Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Κοίτα ποιος μιλάει....

 


Του Κώστα Βαξεβάνη

Ο κύριος Χρήστος Μαρκογιαννάκης είναι πρώην εισαγγελέας, πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής πρώην κομμάτων. Το πορτραίτο του θα μπορούσε να αποτελεί κάλλιστα το πορτραίτο του πολιτικού συστήματος. Αυτή η ευχέρεια που έχει να εμφανίζεται ως αποκλειστικός εκφραστής των λαϊκών συμφερόντων, όποιο κόμμα και αν υπηρετεί, και ο στόμφος με τον οποίο διαβεβαιώνει γι αυτό, είναι τα μισά δομικά υλικά του πολιτικού συστήματος. Τα άλλα μισά είναι η ατιμωρησία και η ταύτιση των κατηγοριών που αποδίδονται με πολιτικές σκοπιμότητες.
Το όνομα του κυρίου Μαρκογιαννάκη έχει εμπλακεί σε πλείστες υποθέσεις. Δύο απ αυτές ήταν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών. Της SIEMENS και της ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων. Στο πρώτο σκάνδαλο, ο πρώην υπουργός κατηγορήθηκε ότι υπέγραψε για την παραλαβή του συστήματος παρακολούθησης C4I, παρά το ότι είχε αποκαλυφθεί ότι
...

Υποχρεωτική δωρεά οργάνων. Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων απαντά στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί.

 


DOREA-ORGANON

Πώς και πού να υποβάλλετε δήλωση άρνησης δωρητού οργάνων σώματος
Σάλος έχει ξεσπάσει για σχετικό νόμο που από 1ης Ιουνίου εκλαμβάνει de facto όλους τους Έλληνες ως δωρητές οργάνων. Εκτός και αν υποβάλλουν σχετική δήλωση άρνησης. Όσον αφορά την δήλωση άρνησης, θα βρείτε τις σχετικές οδηγίες στο κάτω μέρος τς ανάρτησης με τα bold γράμματα.
Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) στέλνει την δική του απάντηση:


"ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ»
ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Η ισχύς του άρθρου 9, του νόμου 3984 (ΦΕΚ 150/27-6-2011) περί 'Εικαζόμενης Συναίνεσης' ξεκινά την 1η Ιουνίου 2013. Η εικαζόμενη συναίνεση, προβλέπεται από την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 2010/53/EΕ και ισχύει εδώ και χρόνια σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη όπως: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Εσθονία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ρουμανία, Σουηδία, Φινλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία, χωρίς κανένα πρόβλημα, καθώς πάντοτε ενημερώνονται οι συγγενείς του εκλιπόντος για το ενδεχόμενο της δωρεάς οργάνων ως ρητά προβλέπεται στο ν.3984/11 άρθρο 9 παράγραφος 2. Άλλωστε και ο προηγούμενος νόμος 2737/99 είχε παρόμοια ρύθμιση.
Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι το άρθρο 9 του ν. 3984/2011, τροποποιήθηκε, με το ν. 4075/ΦΕΚ 89/11.4.2012, ως εξής: «Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του σύμφωνα με την παράγραφο 3 και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του». Το σημείο αυτό, ωστόσο, οι συντάκτες των δυσφημιστικών άρθρων δεν φρόντισαν να το συμπεριλάβουν, έτσι ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη και πλήρης ενημέρωση.
Υπογραμμίζεται, ότι ουδέποτε στην Ελλάδα όπως και στις άλλες χώρες της Ε.Ε., που πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις κάτω από ισχυρά
....

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΔΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ.ΠΡΩΤΙΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ.

 


EGKLIMA
ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

Στη Βουλή διαβίβασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας τα
στοιχεία, που τηρούνται στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την εγκληματικότητα αλλοδαπών. Τα στοιχεία έφτασαν στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου.
Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο από το 1998 έως και το 2012 και δείχνουν τον αριθμό αλλοδαπών δραστών ανά την επικράτεια σε βάρος Ελλήνων και αλλοδαπών θυμάτων. Από αυτά τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι η αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών δραστών αυξήθηκε εντυπωσιακά μέσα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεδομένου ότι το σύνολο των αλλοδαπών που προέβησαν σε εγκληματικές πράξεις το 1998 ήταν 6.094 και το 2012 έφτασαν τους 20.265 αλλοδαπούς.
Προκύπτει, επίσης, ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των αλλοδαπών δραστών, την περίοδο 1998-2012, είναι αλβανικής υπηκοότητας (σσ έχουν καταγραφεί 64.939 Αλβανοί δράστες), ακολουθούν οι Ιρακινοί, που τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έφθασαν τους 17.351 και οι Ρουμάνοι που έφθασαν τους 15.198.
Ακολουθούν Πακιστανοί και Βούλγαροι, που φθάνουν τους 14.721 και 14.720 αντίστοιχα.
eglimatikotita.gr

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Έλληνες μαθητές σήκωσαν σημαίες μέσα στο Βρετανικό μουσείο και παρέδωσαν στο Διευθυντή επιστολή! Μπράβο στα παιδιά και στους καθηγητές τους!

 

Μαθητές σήκωσαν ελληνικές σημαίες μέσα στο Βρετανικό μουσείοΟι μικροί μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου παρέδωσαν στον Διευθυντή του Μουσείου επιστολές για την επιστροφή των Μαρμάρων.

Eπίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο έκαναν οι μαθητές του σχολείου στην Κόρινθο στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής.
Οι μικροί μαθητές σήκωσαν με περηφάνια και το σύνθημα “Bring Them Backελληνικές σημαίες μπροστά στα γλυπτά του Παρθενώνα και παρέδωσαν στον Διευθυντή του Μουσείου, επιστολές μέσα από τις οποίες εξηγούσαν , με τεκμηριωμένες θέσεις και επιχειρήματα ,τους ιστορικούς λόγους για τους οποίους οι Βρετανοί οφείλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα Ελγίνεια Μάρμαρα.
Δείτε τις φωτογραφίες


newsbomb.gr

Αποκάλυψη σοκ του Capital.gr.Ξανά μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ το τέλος ακινήτων! Προκλητική κυβερνητική ανεπάρκεια






Οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να πληρώσουν και φέτος το χαράτσι μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πολιτική εμπλοκή που έχει προκύψει για τον νέο φόρο καθώς και ο χρόνος που απαιτείται προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία των ακινήτων των φορολογούμενων αλλά και να οριστικοποιηθούν οι αντικειμενικές τιμές κάνουν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να ανησυχεί ότι δεν θα είναι έγκαιρα έτοιμος ο μηχανισμός για τον υπολογισμό και την επιβολή του νέου φόρου ακινήτων.Μάλιστα, με δεδομένο ότι από την είσπραξη του φόρου έχει προϋπολογισθεί για φέτος ποσό τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ η λύση είναι έτοιμη. Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν χαράτσι και για το 2013 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για
...

Σεμινάριο εξειδικευμένης αυτοάμυνας στη Θεσσαλονίκη.

Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή θα πραγματοποιήσει στην Θεσσαλονίκη σεμινάριο εξειδικευμένης αυτοάμυνας με διαπιστευμένους εκπαιδευτές της ISU (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας) στις 16 και 17 Φεβρουαρίου διάρκειας 8 ωρών.



 
Η διεύθυνση της σχολής είναι Λεωφόρος Αθηνών 168 στον Άγιο Αθανάσιο στην Θεσσαλονίκη. Το κόστος του σεμιναρίου είναι 30 ευρώ. Για τους άνεργους και τους πολύτεκνους που θα φέρουν την κάρτα τους το ποσό είναι 20 ευρώ . Οι ώρες για την ημέρα Σάββατο είναι 4-8μμ και για την Κυριακή 9πμ - 1μμ. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί διαπίστευση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.
(Όσοι μένουν εκεί κοντά θα τους παρακαλέσουμε να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία στέλνοντας προσκλήσεις σε όλους τους φίλους και τις φίλες τους καθώς και να προωθούν την εκδήλωση σε ομάδες και σελίδες)
Το κάλεσμα αφορά άνδρες και γυναίκες.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΓΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ


ΙΝΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

                                  CONSUMER  INSTITUTE  (INKA) MACEDONIA - HELLAS

Αναγνωρισμένη  Ένωση  Καταναλωτών                     Connsumers  Union  according to  the

του  Νόμου  2251/94 – 2/16/2269/22-3-96                 Law  225194 – 2/16/22699/22-3-96

Μοναστηρίου  17  - 546 27  Θεσσαλονίκη             17 Monastiriou  546 27 ThessalonikiHELLA

5ψήφια  ανοικτή  γραμμή 11721                            Τηλ/ fax:2310 535263  & 2310 517492

                                                www :inkamak.gr, e – mall : inka@inkamak.

 

 

Θεσσαλονίκη 14/2/2013

 

ΘΕΜΑ: «Διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας»

 

 

Δελτίο τύπου

 

            Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ΙΝΚΑ Μακεδονίας, αναφορικά με τους ελλιπείς ελέγχους στην διατροφική αλυσίδα του καταναλωτή. Αποδείχθηκε πως η εμφάνιση του αλογίσιου κρέας με την ονομασία, ως βοδινό, «αιφνιδίασε» τους εκλεκτικούς μηχανισμούς τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τη στιγμή μάλιστα που ως γνωστό η Ρουμανία, ως κράτος-μέλος της Ε.Ε. και με μακροχρόνιες συνεργασίες εισαγωγής προϊόντων στην
....

Τα στοιχεία της λίστας Λαγκαρντ στέλνουν τον Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο και εμπλέκουν Βενιζέλο!

Η πραγματογνωμοσύνη διαψεύδει τον Βενιζέλο!

 
Η πραγματογνωμοσύνη διαψεύδει τον Βενιζέλο!
Τα στοιχεία στέλνουν τον Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο και εμπλέκουν Βενιζέλο!

Η διαβόητη Λίστα Λαγκάρντ όχι μόνο βρισκόταν στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου, ως υπουργού Οικονομικών, αλλά και ο ίδιος την επεξεργάστηκε την 1η Ιουλίου 2011! Αν, όμως, το στικάκι στο οποίο έγινε η πραγματογνωμοσύνη ήταν αντίγραφο από εκείνο που υποτίθεται ότι παρέδωσε ο Παπακωνσταντίνου στον Διώτη πριν παρατηθεί (δηλαδή πριν τις 16 Ιουνίου 2011) δεν θα μπορούσε να έχει καταγεγραμμένη αυτή την πληροφορία…
Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στο στικάκι που αντέγραψε ο Διώτης στις 8 Ιουλίου 2011, τα στοιχεία της οποίας για πρώτη φορά φέρνει σήμερα στο φως το newsbomb.gr, ο χρήστης «Windows User» άνοιξε -σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα- συνολικά σαράντα επτά αρχεία λογιστικών φύλλων. Ειδικότερα, όπως φαίνεται παρακάτω, φέρεται να άνοιξε:
- -24 αρχεία λογιστικών φύλλων στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 και από ώρα 00:28:53 έως ώρα 00:54:10 ώρα. Πρόκειται για τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας που έφτασε το CD από τον Ελληνα πρέσβη στο Παρίσι, Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, στο γραφείο
...

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Αποκαλύψεις- βόμβα για τις σπατάλες του Γιώργου Παπανδρέου και της συμμορίας

 


 

Η νεαρή κοπέλα, μέλος της Νεολαίας της Διεθνούς, κατήγγειλε την πολυτέλεια στην οποία διαβιούν οι ηγέτες της Σοσιαλιστικής.
Ξενοδοχεία πέντε αστέρων, λιμουζίνες και δείπνα, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής των Σοσιαλιστών της Διεθνούς και του επικεφαλής τους κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Σήμερα ο Αθανάσιος Έλλις στην Καθημερινή κάνει αποκαλύψεις – βόμβα για τις σπατάλες την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν Υπουργός Εξωτερικών.
Γράφει χαρακτηριστικά:
«Κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του στην πρωθυπουργία, αλλά και, κυρίως, της πολυετούς παρουσίας του στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Παπανδρέου δεν σεβάσθηκε προϋπολογισμούς.
Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του λάτρευαν τα πεντάστερα ξενοδοχεία με τις πολυτελείς σουίτες και τα υπερσύγχρονα γυμναστήρια, όπως και τα ακριβά εστιατόρια. Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις όπου επειδή προφανώς το ελληνικό κράτος είχε τεράστια
.....

86χρονος αγρότης: Να δω την Ελλάδα ελεύθερη πριν πεθάνω

 


Μια συγκινητική onAir παρέμβαση από έναν 86χρονο αγρότη, από τα μπλόκα των αγροτών στην Ηλεία.
Γροθιά στο στομάχι του πολιτικού προσωπικού της χώρας η κραυγή αγωνίας ενός 86χρονου αγρότη, που μίλησε το πρωί από τα μπλόκα των αγροτών. Είπε πως βλέπει την Ελλάδα, την οικογένεια και τα εγγόνια του, αιχμάλωτους στα ξένα συμφέροντα. Ο Γιώργος Γκρουμούτης, συνταξιούχος αγρότης από την Αλφειούσα, εξαπέλυσε μέσω του IONION FM, δριμεία επίθεση στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα που πούλησε την

ιστορία της πατρίδας, αφήνοντας άναυδους δημοσιογράφους και ακροατές. Δήλωσε ότι δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο καθώς όταν φοιτούσε στην 4η δημοτικού ξέσπασε ο β παγκόσμιος πόλεμος, παρόλα αυτά περιέγραψε στην εκπομπή «Πρωινή Περίπολος», με λόγια σταράτα, καθαρά και από καρδιάς την δραματική κατάσταση που αντιλαμβάνεται
ότι βιώνει η χώρα. Αναλογιζόμενος τις καταστροφές που επέφεραν στην Ελλάδα το 1940 οι Γερμανοί φασίστες, δήλωσε ότι ξανάρχονται μετά από δεκάδες χρόνια, οδηγώντας τον ελληνικό λαό σε δουλεία και θάνατο. Για την τρικομματική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι άσπονδοι εχθροί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έγιναν φίλοι για να μην πάνε φυλακή και σχεδιάζουν να το τραβήξουν για να καλύψουν τα σκάνδαλα τους. «Διαλύσανε την αγροτική οικονομία, την Ηλεία, την Ολυμπία που έβγαζε χρυσό, την πούλησαν. Αν ήταν αλλιώς δεν θα χρειαζόταν να φυγαδεύουμε τη νεολαία, να την πουλάμε στα σκλαβοπάζαρα», ανέφερε ο κ. Γκρουμούτης και συνέχισε « Θέλω να δω πριν πεθάνω, να γκρεμιστεί το σάπιο πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς την χώρα δεν κυβερνούν οι Έλληνες» και προέβλεψε ότι σε λίγα χρόνια θα ακολουθήσει ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος για το νερό. Κάλεσε τους Έλληνες να αντιληφθούν την προδοσία, να αναλογιστούν τον όρκο που έδωσαν στην πατρίδα και την οικογένεια τους και να βγουν στις πλατείες. «Είμαι γέρος, αλλά ξαναγίνομαι νέος όταν ακούω για αγώνες», δήλωσε ο 86χρονος αγρότης.
Ακούστε το:
http://ionionfm.gr/player_nw.php?clipid=45234&Mid=17&sub1=1
(olympia.gr)

Μόλις ανακοινώθηκαν τα στατιστικά της ΕΛ.ΑΣ με την ....πτώση της εγκληματικότητας, μια ακόμα δολοφονία ηλικιωμένης γυναίκας μέσα στο σπίτι της.

istiaia-eglima

Tα αίματα και το ανακατωμένο σπίτι οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ήταν δολοφονία.

Πρόκειται για μία ηλικιωμένη γυναίκα που τα τελευταία χρόνια έμενε μόνη της στο σπίτι της στην Ιστιαία.

Κάθε πρωί την έβλεπαν να βγαίνει στην αυλή της και να καλημερίζει τους γείτονες. Σήμερα όμως δεν την είδαν από νωρίς το πρωί. Δεν άνοιξε ούτε ένα παράθυρο για να καταλάβουν ότι είναι μέσα στην οικία της.

Της χτύπησαν την πόρτα το μεσημέρι αλλά πάγωσαν μιας και κατάλαβαν πως κάτι κακό έχει συμβεί.

Αμέσως επικοινώνησαν με την αστυνομία που βρέθηκε στο σημείο και όταν άνοιξαν την πόρτα κατάλαβαν ότι η 80χρονη ηλικιωμένη γυναικούλα ήταν νεκρή.

Το σπίτι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν άνω κάτω και υπήρχαν ίχνη αίματος.

Αυτά τα δύο στοιχεία οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι μάλλον πρόκειται για δολοφονία.

evianews.com

Ο Λοβέρδος για τη Χρυσή Αυγή: Είναι το μοναδικό αυθεντικό ακτιβιστικό κίνημα....

 


 
 
Θα τρελαθούμε. Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με αυτούς τους τύπους.Τώρα που έμεινε μόνος του, θυμήθηκε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το μεταναστευτικό και αποκαλεί τη ΧΑ αυθεντικό κίνημα που χτυπάει τη ρίζα του κακού και όχι τους πολιτικούς, όπως έκανε ο Συριζα. Καταρχήν ''φίλε'', εσάς δεν σας γιαούρτωνε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλος ο κόσμος όποτε και όπως μπορούσε και τα ίδια συναισθήματα εξακολουθεί να τρέφει για σας. Όσο για την όψιμη παραδοχή του προβλήματος, αυτή γίνεται σαφώς εξαιτίας του  Βενιζέλου, τον οποίο θέλεις να χτυπήσεις.. Αλλιώς σιγά μην παραδεχόσουνα ότι η κοινωνία διαλύεται από το τεράστιο και άλυτο πρόβλημα των μεταναστών.

Η ελληνική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία για το έγκλημα.(Αν αυτά δίνουν ως ...επίσημα, φανταζόμαστε τα αληθινά νούμερα και απελπιζόμαστε...)



listeies

Ακόμα και σύμφωνα  με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας λοιπόν, η οποία προσπαθεί να περάσει το κοινωνικό μήνυμα ότι το έγκλημα βρίσκεται σε ....ύφεση, οι ληστές αλωνίζουν ανενόχλητοι απ' άκρη σ'άκρη τη χώρα. Με τρόμο σκεφτόμαστε, πόσο υψηλά θα πρέπει να είναι τα πραγματικά νούμερα, τα οποία η κυβερνητική προπαγάνδα δεν θα άφηνε ποτέ να διαρρεύσουν.

Ληστείες
Το 2012 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια (5.992) ληστείες, έναντι (6.636) για το έτος 2011. Επίσης διαπράχθηκαν (324) απόπειρες ληστείας, έναντι (289) που είχαν καταγραφεί το 2011. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο έτος καταγράφηκαν οι λιγότερες ληστείες της τελευταίας τριετίας (6.079 είχαν καταγραφεί το 2010).
Σε ορισμένα είδη ληστειών, ιδίως σε τράπεζες και ταχυδρομικά ταμιευτήρια παρατηρείται αισθητή μείωση, σε ποσοστό που φθάνει το 35% και σε ληστείες χρηματαποστολών παρατηρείται μείωση σε ποσοστό 70%.
Συγκεκριμένα, σε επίπεδο Επικράτειας καθώς και στις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου παρατηρείται ο κύρος όγκος των ληστειών, στη σύγκριση του 2012 με το 2011, καταγράφονται:
644 λιγότερες ληστείες σε όλη την Επικράτεια
(5.992 ληστείες έναντι 6.636)
639 λιγότερες ληστείες στην Αττική
(4.495 ληστείες έναντι 5.134)
26 λιγότερες ληστείες στη Θεσσαλονίκη
(578 ληστείες έναντι 604)
Ως προς τα είδη των ληστειών που τελέστηκαν στην επικράτεια κατά το έτος 2012, παρατηρείται, σε σχέση με το 2011, μείωση σε
....

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί τα δικά μας προϊόντα τα αγοράζουμε ακριβότερα;

 



 
Είχα πολύ έντονη την απορία πώς γίνεται και σαν χώρα με πλούσιο έδαφος και τέλειο κλίμα, που -λόγω αυτών- ευδοκιμούν τα πάντα ΚΑΙ ευλόγως με ευκολία, έχουμε ακριβότερα προϊόντα από ότι έχει πχ η Γερμανία (στην οποία δεν ευδοκιμεί τίποτα!!).

Κι άλλη απορία, πώς γίνεται να αγοράζει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ φέτα ο Γερμανός φθηνότερα απ’ ότι εμείς;

Κι άλλη απορία, πώς γίνεται και έχει επάρκεια προϊόντων (κι άρα την υπεροχή) ο γερμανός κι εμείς να μην έχουμε; Να είναι υποχρεωτική η ένταξή μας στην ευρώπη γιατί αλλιώς θα ψοφήσουμε. Χρειαζόμαστε τους «καλούς γείτονες» γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είμαστε τίποτα.

Γράφει ο φίλος μου ο Ιορδάνης: Οι εξαγωγές πρέπει είναι προαιρετικές όχι αναγκαίες….

Έχουμε υπογράψει ως χώρα, με τα παπαροσυμβόλαιά τους, τα πλέον παράνομα, ό,τι παράγουμε να βγαίνει έξω!!! Και σε εμάς να μένει ή ό,τι υπολείπεται (τα του πεταματού) ή να μην έχουμε και/για να αγοράζουμε από άλλες χώρες προϊόντα, απείρως χειρότερα από τα δικά μας.

Τρώμε τελευταίας ποιότητας προϊόντα, ακριβότερα, γιατί είναι εισαγόμενα!!!!!

ΚΑΙ

Από τις προδοτικές συμφωνίες τους αυτές, φυσικά δεν βγάζει κέρδος ούτε η χώρα ούτε οι πολίτες της!!! Έχουν υπογράψει οι προδότες (αποδεχτεί) να αγοράζουν τα θεσπέσια προϊόντα μας οι «καλοί μας γείτονες», κοψοχρονιά!!! Σε εξευτελιστική τιμή. Εμείς κανένα κέρδος!!

Αγοράζουν την φέτα μας οι γερμανοί 10 για να μας την πουλάνε 20 (αυξάνει το κόστος η μεταφορά!!) γιατί έχουν υπογράψει συμβόλαιο υποταγής/παραχώρησης οι προδότες στους δυνάστες.

Είναι δυνατόν;;; Ο σύζυγος της υφυπουργού Σκοπούλη, ο καθηγητής κ. Μουτσόπουλος λέει βρώμικα λογάκια στις φοιτητριούλες;;

 

espresso-moutsopoulos
Εαν όλα αυτά που διαβάζουμε στο εξώφυλλο της σημερινής Espresso αληθεύουν, τότε έχουμε να κάνουμε με σκανδαλάρα.
Θα διαβάσουμε το ρεπορταζ της εφημερίδας και θα δούμε τι από όλα αυτά έχει βάση.
Πάντως δεν νομίζουμε ότι θα ρίσκαρε η εφημερίδα ένα τόσο μεγάλο θέμα με ψεύδη ή ανυπόστατες καταγγελίες.
Για να δούμε...
Πηγή

Σε ποιο βαθμό ευθύνονται οι Έλληνες πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας για την κατάντια μας?

Καλά να πάθετε….

 

καλαναπάθετε

Δοξάστε τους…..
Αγαπήστε τους κι άλλο…πιο πολύ…πιο δυνατά..

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/02/blog-post_555.html

“Δημοκρατία” Ισλαμαμπάντ οραματίζεται ο Βενιζέλος…

 

Γράφει η Σοφία

Αν όλα αυτά που κυκλοφορούν είναι αλήθεια, τότε μιλάμε για το απόλυτο παραλήρημα κατάχρησης εξουσίας. Ο Βενιζέλος φέρεται να έχει προχωρήσει σε σύνταξη πρότασης “αντιρατσιστικού” νόμου, η οποία λέγεται ότι στηρίζεται από την λοιπή συμπολίτευση των δανειολάγνων.

Η πρόταση νόμου αναμένεται να στηριχθεί και από τα κόμματα της αριστεράς, που πιθανόν δεν θα μπορούν να πουν όχι σε έναν τέτοιον ύμνο στην δημοκρατία.. όπως την αντιλαμβάνονται.
Οι εισηγήσεις που γίνονται από τον σοσιαλιστή ηγέτη του πασοκ συνοψίζονται στα εξής σημεία:

  1. Μετατρέπει κάθε ρατσιστικό έγκλημα σε ιδιώνυμο. (Φυσικά ρατσιστικό θα είναι αν πάθει οτιδήποτε ένας αλλοδαπός, αν αλλοδαπός σκοτώσει Έλληνα δεν θα χαρακτηριστεί ρατσιστικό!)

  2. Θεσπίζει επιβαρυντικές διατάξεις ακόμα και για..

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: Χαροπαλεύει η 66χρονη που έπεσε θύμα ληστείας από Αλβανούς κακοποιούς, στη Βάρδα!

 

 


Ηλεία ( 12/02/2013 07:30 )



Μάχη για τη ζωή της δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών η 66χρονη Καλλιρόη Βούλγαρη, η οποία το βράδυ του Σαββάτου έπεσε, μαζί με τον σύζυγό της, σε «ενέδρα» που τους είχαν στήσει τέσσερις κουκουλοφόροι στην πόρτα του σπιτιού τους, στην είσοδο της Βάρδας.


Η 66χρονη που αντιμετωπίζει σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όταν ύστερεα από περίπου μία ώρα οι άγνωστοι κουκουλοφόροι έφυγαν από το σπίτι έχοντας αρπάξει πρώτα 1.500 ευρώ που βρήκαν στο πορτοφόλι του συζύγου της. Εκεί όμως

...

Γιατί παραιτήθηκε ο Πάπας; Διάφορα σενάρια συνωμοσίας γύρω από την ξαφνική παραίτησή του.

 

pope_559_355Η απόφασή του να παραιτηθεί «έσκασε» σαν βόμβα. Πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία της Χριστιανοσύνης ένας Πάπαςαποφασίζει να παραδώσει οικειοθελώς τη μίτρα του. Ο ΠάπαςΒενέδικτος δήλωσε αδύναμος. Ίσως τον λύγισαν τα σκάνδαλα.

Αποκαλύφθηκαν ίσως και να κουκουλώθηκαν περισσότερα στα οκτώ χρόνια της ηγεσίας του.

Η επίσημη εκδοχή είναι πως ο 85χρονος Ποντίφηκας δεν αντέχει άλλο. Πως τα προβλήματα υγείας του είναι τόσα πολλά που δε μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Μόνο που ελάχιστοι πιστεύουν πως αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ώθησε το «ροντβάιλερ του Θεού» όπως αποκαλούσαν τον

.... 

ΠΕΠΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ:"ΕΙΣΑΙ ΜΠΕΚΡΟΥΛΙΑΚΑΣ, ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΗΣ"



aderfos-adoni

Μαλλί με μαλλί πιάστηκαν ο αδελφός του Αδωνι Γεωργιάδη, Αλέξανδρος με την Πέπη Τσεσμελή μέσα σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης και μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Μεσημεριανής Μελέτης» του Star, ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης βρισκόταν στο εστιατόριο της Καλαμαριάς παρέα με φίλους του, όταν μπήκε μέσα η Πέπη Τσεσμελή, η οποία αφού του πέταξε ένα ποτήρι με κρασί άρχισε να τον αποκαλεί «λουκουμά», «μπεκρούλιακα», «γελοίο» και «μπούλη»
Ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης έξαλλος με την συμπεριφορά της και την επίθεση που δέχθηκε, δεν δίστασε να σηκώσει ακόμη και χέρι εναντίον της Πέπης Τσεσμελή, με αποτέλεσμα η τελευταία να τραπεί σε άτακτη φυγή.
Παρά το γεγονός ότι ο αδελφός του Αδωνι Γεωργιάδη έσπευσε να την ακολουθήσει, αυτή φρόντισε και έγινε καπνός.
Το επεισόδιο όμως δεν έληξε εκεί, καθώς η Πέπη Τσεσμελή μετά από λίγο επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και ο καβγάς φούντωσε ξανά.
Σημειώνεται ότι οι φήμες θέλουν τον Αλέξανδρο Γεωργιάδη και την Πέπη Τσεσμελή να είναι ζευγάρι τα τελευταία δύο χρόνια.


ΠΗΓΗ

Πρέπει να διαβαστεί: Χειραγώγηση μέσω γλωσσικής παραπλάνησης



Η μέθοδος που χρησιμοποιούν για να πετύχουν όσα πετυχαίνουν. Τα μέσα που μεταχειρίζονται για να μας πείσουν ότι φταίμε που τους ψηφίσαμε, ενώ δεν τους έχουν καν ψηφίσει.


Αυτό δεν είναι μια πίπα. Rene Magritte
Αφήσαμε τα νοήματα να αιμορραγούν χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό το αίμα έθρεφε τα πλάσματα της νύχτας, τους βρικόλακες της εξουσίας. Αυτούς που μονότονα επαναλαμβάνουν το άνυδρο μουρμουρητό του κυρίαρχου λόγου. Ενός λόγου που δεν είναι τίποτα άλλο από μια πλημμυρίδα ευφημισμών, μετωνυμιών και διαστρεβλώσεων.
.
Ο Πρετεντέρης ονομάζει την εκπομπή του ΑΝΑΤΡΟΠΗ
και ο Χρυσοχοΐδης το υπουργείο του Προστασίας του Πολίτη
Δεν πρόκειται για τον εξορκιστικό ευφημισμό που μετατρέπει τη Μαύρη Θάλασσα σε Εύξεινο Πόντο αλλά για επιτελεστικό λόγο που εξασφαλίζει ότι στην αυτοκρατορία της αιώνιας γαλήνης όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια συμφέροντα και το ίδιο ενδιαφέρον να διατηρηθεί η υπάρχουσα κοινωνική και πολιτική τάξη, και επομένως η κοινωνική συναίνεση είναι αυτονόητη, γι’ αυτό τίποτε δεν συνέβη ούτε θα συμβεί ποτέ.
Οι λέξεις έρχονται και παρέρχονται, οι σημασίες εξατμίζονται. Η εξουσία τις αλλάζει, τις διαστρέφει, αυξομειώνει τις αξίες τους στο χρηματιστήριο της ιδεολογίας. Το παιχνίδι των λέξεων δεν είναι παρά η αθόρυβη πλευρά του πολέμου της ηγεμονίας. Είναι μια μοντέρνα σαμανιστική τελετουργική μεσολάβηση που επιχειρεί να απαλύνει την βία της πραγματικότητας. Στο ρολό του μεγάλου σαμάνου τα ΜΜΕ.
Ο Τζορτζ Όργουελ, το περιέγραψε με θαυμαστή αδρότητα στο «1984»:
« … Όταν τελειώσουμε, οι άνθρωποι σαν εσένα θα πρέπει να μάθουν τη Νέα Ομιλία, που τώρα κατασκευάζουμε, απ’ αρχής. Πιστεύεις, φαντάζομαι, ότι η κύρια δουλειά μας είναι να
...

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Καμαρώστε τα έργα σας Σαμαρά και Στουρνάρα...Οι άνθρωποι παγώνουν μέσα στα σπίτια τους.

Η ΚΡΙΣΗ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ...ΨΥΓΕΙΟ...
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟ '' ΑΡΙΣΤΟ ΜΙΓΜΑ '' ΣΑΣ, ΚΥΡΙΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ...
Δραματικά χαρακτηρίζονται τα στοιχεία που προέκυψαν από την εν εξελίξει μελέτη της ομάδας φυσικής κτιριακού περιβάλλοντος του πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Ματθαίο Σανταμούρη...

Η μέση θερμοκρασία που κατέγραψαν οι ερευνητές στους εσωτερικούς χώρους κατοικιών της Αττικής από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου ως σήμερα, ήταν 15,5°C με την αντίστοιχη ελάχιστη να πέφτει στους 12,2°C τις νυχτερινές ώρες. Και αυτό σε έναν χειμώνα ο οποίος ακόμα δεν έχει δείξει για τα καλά άγριες διαθέσεις και η θερμοκρασία έπεσε ιδιαιτέρως χαμηλά μόνο για λίγες ημέρες.
Οι ερευνητές παρακολουθούν όλο τον χειμώνα, ανά 15 λεπτά, με ειδικούς αυτογραφικούς αισθητήρες 49 σπίτια στην Αττική. Μέχρι στιγμής, η πλειονότητα των νοικοκυριών που συμμετέχουν στην έρευνα δεν χρησιμοποιεί κάποια μορφή ενέργειας για θέρμανση. Μόνο λίγα από
...

''Σύντομα”…




Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ

Διαβάζω σε blogs και σε διάφορα sites άρθρα αλλά και σχόλια περί της κατάστασης στην Ελλάδα.

Και η πλειοψηφία αρθρογράφων και σχολιαστών  εδώ και αρκετό καιρό, χρησιμοποιεί τη λέξη «σύντομα».

Όλοι βλέπουν να επιβεβαιώνονται “σύντομα”.

Γράφει κάποιος « έρχονται κρεμάλες…σύντομα».

Ο άλλος « α ρε λαμόγια θα πληρώσετε…σύντομα».

Κάπου αλλού διαβάζω «δεν θα σας χωράει ο τόπος…σύντομα!»

Μετά παίρνει σειρά η θρησκοληψία…με βάση τις «προφητείες» που κυκλοφορούν. Και τις βάζω σε εισαγωγικά γιατί το ράδιο αρβύλα στις προφητείες πάει σύννεφο. Υπάρχουν προφητείες να σκεφτείτε, που αποδίδονται  στο ίδιο πρόσωπο, για το ίδιο γεγονός, αλλά με διαφορετικό αποτέλεσμα. Αλλά τον γκάου που διαβάζει την προφητεία δεν τον νοιάζει. Πιστεύει ότι θα γίνουν και τα δύο παρόλο που  την διάβασε στο ίντερνετ, και μάλιστα σε σχόλιο ανωνύμου στις 5 το πρωί, σε blog που δίπλα στις προφητείες …έχει σκηνές από την τελευταία τσόντα της Ντούβλη.

Λένε λοιπόν « έρχεται η ώρα του Ελληνισμού…σύντομα». «Έρχεται η ώρα να μιλήσει ο Κύριος…σύντομα». «Φτάνει η ώρα που τα βάσανα του λαού μας τελειώνουν…σύντομα».

Δηλαδή όταν λέτε σύντομα μπορείτε να το προσδιορίσετε; Αύριο αποκλείεται πάντως γιατί αυτό το σύντομα το βλέπω γραμμένο πάνω από χρόνο. Άρα; Μήνες; Εβδομάδες; Μη μου πείτε χρόνια μόνο γιατί τότε δεν γνωρίζετε τι θα πει σύντομα.

Όταν σας λέει ο προϊστάμενος σας στη δουλειά να κάνετε τη δουλειά σας σύντομα, τι καταλαβαίνετε εσείς; Σε έξι μήνες;

Όταν είστε στην ουρά στο ATM και φωνάζει κάποιος από πίσω «ΕΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ!!» τι νομίζετε ότι εννοεί;

Όταν σταματάει το ταξί και προσπαθεί να μπει μέσα μια θεία με 10 σακούλες πορτοκάλια και μαρούλια και ο ταξιτζής της φωνάζει « ΈΛΑ ΜΑΝΤΑΜ!! ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!» …τι εννοεί;;;

Πόσο σύντομα, μπορεί κάποιος να γράψει; Περίπου…όχι ακριβώς. Μην είμαστε και πλεονέκτες που έλεγε κι ο Χατζηχρήστος, αλλά στο περίπου ρε παιδιά. Ας πούμε…πριν το καλοκαίρι; Να ξέρουμε! Πριν το φθινόπωρο;; Πριν τον ανάδρομο Ερμή;;;; Πριν βγει ο κολιός;;; Πριν φάει
....

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Πολλές καταγγελίες για ύποπτες κινήσεις και προσπάθειες απαγωγής παιδιών στην Λέσβο!

 

 

 

 

Πλήθος καταγγελιών στα Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από αναστατωμένους γονείς που ανησυχούν για τα περίεργα περιστατικά!!

 


 

Το περιστατικό έξω από νηπιαγωγείο στη Μυτιλήνη, όταν άγνωστοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν μικρά παιδιά, ήταν όπως φαίνεται μόνο οι αρχή, αφού συνεχίζουν να φθάνουν καταγγελίες στα Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για παρόμοια περιστατικά σε διάφορες περιοχές της Λέσβου.

Αίσθηση προκαλεί σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα της Λέσβου» σύμφωνα με το οποίο σε καθημερινή βάση(!) γίνονται καταγγελίες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ύποπτες κινήσεις αγνώστων έξω από σχολεία οι οποίοι προσπαθούν να προσεγγίσουν μικρούς μαθητές, γεγονός που έχει αναστατώσει γονείς σε χωριά του νησιού.

Σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασία Τσολερίδου η ίδια έχει ενημερωθεί για ανάλογα συμβάντα στην Αγιάσο, την Ερεσό, το Σκαλοχώρι, ενώ πληροφορίες θέλουν και στην Άντισσα εντοπίστηκε από γονείς ύποπτο ΙΧ, χωρίς πινακίδες, με επιβαίνοντες δύο άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια, σε κοντινή απόσταση από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Όπως γράφει το LesvosPost από την πρώτη στιγμή που συνέβη το περιστατικό, πριν από ένα μήνα περίπου, έξω από το 6ο Νηπιαγωγείο της Μυτιλήνης, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμανε συναγερμός. Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό της προς όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού εφιστούσε την προσοχή των εκπαιδευτικών, των γονέων αλλά και των
....

Έφυγε απο τη ζωή η εξαιρετική δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου


«...Αν τελειώσει εδώ το ταξίδι μου και πάλι ευχαριστημένη θα 'μαι. Πορεύθηκα με τη δική μου πυξίδα δίχως υποχωρήσεις και εκπτώσεις...» - Αριστέα Μπουγάτσου

Εφυγε χθες , μόλις στα 49 της χρόνια, ύστερα από σκληρή μάχη με την επάρατο νόσο η μαχητική δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Μαρτίου του 1964 μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ.
Εργάστηκε στον Επενδυτή, στην Καθημερινή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τα τελευταία χρόνια στην Ελευθεροτυπία, ενώ υπήρξε η “ψυχή” της επανέκδοσής της.

Θα μείνει γνωστή για τις μεγάλες και αποκαλυπτικές δημοσιογραφικές επιτυχίες της, αλλά και την ισχυρή προσωπικότητά της.

Οι πολίτες θλίβονται γιατί  έχασαν μια από τις ελάχιστες άξιες δημοσιογράφους και το σάπιο σύστημα  πανηγυρίζει γιατί έφυγε από τη μέση ένας σοβαρός αντίπαλος. Siemens,  Βατοπέδι, υποκλοπές, ήταν μερικά από τα σοβαρά θέματα με τα οποία είχε καταπιαστεί.

Κρίμα, κρίμα, κρίμα...Τόσο νέα και τόσο άξια....

Βολές Σακοράφα κατά Τσίπρα για το ταξίδι στις ΗΠΑ.



Με μια ομιλία-καταπέλτη, που έγινε στην Κεντρική Επιτροπή του περασμένου Σαββατοκύριακου και η οποία κοινοποιήθηκε μόλις χθες μέσω του ιστότοπου iskra, όπου εκφράζονται οι θέσεις της αριστερής πτέρυγας, η Σοφία Σακόραφα, δέκα μήνες μετά την ένταξή της στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ασκεί δριμύτατη κριτική στην ηγεσία και εκφράζει πολύ σοβαρούς...
προβληματισμούς σχετικά με τις επιλογές της τελευταίας περιόδου.
Κυρίως όσον αφορά τη σκοπιμότητα των ταξιδιών του Αλέξη Τσίπρα, την επικοινωνιακή στρατηγική, αλλά και την υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από το πεδίο των κοινωνικών αγώνων. Η παρέμβαση αποκτά ειδική βαρύτητα, καθώς η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο διακρίνεται για τη σοβαρότητα και τη συνέπειά της στον πολιτικό στίβο, αλλά είναι και η βουλευτής με τις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλον υποψήφιο συνολικά των κομμάτων στη γιγαντιαία Β' Αθηνών, αφού απέσπασε 34.709 ψήφους.
Σε αυτή την ομιλία,απευθυνόμενη προς τα μέλη της Κ.Ο., θέτει ευθέως θέμα αξιοπιστίας στον ΣΥΡΙΖΑ,λέγοντας: «Εμείς θεωρώ ότι όχι απλώς δεν κάνουμε όσα πρέπει για να εδραιώσουμε την αξιοπιστία μας, αλλά πολλές φορές κάνουμε πράγματα που μας καθιστούν αναξιόπιστους». Στη συνέχεια εξειδικεύει τα σημεία αυτά, τα οποία κυρίως προκύπτουν από τις
...