Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Σάλος από την αποκάλυψη των FT: Εξαφάνισαν έκθεση της ΕΕ που έγραφε ότι: “Η Γερμανία κατέστρεψε την Ελλάδα”!

 

merkel


Οι σύγχρονοι φονιάδες του Ελληνισμού, οι Γερμανοί, εκτός από “ψυχροί εκτελεστές” του ελληνικού Έθνους αποδεικνύονται και εξαιρετικά χαμηλής πολιτικής ηθικής άτομα.
Αποκαλυπτική έκθεση της καταστροφής και των τρομακτικών ιστορικών ευθυνών που φέρουν για την ισοπέδωση της ελληνικής οικονομίας και τους 5.000 ανθρώπους που έχουν αυτοκτονήσει και η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν τη Δευτέρα, “κατέβηκε” έπειτα από 24 ώρες, με εντολή του Βερολίνου!

Την έκθεση υπέγραφε ο βετεράνος οικονομολόγος Jan in ‘t Veld, ο οποίος κατήγγειλε ότι “η δημοσιονομική πολιτική της Γερμανίας έκανε ακόμη πιο βαθιά την κρίση στην Ευρωζώνη και δυσκόλεψε περισσότερο χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα στήριξης όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, οι οποίες θα μπορούσαν εύκολα να οδηγηθούν και πάλι στην ανάπτυξη αν η Γερμανία δεν επέμενε ακατανότητα να επιχειρεί να αποκομίσει κέρδη από την καταστροφή των άλλων. Την ίδια στιγμή που το Βερολίνο αποκομίζει κέρδη από την κρίση η Ελλάδα καταστρέφεται και βυθίζεται πιο βαθιά στην κρίση”.

Η νέα έκθεση αιφνιδίασε το Βερολίνο καθώς προερχόταν από το διευθυντήριο οικονομικών και χρηματοοικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν και κανείς δεν μπορούσε να την αμφισβητήσει με το επιχείρημα ότι οι συντάκτες της “παίζουν παιχνίδια”.

Η έκθεση, μόλις έγινε αντιληπτή από το Βερολίνο, αμέσως δόθηκε εντολή να “κατέβει” (υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της απόλυτης γερμανική κυριαρχίας εντός της ΕΕ;) αλλά οι Γερμανοί ήταν … “άτυχοι”: Μετά από λίγες ώρες η έκθεση ανέβηκε από κάποιον χρήστη στο blog των Financial Times και προκάλεσε σάλο.
Ακολούθησε δημοσίευμα της εφημερίδας και εν τέλει μετά το σάλο που προκάλεσε χθες ανέβηκε πάλι στην ιστοσελίδες της ΕΕ.

Αυτή την φορά το γερμανικό τείχος σιωπής που έχει ορθωθεί για να καλύψει τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος του ευρωπαϊκού Νότου γνώρισε μια μικρή ρωγμή που φώτισε ένα τμήμα της ελληνικής καταστροφής.
Το ερώτημα είναι: Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε τους Γερμανούς και τα εγχώρια τσιράκια τους;
makeleio.gr

Σφοδρή επίθεση του Πάνου Καμμένου κατά του Ψυχάρη, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

 

 
kammenos-psixaris

Με μια σκληρότατη ανακοίνωση κατά του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, ο Πάνος Καμμένος απαντά στο δημοσιεύμα των “ΝΕΩΝ” ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ νοικιάζει απο τον πατέρα του το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του κόμματος του έναντι 6.000 ευρώ το μήνα. Δείτε την ανακοίνωση-εξάψαλμο του Πάνου Καμμένου.
«Ο καταδικασμένος για συκοφαντική δυσφήμιση, εκδότης,
Ο συνέταιρος και χρηματοδοτούμενος από κοινό λογαριασμό με τον προφυλακισμένο Ρέστη, εκδότης,
Ο μόνος εκδότης παγκοσμίως, που στις 21 Ιουνίου 2009 στην εφημερίδα του είχε εκτενές ρεπορτάζ για τη συνάντηση Καραμανλή – Ερντογάν που δεν έγινε ποτέ,
Ο κουμπάρος του υπουργού Τύπου της Χούντας, Σταματόπουλου, εκδότης,
Ο λαμβάνων δάνεια σε εποχή κρίσης, άνευ εγγυήσεων, εκδότης,
Ο πατέρας του πρόξενου της Ελλάδας στην Κύπρο κατά τη διάρκεια των ελληνοποιήσεων στις εκλογές του 2000, εκδότης,
Ο πατέρας του πρόξενου της Ελλάδας στη Γερμανία κατά τη διαφυγή Χριστοφοράκου, εκδότης,
Ο χρήστης του πολυτελούς γιοτ 80 ποδιών Best ten σε offshore που διερευνάται, εκδότης,
Ο διαχειριστής τουλάχιστον έως το 1996 της εταιρείας Royal στον φορολογικό παράδεισο των νήσων Cayman, εκδότης,
σήμερα ασχολείται με την ενοικίαση των γραφείων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έναντι 6.000 ευρώ το μήνα.
Η έρευνα της εφημερίδος σταματά λίγα μέτρα πριν από τη διασταύρωση Αμφιθέας και Λεωφόρου Συγγρού, όπου η Νέα Δημοκρατία – της οποίας βουλευτής είναι ο γιος του – που ενοικιάζει από τον πτωχευμένο Βωβό αντίστοιχο κτίριο προς 95.000 ευρώ το μήνα, σε αντιστοιχία των τετραγωνικών των γραφείων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε τιμές Σαμαρά – Βωβού το μίσθωμα θα ανήρχετο σε 32.800 ευρώ το μήνα.
Ευχόμεθα λόγω της ιδιαιτέρας σχέσεώς του με την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους που υπήρξε διοικητής, ο Θεός να τον συγχωρέσει.
Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όσους μεσάζοντες και να βάλει και όσο και αν κλάψει γονυπετής, πάλι δεν θα αποσύρουμε αυτή τη φορά την αγωγή και θα εκτελέσουμε τις αποφάσεις».

Αλλοδαποί ζητιάνοι με 6.485€!

 

ƇԉMϓ  )(EUROKINISSI/MԍٍǓ ͉ʏˏЏՋϓ)Πολλοί το υποψιάζονταν. Υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι το γνώριζαν. Αλλοι σιγοψιθύριζαν ότι υπάρχουν επαγγελματίες ζητιάνοι με ολόκληρες περιουσίες και ορισμένοι φρόντιζαν να το αποδεικνύουν με στοιχεία. Ωστόσο, η πραγματικότητα κάποιες φορές ξεπερνάει και την πλέον… καλπάζουσα φαντασία!
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν πριν από μερικά εικοσιτετράωρα οι αστυνομικοί που συνέλαβαν έναν υπήκοο Τουρκίας για επαιτεία στο κέντρο της Αθήνας, όταν διαπίστωσαν ότι στην τσέπη του είχε 4.775 ευρώ! Ακόμη ένας αλλοδαπός επαίτης, βουλγαρικής καταγωγής, βρέθηκε με 1.710 ευρώ.Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., προχθές το απόγευμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών εντόπισαν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μαρασλή έναν Βούλγαρο επαίτη, στην κατοχή του οποίου έπειτα από σωματικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.710 ευρώ. Λίγο αργότερα, στη λεωφόρο Αμαλίας στην είσοδο το

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Οι ξένοι υπάλληλοι που μας διατάζουν, άπλωσαν χέρι μέχρι και στο ...Πατρινό καρναβάλι.

Πρόστιμα 10-15.000 ευρώ σε 10 γκρουπ καρναβαλιστών της Πάτρας!


 
karnavali-patras


Το Πατρινό Καρναβάλι, το οποίο στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τους 40.000 καρναβαλιστές που ξεχύνονται στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας χαρίζοντας σε όλη την Ελλάδα απίστευτες στιγμές κεφιού κινδυνεύει από την Τρόϊκα!
Είναι γνωστό ότι κατ’ εντολήν της Τρόικας οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των Εφοριών «ξεσκονίζουν» πλέον τα πάντα και ήταν γνωστό από το καρναβάλι του 2013 πως το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα έλεγχε ορισμένα από τα καρναβαλικά πληρώματα (κυρίως τα υπεράριθμα).
Και αυτό έγινε! Σύμφωνα με το dete.gr ένας από τους δικηγόρους των καρναβαλικών πληρωμάτων ο Άκης Βαβαρούτας, η Εφορία επέβαλλε πρόστιμα σε καρναβαλικά πληρώματα ύψους 10 έως και 15.000 ευρώ με την αιτιολογία όταν λειτουργούν «επαγγελματικά», ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα, κατασκευάζουν και πωλούν στολές στα μέλη τους άρα θα έπρεπε να είχαν κάνει έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, να τηρούσαν λογιστικά βιβλία και να είχαν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Σαμαράς και Βενιζέλος στοχεύουν να εισάγουν τα μνημόνια στο Σύνταγμα;

 

samaras_venizelos.jpgΌπως είναι γνωστό, το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του πολιτικού προσωπικού. Ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία ανάμιξη με το Σύνταγμα αυτό. Δεν συμμετείχε ούτε στην αρχική του σύνταξη, ούτε στις μετέπειτα αναθεωρήσεις του και δεν ρωτήθηκε ποτέ. Δεν είναι Σύνταγμα του λαού, αλλά αποτελεί ξένο σώμα προς την ελληνική κοινωνία.
Χθες, στο “προγαμιαίο συμβόλαιο” ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που υπέγραψαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, υπάρχει και ο όρος 34, τον οποίο κανένα ΜΜΕ μέχρι τώρα δεν έχει προσέξει ιδιαίτερα ή δεν θέλει να προσέξει. Στον όρο αυτό, που αφορά τη συμφωνία τους για τη μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος, αναφέρεται κατά

Γυφτοβούλγαροι οι αληθινοί γονείς της Μαρίας; Εκπληκτική ομοιότητα με ένα από τα μικρότερα παιδιά τους.

 


maria


Η Σάσα Ρούσεβα και ο Ατανάς Ρούσεφ οι φερόμενοι ως γονείς της μικρής Μαρίας-που βρέθηκε στον καταυλισμό των τσιγγάνων στα Φάρσαλα- σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο bgnes.com ανακρίνονται από την αστυνομία της πόλης Νικολάεβο.

Σύμφωνα με την βουλγάρικη ιστοσελίδα, το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει πολλά παιδιά. Πέντε από αυτά, είναι κατάξανθα και μοιάζουν με το κοριτσάκι από τα Φάρσαλα.
Ένα από τα παιδιά της οικογένειας στη Βουλγαρία δήλωσε πως όταν η μητέρα του είδε στην τηλεόραση τη φωτογραφία της μικρής από τα Φάρσαλα του είπε πως ήταν η Μαρία τους.
Ο Jesus, γιος της Σάσα και του Ατανάς Ρούσεφ, είπε πως η μητέρα του του είπε ότι όταν ζούσε στην Ελλάδα δεν είχαν λεφτά και γι’ αυτό αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τη Μαρία.
Σύμφωνα με έναν από τους γείτονες της οικογένειας, η Σάσα πήρε 500 λεβ (250 ευρώ) για να δώσει τη Μαρία.
Σε βίντεο που φιλοξενεί το πρακτορείο bgnes.com εμφανίζεται ένα κατάξανθο αγοράκι που μοιάζει καταπληκτικά με τη Μαρία.
Να σημειώσουμε πως εις βάρος της Σάσα Ρούσεβα εκκρεμούσε από το 2013 ένταλμα σύλληψης για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας.
Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2013 όταν η Ρούσεβα γέννησε στο Ιπποκράτειο και λίγο μετά συνελήφθη για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας. Το παιδί μεταφέρθηκε στο ίδρυμα Άγιος Στυλιανός.
Η μητέρα οδηγήθηκε στο δικαστήριο, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερη.
Η ελληνική αστυνομία δεν έχει ενημερωθεί από τις βουλγαρικές αρχές για τη σύλληψη του ζευγαριού από τη Βουλγαρία Λίγους μήνες μετά προέκυψε πως η ίδια είχε δώσει παρανόμως ένα από τα παιδιά της για υιοθεσία το 2009! Και τον Απρίλιο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος της.
Η Ρούσεβα είχε δηλώσει πως γέννησε στις 31 Ιανουαρίου του 2009 στη Λαμία. Την ίδια ημερομηνία δήλωσε τη γέννηση της μικρής Μαρία και το ζευγάρι των τσιγγάνων που την κράτησαν.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σε αυτά… ψηφίζουν ΟΜΟΦΩΝΑ. ΔΩΡΕΑΝ τα διόδια για…βουλευτές


Προτείνουμε, να ανοίξουν “δίοδο” για να περνούν χωρίς να σταματούν και χάνουν τον πολύτιμο χρόνο τους… Οι ιθαγενείς, μπορούν να συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά, τις εταιρείες που “αγόρασαν” τις πρώην “Εθνικές Οδούς”… Άλλωστε ο μισθός του βουλευτή, δεν του φτάνει. Έτσι δεν λένε διάφοροι επανειλημμένως;

διοδιαΜε ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής οι βουλευτές επαρχίας, οι οποίοι δεν θα χρησιμοποιούν αεροπλάνο για τις μετακινήσεις τους προς και από τις εκλογικές τους περιφέρειες (έχει αεροπλάνο π.χ για Λιβαδειά;;), θα μπορούν να περνούν με τα αυτοκίνητά τους τα διόδια δίχως να πληρώνουν.

Όπως ανήγγειλε σχετικώς η προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά προς το Σώμα, στους βουλευτές επαρχίας και συγκεκριμένα εκείνους που θα παραιτηθούν του δικαιώματος λήψης αεροπορικών εισιτηρίων, δίνεται η δυνατότητα κάλυψης των εξόδων διοδίων για τη μετάβαση στις προεκλογικές τους περιφέρειες.
Η εκχώρηση αυτή θα γίνεται με ανέκκλητη δήλωση του βουλευτή.
olympia.gr

Η Αθήνα του επισκέπτη είναι η δική μας πόλη;

 


20131023-175138.jpg
Η Αθήνα είναι μια πανέμορφη πόλη. Η Βόλτα στον φθινοπωρινό ήλιο από την Πανεπιστημίου στην Αιόλου και από κει στα μικρά καφέ και τα μεζεδοπωλεία της Καραϊσκάκη και της Πλατείας Αγ. Ειρήνης, για σουβλάκι στο Μοναστηράκι και μετά χαζευτήρι στην υπαίθρια αγορά, μέχρι την στοά Αττάλου και το Θησείο –πάντα κάτω από τη σκιά της μαγευτικής Ακρόπολης.
Και το βράδυ στη Σκουφά ή στο Γκάζι στα δεκάδες θέατρα, τις ερασιτεχνικές
σκηνές αλλά και τα βιβλιο-καφέ που τελευταία ξεφυτρώνουν το ένα πίσω από το άλλο.
Όμορφη πόλη η Αθήνα. Αν είσαι επισκέπτης για λίγες μέρες. Αν δεις όλα αυτά και δεν προλάβεις να δεις τα ταξί να κλείνουν την πρόσβαση στην Καραγιώργη Σερβίας και τα τουριστικά λεωφορεία να διπλοπαρκάρουν στη στροφή της Μητροπόλεως στην κεντρικότερη δηλαδή πλατεία της πρωτεύουσας. Αν δεν προλάβεις να πας μια βόλτα στα Εξάρχεια να δεις τη Στουρνάρη να μετατρέπεται σε ένα νέο

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Στο "κόκκινο" η Ευρυτανία σε περίπτωση σεισμού

Στο "κόκκινο" η Ευρυτανία σε περίπτωση σεισμού


Nωπές ακόμα οι μνήμες μας απο τον μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία αλλά και τις πρόσφατες δεκάδες σεισμικές δονήσεις σε όλη την Ελλάδα με μεγαλύτερη αυτή της Κρήτης.Σε ποια περιοχή όμως της Ελλάδας ένας ισχυρός σεισμός θα άφηνε βαθύτερα ίχνη; Ποιος νομός θα μετρούσε σημαντικότερες απώλειες στους ανθρώπους του και στις υποδομές του;
Με πρώτη την Ευρυτανία, και να ακολουθούν η Σάμος, η Φωκίδα και το Αγιο Ορος, λέει πολυετής μελέτη του ΤΕΕ, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά των κτιρίων στις περιοχές αυτές με τη σεισμικότητα και τα εδάφη τους. Μια ισχυρή επίσκεψη του Εγκέλαδου θα είχε μεγάλες επιπτώσεις για τους κατοίκους και των νομών Κυκλάδων, Αρκαδίας, Λευκάδας και Λακωνίας, ενώ οι νομοί Αττικής και Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι είναι πιο «ανθεκτικοί» και η ζωή θα διαταρασσόταν δυσκολότερα.
Ποιο είναι το μήνυμα που βγαίνει από τη μελέτη;
«Οι δήμοι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία και να ενισχύουν προσεισμικά τουλάχιστον ένα δημόσιο κτίριο ανά τετραετία», λένε οι ειδικοί και τονίζουν την ευεργετική επίδραση που θα έχει η κίνηση αυτή όχι μόνο στην
....

Υπερπροστασία της ΕΛΑΣ στον “δράκο της Πάρου” που τσάκισε τη Μυρτώ και ομάδες ...υποστήριξης του τέρατος, που περίμεναν απέξω. Αυτή είναι η κατάντια μας....

 

drakos-paros1
Στις 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η δίκη του Πακιστανού Άχμετ Βάκας, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 16χρονης Μυρτούς Παπαδομιχελάκη στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.
Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να εκδικασθεί σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Σύρου, ωστόσο μετά από αίτημα των γονέων του θύματος οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό, μετατέθηκε για την προσεχή Τρίτη 29/10 προκειμένου να δώσουν και οι ίδιοι το παρών.
Ο Άχμετ Βάκας που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές των Γρεβενών μεταφέρθηκε στην Σύρο και νωρίς το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Οι αστυνομικοί φρόντισαν να μεταφέρουν τον κατηγορούμενο στην αίθουσα των δικαστηρίων πολύ νωρίς (περίπου στις 7:30) ούτως ώστε να μην έρθει σε καμία επαφή με οποιονδήποτε πολίτη που πιθανώς θα επιχειρούσε να τον αποδοκιμάσει ή να τον πλησιάσει.
Στο δημαρχιακό μέγαρο Ερμούπολης όπου στεγάζονται και οι δικαστικές υπηρεσίες, είχε στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με επικεφαλής τον αστυνομικό δ/ντη Κυκλάδων Νικόλαο Βελέντζα. Το κτίριο είχε μετατραπεί σε «φρούριο» καθώς ήταν κλειστές οι πίσω και οι πλαϊνές πόρτες και η είσοδος επιτρεπόταν μόνο από την κεντρική πόρτα κατόπιν αστυνομικού ελέγχου. Ομοίως και η είσοδος στο χώρο της δικαστικής αίθουσας προκειμένου να μην εισέρχεται ανεξέλεγκτα ο καθένας.

Σημειώνεται ότι στον περίγυρο της Πλατείας Μιαούλη είχαν συγκεντρωθεί μέλη του Ανορθόδοξου Αγώνα αλλά και του Αντιφασιστικού Μετώπου, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση.
Μετά τη σημερινή εξέλιξη πιθανολογείται ότι ο Βάκας θα παραμείνει στα κρατητήρια της Αστυνομικής Δ/νσης Κυκλάδων για μία εβδομάδα ούτως ώστε να αποφευχθούν οι συνεχόμενες μεταγωγές του.
http://www.makeleio.gr/?p=19543

Συνέντευξη Καμίνη σε Gay περιοδικό


screw-kaminis

Tον Ιούνιο 2011 δύο χρόνια μετά την ανάληψη της δημοτικής αρχής Αθηναίων από τον Καμίνη και με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Athens Pride ή Gay Pride) για την ανάδειξη της ομοφυλοφιλίας της Ελλάδας, το περιοδικό Screw που διανέμεται στα γκέϊ στέκια της Ελλάδας (και εκδίδεται στην Κύπρο) φιλοξένησε συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων. Αφορμή ήταν η υποστήριξη του δήμου Αθηναίων στο καθιερωμένο 7ο κατά σειρά Athens Pride που αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού θεσμού και γίνεται σε πολλές πόλεις στην Ευρώπη.
Διοργανώτρια του Athens Pride στην Ελλάδα είναι η Εβραίο – Αμερικανό – “Ελληνίδα” Αντρέα Γκίλμπερτ – (ομοφυλόφιλη και η ίδια). Ένα άτομο με

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Γιατί η Τρόικα ενδιαφέρεται για τη γη και τα ακίνητα;

 

Η υφαρπαγή γης και ακινήτων στην Ελλάδα των Μνημονίων
του Κωστή Χατζημιχάλη
Χαντς Μέμιντορφ, «Σπίτι κεφάλι»
Χαντς Μέμιντορφ, «Σπίτι κεφάλι»
Τα Mνημόνια και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που μας έχουν επιβληθεί κρατούν ψηλά στην επικαιρότητα το ξεπούλημα της δημόσιας γης και των ακινήτων, ως λύση στο δημόσιο χρέος. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Τρόικας, στην Ελλάδα υπάρχει «καθυστερημένη κινητικότητα» των αξιών γης σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και απαιτείται «ομαλοποίηση» της «ελληνικής εξαίρεσης». Να ακολουθήσει δηλαδή η γη και τα ακίνητα αυτό που έχει γίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη: συγκεντροποίηση της γης και περιορισμός της μικροϊδιοκτησίας, ένας «αναγκαστικός καπιταλιστικός εκσυγχρονισμός», κατά τους μνημονιακούς.
Είμαστε λοιπόν μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης σε πολλά επίπεδα, επίδικο της οποίας είναι μια από τις κατεξοχήν εκφάνσεις των κοινών, η γη και, σε ένα άλλο επίπεδο, το κτιριακό απόθεμα, κυρίως δημόσια κτίρια, εμπορικά ακίνητα και κατοικίες. Κατακτήσεις γενεών, υλικές, θεσμικές αλλά και συμβολικές, χάνονται σε λίγο χρόνο, μέσω της υφαρπαγής της γης, της δημόσιας περιουσίας και της μικροϊδιοκτησίας.
Η κούρσα επενδύσεων σε γη στον παγκόσμιο Νότο
Οι πόλεις, ως γη, ακίνητα και υποδομές, ήταν πάντα υποδοχείς επενδύσεων πλεονάζοντος κεφαλαίου και μέσω της αστικοποίησης βασικός πυλώνας στις διαδικασίες συσσώρευσης κεφαλαίου. Η πτώση του μέσου ποσοστού κέρδους στις βιομηχανικές επενδύσεις στον παγκόσμιο Βορρά και η δημιουργία νέων χρηματιστηριακών προϊόντων οδήγησε, μετά τη δεκαετία του 1990 και κυρίως μετά το 2000, σε μια κούρσα επενδύσεων σε γη στον παγκόσμιο Νότο μέσω υφαρπαγής και σε εκτεταμένο real estate παντού. Τα νέα άυλα προϊόντα που δημιουργήθηκαν επιτρέπουν από τη μια ενυπόθηκο δανεισμό και από την άλλη δανεισμό και πωλήσεις με βάση μελλοντικά έσοδα μέσω τιτλοποιήσεων. Τη δημιουργία, με άλλα λόγια, πλασματικών αξιών και πλασματικού κεφαλαίου. Αυτές οι χρηματικές καινοτομίες εφαρμόστηκαν πρώτα στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1980 και δεν περιορίστηκαν μόνο στους «μεγάλους» παίκτες, αλλά διαχύθηκαν στα μεσοαστικά και στα εργα-
.....

Ο Καμίνης αύξησε τις “περίεργες” εγγραφές γεννήσεων κατά 800%!

 

_normal2Προσπαθώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες που τον βαρύνουν αποκλειστικά αφού επί ένα διήμερο υποστήριζε ότι για όλα φταίει το «απηρχαιωμένο σύστημα», ο ανεκδιήγητος δήμαρχος κ. Γ. Καμίνης σάλπισε άτακτη υποχώρηση. Ενόψει των ελέγχων (ένορκες διοικητικές εξετάσεις και δικαστικές διώξεις) που προανήγγειλε από το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο δήμαρχος έσπευσε να ξηλώσει τους υπεύθυνους τους οποίους ο ίδιος είχε επιλέξει! Σημειωτέον ότι μέχρι χθες το μεσημέρι τους υπαλλήλους στήριζε ο ίδιος ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μπέης. Με εντολή τους δε «σάρωσαν» τα κανάλια από το πρωί της Κυριακής. Ο κ. Καμίνης προκειμένου να προκαταλάβει τις εξελίξεις ανακοίνωσε ο ίδιος τον πλήρη εξευτελισμό στον οποίο οδήγησε τον πρώτο δήμο της χώρας, δηλώνοντας πως την τελευταία τριετία, δηλαδή στα χρόνια της δημαρχίας του αυξήθηκαν 800% οι «περίεργες» εγγραφές!…Συγκεκριμένα ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι σε έλεγχο που διεξήχθη από το 2008 μέχρι σήμερα διαπιστώθηκε ότι το 2011 οι ετεροχρονισμένες δηλώσεις ήταν περίπου 50 για να αυξηθούν σε 200 το 2012 και σε 400 το 2013 (το οποίο δεν έχει τελειώσει)! Οι διαστάσεις της υπόθεσης (κοινωνικές, οικονομικές κ.ά.) είναι τεράστιες και αναζητούνται πλέον στοιχεία σε ποιες κατηγορίες πολιτών ανήκουν οι εγγραφές, εάν περιορίζονται σε Ρομά ή επεκτείνονται και σε μη νόμιμους μετανάστες. Το γεγονός έχει σημάνει συναγερμό σε όλες τις αρχές. Ήδη, από το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος προανήγγειλε ένορκες διοικητικές εξετάσεις και δικαστικές διώξεις.
http://olympia.gr/2013/10/21/kaminis-3/

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΤΟΛΗ: Φυγαδευστε τον Παπακωνσταντινου, πριν μας δώσει όλους!

 

 
Γιατί ξαφνικά ο Βενιζέλος προσεύχεται να γλιτώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου!;
Γι’ αυτο ακριβως που αποκαλύψαμε νωρίτερα σήμερα: ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ.

20131020-221230.jpg


Υποθαλάσσιο σεισμό πολλών Ρίχτερ, με απρόβλεπτη προς το παρόν συνέχεια, προκάλεσε στην κυβέρνηση η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να επαναφέρει στην πολιτική ατζέντα το ζήτημα των υποβρυχίων, φτάνοντας στο σημείο να ανακοινώσει ότι θα καταθέσει
πρόταση εξεταστικής για τη σύμβαση που υπέγραψαν το 2010 οι Ευ. Βενιζέλος και Γ. Παπακωνσταντίνου παραχωρώντας τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον κ. Σάφα.
Ενδεικτικό της αναταραχής που έχει προκληθεί ήδη είναι ότι μικρή σημασία αποδίδεται πια στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη την εξαγγελία του για κατάθεση της πρότασης. Κι αυτό γιατί, όπως πιστεύουν όλοι στη Βουλή, και μόνο με την προαναγγελία του κ. Τσίπρα η ζημιά έγινε. Πιθανώς το ίδιο να σκέφτεται και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα περίμενε ότι η κατάθεση μιας

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Δεν χρειάζεσαι πολλά στην Ελλάδα για να γίνεις τηλεπερσόνα. Άσε τους φίλους σου να ψοφήσουν από AIDS, κάνε μία ανθελληνική δήλωση…

 

ΨΥΧΟΥΛΗ ABBATH…και δεν πα να μοιάζεις στον Abbath των Immortal; Μπορείς να παρεις ακόμα και εκπομπή δίπλα στην Μενεγάκη.

Ελένη Ψυχούλη: «Έχει τύχει να πεθαίνει φίλος μας από AIDS μέσα στο σπίτι και να τον αφήσουμε για να πάμε στο κλαμπ το βράδυ»

Η γνωστή κυρία της τηλεόρασης σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε την ..

επικίνδυνη ζωή που έκανε στο Παρίσι την δεκαετία του ’80.

«Ήταν 80s, η πάρτι εποχή του πλανήτη. Η απόλυτη εποχή του εγωκεντρισμού και του στιλ. Τα 80s ήταν μια πορεία χέρι με χέρι με το θάνατο. Ήμασταν, όμως, πολύ νέοι για να στενοχωρηθούμε μ’ αυτό. Όταν είσαι νέος, είναι δύσκολο να συλλάβεις την έννοια του θανάτου. Είχαμε και λίγο την αίσθηση του αθάνατου. Έχει τύχει να πεθαίνει φίλος μας από AIDS μέσα στο σπίτι και να τον αφήσουμε για να πάμε στο κλαμπ το βράδυ. Φράντζα, πολύ μακιγιάζ και πολλή εικόνα. Ζούσες για τη νύχτα», δήλωσε στο περιοδικό «People» η Ελένη Ψυχούλη.

Με δύο ώρες προβολής αντάμειψε το σύστημα την σκελετωμένη μαγείρισσα του ΣΚΑΙ

Αφού είπε την μπαρούφα της για την Κρήτη “που θα γίνει ανεξάρτητο κράτος”, η συμμαχία των προθύμων, την αντάμειψε με δίωρη προβολή στην εκπομπή της Μενεγάκη (στον ALPHA), όπου κατσικώθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος. Εκατομμύρια κορόιδα Έλληνες, “χαζεύουν” τα σούργελα της αριστοκρατίας με τα “Γαλλικά” και το πιάνο. Την σάπια ελίτ μιας ξεπεσμένης χώρας που..
μπαίνει στα σπίτια μας από το χαζοκούτι. Την ιστορία με τις κόρες των Ρομανώφ την ξέρουν άραγε αυτές οι χλαπάτσες με την αριστοκρατικά καταγωγή, τις σπουδές στο εξωτερικό (πάντα!) που καταδυναστεύουν τη χώρα εδώ και δεκαετίες;

Η Ελένη Ψυχούλη σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στην Ecole Normale του Παρισιού. Εργάστηκε για 16 χρόνια ως βοηθός του γλύπτη Τάκη, με ειδίκευση στις εκδόσεις καταλόγων και τις δημόσιες σχέσεις. Έζησε για 10 χρόνια στο Παρίσι και μετέφρασε 10 βιβλία από τα γαλλικά για τις εκδόσεις «Λιβάνη».

αναδημοσίεuση από:
ΤΑΧΑΛΙΑ
olympiada

Με λίγες κουβέντες και σταράτες: Γιατί δεν “πέφτει” η Χρυσή Αυγή;

 

20131018-213243.jpg

Αυτό που τους έχει προκαλέσει τουλάχιστον αμηχανία είναι ότι αφενός δεν παίρνουν κεφάλι έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προσδοκούσαν και αφετέρου το γεγονός ότι παρά τα όσα έχουν συμβεί και αποκαλυφτεί η Χρυσή Αυγή κρατά ακόμα ένα σκληρό πυρήνα που κινείται στα επίπεδα των εκλογών του 2012, ίσως και κατά τι παραπάνω.

** Και με δεδομένα όλα αυτά φοβούνται μην και κάτι ξεστρατίσει, μην συμβεί κάποιο «ατύχημα», οπότε…

** Καθότι, αδέρφια, αυτό είναι το κλίμα που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις, μην σας αποπροσανατολίζουν οι επιχειρήσεις χειραγώγησης από