Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Για τους Ελληνες σφαγιασθέντες γιατί δεν προστρέξατε κε Δένδια; Πού ήσασταν; Τρώγατε φράουλες Μανωλάδας;



Άρον άρον ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Δένδιας και το επιτελείο του με εντολή του κ Σαμαρά, προσέτρεξαν στην Μανωλαδα
όπου εκτυλίχθηκε το αιματηρό συμβάν, με τους μετανάστες και τους ....
επιστάτες τους, ανεβάζοντας πρωί πρωί φωτογραφία του στο twitter και προφανώς θα ξεκαθαρίσει για ακόμη μια φορά πως θα παταχθούν αμείλικτα τα φαινόμενα Ρατσισμού με αφορμή το περιστατικό.

Επισκέφθηκε και τούς τραυματίες στο νοσοκομείο του Ρίου,αλλοδαπούς από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά την επίθεση στη Ν. Μανωλάδα

Για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ Κ ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑΤΙ;;;; ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΡΕΞΑΤΕ ..ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ;;;

http://www.anti-ntp.net/2013/04/blog-post_454.html

Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ: Η Οκλαχομα απαγόρευσε την Σαρία έπειτα από την ταυτότητα των φανατικών ισλαμιστών βομβιστών.

 

20130420-093523.jpg

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις μετα την αποκάλυψη της ταυτότητας των τρομοκρατών. Η Οκλαχομα πέρασε με ευρεία πλειοψηφία νόμο που απαγορεύει την “Σαρία” ως αντίθετη με το Σύνταγμα των ΗΠΑ. πριν λίγες ημέρες κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να περάσει.
Εν τω μεταξυ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ΗΠΑ έχουν γεμίσει με βίντεο φρίκης απο την δράση των Τσετσένων. Με εγκλήματα ακόμα και κατα γυναικών, γεγονότα που η
προπαγάνδα της Κλίντον αποσιωπούσε απο την Αμερικάνικη κοινή γνώμη.
20130420-095438.jpg
Την ίδια στιγμη, πρώην και νυν γερουσιαστές αμφισβητούν ανοιχτά την υποστήριξη των ΗΠΑ στους ισλαμιστές στην Συρία και αλλού, επιτιθέμενοι πλέον ανοιχτά σε όσους τους αποκαλούσαν “ρατσιστές” (ναι, αποκαλούσαν “ρατσιστές” Αφροαμερικανους που κατέκριναν το Ισλάμ!)
Έντονος προβληματισμός υπάρχει πάντως και για την μυστική φυγάδευση του Σαουδάραβα υπόπτου (που μόνο το Ολυμπία αποκάλυψε στην Ελλάδα), όπως και για το τζαμί που φέρεται ότι σύχναζε ο Ταμερλαν. Υπάρχουν καταγγελίες για “κύρηγμα μίσους” του ιμάμη Αμπντουλα Φαρουκ που φέρεται να ήταν ο πνευματικός καθοδηγητής των δραστών.

΄ΠΗΓΗ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΟΜΒΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

      

boston7
Συνελήφθη ο 19χρονος Τσετσένος βομβιστής της Βοστώνης. Είναι πλέον στα χέρια της Αστυνομίας, τραυματισμένος σοβαρά, μετά από ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς.\
Ονομάζεται Τζοκάρ Τσαρνάεφ και έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας στην Γουότερταουν, έπειτα από σχεδόν 24ωρη καταδίωξη.
Ο Τσαρνάεφ βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Βοστώνης, όπως είπαμε σοβαρά τραυματισμένος από την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς την ώρα της καταδίωξης.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας ήταν λιτή: «Συνελήφθη! Το κυνήγι τέλειωσε. Η δικαιοσύνη νίκησε. Ο ύποπτος συνελήφθη».
Ήδη κάτοικοι της Βοστώνης πανηγυρίζουν την εξέλιξη στους δρόμους.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

''Ο Θεός είπε ΟΧΙ ΑΛΚΟΟΛ'', δήλωνε ο νεκρός πλέον, ισλαμιστής βομβιστής της Βοστώνης.

 

"Δεν έχω ούτε έναν αμερικανό φίλο! Δεν τους καταλαβαίνω!" δήλωνε ο πλεον νεκρός βομβιστής της Βοστόνης ο 26χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ λάτρης του kick boxing σε φωτογραφική παρουσίαση που του είχε γίνει. Από τα λεγόμενά του δείχνει να μην συμπαθεί και πολύ τους αμερικανούς.

Επίσης δείχνει προσηλωμένος στo Ισλάμ, λέει οτι μένει στις ΗΠΑ τα τελευταία 5 χρόνια και βεβαίως ότι κατάγεται από την Τσετσενία.
Σπούδαζε μηχανικός στο Κολλέγιο Bunker Hill αλλά διέκοψε για ένα εξάμηνο τις σπουδές του προκειμένου να προπονηθεί για να συμμετάσχει σε αγώνες kick boxing.

Δήλωνε: "Αν κερδίσω σε αυτούς τους αγώνες, τότε θα μπω στην Ολυμπιακή Ομάδα των ΗΠΑ. Αν η χώρα μου δεν γίνει ανεξάρτητη (Τσετσενία) προτιμώ να αγωνίζομαι για τις ΗΠΑ παρά για την Ρωσία.

Ο Ταμερλάν εγκατέλειψε με την οικογένειά του την Τσετσενία στις αρχές της δεκαετίας του 90 λόγω του εμφυλίου και πήγαν να ζήσουν στο Καζακστάν. Στις ΗΠΑ πήγε ως πρόσφυγας.

"Ντύνομαι ευρωπαϊκά", λέει στην φωτογράφηση και ποζάρει κιόλας. Στην φωτογράφιση ο Τάμερλαν δείχνει με καμάρι την Mercedes του και δηλώνει ότι του αρέσει η ταινία Μπόρατ αν και με κάποια αστεία το παρακάνει.

Λέει επίσης ότι σπάνια βγάζει το πουκάμισό του γιατί μπορεί να μπαίνουν άσχημες ιδέες στα κορίτσια και δηλώνει πολύ θρήσκος.

"Δεν πίνω, δεν καπνίζω. Ο Θεός είπε όχι αλκοόλ", λέει χαρακτηριστικά και αναρωτιέται γιατί οι άνθρωποι δεν είναι εγκρατείς.
Φωτογραφίζεται και με την κοπέλα του η οποία είναι μισή ιταλίδα και μισή πορτογαλέζα και έχει ασπασθεί το Ισλάμ.

Τσετσένοι που ζούσαν στην Τουρκία είναι οι βομβιστές της Βοστώνης;;;;;;;

 
Δηλαδή οι ισλαμιστές Τσετσένοι,  ''σύμμαχοι'' και ''φίλοι'' κατά της Συρίας, της Ρωσίας και όχι μόνο, αιματοκύλισαν την Βοστώνη? Θα αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις....

AP sources identify the surviving Boston bomber as Dzhokhar Tsarnaev, 19. The man is...
said to be from Russia’s south, not far from the Chechen Republic.

The man reportedly lived in Turkey before arriving legally in the US about a year ago.

The name is listed among the recipients of Cambridge scholarships in 2011.

The second suspect is said to be his brother.

An NBC report claims the two immigrated at least two years ago. Both brothers are said to have Massachusetts drivers’ licenses.

There is a page at the Russian social network VKontakte (In Contact) with the name Dzhokhar Tsarnaev living in Boston and studying at Cambridge Rindge & Latin School.

http://rt.com/news/chechnya-suspect-boston-bombing-110/

Τα δάκρυα της βροντώδους υποκρισίας για τη Μανωλάδα

 

Του Θύμιου Παπανικολάου
Κλαυθμυρισμοί και οδυρμοί για το έγκλημα των δουλοκτητών της Μανωλάδας!!!
Νεροποντές θρήνων και πελώρια κύματα ηθικής αγανάκτησης από όλες τις κατοχικές και «αριστερές» ύαινες του καθεστώτος, που επί δεκαετίες, μεθοδικά, σταθερά, δικτατορικά (ποτέ ο ελληνικός λαός δεν ρωτήθηκε) και με τρομοκρατικά πυροβόλα τον «αντιρατσισμό», τον …Σόρος και CIA, προώθησαν και ευλόγησαν την ΕΙΣΑΓΩΓΗ των αλλοδαπών δούλων για τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών μαφιών, αλλά και για τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της…
Μόνο αυτό το συντεταγμένο και ενορχηστρωμένο αμόκ της θρηνωδίας και της «ευαισθησίας» από τους «νταβάδες» των ΜΜΕ και τα μίσθαρνα δημοσιογραφικά τους απανθρωπάρια, το «αμόκ» από τα ανδρείκελα της κυβέρνησης, καθώς και από τους «αριστερούς» ψάλτες της αποικίας-ΕΛΛΑΣ, αυτό το «αμόκ» των στυλοβατών και διαχειριστών του καθεστώτος αποκαλύπτει περίτρανα τον αβυσσαλέο φαρισαϊσμό και τη θεατρική μοχθηρία ΟΛΩΝ τους…
Η Ελλάδα έχει κατακλυστεί από αλλοδαπούς δούλους, έχει μετατραπεί σε ΑΠΟΙΚΙΑ αλλοδαπών δούλων και γκέτο, σε ΑΠΟΘΗΚΗ υποζυγίων για τους νέους «γαιοκτήμονες» και τις γαλέρες του κεφαλαίου, με ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ επιλογή και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ σχέδιο, ΚΑΙ όλος αυτός ο κόσμος της πολιτικής και δημοσιογραφικής «αλητείας», ΤΩΡΑ «ανακάλυψε» τις
...

Φωτογραφίες 2 υπόπτων για το μακελειό της Βοστώνης, έδωσε στην δημοσιότητα το FBI




Είναι αυτοί οι δυο βομβιστές που αιματοκύλισαν τον Μαραθώνιο της Βοστόνης και σκότωσαν ένα 8χρονο παιδί και δυο νεαρές γυναίκες; Σύμφωνα με το FBI είναι οι δυο κυριότεροι ύποπτοι. Δεν κατηγορούνται ακόμα, αλλά αναζητούνται για να ανακριθούν. Θεωρούνται όμως επικίνδυνοι και οπλισμένοι.


Αυτά μεταξύ άλλων προειδοποίησε το FBI τους Αμερικανούς πολίτες, από τους οποίους ζήτησε βοήθεια για τον εντοπισμό των δυο υπόπτων. Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα video από κάμερες ασφαλείας και φωτογραφίες των δυο ανδρών που φέρονται ως
...

Υποβιβάστηκε η ΑΕΚ. Η ελπίδα της είναι πλέον η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, στην οποία θα καταφύγει.

 

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
 

Η Ένωση θα καταθέσει έφεση η οποία θα εκδικαστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Αυτό που φοβόντουσαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, αλλά που ήταν το πιθανότερο, συνέβη. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας χρειάστηκε να συνεδριάσει επί 10 ώρες για να τιμωρήσει τελικά την Ένωση με μηδενισμό στο ματς κόντρα στον Πανθρακικό αλλά και αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και 2 από το επόμενο.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν κερδίσει τον Ατρόμητο την τελυταία αγωνιστική δεν μπορεί, μαθηματικά, να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα.

Η ελπίδα της είναι η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στην οποία θα
...

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Spiegel: Οι Ελληνες δεν είναι φτωχοί, λένε ψέματα

Spiegel: Οι Ελληνες δεν είναι φτωχοί, λένε ψέματα [εικόνα]
Τα βέλη του εναντίον της Ελλάδας στρέφει για άλλη μια φορά το Der Spiegel. Το γερμανικό περιοδικό κυκλοφορεί με τίτλο «Το ψέμα της φτώχειας. Πώς οι ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε κρίση καμουφλάρουν τον πλούτο τους» και κάνει επίθεση τόσο στους Ελληνες όσο και στους Κύπριους. Χαρακτηριστικό είναι το εξώφυλλο που απεικονίζει έναν Ελληνα -κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ενωσης- να μεταφέρει χρήματα σε σακιά πάνω σε έναν γάιδαρο.
Το δημοσίευμα του Der Spiegel βασίζεται σε μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα στοιχεία της οποίας παρουσιάζουν τα γερμανικά νοικοκυριά φτωχότερα από αυτά των Ελλήνων και των Κυπρίων, που οι πρώτοι καλούνται να «σώσουν».
Το θέμα αυτό πουλάει πολύ στη Γερμανία, της οποίας οι κάτοικοι εκνευρίζονται όταν βλέπουν πως οι λαοί που πλήττονται από την κρίση είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από εκείνους. Τα στοιχεία που παρουσιάζει το περιοδικό έρχονται ως συνέχεια έρευνας της Unicef που έδειχνε ότι τα παιδιά στην Ελλάδα είναι πιο ευτυχισμένα από εκείνα στη Γερμανία. Δεν ήθελαν και
....

Φωτογραφία από τις Σκουριές της Χαλκιδικής, που πρέπει να κάνει το γύρο του κόσμου!! Διαδώστε την όπου μπορείτε!!

 



ΣΚΟΥΡΙΕΣ: Ξεκίνησε η ανάπτυξη κύριε Σαμαρά;;;;;;


Οι οικολογικές οργανώσεις που είναι;
Για το κράτος γνωρίζουμε.... Σε καταστολή....
Διαδώστε όπου μπορείτε αυτό το αίσχος.


ΠΗΓΗ κειμένου και φωτογραφικού υλικού:  http://katagelia.blogspot.com/2013/04/blog-post_7093.html#ixzz2QnhmsuUi

(Σχόλιο από agiovasilema: Σχολιαστής, μετά από την αναδημοσίευση του θέματος στο ιστολόγιό μας, έκανε την επισήμανση ότι η φωτογραφία  είναι από ζημιά  στο Στρατώνι, που προέρχεται από εξορυκτικά υλικά, αλλά χρονολογείται απο το 2010, παραπέμποντάς μας στον παρακάτω σύνδεσμο http://antigoldgreece.wordpress.com/2010/03/09/tremo%E2%80%93stratoni

Επίσης άλλος αναγνώστης μας παρέπεμψε στην παρακάτω σελίδα βουλευτή που έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα της συγκεκριμένης φωτογραφίας : http://ipanagiotaros.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1051.html)
 

Νέα τραγωδία στην Αμερική- Καταστροφική έκρηξη σε εργοστάσιο στο Τέξας -φόβοι για δεκάδες νεκρούς, 200 τραυματίες μέχρι στιγμής. Συγκλονιστικό βίντεο από την στιγμή της έκρηξης.

 Την τραγική στιγμή κατέγραψε κάποιος περαστικός με το κινητό του τηλέφωνο, νομίζοντας αρχικά πως βιντεοσκοπεί μια μακρινή φωτιά.

      
 

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας ισοπέδωσε τα κοντινά σπίτια, τραυματίζοντας δεκάδες ενώ εκφράζονται φόβοι για μεγάλο αριθμό νεκρών αλλά και εγκλωβισμένων.

Αξιωματούχος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Τέξας ανέφερε στο Associated Press το πρωί πως υπάρχει «άγνωστος αριθμός νεκρών».

Οι πρώτες αναφορές μιλούν για τουλάχιστον 200 τραυματίες, ενώ τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η έκρηξη έπληξε αρκετά γύρω σπίτια και προκάλεσε κατάρρευση σε τμήμα, τουλάχιστον, γηροκομείου στο οποίο εκφράζονται φόβοι πως έχουν εγκλωβιστεί αρκετοί.

To CNN μιλά για τουλάχιστον δύο νεκρούς και μεταφορά 60 τραυματιών σε νοσοκομεία. Eκφράζονται φόβοι για μεγαλύτερο αριθμό νεκρών: Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX υποστηρίζει ότι οι νεκροί φτάνουν τους 70 και οι τραυματίες τους εκατό, πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.


Η έκρηξη σημειώθηκε στις 19:50 μ.μ. τοπική ώρα (ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στο εργοστάσιο West Fertilizer Plant το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Ντάλας. To εργοστάσιο βρίσκεται στην άκρη της κοινότητας West.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της έκρηξης. Από την έκρηξη υψώθηκε στήλη μαύρου καπνού ορατή σε ακτίνα χιλιομέτρων από το σημείο.

Σύμφωνα με τον Παρνέλ ΜακΝαμάρα, σερίφη της κομητείας, τα σπίτια που βρίσκονταν πιο κοντά στο εργοστάσιο έχουν ισοπεδωθεί ενώ το γηροκομείο που υπέστη ζημιές και το κέντρο της κοντινής πόλης εκκενώθηκαν.

«Πρόκειται για τεράστια καταστροφή, δεν έχω ξαναδεί τίποτε τέτοιο» είπε ο σερίφης στο Reuters, «μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη».



 

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Νέα Μανωλάδα: Πυροβολισμοί και τραυματίες Μπαγκλαντεσιανοί λαθρομετανάστες, σε μεγάλο επεισόδιο!!

 


Ν. Μανολάδα: Πυροβολισμοί και τραυματίες σε μεγάλο επεισόδιο!! (νεότερα)
 
Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στη Νέα Μανωλάδα. Έντονες αντιδράσεις  Μπαγκλαντέζων και άλλων εργατών με αφορμή την πληρωμή τους, εξελίχθηκαν σε πολύ σοβαρό επεισόδιο, όπου έπεσαν και πυροβολισμοί και υπάρχουν αρκετοί τραυματίες (από την πλευρά των εργατών, ίσως και περίπου δεκαπέντε, πάντα με τις ως τώρα πληροφορίες)!!!

 Τρεις Έλληνες, οι οποίοι πυροβόλησαν αλλοδαπούς εργάτες στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, αναζητά η αστυνομία.
Ο εργοδότης τους και ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου, όπου εργάζονταν οι μετανάστες, συνελήφθη.
Το αιματηρό επεισόδιο, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν περίπου 200 αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές, διεκδίκησαν δεδουλευμένα μηνών.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κ.Υ Βάρδας ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 28 άτομα από αυτούς 4 βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση 8 σε σοβαρή κατάσταση και οι υπόλοιποι ελαφρά.
http://www.iliaoikonomia.gr/news_details.php?id=17391

Τι να ξημερώνει η εμπειρία από τη Βοστώνη;

boston
Το Σεπτέμβριο του 2011 με το περίεργο εκείνο τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους (και όχι μόνο) ακολούθησαν τόσο ένας πόλεμος που ακόμη συνεχίζεται όσο και μια δέσμη μέτρων σε βάρος της ελευθερίας του ανθρώπου στο όνομα της δήθεν ασφάλειας.

του Στρατή Μαζίδη

Τσιπάκια, βιομετρικά διαβατήρια, χαρτιά, έγγραφα, ερωτηματολόγια και ένα σώρο διαδικασίες άρχισαν να μπαίνουν στη ζωή των ανθρώπων μέσα από ένα ασύλλυπτης τότε φαντασίας χτύπημα με μια επίθεση α λα Περλ Χάρμπορ με τη μόνη διαφορά πως αντί για Μιτσουμπίσι Ζίρο χρησιμοποιήθηκαν Μπόινγκ.
Το κατα πόσο ευθυνόταν ο νεκρός (;) Μπιν Λάντεν είναι ένα άλλο θέμα αφού αρκετά δημοσιεύματα και ντοκιμαντέρ ακολούθησαν από εκείνη την ημέρα.
Δώδεκα χρόνια αργότερα ένα νέο ανεπανάληπτο χτύπημα στην καρδιά των Η.Π.Α. έρχεται να δώσει μια ακόμη διάσταση σε αυτό που λέμε τρομοκρατία. Έσκαγαν οι μπόμπες και ο κόσμος έτρεχε από το φόβο του και όχι λόγω του μαραθωνίου. Με 27.000 συμμετέχοντες στον
...

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Είμαστε Διαχρονικά Ανίκανοι να Αντιληφθούμε τον μόνο Δρόμο που Οδηγεί σε Ανάπτυξη


 


Δρ Φάνης Α. Τσαπικούνης
Ίδρυμα Μελέτης & Προαγωγής των Θεσμών και της Αξιοκρατίας ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ


 

Αν κοιτάξουμε προς τα πίσω, στην πολιτική και στρατιωτική ιστορία αυτού του τόπου, θα δούμε και θα διαπιστώσουμε μίση, εμφύλιους, βολέματα, καταλήστευση του δημόσιου χρήματος, διώχνουμε τους άλλους και βάζουμε τα δικά μας παιδιά, προδοσία αλλά και ηρωισμό. Ο ελληνικός κόσμος πάντα διαιρεμένος και πάντα να άγεται και να φέρεται. Ένα όμως ξεχωρίζει με ιδιαίτερες επιπτώσεις στον ελληνισμό: οι εμφύλιες διαμάχες και συγκρούσεις. Από την Τροία και τους Πελοποννησιακούς και Μεσσηνιακούς πολέμους, έως τον εμφύλιο που ακλούθησε την επανάσταση του 1821 και την Μακρόνησο της επταετίας, εκατομμύρια έλληνες χάθηκαν από χέρια ελλήνων με την χώρα να τέλει εν υπνώσει υπό το σκοτάδι ενός ατελείωτου μεσαίωνα.

 

Ας δούμε μερικά από τα γεγονότα:

 

Τροία: Έλληνες με Έλληνες

 

Σόλωνας: με την γνωστή σεισάχθεια πρόλαβαν και βολεύτηκαν κάποιοι κολλητοί.

 

Μαραθώνας: ηρωισμός.

 

Θερμοπύλες: ηρωισμός και προδοσία με τον Εφιάλτη.

 

Μετά τους περσικούς πολέμους:

 

Στο άρθρο του κου Ανδρέα Ζαμπούκα Τα περσικά δάνεια και οι Σπαρτιάτες (www.capital.gr/News.asp?id=1768416) της 08.04.2013, μεταξύ άλλων διαβάζουμε:

 

Ήταν ένα κρύο πρωινό του Χειμώνα του 411π.χ στην πεδιάδα του Μαιάνδρου. Στην έπαυλη ενός αξιωματούχου υπογράφεται η περίφημη 3η συνθήκη μεταξύ Λακεδαιμονίων, Τισσαφέρνη και Ιεραμένη, εκπροσώπου του Δαρείου Β΄…………….

…… Οι Αθηναίοι, πανίσχυροι από τους περσικούς πολέμους, επιβάλλουν το δίκαιο της πυγμής στους συμμάχους………….  Ο εμφύλιος μαίνεται, οι δολοπλοκίες πολλαπλασιάζονται, οι εκατέρωθεν προδοσίες αυξάνονται, ο Αλκιβιάδης εξορίζεται και πάει με
...

Σεισμός 8 ρίχτερ στο Ιράν. Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς.

 



 

Σείστηκε ξανά η γη στο Ιράν και φαίνεται πως η χώρα ετοιμάζεται να θρηνήσει και πάλι εκατοντάδες θύματα.

Αυτή τη φορά, ο σεισμός ήταν 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο αλλά 7,5R σύμφωνα με την Τεχεράνη και από την πρώτη στιγμή Ιρανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν φόβους πως ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγάλος.

Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για 40 νεκρούς, όμως εκτιμάται πως θα θύματα θα είναι εκατοντάδες.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, 80 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Σαραβάν και ήταν επιφανειακός, αφού το εστιακό του βάθος είναι μόλις 18 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με το USGS ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο νοτιοανατολικό Ιράν σε μια περιοχή με βουνά και έρημο, ενώ είχε εστιακό βάθος 15,2 χιλιομέτρων.

Πέντε σωστικά συνεργεία εστάλησαν στις πόλεις Σαραβάν και Χας για να κάνουν μια αποτίμηση των ζημιών, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιρανικού Ερυθρού Σταυρού Μαχμούντ Μοζαφάρ, τον οποίο επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, η πόλη Σαραβάν, η οποία βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού δεν υπέστη σοβαρές ζημιές.

Η ρωσική εταιρία η οποία έχει κατασκευάσει το πυρηνικό εργοστάσιο στο Μπουσέρ ανέφερε ότι ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός είναι «ασφαλής».
Ο πυρηνικός σταθμός του Μπουσέρ, το μόνο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην χώρα, βρίσκεται κοντά στην
...

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ



"Θα φτάσουμε στο τέλος, Θα βρούμε ποιος το έκανε και γιατί. Όποιος ευθύνεται θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη"
Ψυχραιμία συνέστησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό, μετά τις αιματηρές εκρήξεις στη Βοστώνη.
"Νωρίτερα, ενημερώθηκα για τις εκρήξεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Έδωσα εντολή να διερευνηθεί η επίθεση. Δεν έχουμε ακόμα όλες τις απαντήσεις. Ξέρουμε ότι πολλοί τραυματίστηκαν. Κάποιοι θανάσιμα. Μίλησα με τους επικεφαλής του FBI και ερευνούν το περιστατικό. Μίλησα με τον κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και διαβεβαίωσα ότι θα έχουν κάθε υποστήριξη", τόνισε ο κ. Ομπάμα.
"Οι σκέψεις οι δικές μου και της Μισέλ, είναι στις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είμαστε Δημοκράτες και Ρεπουμπλικάνοι. Είμαστε Αμερικανοί", συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα.
O Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αυξήσει την ασφάλεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως είναι απαραίτητο, μετά τις εκρήξεις.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τόνισε ότι δεν ξέρουμε ακόμα ποιος το έκανε και γιατί, ωστόσο οι έρευνες θα πάνε μέχρι το τέλος και πρόσθεσε ότι ο αμερικανικός λαός δεν τρομοκρατείται.
"Θα φτάσουμε στο τέλος, Θα βρούμε ποιος το έκανε και γιατί. Όποιος ευθύνεται θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη", είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.
"Σήμερα ήταν μέρη γιορτής στη Μασαχουσέτη. Η Βοστώνη είναι μια σκληρή και περήφανη πόλη και θα ξαναβρεί τους ρυθμούς της. Όπως και οι πολίτες της. Θα είμαστε στο πλευρό τους", κατέληξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

(agiovasilema: Γιατί μας βρωμάει- όπως και σε εκατομμύρια άλλους ανθρώπους ανά τον κόσμο-  προβοκάτσια αυτή η ιστορία άραγε? Ποιος ''τρομοκράτης'' έχει σειρά τώρα? Η Συρία, το Ιράν ή ο τρελός της Κορέας? Κρίμα για τους αθώους και τα παιδάκια που έχασαν τις ζωές τους στο επαναλαμβανόμενο σχέδιο των ΗΠΑ που δημιουργεί τρομοκρατικούς στόχους κάθε λίγα χρόνια για να ακούγεται, να ανοίγεται και να πουλάει και κανένα όπλο... Εκτός, αν όλα αυτά έχουν στόχο την δημιουργία φανταστικών εσωτερικών εχθρών μέσα στην Αμερική, οδηγώντας στην απόλυτη  πειθαρχία τον ήδη υπνωτισμένο αμερικανικό λαό. Θα περιμένουμε και θα δούμε...)

ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ- ΓΙΑ 12 ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ!

 
a31f9964-aad6-406a-8040-5a1b44d904ef_800.jpg
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ

ΤΡΟΜΟΣ: 4 ΠΤΩΜΑΤΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΕΣΦΑΞΑΝ 82ΧΡΟΝΗ ΣΤΑ ΒΙΛΙΑ

 

 

ESFAXAN
Άλλο ένα φρικτό έγκλημα με θύμα αυτή τη φορά μια 82χρονη γυναίκα που ζούσε στα Βίλια Αττικής, αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί, προκαλώντας κυριολεκτικά πανικό αλλά και μεγάλη ανησυχία για το κατά πόσο μπορούμε να νιώθουμε πια ασφαλείς στα ίδια μας τα σπίτια!
Σύμφωνα με την αστυνομία η ηλικιωμένη έφερε τραύμα στο κεφάλι πιθανόν από μαχαίρι, ενώ η είσοδος του σπιτιού της ήταν παραβιασμένη και το σπίτι αναστατωμένο. Οι αστυνομικοί έχουν αποδώσει και αυτό το έγκλημα σε ληστεία.
Τα ζητήματα πλέον είναι πολλά για την αστυνόμευση των πολιτών, ενώ στην κοινωνία επικρατεί πλέον πανικός με αυτά που έχουν συμβεί ειδικά την τελευταία εβδομάδα σε ακτίνα μερικών μόνο χιλιομέτρων.
Εκείνοι που φώναζαν ότι θα έρθει η ώρα που θα μας σφάζουν μέσα στα ίδια μας τα σπίτια, βγήκαν δυστυχώς αληθινοί. Και στις τέσσερις ληστείες – δολοφονίες οι δράστες έχουν παραμείνει άγνωστοι και άφαντοι! Τα φρικιαστικά εγκλήματα για μερικά ευρώ, διαδέχονται το ένα το άλλο ενώ οι πολίτες έχουν πάψει πλέον να νιώθουν ασφαλείς. Πρέπει να δοθεί λύση και άμεσα!
makeleio.gr

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ


EKRIXI8
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μετά την διπλή έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες, ενώ τα αμερικανικά δίκτυα μιλούν για πολύ περισσότερους νεκρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες ειδικές δυνάμεις έχουν ασφαλίσει τον Λευκό Οίκο, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο πρόεδρος Ομπάμα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του ΣΕΓΑ και οι 12 Έλληνες δρομείς που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο, καθώς και ολόκληρη η Ελληνική αποστολή δεν έχει υποστεί κανέναν τραυματισμό και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.