Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Του τζάμπα ο πατέρας, ο κολλητός της Μέρκελ και πρώην SS, ψόφησε και μας άδειασε τη γωνιά. Ένα γερμανικό απόβλητο λιγότερο...

Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης της περίφημης  Media Markt, κολλητός της Μέρκελ και πρώην αξιωματικός των SS που έχει βασανίσει κόσμο και  κοσμάκη. Καλή Κόλαση τέρας....

 
 
 
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο πολυεκατομμυριούχος Otto Beisheim, υπέφερε από ανίατη ασθένεια και έβαλε τέλος στη ζωή του στα 89 του χρόνια, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο Beisheim ήταν ένας απο τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Γερμανία. Ηταν ιδιοκτήτης και συνιδιοκτήτης των εταιριών Media Markt, Makro, Saturn, Real amd Kaufhof, και Metro.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε στα SS. Η σύζυγός του πέθανε το 1999 και δεν είχαν παιδιά. Η περιουσία του θα διανεμηθεί σε διάφορα ιδρύματα.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Σημίτης-Βερολίνο-Κράξιμο από τους νεους συνέδρους που μίλησαν για μη δημοκρατικό, διεφθαρμένο και απολυταρχικό καθεστώς που βασίζεται στην ωμή βία!- Δείτε το πριν το εξαφανίσουν!


Απίστευτες εικόνες σήμερα στην Αθήνα-Χάος από την νεροποντή-Θάνατος νεαρής κοπέλας από ανακοπή όταν εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της από τα νερά!

Εικόνες που κόβουν την ανάσα κάνουν το γύρο του κόσμου



- Είναι η προσπάθεια της δραματικής διάσωσης μιας γυναίκας  από πολίτες (πολλά μπράβο στα 2 παλικάρια για την βοήθεια που προσέφεραν με κίνδυνο  της δικής τους ζωής. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι.... ) σε γειτονιά του Χαλανδρίου την ώρα που τα ορμητικά νερά της βροχής  από την σφοδρή καταιγίδα παρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους!
- Η κοπέλα
είναι σε απόγνωση και προσπαθεί να κρατηθεί από την πόρτα του αυτοκινήτου
- Οι
σκηνές  αυτές κάνουν τον γύρο του κόσμου!

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές! Η ζωή μιας γυναίκας κινδυνεύει άμεσα από τα ορμητικά νερά σε μια γειτονιά του Χαλανδρίου. Ενας πολίτης έχει ανέβει πάνω στο καπώ του αυτοκινήτου της και προσπαθεί να την σώσει! Το νερό φτάνει και.....

(ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο)


Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΑΘΕΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: "ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ!!!"

 


proanakritiki
Κατάθεση καταπέλτης στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ από υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών. Οι αναφορές που αγνοήθηκαν και η έλλειψη βούλησης. Έρευνα σε 58 αρχεία του "Usb Διώτη"
Οι ευθείες καταγγελίες για έλλειψη πολιτικής βούλησης σύλληψης του μεγάλου αδήλωτου πλούτου χαρακτήρισαν την κατάθεση του κ. Χρήστου Αθανασίου, υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Στην εισαγωγική του κατάθεση (σ.σ. ο κ. Αθανασίου θα απαντήσει την Πέμπτη στις ερωτήσεις των βουλευτών) ο μάρτυρας φέρεται να περιέγραψε ότι δεν υπήρχε βούληση και προθυμία για την σύλληψη της φοροδιαφυγής.
Ο κ. Αθανασίου κλήθηκε ως μάρτυρας στην επιτροπή γιατί συμμετείχε στην επιχειρησιακή μονάδα του υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο του μεγάλου πλούτου. Όπως φέρεται να κατέθεσε το βράδυ της Τετάρτης στην επιτροπή, η έλλειψη βούλησης ήταν τέτοια που κάποια στιγμή τέθηκε επικεφαλής των διασταυρώσεων πρόσωπο που βρέθηκε να μην μπορεί να
....

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ.. (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Απίστευτα κυνικές και πλήρως αναντίστοιχες με τα εθνικά συμφέροντα οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά ο οποίος αναφερόμενος στους υδρογανάνθρακες της Ελλάδας, μίλησε επιλέξει για “πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ευρώπης, ευρωπαϊκές πηγές και ευρωπαϊκούς υδρογονάνθρακες…”
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά
στο τέλος της συνέντευξης ο Ολάντ είπε :
“Αν μπορεί η Γαλλία βεβαίως η Γαλλία, να συνεκμεταλλευθεί με την Ελλάδα αυτά τα κοιτάσματα θα το κάνει….”
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/02/blog-post_2889.html

Αντιισλαμικη διαδηλωση στη Γαλλια την οποια απεκρυψαν ΟΛΟΙ

 

Η διαδηλωση έγινε στις 13 Νοεμβρίου 2012.

Η διαδηλωση ήταν εναντια στον Ισλαμοφασισμό και το νομο της Σαρία…
Η διαδήλωση φιμώθηκε απο ολα τα Γαλλικα ΜΜΕ.
Ζησε τον Ισλαμομύθο σου στην Ευρωπη ???
ΠΠ
PORTA PORTA από το www.olympia.gr

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΧΗΜΙΚΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ, ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!!!



Δείτε το ντοκουμέντο-σοκ και όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.

Το ντοκουμέντο-φωτιά που φέρνει τα πάνω-κάτω και αποδεικνύει ότι κάποιοι έχουν βάλει στόχο να μας κάνουν φυτά, είναι το παρακάτω που έχει «ψαρέψει» το blog «Αεροψεκασμοί» psekasmata.blogspot.gr  και λέει επί λέξει:

«Ο ΕΛΓΑ (Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων)

Παρακαλούμε να χρεώσετε τον λογαριασμό μας με το ποσό των 2000 δολαρίων Αμερικής .

Σε αντίστοιχη περίπτωση του κάτωθι λογαριασμού με το
....


Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Μεταλλεία Χαλκιδικής - ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. - ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

(αναδημοσίευση από το skandalo )


Τα μεταλλεία της Κασσάνδρας Χαλκιδικής έχουν βρεθεί επί μία δεκαετία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εγχώριων και ξένων 'επενδυτών'. Η εκμετάλλευση του κοιτάσματος χρυσού τελικά παραχωρήθηκε από το Δημόσιο στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.


Η απόφαση ελήφθη το Δεκέμβριο του 2011, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, με Πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου, Υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο και Υπουργό Περιβάλλοντος τον πρώην 'Τσάρο της Οικονομίας' Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Αδιαφορώντας για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και καταστρατηγώντας κάθε έννοια διαφάνειας στο δημόσιο βίο, οι προαναφερθέντες πολιτικοί δημοσιοποίησαν ελάχιστες πληροφορίες για το περιεχόμενο της Σύμβασης. Αρκέστηκαν να αιτιολογήσουν την πράξη τους, επικαλούμενοι τον όρο 'ανάπτυξη' και υπενθυμίζοντας την έλλειψη ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.



Με την ασφάλεια που μας παρέχει η ιστορική απόσταση, μπορούμε πλέον βάσιμα να υποστηρίξουμε πως η διετής διακυβέρνηση Παπανδρέου ευθύνεται για σωρεία νομικών και ηθικών εγκλημάτων, καθώς η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος συνειδητά απέκρυπτε κρίσιμα οικονομικά στοιχεία από την ελληνική κοινωνία. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα ακόλουθα:

1. Η διαβόητη προεκλογική φράση 'Λεφτά Υπάρχουν' του Γιώργου Παπανδρέου, παρά την ενημέρωση που ο ίδιος ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (κ. Γεώργιος A. Προβόπουλος) έχει παραδεχθεί πως παρείχε σε αμφότερους τους υποψηφίους Πρωθυπουργούς (Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου) για την τραγική κατάσταση της εθνικής οικονομίας.

2. Η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η περιοδική επιτήρηση της Τρόικας, που παρουσιάστηκαν ως 'λύσεις ανάγκης' και 'αποφάσεις τελευταίας στιγμής', ενώ σε συνέντευξή του ο ίδιος ο τότε επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (κ. Dominique Strauss-Kahn) απεκάλυψε πως είχαν προηγηθεί μήνες μυστικών συνεννοήσεων.

3. Οι επανειλημμένες διαψεύσεις διαδοχικών Υπουργών Οικονομικών (Γιώργου Παπακωνσταντίνου και, μετέπειτα, Ευάγγελου Βενιζέλου) για τη λήψη νέων φοροεισπρακτικών μέτρων εις βάρος των μεσαίων και μικρών εισοδημάτων καθώς και η γελοιοποίηση όσων αντέτειναν πως το πολυδιαφημισμένο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθεροποίησης βύθιζε σε χειρότερη ύφεση την ήδη επιβαρυμένη οικονομία.




Οι τρεις πρωταγωνιστές (Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος) είχαν ομολογουμένως δώσει ξεκάθαρα δείγματα γραφής κατά το παρελθόν. Ο μεν Παπανδρέου όταν ανέλαβε, ελέω επιθέτου και δίχως οποιαδήποτε διαδικασία ψηφοφορίας, την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ από τον απελθόντα Κώστα Σημίτη, μην έχοντας να παρουσιάσει στο βιογραφικό του την παραμικρή ουσιαστική συνεισφορά στη διακυβέρνηση της χώρας αλλά ούτε
....

Τo σκάνδαλο Πάχτα-επένδυσης χρυσού στο FRANCE2 / (βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους)


                           Τo σκάνδαλο Πάχτα-επένδυσης χρυσού στο FRANCE2




         ..........................................................................................................................
                                   (και μια αντίστοιχη κατάσταση στο Περού...............)

                             Περού: Xρυσωρυχείο Yanacocha & ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Στην κορυφή των Περουβιάνικων Άνδεων, η Αμερικανική εταιρεία Newmont Mining λειτουργεί το μεταλλείο χρυσού Yanacocha, ένα από τα μεγαλύτερα επιφανειακά μεταλλεία του κόσμου.

Αντιμέτωπες με τις συνέπειες της όξινης απορροής και της ρύπανσης με υδράργυρο, οι οικογένειες της Καχαμάρκα δίνουν έναν απελπισμένο αγώνα να υπερασπιστούν τους υδατικούς τους πόρους και τον τρόπο ζωής τους. Εν τω μεταξύ η Newmont Mining επβάλλει την κυριαρχία της μέσω της διαφθοράς, της τρομοκράτησης και της βίας.




 
πηγή : antigoldgreece's  channel 

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ;;;

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ;;;
Αλλιώς, Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα και εμείς μιλάμε περί ανέμων και υδάτων … (2)

(σσΑ: Προτείνουμε να το διαβάσετε, αξίζει τον κόπο και τον χρόνο σας)







Τώρα τελευταία ακούγονται πολλές προτάσεις για την αντικατάσταση του ισχύοντος Συντάγματος με έναν καινούργιο από την μια και για ριζική αναθεώρηση του από την άλλη. Η εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» μάλιστα έχει ξεκινήσει και δημόσιο διάλογο για την αλλαγή του Συντάγματος.
Η πρώτη ομάδα λέει ότι αυτή είναι η απαίτηση του λαού και η δεύτερη ότι ωρίμασε η κατάσταση για τη ριζική αναθεώρηση του συντάγματος ή ότι επιβάλλεται η αναθεώρηση ή κάτι παρόμοιο.
Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, ας διευκρινίσουμε ότι αλλαγή του Συντάγματος σημαίνει αλλαγή του πολιτεύματος και ότι το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα πολίτευμα της χώρας είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Με το όρο πολίτευμα ή πολιτικό σύστημα, νοείται συνήθως το σύστημα διακυβέρνησης μιας χώρας και με τον όρο δημοκρατία νοείται η συμμέτοχη όλων των μελών μιας ομάδας στην λήψη των αποφάσεων για τα κοινά.
Στο δικό μας σύστημα, προβλέπει το Σύνταγμα ότι στην λήψη αυτών των αποφάσεων οι πολίτες συμμετέχουν διά αντιπροσώπου που εκλέγουν σε τακτά χρονικά διαστήματα με ψηφοφορία και όταν πρόκειται για σημαντικά ζητήματα, οι αποφάσεις λαμβάνονται άμεσα από τους ίδιους τους πολίτες , μέσω δημοψηφισμάτων (ψηφοφορία). Πέραν τουτού, πάλι ρητά προβλέπει και ότι η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα όπου : όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι δεν παραβιάζουν τους νόμους και το Σύνταγμα, η κυριαρχία ανήκει στον Λαό και αυτοί που
.....

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΕΦΥΓΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

ΣΟΥΖΑ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ. ΕΦΥΓΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑ ΑΡΧΗΓΟ. ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΝΤΑΒΑΔΕΣ" ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ

 

dendias-moustaki

Τα ακύρωσε όλα και τρεχάτε ποδαράκια μου.
Στη Χαλκιδική θα βρεθεί σε λίγη ώρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες μετά την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο κ.Δένδιας θα βρίσκεται στις 11.30 στην αστυνομική διεύθυνση στον Πολύγυρο προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση και την πορεία των ερευνών. O πολιτικός που αντικατέστησε στην αντιδημοφιλία τον Χρηστάκη τον Παπουτσή πήρε εντολή από το Σαμαρά να τρέξει στο μέτωπο του "πολέμου" για να δείξει στους νταβατζήδες ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται προσωπικά για το θέμα και το έχει ψηλά στην ατζέντα.
Ενδεικτική του θυμού και του αναβρασμού αλλά και της τάσης για τιμωρία που επικρατεί στο μέτωπο Μπόμπολας-ιδιοκτήτες των μεταλλείων θανάτου είναι οι τίτλοι και το ρεπορταζ δύο συγκεκριμένων εφημερίδων που δεν εκφράζουν βέβαια τις απόψεις του κόσμου που εδώ και έναν χρόνο έχουν σηκώσει τα μπαιράκια της αντίστασης.
Τα ΝΈΑ και το ΕΘΝΟΣ, ξεσάλωσαν. Ο προμαχώνας του Μπόμπολα, το ΈΘΝΟΣ, κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση ενώ ΤΑ ΝΕΑ των Ψυχάρηδων και Υιών κάνουν λόγο για τραμπούκους που άφησαν ίχνη.
Πάντα τα δύο συγκροτήματα ήξεραν να περιγράφουν τις πράξεις των τραμπούκων. Ειδικά ΤΑ ΝΕΑ από τον καιρό της Κατοχής γνώριζαν καλά τις κινήσεις τους.
ΠΗΓΉ

Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ- "ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ Ή ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ"

 


metalleia-xalkidiki

Του Τόλη Παπαγεωργίου- εκπροσώπου του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

Ξημερώματα Κυριακής 17 Φεβρουαρίου, ομάδα αγνώστων ακινητοποίησε τους σεκιουριτάδες της Eldorado Gold/ΑΚΤΩΡ στις Σκουριές, πυρπόλησε το εργοτάξιο, τα μηχανήματα και τα οχήματα των εργολάβων της εταιρείας και χάθηκε στο σκοτάδι του αρχέγονου δάσους.
Στις 12 Φεβρουαρίου, η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (θυγατρική κατά 100% της Eldorado Gold/ΑΚΤΩΡ) υπέβαλε στο Δασαρχείο Αρναίας αίτηση με επισυναπτόμενο χάρτη (εδώ ο χάρτης) για σύνταξη Πρωτοκόλλου Υλοτόμησης έκτασης 1754 στρεμμάτων του δάσους μέσα στο 2013. Στην έκταση αυτή περιλαμβάνονται τα τρία μεγάλα ρέματα συνεχούς ροής Καρατζάς, Λοτσάνικο και Καρόλακκας. Ήδη, μέσα στο 2012, η εταιρεία παράνομα αποψίλωσε εκατοντάδες στρέμματα δάσους στις Σκουριές. Η συνολική προς αποψίλωση έκταση του δάσους είναι 4.600 στρέμματα.
Tην Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στο άρθρο Αγώνας για τη Ζωή ή το Θάνατο, χαρακτηρίσαμε "αιτία πολέμου" την έγκριση της αποψίλωσης. Είχε προηγηθεί την ίδια μέρα
...

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Οι λαθρομετανάστες διαμαρτύρονται για ....τα τηλέφωνα καταγγελιών ρατσιστικής βίας. Δεν τους αρέσει το μέτρο αυτό, λένε...(Βρε δεν γ%#Ω#@!στε που κάνετε και τους δύσκολους;;)

 


zeys

ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ
«Πώς θα ζητήσει κάποιος βοήθεια, αν ξέρει ότι την επόμενη στιγμή θα απελαθεί;». Την έντονη καχυποψία της μεταναστευτικής κοινότητας έναντι της αστυνομικής υπηρεσίας υποδοχής καταγγελιών περιστατικών ρατσιστικής βίας, αλλά και των αστυνομικών που θα αναλάβουν την ανάκριση, αποτυπώνει έρευνα της "Αυγής". Άλλωστε, ενώ τα περιστατικά είναι αρκετά, σε ένα μήνα στην ΕΛ.ΑΣ. έγιναν μόλις 8 καταγγελίες.
Χωρίς χαρτιά τα περισσότερα θύματα, πώς να καταγγείλουν;
"Δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό, αλλά θα μπορούσε να γίνει απαραίτητη". Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει σχεδόν το σύνολο της μεταναστευτικής κοινότητας για τη γραμμή 11414 που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με σκοπό την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας και ξεκίνησε να λειτουργεί στις 10 Ιανουαρίου. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή της, αλλά, κι όταν τη μαθαίνουν, αποφεύγουν να τη
...

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ! ΚΑΙ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η LIDL.

 


lidl
Eνδιαφέρον για άνοιγμα πρατηρίων βενζίνης ακούγεται έντονα ότι έχει εκδηλώσει η λιανεμπορική αλυσίδα Lidl Hellas σε παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής έχει κάνει κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις με εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, καθώς σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την απελευθέρωση του επαγγέλματος των πρατηριούχων.
Παρά το ότι η αλυσίδα περιλαμβάνει 220 καταστήματα, η πληροφόρηση είναι ότι θα τοποθετήσει πρατήρια όπου την ευνοούν και τα τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνει το σημείο πώλησης. Πιθανότερο δε, θεωρείται το εγχείρημα να ξεκινήσει από την περιφέρεια.
Υπογραμμίζεται ότι σήμερα πρατήρια βενζίνης λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ Carrefour -Mαρινόπουλος, ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλος και Μασούτης. (Πηγή:www.reporter.gr)

ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ- Η Αρχαιότερη Βυθισμένη Πόλη στον Κόσμο


ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ  ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

 

Η  Αρχαιότερη  Βυθισμένη  Πόλη  στον  Κόσμο

 

      


 

Κατάλοιπα  του  νεκροταφείου  της   εποχής  του  Χαλκού  στην  υφαλοράχη,

έμπροσθεν  της   Βυθισμένης  Πόλης

 

Η ΥΔΡΟΛΥΤΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

   Η Ιστορία του Σμιγοπέλαγου νησιού, ένα βαθυγάλαζο μονοπάτι που σε σεργιανάει στους μανταλωμένους θησαυρούς των βυθών που τους αγγίζει το γαλανοφόρετο μαγνάδι του Μύθου, στα μαγευτικά απύθμενα της Ελληνικής προϊστορίας, που αχούνε μέσα τους οι φωνές των θεών, στα άγνωρα Κυανέμβολα πολυδρόμια, που τα σκεπάζουν οι γαλαζόλευκοι αφροί και στα ιριδένια ακρογιάλια που τα χρυσίζει του χρόνου η ροδοσυγνεφιά.

   Το θαλασσόβλημά του η Ιστορία και ο Πολιτισμός,  ανάγλυφα αποτυπωμένο στους εδαφολογικούς ανασχηματισμούς του και στο Παυλοπέτρι, το σπάνιο πρόπλασμα του Παγκόσμιου Πολιτισμού.

    Η προϊστορική πόλη της Ελαφονήσου βρίσκεται βυθισμένη σε τιρκουάζ θαλάσσια χρώματα - μεταξύ νησίδων - και το νεκροταφείο του φωλιάζει σε τροπικούς αμμόλοφους και σπάνιους κέδρους, μεταξύ μιας σμαραγδένιας θάλασσας, ενός
....

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΠΡΟΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΣ, ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΣΟΥ;






ΚΑΛΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΣΟΥ;

Ολόκληρο το δημοσίευμα (από το http://harryklynn.blogspot.gr)

Ρε εμετικό καθικύδριο Πρετεντερογιουσουφάκι, αυτό κατάλαβες ρε μυαλοτσαλακωμένο ότι είπε ο Όλι Ρεν; Ότι θα αυξηθεί, δηλαδή, ο κατώτατος μισθός;
Γαμώ τα γράμματα που έμαθα και το σχολειό που πήγα, δεν είχαμε Αμερικάνικο Κολλέγιο στην Καλαμαριά γαμώτο μου, θα μπορούσα να είμαι σήμερα Γερουλάνος!
Δεν πας σε καμιά γωνιά ρε ξερατό, να ψοφήσεις ήσυχα-ήσυχα… Και που αναπνέεις βρωμίζεις την ατμόσφαιρα χειρότερα κι από ξυλόσομπα…
Και μην σουφρώνεις τα χειλάκια σου, κακιώνεις και χάνεις τον αέρα και το αλμπενί σου… Ξέρω τι σου λέω…
Βάρβαροι οι «παπατζήδες» Γιαννάκη μου, κωλόπαιδα, ο νους τους στο ψητό! Ο Θεός να σε φυλάει από τα πισινά του μουλαριού και από παπατζή ερωτύλο… Φανατίλα Γιαννη μου, είδες πως κάνουν για την εξουσία… Είναι να μη σου τύχει χρυσό μου…
Εσύ πάντως, συνέχισε να κοιμάσαι, είναι προτιμότερο από το μπότοξ! Είδες τι έπαθε το φιλαράκι σου ο Στουρνάρας… Καλά μάλλον τα έλεγε το Σαλονικάκι μας ο Παπάζογλου: Άλλο ο αυγουλομάτης κι άλλο ο Σακουλομάτης…
Σε φιλώ χιαστί.
Κι αν είναι να ρίξεις καμιά άλλη μαλακία έτσι παχιά σαν τη σημερινή, χτύπα μου μια αναπάντητη. Θέλω να τα’ ακούω, να τ’ ακούω, να τα’ ακούω να τη λες… Μόνο μη σουφρώνεις τα χειλάκια σου, γιατί ασχημαίνεις