Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΗΛΕΙΑ: Ο κατήφορος της Αγοράς και Ενοικίασης ακινήτων

 
ΗΛΕΙΑ: Ο κατήφορος της Αγοράς και Ενοικίασης ακινήτων

ΗΛΕΙΑ: Ο κατήφορος της Αγοράς και Ενοικίασης ακινήτων
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι τιμές Ενοικίασης και Αγοράς ακινήτων στην Ηλεία.
Οι τιμές Αγοράς ακινήτων καταγράφουν πτώση πάνω από 50%.
Στα καινούργια ακίνητα-διαμερίσματα η τιμή αγοράς τους στον Πύργο δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Οι τιμή των παλαιών διαμερισμάτων κυμαίνεται μεταξύ 500 ευρώ έως 850 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την παλαιότητα και τον όροφο.
Οι τιμές Ενοικίασης διαμερισμάτων καταγράφουν θεαματική πτώση σε όλα τα διαμερίσματα.
Οι πρώην περιζήτητες γκαρσονιέρες ενοικιάζονται από 150 έως 180 ευρώ τον μήνα. Οι επιπλωμένες από 170 έως 200 ευρώ τον μήνα.
Τα δυάρια ενοικιάζονται από 200 έως 240 ευρώ τον μήνα.
Τα τριάρια από 290 έως 350 ευρώ τον μήνα.
Ειδικά στα μικρά διαμερίσματα η βασικοί λόγοι της μεγάλης πτώσης τους ειδικά στον Πύργο είναι αφενός η μείωση του αριθμού των Σπουδαστών στο ΤΕΙ και η μείωση των Δημοσίων υπαλήλων.
Περαιτέρω πτώση των εμπορικών τιμών των κατοικιών αναμένουν οι τράπεζες τα επόμενα τρίμηνα, καθώς η παρατεταμένη περίοδος ύφεσης έχει εξασθενήσει σημαντικά τους
....

Απατεώνας δικηγόρος εκβίαζε οικογένειες, εξέδιδε πλαστές επιταγές κι έστελνε μπράβους



justice
Η ανέχεια, η κρίση και η λιτότητα έχουν φέρει πολλά επαγγέλματα στα όρια της απόγνωσης. Υπάρχουν όμως και επαγγελματίες που είναι απατεώνες από τα γεννοφάσκια τους, όμως η πλειοψηφία επαγγελματιών που παρά τις δυσκολίες υπομένουν και επιμένουν να εργάζονται τίμια και ειλικρινά και κάποιοι τους εκθέτουν με τις πράξεις τους.
του Κώστα Βουκελάτου
voukelatosΑπίστευτες καταγγελίες και μηνύσεις γίνονται καθημερινά στα κατά τόπους τμήματα ασφάλειας για εκμετάλλευση πολιτών από δήθεν επαγγελματίες.
Έπεσε μία σοβαρή υπόθεση στην αντίληψη μου για έναν απατεώνα δικηγόρο, τον Ν.Α., του
... 

Χρειαζόμαστε έναν Ανδρέα αλλά όχι σαν τον Ανδρέα

 
andreas

Τι είναι αυτό που χρειάζεται σε μια κοινωνία για να επαναστατήσει; Για να αλλάξει; Για να διεκδικήσει; Για να σηκωθεί από τη γονατιστή της στάση και να αρχίσει πάλι να κινείται;
του Στρατή Μαζίδη
stratisΤίποτε άλλο εκτός από την έμπνευση και την υποκίνηση. Κι αυτά ποιος τα φέρνει; Μόνο ένας ηγέτης. Αλλά πού να βρεις τέτοιον σήμερα; Ακόμη και στο ποδόσφαιρο σπανίζουν.
Ποτέ μα ποτέ δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ μεγαλώνοντας σε ένα περιβάλλον που το όνομα Παπανδρέου δεν ακουγόταν. Κι όμως ποιος θα μου το έλεγε ότι τώρα στα γεράματα θα έλεγα ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένας Ανδρέας. Κάτι που φυσικά δεν μπορεί να είναι ο Τσίπρας.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ!
Ένας Ανδρέας αλλά όχι σαν τον Ανδρέα.
Χρειαζόμαστε τον Ανδρέα του “Βυθίσατε το Χόρα” αλλά όχι τον Ανδρέα που δεν βύθισε το Χόρα και άφησε τους πειναλέους να βυθίσουν τη Χώρα.
Χρειαζόμαστε τον Ανδρέα που στρίμωχνε τον Οζάλ στην κρίση του 1987 αλλά όχι τον Ανδρέα που πήγε στο Νταβός
Χρειαζόμαστε τον Ανδρέα που θα εμπνεύσει με ένα όραμα αλλά δε χρειαζόμαστε τον Ανδρέα που δεν υλοποίησε το όραμα
Χρειαζόμαστε τον Ανδρέα που θα μιλήσει για αλλαγή αλλά όχι τον Ανδρέα που άφησε για τους δικούς του πολιτικούς λόγους αυτή η αλλαγή να ταυτιστεί με τη δημιουργία μιας μεγάλης ταξής χρωματιστών πράσινων παιδιών.
Χρειαζόμαστε τον αλλοπρόσαλο Ανδρέα που τους έγραφε όλους στα π@πάρια του αλλά όχι τον Ανδρέα που δεν προχωρούσε στις απειλές του
Χρειαζόμαστε τον Ανδρέα που θα νομοθετήσει για να χτυπήσει τη διαπλοκή αλλά όχι τον Ανδρέα που θα νομοθετήσει για να βγάλει το διαζύγιο σε μια μέρα
Τέλος αν βρεθεί αυτός ο Ανδρέας,
χρειάζεται να έχει γιο το Δημήτρη και όχι το Γιώργο…
FREEPEN

ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ: "ΤΟ ΨΟΦΙΜΙ...ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΣΩ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ..."



TRIANTAFILOPOYLOS GIOLIAS

Διαβάζουμε με μεγάλη προσοχή τα στοιχεία της έρευνας που έχει συλλέξει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.
Ετερόκλητη συλλογή από πηγές από Κύπρο και Ελλάδα και απόπειρα να συνδεθεί η δολοφονία του Γκιόλια με ομάδα επαγγελματιών πιστολάδων που καμία σχέση δεν είχαν με ιδεολογικές βάσεις ένοπλου αντάρτικου πόλης. Η Σέχτα Επαναστατών, κατά την έρευνα του περιοδικού του Βαξεβάνη, ηταν μια ευκαιρική ομάδα εκτέλεσης πληρωμένων συμβολαίων θανάτου με άδηλους σκοπούς ξακαθαρίσματος λογαριασμών που υπαγορεύτηκε ως "τρομοκρατική" από
...

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Η παράνομη μετανάστευση χτυπιέται μόνο με έναν τρόπο.

 

Γραμματεία Μεταναστευτικού Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Η ανύπαρκτη μέχρι τώρα μεταναστευτική πολιτική έχει καταστήσει την χώρα μας τον πλέον ελκυστικό προορισμό λαθρομεταναστών.
Ένας από τους λόγους είναι και ο ανεπαρκής έλεγχος των Ελληνικών συνόρων λόγω έλλειψης προσωπικού των Συνοριακών φυλάκων, και έχοντας την frontex να φροντίζει αποκλειστικά όπως φαίνεται τα σύνορα των εταίρων
μας.!!
Η χαλαρή αντιμετώπιση και η ατιμωρησία των λαθρομεταναστών με την είσοδο τους στην Ελλάδα είναι ένας ακόμα λόγος επιλογής της χώρας μας από τα διεθνή κυκλώματα εμπορίας της ανθρώπινης δυστυχίας και εκμετάλλευσης ανθρωπίνων ψυχών.!!!
Η έλλειψη Μεταναστευτικής πολιτικής συν τους σχεδόν ανύπαρκτους Αστυνομικούς ελέγχους, έχουν γεμίσει τα μεγάλα Αστικά Κέντρα με λαθρομετανάστες οι οποίοι με
..

Είμαστε ικανοί να αυτοκτονήσουμε, αλλά όχι να αλλάξουμε και να τους αλλάξουμε

 
man

Τελικά το να σκύβεις το κεφάλι για να αρπάξεις καρπαζιές στην καλύτερη περίπτωση, φαίνεται πως δεν είναι κάτι το τόσο τρομερό. Τουλάχιστον εμείς ως λαός αποδείξαμε πως τρία χρόνια τώρα τα καταφέρνουμε μια χαρά.
του Στρατή Μαζίδη

stratisΚατάπιαμε όλα τα μέτρα δίχως ουσιαστική αποτελεσματική αντίδραση. Ακόμη κι όταν φάνηκε ότι πήγαμε να ξεμυτίσουμε, στο φινάλε μαζευτήκαμε πάλι στο μαντρί που θα έλεγε κι ο Αβέρωφ.
Έχουν περάσει μέτρα που κανείς δεν πίστευε ποτέ ότι θα ήταν δυνατό να εφαρμοστούν στη χώρα μας αποδεικνύοντας περίτρανα την αξία της φράσης “ποτέ μη λες ποτέ”.
Χαράτσια, τέλη, επιτηδεύματα, προκαταβολές φόρων, μετατροπή των μισθών σε χαρτζιλίκι, βίαιη φτωχοποίηση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ενός ολόκληρου λαού.
Θυμάμαι που έλεγα ότι οι γείτονες έχουν μια κοινή στρατηγική κι ας διαδέχονται ο ένας τον άλλο στην εξουσία ενώ στην Ελλάδα η κάθε εναλλαγή στην
...

Νταηλίκια φοροκλεπτών


 

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΣΤΗ χώρα των αντιθέσεων, μην ελπίζεις εύκολα σε…εξισώσεις. Με το φιλότιμο άνισα κατανεμημένο, βιώνουμε την αντιφατικότητα της καθημερινότητας που μπερδεύει και αποπροσανατολίζει. Είναι ο έλληνας εκείνος που θα σου’ δινε και την ψυχή του από φιλότιμο, εκείνος που θα σου τη «σπάσει» με την ιδιοτέλεια, αδίσταχτος για το ατομικό του συμφέρον. Ως «ιδεολόγος» ενός καπιταλιστικού κακέκτυπου, είτε με τα κουσούρια του από «ιστορικά» του βιώματα.

ΜΙΑ ματιά στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης και καμαρώνουμε για το ελληνικό φιλότιμο. Για μικρά και μεγάλα. Ταυτόχρονα ντρεπόμαστε για τους αφιλότιμους. Άνθρωποι δυστυχείς τρέχουν στα συσσίτια. Ανάμεσά τους και έχοντες, αλλά μη διαθέτοντες φιλότιμο και αξιοπρέπεια. Κάποιος έλεγε πως
...

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΣΟΚ! ΒΟΜΒΑ ΣΟΙΜΠΛΕ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ!!ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

 


soible-stournaras

Σύμφωνα με γερμανικές ιστοσελίδες ο Γερμανός υπ. Οικονομικών εισηγήθηκε στην Μέρκελ να σταματήσει αμέσως μετά τις εκλογές η βοήθεια προς την Ελλάδα!
Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι του Γερμανού είναι οι υποθέσεις με τα νυχτερινά κέντρα της Μυκόνου και της Θεσσαλονίκης στα οποία η οργανωμένη πολιτεία αδυνατεί να επιβάλλει τον Νόμο.
-Ο κρατικός μηχανισμός στην Ελλάδα είναι βαθιά διεφθαρμένος ενώ η χώρα βρίσκεται στο έλεος μιας χούφτας ολιγαρχών. Πίστευα ότι ο Στουρνάρας θα τα κατάφερνε. Έχω απογοητευθεί βαθιά. Αυτοί δεν είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν ούτε την Μαφία της νύχτας η οποία έχει αλώσει ακόμη και την αστυνομία. Ως εκ τούτου το να δίνουμε βοήθεια στην Ελλάδα είναι σαν να συντηρούμε με χρήματα των φορολογούμενων Ευρωπαίων τις Μαφίες της Αθήνας...
Η εξομολόγηση αυτή του Σόιμπλε έρχεται σε μια
...

Καταστολή των…νόμων(!)



Του Θανάση Νικολαΐδη

ΤΟ περιμέναμε, και θερίζουμε θύελλες. «Του Έλληνα» άλλως τε «ο τράχηλος κλπ». Δεν είναι περίεργο το μαντάτο-είναι αντιπροσωπευτικό. Θ’ ακολουθήσουν παρόμοια μέχρι να…στρώσουμε-αν στρώσουμε-και δεν ξεκινήσουμε δεύτερο κύκλο «λευτεριάς». Με καινούρια «απελευθέρωση», μιας και πέρασαν δεκαετίες απ’ την πρώτη. Με τον Α. Παπανδρέου που μοίρασε σε κάθε «νήπιο» κι από ένα…ξυράφι και είδαμε πού μας έφτασε το σύνθημα «ο λαός στην εξουσία». Να θεωρεί ο κάθε αστοιχείωτος, φαντασιόπληκτος και απείθαρχος τον εαυτό του άξιο και ικανό (τουλάχιστον) για…πρωθυπουργό.

ΚΑΙ πώς μεγάλωσαν οι σημερινοί ώριμοι «δημοκρατικοί» πολίτες; Με τι παιδεία και τι να προσδοκάς; Με τις καταλήψεις(!) στα σχολεία (και όχι μόνο), σαν αποκορύφωμα της επαναστατικής τους φλόγας στα σωθικά και τον τσαμπουκά προς τα έξω. Σε κοινωνία ανοχής και καταστολής των…νόμων! Περιμέναμε πειθαρχημένα «επαναστατημένα νιάτα» και μας βγήκαν με κόκκινες τριγωνικές σημαιούλες σε κοντάρια. Για κάθε χρήση, άμα λάχει και στηθούν απέναντί τους
...

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝIGELLA SATIVA ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ NESTLE

 

Παιδιά, πρόκειται για μια εκστρατεία διαμαρτυρίας προς την Νεστλέ.
Από την Σοφία


Nigella Sativa 001
http://24.media.tumblr.com/tumblr_ltol2rDldI1r5sfy6o1_500.jpg


Η εταιρεία αυτή ανακάλυψε αυτό που η ανθρωπότητα γνωρίζει εδώ και αιώνες, ότι δηλαδή η Nigella Sativa, ( Νιγέλλα η εδώδιμος) το γνωστό μας μαυροσούσαμο ή μαυροκούκι, το Μελάνθιον του Διοσκουρίδου, χρησιμοποιείται για τις σπασμολυτικές του ικανότητες, χρησιμοποιείται στην μαγειρική ως άρτυμα, ωφελεί το πεπτικό σύστημα, καταπραϋνει τους στομαχόπονους, τον τυμπανισμό και τους κολικούς του εντέρου, το βάμμα του χρησιμοποιείται ακόμα και σε ημικρανίες επειδή ελαττώνει τους αρτηριακούς σπασμούς που προκαλούν τον πόνο.
Στην Μέση Ανατολή και στην Ασία το χρησιμοποιούν ως αντιπυρετικό κατά του εμέτου, ακόμα και για ασθένειες του δέρματος.
Η Νιγγέλα όπως και όλα όσα παράγει ο πλανήτης απλόχερα για την ανθρωπότητα, έχουν μπει στο στόχαστρο των εταιρειών όπως η Νεστλέ!!!
Τι θέλει η Νεστλέ; Τώρα που ανακάλυψε αυτό που γνωρίζει όλος ο πλανήτης, αποφάσισε ότι θέλει να το πατεντάρει… και να το σφετεριστεί!
Κανείς να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει την Νιγγέλα χωρίς την άδειά της!!!! Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και με το Μάραθο!!! Το μάραθο είναι γαλακταγωγό, πολύ καλό για τις θηλάζουσες μητέρες, είναι ευστόμαχο, κατά των τυμπανισμού των εντέρων. Μέσα από το μητρικό γάλα βοηθά και το μωράκι δηλαδή. Η κυρία Νεστλέ αποφάσισε ότι δικαιούται να οικειοποιηθεί αυτά που προσφέρει η φύση κι ετοιμάζεται να

...

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Χατζηδάκη πούλα ΚΑΙ τα σπίτια μας. Οι ανέπαφες ψυχές μας όμως θα σε "πνίξουν"


 

    
του Στρατή Μαζίδη

Έλεγε ο Θανάσης Βέγγος “Έλληνες να τουφακάνε Έλληνες μωρέ;!”. Ξέρεις κάτι Θανάση που είχα την τιμή να είμαστε και γείτονες και μας μεγάλωσες με το χαρακτήρα σου; Υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο. Ελληνες να ξεπουλάνε Ελληνες!
Η αποκάλυψη του voria.gr ότι πίσω από την άρση του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας βρίσκεται η ελληνική πλευρά από το ΥΠ.ΑΝ. και άρα ο ίδιος ο υπουργός ως ο τελικός αποφασίζων, δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα κάτι μου χάλασε μέσα μου.

Ναι δε συμπαθώ τον κο Χατζηδάκη και το έχω ξαναγράψει. Τον βλέπω στη συνοδευτική φωτογραφία άοσμο, άχρωμο, άγευστο και μου κάθεται στο στομάχι. Ακόμη και σε εκείνη που είναι μέσα στα αίματα από τις ομπρελιές, και πάλι που τον βλέπω με εκνευρίζει.

Αναρωτιέμαι, άραγε γελά ποτέ αυτός ο άνθρωπος; Κι αν ναι, τι ήχο βγάζει; Έχει κλωτσήσει ποτέ μπάλα; Έχει παίξει πετροπόλεμο; Έχει μαυρίσει γόνατα; Έχει παιδιά; Παίζει μαζί τους; Κι αν δεν έχει, θέλει να κάνει ή αρέσκεται να καταστρέφει μόνο το μέλλον των δικών μας βγάζοντας στο σφυρί τα σπίτια που κοιμούνται τις νύχτες; Είναι άνθρωπος ή κάτι άλλο;

Γιατί άντε λες, τη χάρισε την Ολυμπιακή. Γιατί ξαναλές άντε έκανε
...

«Πανελλαδικές και…ΟΛΜΕ»


 

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΠΑΛΙΟ το θέμα, χρονίζον το πρόβλημα κι ας ήταν πετυχημένος ο θεσμός των «Πανελλαδικών» με τους εναλλασσόμενους όρους «Πανελλήνιες», «Γενικές»...Πετυχημένος για το αδιάβλητο και τη βαθμολόγηση, ωστόσο, η εστίαση σε ένα τρίωρο εξέτασης δεν συνιστά μεσοσταθμική απεικόνιση των ικανοτήτων του/της υποψηφίου.

ΑΝΤΕΞΑΝ στο χρόνο, δίνοντας «πράσινο» σε στρατιές αποφοίτων, με τις χιλιάδες αποστηθισμένες σελίδες. «Δεν σου’ μαθαν να σκέφτεσαι;  Αποστήθισέ το. Δεν προλαβαίνεις την ύλη; Στρίμωξέ την στο (κουρασμένο) μυαλό. Απομνημόνευσε όσο αντέξεις κι ύστερα πάτα το
...