Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Τσίπρας: Ο Σαμαράς έβαλε πωλητήριο στην Ελλάδα - "Ο λαός θα σας ρίξει πιο σύντομα απ΄ όσο νομίζετε"

Ως την αρχή του τέλους της μνημονιακής περιόδου και την αρχή της ανατροπής, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την  ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματός του στην πλατεία Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης.

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Τον πρώτο χρόνο! Ο κ. Σαμαράς, λοιπόν, και η κυβέρνησή του τον έκλεισαν το χρόνο τους. Κάπου εδώ τελειώνουν τα ψέματα, τελειώνει η κοροϊδία», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Έκλεψαν μισθούς, έκλεψαν συντάξεις, έκλεψαν δουλειές, έκλεψαν δικαιώματα, έκλεψαν ακόμα και το οξυγόνο της δημοκρατίας. Και, ταυτόχρονα, έκαναν το ψέμα σύμμαχο, μέσο και όπλο τους. Ως εδώ, όμως, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Δεν αντέχουμε άλλο πλεόνασμα ψεύδους, υποκρισίας, κυνισμού και αναλγησίας. Έφτασε η ώρα της μεγάλης ανατροπής! Κανείς πια δεν θα πιστέψει τα παραμύθια της Χαλιμάς. Ούτε οι δικοί τους άνθρωποι τους πιστεύουν πια. Γιατί όλοι τώρα ξέρουν ότι το μόνο σχέδιο του κυρίου Σαμαρά είναι η υποταγή στους δανειστές».

"Στην Ελλάδα μπήκε πωλητήριο. Αυτή είναι η αλήθεια. Ξεπουλάνε τα πάντα. Ακόμα και το νερό..."

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έβαλε «πωλητήριο» στην Ελλάδα και υπογράμμισε: «Στην Ελλάδα μπήκε πωλητήριο. Αυτή είναι η αλήθεια. Ξεπουλάνε τα πάντα. Ακόμα και το νερό, πηγή ζωής και αγαθό που δικαιούται κάθε άνθρωπος σ' αυτή τη χώρα. Έβαλαν πωλητήριο στην ΕΥΑΘ, εφαρμόζοντας τη συνταγή που πρώτος εφάρμοσε ο δικτάτορας της Χιλής Πινοσέτ. Ως εδώ λοιπόν. Δεν είναι η Ελλάδα προς πώληση, ούτε οι Έλληνες προς ενοικίαση».

"Δεν θα φύγετε από μόνοι σας, ο λαός θα σας ρίξει"

Επισήμανε ότι οι εκλογές θα γίνουν πιο γρήγορα από ότι τις περιμένει η κυβέρνηση και δήλωσε βέβαιος για την εκλογική της ήττα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην
....
κυβέρνηση, λέγοντας: «Γρηγορότερα απ' ό,τι φαντάζεστε, στην κυβέρνηση και στην τρόικα, θα βρεθείτε μπροστά στην κρίση του λαού. Όχι, ξέρουμε καλά ότι δεν πρόκειται να φύγετε από μόνοι σας. Έχετε γραμμάτια ακόμα να ξεπληρώσετε. Κι άλλες δεσμεύσεις, κι άλλες καταστροφές, κι άλλες απολύσεις, κι άλλα πωλητήρια να βάλετε. Δεν θα φύγετε από μόνοι σας, ο λαός θα σας ρίξει. Με το ΟΧΙ του. Με την ανυπακοή. Με τους αγώνες. Με την αντίσταση. Και δεν θα είναι δολιοφθορά, όπως θρηνούν οι Κασσάνδρες της προπαγάνδας σας, κ. Σαμαρά. Θα είναι ευθεία, ανοιχτή, δημοκρατική κατά μέτωπο σύγκρουση. Θα είναι αυτό που εσείς φοβάστε και τα συμφέροντα που σας στηρίζουν τρέμουν».

Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ είπε ότι ο κ. Σαμαράς επανέλαβε 136 φορές τη λέξη «θα» και σημείωσε: «Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε δέκα, ούτε είκοσι, 136! Ίσως πρέπει να σκεφτείτε να μετονομάσετε τη ΔΕΘ, σε ΔΕ- ΘΑ προς τιμήν του».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι έχει ένα ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Εδώ που μας οδήγησαν οι καταστροφείς, δεν υπάρχουν εύκολες και ανώδυνες λύσεις», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν, όμως, λύσεις. Λύσεις δημοκρατικές, καινοτόμες, τολμηρές, βιώσιμες. Που όμως έχουν μια μεγάλη και κρίσιμη προϋπόθεση: Να τις στηρίζει ο λαός. Και να προχωρήσουμε μαζί. Μαζί, αυτή είναι η ελπίδα και η εγγύηση της νίκης. Όλοι μαζί! Μαζί όχι μόνο στις κάλπες, αλλά και σε κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε πλατεία, κάθε τόπο δουλειάς, κάθε μέτωπο πάλης για τη μεγάλη ανατροπή, για τη μεγάλη αλλαγή. Εσείς με τη ψήφο σας καταργείτε το μνημόνιο, το ίδιο βράδυ των εκλογών. Εμείς με αίσθημα ιστορικής ευθύνης δεσμευόμαστε ενώπιόν σας.

Ενώ βρισκόταν στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να βρέχει, ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την ομιλία του λέγοντας: «Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται»…

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον λαό σε κοινή δέσμευση πάνω σε ένα νέο κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό συμβόλαιο.

Οι πέντε βασικούς άξονες αυτού του συμβολαίου:

1. Η σκληρή και αποφασιστική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.
2. Η εφαρμογή άμεσα ενός πολυδύναμου προγράμματος κοινωνικής σωτηρίας και ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης.
3. Η εφαρμογή ενός σχεδίου ανασυγκρότησης που θα έχει στο επίκεντρο την ανάπτυξη όχι προς όφελος των μονίμως προνομιούχων, αλλά προς όφελος των εργαζομένων, των νέων, των μικρομεσαίων. Των αδικημένων του μνημονίου.
4. Η ανάκτηση του δημόσιου πλούτου, του ελέγχου των Τραπεζών και η ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού, ώστε να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες.
5. Η ανάκτηση της εργασίας με μια σειρά μέτρων κατά της ανεργίας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το συμβόλαιο για το οποίο δεσμεύεται δεν έχει "ψιλά γράμματα" και σημείωσε: "Αυτό το συμβόλαιο, όμως, έχει ένα σκληρό όρο: Ο έλεγχός της τήρησής του να ανήκει στο λαό και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε ότι στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων κρύβεται πάντα ο διάβολος. Εμείς, λοιπόν, ανοιχτά, καθαρά, θαρραλέα, βέβαιοι όχι μόνο για τις προθέσεις, αλλά και για τις δυνατότητές μας, χωρίς ψιλά γράμματα, σας καλούμε να αλληλοδεσμευτούμε και στη μεγάλη μάχη της δημοκρατίας".

Ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας το έκανε υπό βροχή. "Βρέχεστε, αλλά αξίζει να με ακούσετε", είπε στους συγκεντρωμένους, που έμειναν παρά τη βροχή, και τους κάλεσε σε "ανένδοτο αγώνα" για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει. "Θα τα καταφέρουμε, είμαι σίγουρος. Θα νικήσουμε μαζί. Θα νικήσουν οι φτωχοί και καταφρονεμένοι. Θα νικήσει ο λαός. Θα νικήσει η Ελλάδα. Ο τροχός άρχισε ήδη να γυρίζει. Το σύνθημά μας λέει ότι: Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει αυτοδύναμος λαός. Εγώ το αντιστρέφω και σας λέω: Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ, θα σημαίνει πανίσχυρος λαός", είπε.

"Η Μέρκελ στις προεκλογικές της ομιλίες εμφανίζεται εξαιρετικά αυστηρή προς τις χώρες που χρωστάνε, αλλά ξεχνάει την οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα από το κατοχικό δάνειο"

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην Καγκελάριο της Γερμανίας, λέγοντας ότι στις προεκλογικές της ομιλίες εμφανίζεται εξαιρετικά αυστηρή προς τις χώρες που χρωστάνε, αλλά ξεχνάει την οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα από το κατοχικό δάνειο, και υπογράμμισε: "Τέρμα, λοιπόν, οι ευγένειες κ. Μέρκελ. Σας χρωστάμε; Σας χρωστάμε είναι αλήθεια. Μας χρωστάτε, όμως, κι εσείς. Ήρθε η ώρα για το λογαριασμό. Και τον λογαριασμό αυτόν δεν σας τον ζητάει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Και όχι μόνο. Γιατί μπορεί, μέχρι σήμερα να μη βρέθηκαν δικές μας κυβερνήσεις να το στηρίξουν, αλλά να είστε σίγουροι, ότι θα το υποστηρίξουν και όλοι οι λαοί που έδωσαν το αίμα και θυσίες για να σταματήσουν το τέρας του ναζισμού στην Ευρώπη και στον κόσμο".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να βάλει τέλος στο φαύλο σύστημα της διαπλοκής, να ξαναστήσει μια νέα ισχυρή ΕΡΤ και να σπάσει "το απόστημα της μιντιακής διαπλοκής". "Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται, η ανομία και η διαπλοκή φεύγουν! Τέλος το αλισβερίσι της διαπλοκής, τέρμα και οι νταβατζήδες, τέρμα και τα λίαρ τζετ των φίλων και των κολλητών. Τελεία και παύλα!", είπε χαρακτηριστικά.

Δεσμεύτηκε, επίσης, να βάλει τέλος στην ασυλία όσων οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στη σημερινή κατάσταση. "Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, δημοκρατικά και με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους, ώστε να εξακριβωθούν οι ευθύνες για τα ύποπτα παιγνίδια με τις στατιστικές, για τα υπόγεια φλερτ με το ΔΝΤ, για τις κατά καιρούς δηλώσεις και κινήσεις που καταρράκωσαν την όποια αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας, για τις ιδιωτικοποιήσεις μεταξύ φίλων, για τα σκάνδαλα και τις λίστες, για τα μνημόνια που σακάτεψαν τον τόπο. Και προσέξτε: Εμείς δεν μιλάμε για εκδίκηση, μιλάμε για δικαιοσύνη. Το περί δικαίου αίσθημα του λαού πρέπει να ικανοποιηθεί, γιατί διαφορετικά θα χτίζουμε πάνω στην άμμο. Και θα ικανοποιηθεί. Όσοι ακόμα και σήμερα κρύβονται πίσω από το πέπλο της σιωπής που επιβάλει το μιντιακό σύστημα της διαπλοκής και της μνημονιακής συνευθύνης, ας μην κοιμούνται ήσυχοι. Θα τους ξεσκεπάσουμε. Όσοι κερδοσκοπούν απομυζώντας το δημόσιο πλούτο και εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, θα αποκαλυφθούν και θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και στους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας".

Στη διάρκεια της ομιλίας του εξέφρασε τη συμπαράσταση στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και στις κινητοποιήσεις κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου