Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.

14 εξαιρετικές βιβλιοθήκες της Αθήνας

                   


Στην καρδιά της Αθήνας υπάρχουν πολλές βιλιοθήκες, μεγαλύτερες ή μικρότερες, γενικές και ειδικές, ανοιχτές, δανειστικές, ξενόγλωσσων βιβλίων.

Σε αυτό το πρώτο μέρος ενός μεγάλου περιπάτου στις πηγές της γνώσης παραθέτουμε 14 βιλιοθήκες.

Είναι αξιοσημείωτη η εργασία και η επιμονή με την οποία έχουν οργανωθεί και πολλές μικρότερες ή περιφερειακές βιβλιοθήκες.

Θα αποτελέσουν το δεύτερο μέρος αυτής της προσπάθειας καταγραφής. Το αισιόδοξο είναι ότι πολλοί, αρχίζουν να προτιμούν τις βιβλιοθήκες σαν χώρους μελέτης.

Στους ιστότοπους των βιβλιοθηκών, μπορείτε να βρείτε τα λεπτομερή στοιχεία των συλλογών τις οποίες διαθέτουν.


ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας είναι ο θεματοφύλακας της γραπτής πνευματικής παρακαταθήκης των Ελλήνων και η κιβωτός ενός μοναδικού πλούτου στον οποίο καταγράφεται η πορεία της ελληνικής σκέψης και ιστορίας δια μέσου των αιώνων.
Στεγάζεται στο εμβληματικό κτίριο της Αθηναϊκής τριλογίας επί της Πανεπιστημίου, που σχεδιάστηκε από τον Θεόφιλο Χάνσεν.
Σήμερα η Εθνική Βιβλιοθήκη εξακολουθεί να στεγάζεται στο Βαλλιάνειο κτίριο, στο κέντρο της Αθήνας καθώς και σε δύο άλλα κτίρια στην Αγία Παρασκευή και τη Νέα Χαλκηδόνα.



Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας κατέχει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές Ελληνικών Χειρογράφων Κωδίκων διεθνώς. Συγκεκριμένα, διαθέτει μια συλλογή από 4.500 περίπου χειρόγραφους κώδικες, ιστορικά έγγραφα και ανεκτίμητα τεκμήρια του του ελληνικού πολιτισμού, τα οποία είναι προσβάσιμα από το κοινό αποκλειστικά στο
...

Αθανάσιος Δρούγος: Η δολοφονία των δύο άτυχων παιδιών δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που έρχεται

 


 
*Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΜΠΡΩΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΒΡΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
*Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ Γ.ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ ΚΑΙ Μ.ΚΑΠΕΛΩΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΣΕ ΜΙΑ

Το παρακράτος σκότωσε δύο ακόμη παιδιά και μας οδηγεί σε εμφύλιο. Δολοφονούν την Ελλάδα

Μετά τον τραγικό χαμό του Παύλου Φύσσα, το παρακράτος χτύπησε ξανά και σκότωσε δύο νέα παιδιά που μόλις είχαν εισέλθει στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους ενώ ένα ακόμη χαροπαλεύει για τη ζωή του.


του Στρατή Μαζίδη

Τότε ήταν οι φασίστες, ακροδεξιοί, τετράγωνοι κτλ. Σήμερα είναι οι κουκουλοφόροι, ακροαριστεροί. Δόξα τω Θεώ μάσκες να φορέσεις κανείς υπάρχουν πολλές. Ή αν προτιμάτε το παρακράτος και όλοι όσοι θέλουν να διαλύσουν αυτή τη χώρα έχουν ανθρώπους παντού και πάντα έτοιμους να κάνουν τη δουλειά. Ή αν δε συμφωνείτε ούτε με αυτό, θα βρουν πάντα τα πειθήνια όργανα και τις κατάλληλες μαριονέτες για την "παράσταση".

Άραγε θα δούμε σε λίγες ημέρες και το σίκουελ της πρώτης χολυγουντιανής ταινίας με συλλήψεις αυτή τη φορά του άλλου άκρου;

Και αν ναι, ποιο θα είναι το θέμα που το σύστημα θα επιδιώκει να περάσει αβρόχοις ποσί όσο η κοινή γνώμη θα παρακολουθεί τρώγοντας πατατάκια και πίνοντας μπύρες το νέο υπερσόου;

Το αποψινό χτύπημα ήρθε στο ξεκίνημα μιας περιόδου όπου κάποιοι αξιώνουν από

Τα παιδια της γειτονιάς, που μεγάλωναν μαζι, χωρις ταμπέλες. Κάποιοι όμως ήθελαν την γειτονιά.

 

20131102-005820.jpg
Αυτή η οικογένεια θρηνεί απόψε (μόνη της, τα κανάλια κρύβουν το θέμα). Δείτε την αδερφή του…
αυτό το κοριτσάκι με ειδικές ανάγκες, που αγκαλιάζει ο νεκρός πια Φουντούλης και σκεφτείτε πώς θα νοιώθατε και τι θα κάνατε αν
ήσασταν πατέρας της.
Για αυτή την αδερφή του, δούλευε ο νεαρός στον κόκκινο κύκλο, που δολοφόνησαν άνανδρα οι τρομοκράτες και οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του αποτρόπαιου (ενός ακόμη) εγκλήματος.
http://taxalia.blogspot.gr/2013/11/blog-post_5158.html#more
Όταν το αίμα χύνεται, θρηνεί η γειτονιά. Και πωλείται φθηνά…

20131102-010245.jpg

Δολοφονία μελών της ΧΑ-Θέλουν εμφύλιο για να γλυτώσουν το Γουδή. Εθνική ενότητα για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του ελληνισμού

(Το olympia.gr, το είχε επισημάνει από τον Σεπτέμβριο...)
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ, ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ. ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΑΛΛΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΓΟΥΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ
ΕΜΦΥΛΙΟΣ.



















olympia.gr

Δολοφονία των 2 νεαρών μελών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής-Τι κρύβεται πίσω από το Δολοφονικό χτύπημα

 

nekroiIrakleio_news1_b2
 
Και οι πολιτικά αδαείς αντιλαμβάνονται πλέον ότι οι νέες δολοφονίες, αυτή τη φορά εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής, αποτελούν προβοκατόρικα επεισόδια, σκηνοθετημένα από τις μυστικές υπηρεσίες για να μας οδηγήσουν σε συνθήκες «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ», στην άβυσσο των ανοικτών πολιτικών ανωμαλιών και φυσικά στη συκοφάντηση, ποινικοποίηση και δίωξη των αγωνιστικών αντιστάσεων: Το «άλλο άκρο»!!!

Από την ψυχρή δολοφονία του Φύσσα είχαμε επισημάνει ότι το παιχνίδι των δολοφονικών προβοκατσιών αρχίζει να χοντραίνει…
Υπογραμμίζαμε ιδιαίτερα τούτο:
«ΕΔΩ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αιματηρό τρομοκρατικό παιχνίδι, διαρκώς κλιμακούμενο, παιχνίδι ΑΝΟΙΚΤΩΝ πολιτικών ανωμαλιών, παιχνίδι για να μπουν στο γύψο οι εκρηκτικές κινηματικές διαδικασίες που και αυτές κλιμακώνονται, παιχνίδι με άμεσο στόχο το «κλείδωμα» ή το καναλιζάρισμα της λαϊκής ΟΡΓΗΣ. ΚΑΙ η «αριστερά» πρωτοστατεί σ’ αυτό το παιχνίδι, το επικεντρώνει στο «φασιστικό κίνδυνο» των δολοφονικών συμμοριών του παρακράτους και των μυστικών υπηρεσιών…».
ΤΩΡΑ έχουμε τη νέα προβοκάτσια που σκηνοθετείται πάνω στο έδαφος της «αριστερής» «αντιφασιστικής» φόρτιση, ιδιαίτερα αυτής των επιδοτούμενων «αντιφασιστών»: ΤΩΡΑ έχουμε την ψυχρή δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής…
Και ο αιματηρός, προβοκατόρικος φαύλος κύκλος των σκηνοθετημένων δολοφονιών θα συνεχίζεται, σαν πινγκ-πονγκ, παρέχοντας το άλλοθι στο καθεστώς, την κυβέρνηση και κυρίως τα ξένα κέντρα ΕΞΟΥΣΙΑΣ να παίξουν τα εφιαλτικά τους παιχνίδια και να προωθήσουν τους μακάβριους σχεδιασμούς τους: Των ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΕΚΤΡΟΠΩΝ, του ΓΥΨΟΥ στα κινήματα και της ΟΛΙΚΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ…
Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην αντιλαμβάνεται πλέον ότι και οι νέες δολοφονίες, μετά τη δολοφονία του Φύσα, είναι και αυτές ενταγμένες στο

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Η ξανθιά δασκάλα της 29ης Οκτωβρίου, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση λόγω της αρνητικής δημοσιότητας.

 

20131101-130829.jpg

Η «καταιγίδα» των πικρόχολων σχολίων που ξέσπασε στις εφημερίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την εντυπωσιακή παρουσία της ξανθιάς γυμνάστριας που συνόδευε τους μαθητές της του 61ου Δημοτικού Σχολείου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, προκάλεσε αναστάτωση στη μικρή κοινωνία πέριξ του σχολείου αλλά και στην ίδια τη δασκάλα και την οικογένεια της.

Όπως λένε άνθρωποι που την γνωρίζουν, όταν ο γιος της, που είναι 17 χρονών, είδε τα σχόλια για τη μητέρα του ξέσπασε σε λυγμούς,
ενώ ο σύζυγός της που εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ δεν μπορεί να πιστέψει πως η γυναίκα του έγινε πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες και sites. Μάλιστα, η ίδια, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και φοβάται ακόμη και για τη δουλειά της.
Μιλώντας στην εφημερίδα Εspresso που επισκέφθηκε το σχολείο στα Σεπόλια, συνάδελφοι της ξανθιάς δασκάλας αλλά και γονείς μαθητών δηλώνουν σοκαρισμένοι για τα πικρόχολα σχόλια και την υπερασπίζονται, λέγοντας:
«Αυτό που έγινε με την Ελένη είναι απαράδεκτο. Πρόκειται για μια άριστη μητέρα και καλή νοικοκυρά που παλεύει για να ζήσει την οικογένειά της. Έπεσαν να την φάνε επειδή είναι όμορφη, εντυπωσιακή και γυμνασμένη. Πρόκειται για μια εξαιρετική δασκάλα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε. Είναι κρίμα να και άδικο να την χαρακτηρίζουν μπουζουκσού και νυκτόβια», προσθέτουν.
Και καταλήγουν: «Ορισμένοι ηθικοπλάστες θεώρησαν πως το ντύσιμό της ήταν προκλητικό και δεν κόλλαγε με την περίσταση. Αν όμως ξαναδούν τις φωτογραφίες και στη συνέχεια ρίξουν μια ματιά γύρω τους θα καταλάβουν πως τα σχόλιά τους ήταν τουλάχιστον τραβηγμένα. Εμείς που την ξέρουμε, γνωρίζουμε πως ντύνεται με αυτό το στυλ και στην καθημερινότητά της. Δεν έκανε κανένα έγκλημα.»

(agiovasilema:  Δεν ήταν ντύσιμο για εθνική γιορτή. Δεν μπορεί μια εκπαιδευτικός να συνοδεύει τα παιδιά στην παρέλαση ντυμένη σαν να πηγαίνει σε καλοκαιρινό μπαράκι ή μπουζούκια και δυστυχώς φέτος είδαμε δεκάδες τέτοιες δασκάλες.  Όσο για τον δημoσιογραφικό κανιβαλισμό, είναι ένα άλλο ζήτημα, επίσης λυπηρό.)

Να γιατί ξεπούλησαν την Ελλάδα μας: Νορβηγοί εμπειρογνώμονες: "Τελικά, είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!"


Πετρέλαιο και φυσικό αέριο για...100 χρόνια έχει η Ελλάδα!!!

Αυτή την απίστευτη ρήση είπαν οι Νορβηγοί ολοκληρώνοντας την έρευνά τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες! Οχι μόνο δε χρωστάμε συνέλληνες, αλλά αν φύγουμε απ το γιούρο και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια όταν πέσει και η πρώτη γεωτρυπανιά, η Ελλάδα θα είναι η ...νέα Σαουδική Αραβία του 21ου Αιώνα!

Τέσσερις περιοχές καταδεικνύουν μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου).

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως από σήμερα η νορβηγική εταιρεία PGS, που συνέλεξε στοιχεία μήκους 12.500 χλμ., θα πουλάει τα δεδομένα σε πετρελαϊκές εταιρείες.

Το πρόγραμμα καταγραφής, επεξεργασίας και ερμηνείας των δεδομένων, που ελήφθησαν με τη χρήση Geostreamer GS, μια καινοτόμο τεχνολογία της PGS, η οποία

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Νίκος Κατσαρός, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ: «Αυτά είναι το τρόφιμα και οι ουσίες που ενδεχομένως να προκαλούν καρκινογενέσεις»

 

karkinogeneseis


Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές…
30% οφείλεται στο κάπνισμα, 33% στα τρόφιμα, 5% στην κληρονομικότητα και το υπόλοιπο 32% στις ακτινοβολίες, τους ιούς και τις ορμόνες. Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος. Μερικές απο τις ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα είτε από το περιβάλλον , είτε κατά την παρασκευή τους και θεωρούνται καρκινογόνες ή μεταλλαξιογόνες περιγράφονται παρακάτω:

Σολωμός, ξιφίας, γαλέος, τόνος: τα ψάρια αυτά περιέχουν υδράργυρο σε πολλές περιπτώσεις πάνω από τα επιτρεπτά όρια .Στην διάρκεια της θητείας μου στον ΕΦΕΤ τέσσερις φορές αποσύραμε από την αγορά ψάρια της κατηγορίας αυτής λόγω αυξημένης ποσότητας υδραργύρου .Ο υδράργυρος προέρχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό κυρίως που είναι μολυσμένος με υδράργυρο. Ο υδράργυρος συσσωρεύεται στον οργανισμό και προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο ,το κεντρικό νευρικό σύστημα και είναι ύποπτος για καρκινογένεση. Μάλιστα ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων συνιστά στις έγκυες γυναίκες να μην καταναλώνουν αυτήν την
...

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΕΛ: Αυτός που πέταξε την ΕΥΠ στα σκουπίδια τη νυχτα των Ιμίων, εχει το θράσος να μιλα για “παρακολουθήσεις”!!!

 

20131030-200821.jpg

Χθες ένας πολιτικός του περιθωρίου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος τέλεσε μία επαίσχυντη πράξη δολιοφθοράς των εθνικών συμφερόντων.
Εξομοιώνοντας τον θύτη με το θύμα, ο υπουργός των Ιμίων, του Οτσαλάν και της Δερύνειας, όπλισε για άλλη μία φορά τα χέρια αυτών που επιβουλεύονται την πατρίδα.
Το παροπλισμένο μνημείο μειοδοσίας βέβαια, θα ήταν ο τελευταίος που θα γνώριζε την όποια δράση εθνικών υπηρεσιών, αφού τη
νύχτα των Ιμίων, το πολιτικό του αφεντικό, ο Σημίτης, αφού επί ώρες αρνήθηκε να τον δεχθεί, παρέπεμψε τον διοικητή της ΕΥΠ, ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλακόπουλο, στον υπόδικο σήμερα Μαντέλη! Τον άνθρωπο που είχε παραλάβει γερμανικές χορηγίες από τη Siemens! Τα ολέθρια αποτελέσματα σήμερα τα ζει ολόκληρο το έθνος.
Το ακαταλόγιστο δεν αποτελεί πλέον δικαιολογία. Το κράτος οφείλει άμεσα να εντοπίσει ποιοι χρησιμοποιούν τον παροπλισμένο νεκροθάφτη των ελληνικών συμφερόντων, για να εκθέσουν την πατρίδα. Εάν δεν το πράξουν, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη ως συνένοχοι.
Εάν θεωρούν ότι θα ξεφύγουν, ας ρωτήσουν τους προηγούμενους συκοφάντες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Τον Παπακωνσταντίνου, τον Μαντέλη, τον Τσοχατζόπουλο και τον Παπαντωνίου που ακόμα προσπαθούν να φυγαδεύσουν.

Ο Α.Τάτσης ειναι ο δικηγόρος που μήνυσε τον Πάγκαλο!

 

20131030-125506.jpg
Παλικάρι ο άνθρωπος, ο οποίος είπε τα αυτονόητα: “Είναι κρίμα ένας δικηγόρος να αναλαμβάνει να υποκαθιστά το κράτος, αφού αυτό που έκανε ο Πάγκαλος ειναι αυτόφωρο
αδίκημα.”

Το αρχαίο δάσος των Σκουριών καταστρέφεται από τους ισλαμοφασίστες “επενδυτές” – φωτογραφίες που σοκάρουν.

 

http://olympiada.files.wordpress.com/2013/06/20130602-105031.jpg?w=460&h=295ΔΕΝ ΧΩΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΤΗΝ ΥΒΡΙ…

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ:

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

«Αμύνονται του…κομματικού τους εδάφους»


 

Του Θανάση Νικολαΐδη

 «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» στο πόστο τους. Για δουλεία, «δουλειά» και…χειροκρότημα. Στις παρελάσεις κι ήταν ο καημός τους δυο τρεις φορές το χρόνο. Να στηθούν κορδωμένοι στη μόστρα (κατά το πρωτόκολλο και τον «βαθμό»). Να ηδονίζονται τ’ αυτιά από εμβατήρια κι η καρδούλα να πάλλεται «εθνικά». Ρίγος που τους κοιτούν τιμητικά με βλέμμα λοξό οι παρελαύνοντες κι αυτός/αυτή «ψήλωνε» 2-3 πόντους. Κι ύστερα; Μια δήλωση μπροστά στην κάμερα, κι όλα θα γίνουν…ψήφοι.

ΗΡΘΑΝ χρόνια δύσκολα κι έπεσε μελαγχολία και εθνική…αναπαραδιά. Οι πολιτικοί μας κρύφτηκαν, τα κόμματα δεν βάζουν το χέρι στη…τσέπη για μια (ελαφρότατα) «μηχανοκίνητη» παρέλαση και μας…σώζει ο λεφτάς. Και η αίγλη της παρέλασης; Πάει μ’ εκείνους που γουστάρουν την κατάργησή της. Και η

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

 

kammenos


Αντεπίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος αποκαλώντας το ΠΑΣΟΚ “εγκληματική οργάνωση”.
“Δεν διαφωνώ πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι μόνο ο Τσοxατζόπουλος, είναι ο κ. Τσουκάτος, ο κ. Μαντέλης, ο κ. Παπαντωνίου που εμπλέκονται σε όλες αυτές τις απάτες. Γιατί τους καλύπτανε; Ο κ. Βενιζέλος, σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έλεγε στην εξεταστική για τα TORM1 ότι οι αριθμοί λογαριασμού που έπαιρνε τις μίζες ο Τσοχατζόπουλος είναι τηλεφωνικοί αριθμοί. Ο Βενιζέλος υπέγραψε το νόμο για τα υποβρύχια. Και μετά έφερε άλλη τροπολογία που απαλλάσσει τους Γερμανούς σε έρευνα του ΣΔΟΕ”, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Αναφερόμενος στη πρόσκληση της Χρυσής Αυγής από τον

Μετά το δράμα της μικρής Μαρίας, έχουμε το δράμα του μικρού Αντωνάκη ...

Τι γυρεύουν αυτά τα μελαχροινά αγγελούδια με την οικογένεια των Γερμανών;;;;;;;;;:-PPPPPP

freepen.gr




freepen.gr

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013- ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ!!!!

ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΕΙΣ, ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ;;;;;;

Σαν αγώνας κεκλεισμένων των θυρών η παρέλαση στο Σύνταγμα…Παρέλαση-παρωδία μόνο για τους λίγους υποτακτικούς της Μέρκελ και των αφεντικών....
20131028-113155.jpg δείτε και τις υπόλοιπες
20131028-113210.jpg
20131028-113218.jpg
20131028-113226.jpg
φωτο από το Olympia.gr

Η Μέρκελ ξεπέταξε στο διάδρομο τον Σαμαρά για 5 λεπτά και τον έστειλε να μιλήσει με τους χαμηλόβαθμους. (Είναι το ...σαξές στόρυ του κατοχικού πρωθυπουργού...).

Σε 5΄ τον παρέπεμψε στους χαμηλόβαθμους «υπαλλήλους» της.

 
Greece's Prime Minister Antonis Samaras talks with Germany's Chancellor Angela Merkel during a European Union leaders summit at the European Council headquarters in BrusselsΜας είχαν πάρει τα αυτιά το «μνημονιακό τόξο» των κ.κ. Βενιζέλου – Σαμαρά και τα μνημονιακά ΜΜΕ, με το σύνθημα succsess story. Ένα έτος και πλέον πριν τις γερμανικές εκλογές, φιμώθηκε ολόκληρος ο λαός και πατάχτηκε κάθε διαμαρτυρία, προκειμένου να μην ενοχληθούν οι Γερμανοί ψηφοφόροι και να πάνε ανεπηρέαστοι στις κάλπες. Υποτίθεται πως μετά την επανεκλογή της Μέρκελ, θα υπήρχε λύση στο ελληνικό πρόβλημα.
Εδώ και ένα χρόνο όμως, όλοι οι εχέφρονες πολίτες είχαν υποψιαστεί ότι θα συνέβαινε αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Ο λύκος μπορεί να αλλάζει τρίχα αλλά χούγια δεν αλλάζει. Το Δ΄ Ράϊχ έχει συγκεκριμένο σχέδιο κυριαρχίας στην Ευρώπη και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει εξ αιτίας κάποιου οίκτου προς τους Έλληνες.
Είκοσι λεπτά, διέρρευσε κομπάζοντας η ελληνική πλευρά ότι συνομίλησαν οι κ.κ. Σαμαράς και Μέρκελ. Όμως η κ. Μέρκελ διέψευσε ακόμα και αυτό. Βγήκε η ίδια και ανακοίνωσε ότι είδε τον κ. Σαμαρά (που προφανώς έψαχνε εναγώνια για ένα βλέμμα της) επί πέντε λεπτά στους διαδρόμους της συνδιάσκεψης κορυφής και απλά τον παρέπεμψε να τα βρει με τους υπαλλήλους της τρόϊκας, οι οποίοι ζητούν νέα εξοντωτικά μέτρα. Συζητήθηκε δηλαδή η ζωή ενός ολόκληρου λαού, μόνο για πέντε λεπτά!!!! Εκεί καταντήσαμε….
Τι θα γίνει τώρα; Απλά το δίδυμο Βενιζέλου – Σαμαρά, θα εκτελέσουν πλήρως τις εντολές της τρόϊκας, αλλιώς θα πρέπει να βάλουν άμεσα τέλος στις πολιτικές καριέρες τους.
Τι κάνουμε εμείς; Εμείς οι πολίτες, είμαστε έρμαια της πολιτικής καριέρας του κάθε πολιτικού. Δυστυχώς δεν προβλέπεται δυνατότητα θεσμικής παρέμβασης του λαού, όπως προβλέπεται σε όλες τις σύγχρονες ανεπτυγμένες χώρες που σέβονται τους πολίτες τους.
Πέτρος Χασάπης

πηγη

Τα διόδια, οι λίστες και η…στάνη


 

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΜΕ ένα ξεχασμένο ανέκδοτο-αντίδοτο στη μελαγχολία των ημερών. Μια παρέα προπαγανδιστών του σοσιαλισμού στην Ελλάδα (λίγο πριν το’ 81) κάνει τις εξορμήσεις της στην ύπαιθρο. Πλησιάζουν τον αγρότη που έπαιζε χαρτιά, στο καφενείο.

-Αν είχες δυο καράβια θα’ δινες (ως σοσιαλιστής) το ένα στους φτωχούς;

 -Και βέβαια.

Πλησιάζουν έναν άλλο.

-Αν είχες δυο πολυκατοικίες, θα’ δινες τη μια;

-Βεβαίως!

Αν είχες δυο βόδια;

-Όχι. Δεν θα ‘δινα τίποτα

-Γιατί;

-Γιατί

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ρεζίλι των σκυλιών ΝΔ – Τζιτζικώστας για την υπεράσπιση του Τσοχατζόπουλου!

 

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΞεφτιλίστηκαν και πέταξαν τις μάσκες. Διπλά ρεζίλι ο Τζιτζικώστας που αναγκάστηκε να …καλύψει τον Τσοχατζόπουλο για να μην παρεξηγηθούν τα άλλα μέλη της συμμορίας που παραμένουν ατιμώρητα, αφού στηρίζουν και στηρίζονται, όπως αποκάλυψε με παρρησία ο Βενιζέλος. Πέταξαν και το τελευταίο φύλλο συκης μετά το σημερινό φιάσκο.

Δείτε την εξευτελιστική κυβίσθηση Τζιτζικώστα μετά την εμετική παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου: “Σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε με το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζω ότι το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ατυχές και λανθασμένο”
«Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι μπορεί να γίνει παραλληλισμός του δημοκρατικού αυτού κόμματος με τη Χρυσή Αυγή. Λυπάμαι για το ζήτημα που δημιουργήθηκε».
«Στην αυριανή παρέλαση έχουμε όλοι χρέος να παρευρεθούμε για να τιμήσουμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και να γιορτάσουμε ενωμένοι τη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού»!

ΠΗΓΗ

Είναι ΝΤΡΟΠΗ οι δούλοι να κάνουν παρέλαση στο όνομα της ελευθερίας και της αντίστασης


Τα τεθωρακισμένα θα βγουν στους δρόμους, τα αεροπλάνα της Π.Α. θα πετάξουν και πάλι μετά από τρία χρόνια και οι Ενοπλες Δυνάμεις θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη με τη συνήθη "λαμπρότητα" και "μεγαλοπρέπεια".


του Στρατή Μαζίδη

Αν εξαιρέσεις κανείς τα τανκς που φαντάζουν πολύ λογικά να κυκλοφορούν στους δρόμους με όλα όσα γίνονται, δεν μπορώ να καταλάβω για τι στην ευχή θα γίνει η παρέλαση.

Μα ναι, ξέχασα, για να τιμηθούν οι ήρωες του αλβανικού έπους αλλά όλοι όσοι αγωνίστηκαν κατά την αντίσταση ενάντια στους γερμανούς.

Τιμάμε λοιπόν την αντίσταση και τον αγώνα για τη διατήρηση της ελευθερίας.

Ποιοι; Οι σύγχρονοι έλληνες, τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που πολέμησαν, των οποίων οι απόγονοι δίχως να ανοίξει μύτη παρέδωσαν τη χώρα στη Γερμανία.

Άραγε θα απευθύνει και μήνυμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς; Και τι θα πει; Κανονικά οφείλει να πει πως οι πρόγονοί μας έπραξαν εσφαλμένα το 1940 διαλέγοντας λάθος πλευρά.

Απορώ πως η εκπομπή του Αδώνιδος δεν προσέφερε από € 100,00 μόλις € 25,00 καμιά δερματόδετη έκδοση για το έπος ώστε να εμπνευστεί ο Ελλην!

Σε κάθε περίπτωση, πού ακούστηκε οι δούλοι να κάνουν παρέλαση στο όνομα της ελευθερίας και της αντίστασης;

Πού ακούστηκε οι γονατισμένοι στα τέσσερα να σηκώνονται για λίγη να το παίξουν ελεύθεροι;

Πού ακούστηκε να καταθέτουν στεφάνι στους ήρωες οι προσκυνημένοι;

Να σηκωθούν οι νεκροί από τους τάφους αφού τολμάμε να παρελάσουμε! Να μας πάρουν στο κυνήγι κι εμάς μπας και βάλουμε μυαλό.

Σήμερα άλλαξε η ώρα, αλλά γιατί αλλάζουμε την ώρα 2 φορές το χρόνο;

 
 

ΕΛΛΑΔΑ
 

 

Τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες θα γυρίσουν μία ώρα πίσω

 
Στην Ελλάδα, στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.

Γι αυτήν την αλλαγή μπορεί να "κατηγορηθεί" ο Βενιαμίν Φραγκλίνος. Η σημαντική αυτή φιγούρα του Διαφωτισμού, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που διατύπωσε το 1784 την ιδέα της θερινής ώρας, καθώς διαπίστωσε ότι περισσότερος ήλιος σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.

Έτσι, εκατομμύρια κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του πλανήτη «αναγκάζονται» να ρυθμίζουν δύο φορές το χρόνο τα ρολόγια τους, εάν θέλουν να είναι συνεπείς στις δουλειές τους.

Στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνουμε το δείκτη μια ώρα πίσω τον Οκτώβριο και μια ώρα μπροστά τον Μάρτιο, στην τελευταία Κυριακή των δύο αυτών μηνών.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε στη χώρα μας, όπως και παγκοσμίως, το 1973, μετά την ενεργειακή κρίση. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση το 1997 διατύπωσε τη σκέψη να σταματήσει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, έτσι ώστε να μην έχουμε μεγάλη διαφορά ώρας από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι η Ελλάδα να είναι 3 ώρες και το χειμώνα 2 ώρες μπροστά από το Γκρίνουιτς. Στην πραγματικότητα, οι τοπικές ώρες κάθε περιοχής, όπως την Αθήνας, της Κέρκυρας και της Ρόδου, είναι διαφορετικές μεταξύ τους.

Αυτό τo πρόβλημα όμως, δεν αφορά μόνο την περιοχή μας αλλά και όλες τις πόλεις-σημεία πάνω στο χάρτη, λόγω των διαφορετικών συντεταγμένων τους.

Έτσι, για να αντιμετωπιστούν και πρακτικά αυτές οι διαφοροποιήσεις των λεπτών, αποφασίστηκε να χωριστεί η Γη σε 24 συνολικά ίσες ατράκτους (άξονες περιστροφής) και όλες οι χώρες που ανήκουν στην ίδια άτρακτο να έχουν και την ίδια επίσημη ώρα που θα διαφέρει από τη διπλανή άτρακτο κατά μία ώρα.

Παράλληλα, για να λυθεί το πρόβλημα που θα προέκυπτε για τις περιοχές των χωρών που βρίσκονται στα όρια διαφορετικής ατράκτου, αποφασίστηκε η επίσημη ώρα κάθε κράτους να είναι αυτή της πρωτεύουσάς του. Εάν δεν ίσχυε το τελευταίο, τότε όταν στην Αθήνα θα ήταν 12:00, στην Κέρκυρα το ρολόι θα έπρεπε να δείχνει 12:16, ενώ στη Ρόδο 12:49.

Η εναλλαγή της ώρας από "χειμερινή" σε "θερινή" και αντίστροφα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αυστραλία, στη Γερμανία, στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζουν σήμερα 70 χώρες παγκοσμίως.
parapolitika.gr

Ρε συ, Γιάννη...

Ρε συ, Γιάννη...

Επί τέλους! Επί τέλους, φως στην άκρη τού τούνελ! Επί τέλους, ήρθε η ώρα να καταπιούν την γλώσσα τους όλοι εκείνοι οι στενόμυαλοι που έβλεπαν στραβό ό,τι έκανε ο πρωθύ και η φωτισμένη κυβέρνησή του (είτε ως κυβέρνηση ΦΑΒΑ είτε ως σκέτη ΑΒΑ). Επί τέλους, άρχισαν να πιάνουν τόπο οι μεταρρυθμίσεις. Επί τέλους, ανατέλλει η "νέα Ελλάδα" τού ανοιξιάτικου εγγονού τής Πηνελόπης.

Ανατέλλει, λέμε ρε! Τί; Δεν το πιστεύεις; Καλά, στραβός είσαι; Δεν βλέπεις στον σκοτεινό ορίζοντα να ροδίζει η αυγή; Διότι τί άλλο εκτός από "ροδόχρους ηώς" είναι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το οποίο εξήγγειλε η κυβέρνηση;

Ανατριχιάζω... Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα! Φυσικά. Αφού περισσεύουν λεφτά, τί άλλο θα έκανε η φιλολαϊκώτατη κυβέρνηση παρά να τα μοιράσει σε όσους έχουν ανάγκη; Και μη ρωτήσετε πώς περίσσεψαν, έτσι; Η απάντηση είναι αυτονόητη: περίσσεψαν επειδή η παρέα τού Τρελλαντώνη μεταρρύθμισε όλα τα κακώς κείμενα και εξάλειψε τις αγκυλώσεις τού παρελθόντος. Με άλλα λόγια, αυτά τα περισσευούμενα λεφτά αποδεικνύουν ότι πράγματι βγάλαμε πρωτογενές πλεόνασμα, σε πείσμα όσων ειρωνεύονταν αυτή την