν είδαν το… βατερλό της ψηφοφορίας.

Η αποδοκιμασία δεν ήταν για την ξανθιά 31χρονη τραγουδίστρια Νάταλι Χόρλερ με τις εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων ανά τον κόσμο, που έγινε ως και εξώφυλλο στο περιοδικό «Playboy». Ισα ίσα που η Γερμανίδα καλλιτέχνις με γονείς από τη Βρετανία που διαμένουν μόνιμα στη Βόνη είναι

... δημοφιλής και ως tv περσόνα και το τραγούδι της ήταν χορευτικό! Αλλωστε αυτή είναι και η φιλοσοφία του μουσικού γκρουπ Cascada στο οποίο συμμετέχει.

Γιατί δεν χόρεψαν λοιπόν οι Ευρωπαίοι μαζί της και δη οι λαοί του Νότου;

Σε μια Eurovision που έχει σαφώς γεωπολιτικά χαρακτηριστικά στην ψηφοφορία, αυτό ήταν ένα μήνυμα για την εξοντωτική οικονομική πολιτική της Γερμανίας, που έχει φέρει σε απόγνωση τη γηραιά ήπειρο, η οποία σφίγγει συνεχώς το ζωνάρι χωρίς να βλέπει κανένα σημάδι ανάπτυξης ζώντας ουσιαστικά έναν «οικονομικό πόλεμο».

Ετσι, το τρανταχτό «όχι» εισέπραξε μετά μουσικής η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, σχετικά με τη σκληρή πολιτική της στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης. Μάλιστα, αυτό επισημάνθηκε ακόμη και από τους Γερμανούς σχολιαστές, όταν είδαν τη χαμηλή κατάταξη της γερμανικής αποστολής στον φετινό 58ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η Γερμανία κατέλαβε την 21η θέση από τις 26 συμμετοχές και εισέπραξε μόλις 18 βαθμούς!

Ψηφίστηκε μόνο από την Αυστρία, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Αλβανία και την Ελβετία.

«Είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο στη στάση αυτή απέναντι στη γερμανική συμμετοχή. Δεν θέλω να πω ότι αυτοί ήταν οι 18 βαθμοί για την Ανγκελα Μέρκελ. Ομως όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι στη σκηνή δεν κρίνονταν μόνο οι Cascada αλλά ολόκληρη η Γερμανία» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο συντονιστής ροής του δικτύου ARD Τόμας Σράιμπερ.

Πάντως τα μίντια τονίζουν ότι η Μέρκελ είναι δημοφιλής στη Γερμανία για την ακλόνητη στάση της στην κρίση, ωστόσο την αντιπαθούν σε χώρες όπου επιβάλλεται σκληρή λιτότητα, όπως στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ισπανία (που παραδόξως της έδωσαν τέσσερις βαθμούς).

Επίσης ο Γερμανός σχολιαστής Πέτερ Ούρμπαν κινείται στην ίδια γραμμή, δεδομένου ότι τα γερμανικά ΜΜΕ θεωρούσαν τους Cascada φαβορί: «Είναι ανεξήγητο. Μήπως σημαίνει ότι δεν αρέσουμε στον κόσμο; Μήπως δεν μας συμπαθούν; Υπάρχουν κάποια ψήγματα αλήθειας σ’ αυτό. Στον τελικό του Champions League την ερχόμενη εβδομάδα, θα συμμετέχουν δύο γερμανικές ομάδες. Και τα πράγματα εκεί δεν κρίνονται από ψηφοφορίες. Ισως ο κόσμος να μην ήθελε να κερδίσει στη Eurovision η Γερμανία».

Να λοιπόν που μια μουσική Ευρωπαϊκή γίνεται πολιτικό βαρόμετρο. Ίσως γιατί τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια …

Τα παρατράγουδα και οι κόντρες

Με το που τελείωσε η Eurovision, άρχισαν τα όργανα τόσο στο εξωτερικό και στο εσωτερικό! Από τη μια τα ολλανδικά ΜΜΕ βγήκαν στην αντεπίθεση λέγοντας ότι το νικητήριο τραγούδι της Δανίας, το «Only Teardrops», είναι αντιγραφή του ολλανδικού «I surrender», που έβγαλε το 2002 το ολλανδικό γκρουπ Κ-Οmic. Μάλιστα και στο ολλανδικό κομμάτι η τραγουδίστρια περιφερόταν στα βράχια ξυπόλητη! Από την άλλη, στην Ελλάδα η Δάφνη Μπόκοτα αποκάλυψε ότι η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου πήρε 85.000 ευρώ το 2005 για να περιγράψει τη Eurovision, για να της απαντήσει η δημοσιογράφος με έντονο τόνο από τη Σουηδία ότι ουδέποτε πήρε αυτά τα χρήματα. Μάλιστα βγήκε στην αντεπίθεση αναφέροντας ότι «η κυρία Μπόκοτα ουδέποτε έκανε γνωριμίες μέσα στον διαγωνισμό τα 17 χρόνια που τον παρουσίαζε, αφού την ενδιέφεραν τα πάρτι και τα ψώνια»

Μαρία Ανδρέου – Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου