Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Για τον Έλληνα 25 ευρώ για τον Πακιστανό ΤΖΑΜΠΑ και αντιρατσιστικά

 

ef

Ανοιχτό παράθυρο για «εκτόξευση» της τιμής του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία, από 5 σε 25 ευρώ, άφησε χθες, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί από την τρόικα. Η αύξηση, κατά 500% (!), του χαρατσιού για την είσοδο ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία -η οποία μάλιστα θα έχει άμεση ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2014- αποτελεί μία από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα μας τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στον χώρο της Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι από το αντίτιμο (των 5 ευρώ σήμερα) που «βαραίνει» κυρίως τους πολίτες, οι οποίοι τα βγάζουν πέρα δύσκολα -συνταξιούχοι, πολύτεκνοι κ.ά.- εξαιρούνται μόνον όσοι προσέρχονται στα νοσοκομεία ως επείγοντα περιστατικά, οι κάτοχοι βιβλιαρίων Πρόνοιας ή πιστοποιητικών Κοινωνικής Προστασίας, οι χρόνια
....πάσχοντες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, άτομα με ειδικές ανάγκες, ασθενείς με AIDS κ.λπ.), οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο αλλοδαποί.

Να σημειωθεί επίσης ότι εκτός από το «χαράτσι» των 25 ευρώ, προκειμένου ο πολίτης να περνά το κατώφλι των δημόσιων νοσοκομείων, το Μνημόνιο προβλέπει, από τις αρχές του 2014, και «την καταβολή εκ μέρους των ασθενών, υπέρ του ΕΟΠΥΥ, του ποσού του 1 ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό».

Ασθενείς δύο ταχυτήτων

Το ενδεχόμενο πενταπλασιασμού της τιμής του εισιτήριου αλλά και επιβολής νέου «χαρατσιού» στα φάρμακα είχε προκαλέσει τότε «τσουνάμι» αντιδράσεων, με τους ιατρικούς συλλόγους και τις ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών να μιλούν για «ασθενείς δύο ταχυτήτων, εκείνους που μπορούν να πληρώσουν και όσους αδυνατούν να αντεπεξέλθουν» και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διαβεβαιώνει ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν επρόκειτο να εφαρμοστούν, παρά μόνο σε περίπτωση πλήρους εκτροχιασμού των δαπανών. Χθες όμως ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων.

«Οι επόμενες δράσεις είναι πάντα υπό διαπραγμάτευση. Αν επιτύχουμε τους οικονομικούς στόχους, αυτό το μέτρο δεν θα υλοποιηθεί. Αν όχι, θα πρέπει να υλοποιηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πάντως ότι μέχρι τώρα οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν. «Είμαστε σε καλύτερο σημείο από τον στόχο μας, ενώ με τις συγχωνεύσεις μειώνουμε περισσότερο το κόστος της Υγείας. Αν κάνουμε τη δουλειά μας, μπορούμε να αποφύγουμε αυτό το μέτρο» πρόσθεσε.

Γεράσιμος Κόντος
http://www.paratiritis.net/2013/08/5539/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου