Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Για…«Μικράν και έντιμον Ελλάδα»(!)

 
Φωτογραφία για Για…«Μικράν και έντιμον Ελλάδα»(!)

του Θανάση Νικολαΐδη

«ΜΕΓΙΣΤΗΝ αριθμός κέκτηται δύναμιν» κι είναι ώρα για αριθμούς και στοιχεία. Μην κουραζόμαστε με λόγια παραπανίσια-όλα ειπώθηκαν σε επίπεδο ποιοτικό.

Καιρός για αποδείξεις. Με το νόμισμα αναποδογυρισμένο και για τις δυο του πλευρές. Όφειλαν να «ευπρεπίσουν» την ΕΡΤ και την καταργούν! Με τα νεφελώδη περί αδιαφάνειας και σπατάλης, χωρίς να καθιστούν διαφανή (και χειροπιαστά) τα σημερινά δεδομένα της. Ας πάμε λίγο στο…μέλλον.

ΝΑ τους αποκωδικοποιήσουμε; Δεν είναι δυνατό στο σύνολό του(ς) και με ακρίβεια. Το πάνε για «Μικράν και έντιμον Ελλάδα» που οδηγεί σε Βατερλώ και
...μικρασιατικές καταστροφές-το’ χουν μέσα τους-κι ας μας έλειψε ο…Κεμάλ και οι «Σύμμαχοι».

ΑΥΡΙΟ, με την «επανεκκίνηση»(;), θα ‘χουν το δικαίωμα να αγοράσουν μετοχές (και) ιδιώτες! Στο όνομα της διεύρυνσης και των ιδιωτικοποιήσεων. Με δημόσια την (καινούρια) ΕΡΤ και ημικρατική, μέχρι το γλίστρημά της σε ιδιώτες, ολοσχερώς και ανεπιστρεπτί. Και τότε, βέβαια, δεν θα σπεύσουν να τις αγοράσουν άνθρωποι των συσσιτίων και των…κάδων. Θα τις γραπώσουν ιδιώτες με βαρύ κομπόδεμα. Σαν τον...χασάπη σε ρόλο παραγωγού ταινίας, ωστόσο, από εκείνους που γεύτηκαν τη γλύκα της εξουσίας μέσω των ΜΜΕ από ρόλο καλανάρχη.



ΚΑΙ τι όφειλαν να πράξουν οι θιασώτες της «Μικράς και εντίμου Ελλάδος»; Πώς θα έπειθαν και τον τελευταίο για τις αγαθές προθέσεις και την αγνότητά τους; Να μας έριχναν…κατάμουτρα τα στοιχεία της κακοδαιμονίας της (υδροκέφαλης και κακοδιοικούμενης) ΕΡΤ. Με τα συμβόλαια και τις υπογραφές διαπλεκόμενων που ρήμαζαν τα ταμεία της, μονίμως γεμάτα απ’ τον (υποχρεωτικό) οβολό μας. Λογαριασμό για τα…κέρδη της από «Γιουροβίζιον» και άλλες αηδίες.

ΤΙ άλλο; Λίστα με τους μισθούς και τα ονόματα «αξιωματούχων»-ολετήρων της, πριν κάψει τα χλωρά με τα ξερά ρίχνοντας στον Καιάδα εργαζόμενους, «εργαζόμενους», κηφήνες και ηγεμονικά αμειβόμενους. Κι είναι σίγουρο πως τους τελευταίους θα τους επαναπροσλάβει «εν καιρώ τω δέοντι», γιατί οι δυνάμεις της διαπλοκής είναι ισχυρές και αθάνατες στην Ελλάδα της «νόμιμης» αρπαχτής.

ΚΑΙ τι να’ καναν μπροστά στη «βία» της Τρόικα για απολύσεις; Να γύριζαν την…αδειανή κεφαλή τους προς τη βουλή των «εργαζομένων». Σπίτι τους και επαναπρόσληψη στο 1:20 τους (τόσοι απαιτούνται) και με νόμιμες διαδικασίες. Με τη φάτσα του κ. Σιούφα και της κας Μπενάκη προφίλ και ανφάς.

ΚΑΙ τώρα; Μας ρίχνουν στα δόντια ιδιωτών. Θα μας κατασπαράξουν ως τηλεθεατές της «ενημέρωσης, αγωγής και ψυχαγωγία μας».

(Αύριο η συνέχεια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου