Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο Τσίπρας δεν είναι μ@λάκας, είναι ριψοκίνδυνος!

 
Όσο περνούν οι μέρες τόσο μπορούμε να καταλάβουμε την κίνηση με την πρόταση μομφής απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά.


του Στρατή Μαζίδη

Και συνήθως χρειάζεται καιρός για να μπορέσεις να εξάγεις ασφαλή συμπεράσματα για κάτι, για αυτό και τότε επιχειρήσαμε μια πιο ψύχραιμη ανάλυση.

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ πολύ μπροστά μάλλον αποτελούν την απάντηση στις απορίες περί της πρότασης μομφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το momentum και με τη μορφή πέτυχε να ραγίσει κι άλλο το κυβερνητικό κρύσταλλο.

Δεν είναι μόνο η φυγή της Τζάκρη αλλά και όλα όσα ακουλουθήσαν με διάφορες δηλώσεις γαλάζιων και πράσινων βουλευτών που είναι με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω.

Εκεί ακριβώς ήρθε και κούμπωσε η πρότροπη του Αλέξη προς όσους...βασανίζονται ψυχολογικά να βγουν από το μαντρί και να συμπορευθούν μαζί του. Καταλαβαίνει ότι το δένδρο πέφτει και το κουνάει όσο μπορεί.

Αυτό που οι άλλοι χαρακτηρίζουν ως αποστασία, εγώ το λέω μαγκιά. Άλλωστε τι σημαίνει αποστασία; Τίποτε άλλο από το κρατώ αποστάσεις από κάτι. Πολύ λογική λοιπόν η προτροπή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άρα λοιπόν ο Τσίπρας ΔΕΝ είναι μαλάκας.

Είναι όμως ριψοκίνδυνος διότι θέλει να πάρει την εξουσία και δεν έχουμε καταλάβει ακόμη αν έχει πλάνο και πιο είναι αυτό. Δεν μπορεί άλλα να λέει στις ΗΠΑ και άλλα στη Βουλή. Επίσης τα όσα λέει για τα μνημόνια σε συνεντεύξεις του φαντάζουν πιο πολύ ως ευχολόγια βασιζόμενα στις καλές προθέσεις των εταίρων μας. Αυτό κι αν είναι ρίσκο.

Επίσης το να ανοίγει την πόρτα σε βουλευτές που μέχρι πρότινος ψήφιζαν τα εθνοκτόνα μέτρα και με τα δύο χέρια, αποτελεί κι αυτό κίνδυνο διότι:

α. είτε μπορεί να ερμηνευθεί ως το άνοιγμα ενός μεγάλου αρχηγού που μπροστά στη δύσκολη στιγμή τους καλεί όλους για να σώσει τη χώρα

β. είτε μπορεί να εξαγριώσει το λαό βλέποντας το αντιμνημονιακό μπλοκ να δίνει συγχωροχάρτια σε όσους μας οδήγησαν σε αυτοκτονίες, λουκέτα κτλ αντί να οδηγούνται στα δικαστήρια.

Σε κάθε περίπτωση ο κος Τσίπρας έχει τη μπάλα στα πόδια του. Να δούμε τι θα την κάνει.
http://www.freepen.gr/2013/11/blog-post_9859.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου