Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Σαμαράς και Βενιζέλος στοχεύουν να εισάγουν τα μνημόνια στο Σύνταγμα;

 

samaras_venizelos.jpgΌπως είναι γνωστό, το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του πολιτικού προσωπικού. Ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία ανάμιξη με το Σύνταγμα αυτό. Δεν συμμετείχε ούτε στην αρχική του σύνταξη, ούτε στις μετέπειτα αναθεωρήσεις του και δεν ρωτήθηκε ποτέ. Δεν είναι Σύνταγμα του λαού, αλλά αποτελεί ξένο σώμα προς την ελληνική κοινωνία.
Χθες, στο “προγαμιαίο συμβόλαιο” ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που υπέγραψαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, υπάρχει και ο όρος 34, τον οποίο κανένα ΜΜΕ μέχρι τώρα δεν έχει προσέξει ιδιαίτερα ή δεν θέλει να προσέξει. Στον όρο αυτό, που αφορά τη συμφωνία τους για τη μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος, αναφέρεται κατά
λέξη: «Στόχος είναι, αφενός μεν η περαιτέρω ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής, των εγγυήσεων του κράτους δικαίου και της διαφάνειας, αφετέρου δε η συνταγματική επιστέγαση των διαρθρωτικών αλλαγών που στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός “κανονικού” ευρωπαϊκού κράτους στη χώρα μας».
Αυτό, απ’ ότι συμπεραίνουμε, είναι μια προαναγγελία για ενσωμάτωση στο ελληνικό Σύνταγμα των επιταγών των μνημονίων. Την ίδια ώρα χθες ο κ. Όλι Ρεν ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι ο 21ος αιώνας που μόλις μπήκαμε είναι ήδη ένας αιώνας χαμένος για την Ελλάδα.
Αν θέλουμε λοιπόν όλα αυτά να ανατραπούν, θα πρέπει η εξουσία να περάσει στο λαό. Θα πρέπει το νέο κανονικό Σύνταγμα του ελληνικού λαού (για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία) να το συντάξει ο ίδιος ο λαός και όχι το πολιτικό προσωπικό. Το έκαναν οι Ισλανδοί, το μπορούμε κι εμείς.
Πέτρος Χασάπης
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου