Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ν. Μιούλερ: «Γκρέμισαν τον Καραμανλή για να φέρουν τον Παπανδρέου και το ΔΝΤ ώστε να βάλουν στο χέρι τα κοιτάσματα της Ελλάδας – στο κόλπο και ο Σόιμπλε»!

(agiovasilema: Όταν τα λέγαμε ακούγαμε διάφορους χαρακτηρισμούς...)

miouler


“Όλοι γνώριζαν για τα κοιτάσματα! Κορυφαία υπουργός μου το αποκάλυψε προσωπικά! Ο Σόιμπλε επέτρεψε να πέσει η Ελλάδα στα χέρια του ΔΝΤ, ενώ γνώριζε”!
Συνέντευξη – βόμβα στο Focus.
Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ – γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη… προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.
Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και
...

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ: Σύνδεσμος Εθελοντικής Αιμοδοσίας και φίλων ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία. Bazaar αγάπης στις 10 Νοεμβρίου 2013.


 




Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία του Bazaar το Δ.Σ. της ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ αποφάσισε να διοργανώσει για δεύτερη φορά ολοήμερο Bazaar ΑΓΑΠΗΣ και ΕΛΠΙΔΑΣ την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 στη μεγάλη αίθουσα της Χ.Α.Ν.Θ. (10.00 - 20.00) που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και τη συσπείρωση όλων των φίλων και των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, για την οικονομική ενίσχυση της ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ. Δεκάδες φίλοι και φίλες, σχεδόν όλα τα μέλη, θα προσφέρουν κάτι δικό τους για την σωτηρία του συλλόγου της καρδιάς μας. Σύνθημά μας «Περάστε όλοι για ένα καφέ μαζί με φίλους και γνωστούς».
Διαδώστε το!!
Ενεργοποιήστε γνωστούς και φίλους, συλλόγους, παρέες και οργανώσεις,. Πείτε το στην δουλειά σας, στους συγγενείς σας, στους γείτονές σας, ζητήστε μας αφίσες για να βάλετε στο γραφείο σας, στις επιχειρήσεις σας ή στα μαγαζιά σας. Χρησιμοποιείστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Tweeter, e-mails) για να προβάλλετε την εκδήλωση. Και βέβαια θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας για να το οργανώσουμε, χρειάζονται άτομα στην υποδοχή, στους πάγκους , στο καφέ μας. Ας δείξουμε τι μπορεί να κάνει το ανθρώπινο δυναμικό του συλλόγου μας.

Δηλώστε σύντομα την συμμετοχή σας και οι προσφορές σας θα πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία του συλλόγου το αργότερο μέχρι τις Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013.

ΓΡΑΦΕΙΑ: Αγίας Σοφίας 46 54622 Θεσσαλονίκη Τηλ: 2310/284-000 , 2310/280-600 FAX
Δείτε περισσότερα


Επέμβαση στην ΕΡΤ με εισαγγελέα και ΜΑΤ!

 

ertΕπέμβαση της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, βρίσκεται σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή. Η εισαγγελική αρχή που βρίσκεται στο χώρο της ΕΡΤ απαιτεί την εκκένωσή του, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν σε κανέναν την είσοδο.
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγείται ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τρεις ακόμα εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων, Δημήτρη Περπατάρη.
Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για συλλήψεις η προσαγωγές.
Μπροστά στην πύλη έχουν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ στο σημείο έχει συγκεντρωθεί πλήθος εργαζομένων.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια απώθησης των συγκεντρωμένων από την είσοδο της ΕΡΤ

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Θέλουν να κατάσχουν όλη την χώρα! Κυριολεκτικά. Όλη!

Θέλουν να κατάσχουν όλη την χώρα! Κυριολεκτικά. Όλη!

Όχι μόνον τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, όχι μόνον τις μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες, αλλά τα πάντα. Ακόμα και το τελευταίο σπιτάκι στο τελευταίο χωριό. Και την παραμικρή ιδιοκτησία. Οι "ιθαγενείς" δεν θα πρέπει να κατέχουν καμία περιουσία.

Πρέπει ο λαός κι η χώρα να γίνουν οι νέες "Φιλιππίνες" ή η Κίνα του 19ου αιώνα: Μία τριτοκοσμική-τεταρτοκοσμική αποικία, όπου και η παραμικρή ιδιοκτησία θα... ανήκει σε αλλοεθνείς, και όπου οι ντόπιοι θα υπάρχουν ως είλωτες, έχοντας ως μόνο δικαίωμα την εργασία-μεροκάματο-μεροφάϊ εφ' όρου ζωής!

Δεν είναι φαντασία, ούτε σενάριο συνομωσιολογίας. Είναι η στυγνή πραγματικότητα. Γι αυτό και αυξάνουν συνεχώς τους φόρους. Γι αυτό και εφευρίσκουν κάθε μέρα καινούργιους: Δεν τους ενδιαφέρει αν τελικά τους εισπράξουν! Άλλωστε γνωρίζουν ότι έχοντας απορροφήσει από την αγορά και τις καταθέσεις όλη σχεδόν την ρευστότητα, δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής από

Τηλεοπτική αλητεία


 

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΚΡΑΤΙΚΑ ή ιδιωτικά; Ακόμα και στου καπιταλισμού τον ωκεανό υπάρχουν νησίδες κρατικισμού. Συνύπαρξη με προϋποθέσεις (αυστηροί κανόνες) και συνεργασία εργαζομένων. Χωρίς ν’ αλλάζει ο χαρακτήρας του κάθε συστήματος, που τα «παντρεύει» η ανάγκη και η λογική.

ΕΔΩ, το πράμα αλλάζει. Το δημόσιο κατάντησε πεδίο δράσης (και) ατιμώρητων…επίορκων. Σαν τσιφλίκι και ιδιοκτησία τους, με αμυδρές ελπίδες για την εξυγίανσή του. Από’ κει ξεκινώντας ο έλληνας ιδιώτης, εμπνεύστηκε, απαίτησε και πάτησε πόδι (και) σε χώρους που θα’ πρεπε να παραμείνουν

Ετοιμάζονται να απαγορεύσουν τη χρήση ....σόμπας και τζακιού!!!!(Τι δεν καταλαβαίνεις Έλληνα;;;)

 

 

Οι πληροφορίες λένε ότι θα βγαίνει απαγορευτικό για τζάκια και ξυλόσομπες ανά περιοχή και ανάλογα με τη συγκέντρωση επικίνδυνων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” τα μέτρα περιλαμβάνονται σε σχέδιο ΚΥΑ με τον τίτλο: βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια”.
Το σχέδιο περιλαμβάνει ένα στάδιο προειδοποίησης, όταν οι συγκεντρώσεις που εντοπίζονται είναι από 100 ως 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα. Στο στάδιο αυτό θα υπάρχει προτροπή προς τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Στο δεύτερο στάδιο όμως και όταν οι συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων ξεπερνούν τα 150 μικρογραμμάρια εξετάζεται η επιβολή απαγόρευσης.
Εδώ βέβαια ξεκινούν και τα ερωτήματα.
Ποιος και πως θα επιβάλλει το μέτρο;
Θα υπάρχουν... περιπολίες από ειδικά συνεργία;
Θα γίνονται “εισβολές” σε διαμερίσματα για να διαπιστωθεί εάν είναι το τζάκι ή η σόμπα αναμμένη καθώς σε μια πολυκατοικία είναι δύσκολο να διαπιστωθεί ποιος καίει και ποιος όχι;
Όσο και αν ακούγεται απίθανο η απαγόρευση (άσχετα με ποιον τρόπο) συζητείται (!) δημιουργώντας ήδη και τα πρώτα ανέκδοτα για ειδική άδεια από την τρόικα για προσλήψεις αναρριχητών στο Δημόσιο!

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Πεινάει; Γουάι Φάει!

Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ;;;;;;

Ο Γιάννος την έκανε… κοπάνα στη Λατινική Αμερική
Με άκρα μυστικότητα επιβιβάσθηκε σε αεροσκάφος της Lufthansa με προορισμό το Μόναχο ή το Λονδίνο ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου, την περασμένη Πέμπτη

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν (αν και προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί) ότι το σημαίνον στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Αμύνης, συνέχισε το ταξίδι του για το Ρίο ντε Τζανέϊρο με ιδιωτικό τζετ που ανήκει σε φίλο του Έλληνα επιχειρηματία.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαντωνίου εδώ και καιρό βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, αφού τόσο ο ίδιος όσο η σύζυγος κ. Σταυρούλα Κουράκου αλλά και ο κουμπάρος τους, επιχειρηματίας, κ. Γιώργος Κανδαλέπας ο οποίος είχε διατελέσει και γ.γ. του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας την δεκαετία του 1990. Ελέγχονται από τις Αρχές για τη διακίνηση 40 εκατομμυρίων δολαρίων από λογαριασμούς που διατηρούσαν στο κατάστημα της τράπεζας HSBC στην Γενεύη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της NEWSBOMB το ταξίδι του πρώην τσάρου της ελληνικής οικονομίας στη Βραζιλία γίνεται για λόγους υγείας. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να έχει σοβαρή πάθηση στο συκώτι και αποφάσισε να εμπιστευθεί την ιατρική παρακολούθησή του σε φίλο του, έλληνα, ειδικό γιατρό που ζεί και εργάζεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Τι λένε στο ΠΑΣΟΚ
Υπάρχουν όμως πολλοί που συνδέουν την αιφνίδια αναχώρηση του κ. Παπαντωνίου και μάλιστα στη Βραζιλία με τις έρευνες των αρμοδίων αρχών, ιδιαίτερα του ΣΔΟΕ, στελέχη του οποίου έχουν βρει στοιχεία που

Ετοιμάζουν επικοινωνιακό τσουνάμι με θέμα την δολοφονία των δύο Χρυσαυγητών και του τρίτου τραυματισμένου!

 

20131104-223233.jpg
Ετοιμάζουν την επικοινωνιακή επίθεση οι φιλομνημονιακοί κυβερνώντες σε συνεννόηση με τα ΜΜΕ.
Ήδη κρατούνται στοιχεία που έχουν βρεθεί και ετοιμάζεται το σενάριο των “αποκαλύψεων” που θ’ ανακοινωθούν από την Τετάρτη και μετά, προκειμένου να καλύψουν τις αντιδράσεις, το λουκέτο και τις απολύσεις στην ΕΛΒΟ και τα ΕΑΣ, το μίνι ασφαλιστικό και τον Αρμαγεδδώνα στα ακίνητα, αλλά και τις άλλες απαιτήσεις –σοκ της Τρόϊκα.
Το σχέδιο περιλαμβάνει δύο άξονες:
¨ Από τη Τετάρτη, θα αρχίσει η αποδέσμευση πληροφοριών και οι μαραθώνιες μεταδόσεις ειδήσεων συζητήσεων, σχολίων και σεναρίων, μεταξύ των οποίων και αποτελέσματα από την εξέταση του υλικού των καμερών του προηγούμενου της επίθεσης διαστήματος, όπου θα

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Η αστυνομία έδωσε φωτογραφία του εκτελεστή που "γάζωσε" τους δύο νεαρούς έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

 (agiovasilema:Η φωτογραφία είναι στην ουσία μια  θολή εικόνα κακής ανάλυσης, αλλά ενδεχομένως η αστυνομία να ευελπιστεί πως από τον σωματότυπο του δολοφόνου θα προκύψουν  νέες πληροφορίες. Μακάρι και το ευχόμαστε όλοι.)

Φωτογραφία ντοκουμέντο από τον εκτελεστή που `γάζωσε` τους δύο νεαρούς έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε μία προσπάθεια να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για την εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο νεαρών παιδιών-μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, έδωσε στη δημοσιότητα 5 φωτογραφίες που απεικονίζουν τον εκτελεστή.

Ειδικότερα, πρόκειται για άνδρα αδύνατο, ύψους 1.70 με 1.75 μ., που φορούσε τζιν παντελόνι, σκούρου μπλε χρώματος, λευκά υποδήματα, μαύρο σακίδιο στην πλάτη και καπέλο τύπου τζόκεϊ ή κράνος μοτοσικλετιστή λευκού χρώματος.




Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική τόσο ο εκτελεστής όσο και ο συνεργός του, φέρονται να φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Οι φωτογραφίες αυτές είναι την ώρα που ο εκτελεστής πλησιάζει τα θύματα πυροβολώντας και όταν φεύγει.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ

Την ίδια ώρα, η μοτοσικλέτα είναι μάρκας HONDA , μοντέλου Africa Twin , λευκού-μαύρου χρώματος, έφερε στο λευκό μέρος της σχέδια ερυθρού-μπλε χρώματος και βρέθηκε πεταμένη μέσα στο ρέμα της Χελιδονούς, περίπου σε διακόσια (200) μέτρα απόσταση από τη συμβολή αυτής με την οδό Δεκελείας, στην Κηφισιά Αττικής.

Η μοτοσικλέτα δεν έφερε κρατική πινακίδα κυκλοφορίας, ούτε και πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους (μπαγκαζιέρες).

Στο σημείο του ντεπόζιτου έφερε προσαρμοσμένη δερμάτινη επένδυση μπεζ χρώματος, με σχέδια ακαθόριστου σχήματος, ερυθρού-μπλε χρώματος, ενώ στον ανεμοθώρακά της έφερε την έντυπη ένδειξη «46» (είναι ο αριθμός που έφερε ο Βαλεντίνο Ρόσι).

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), πρόκειται για την υπ’ αριθμ. ΖΥΧ-668 δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία αφαιρέθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 28 Ιουνίου 2013 από την περιοχή της Καλλιθέας Αττικής.

ΦΩΤΟ από την ΕΛ.ΑΣ
ΦΩΤΟ από την ΕΛ.ΑΣ







Παρακαλείται εάν κάποιος πολίτης αντιλήφθηκε ή είδε την προαναφερόμενη μοτοσικλέτα, είτε κατά τον χρόνο που έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, είτε σε προγενέστερο χρόνο, τόσο σταθμευμένη σε οδό ή σε χώρο στάθμευσης, όσο και εν κινήσει ή κατά τη διαφυγή των δραστών και ιδιαίτερα ιδιοκτήτες και υπάλληλοι πρατηρίων υγρών καυσίμων, τα οποία ενδεχομένως επισκέφτηκε για ανεφοδιασμό, να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Υπενθυμίζεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σημειώνεται ότι η πινακίδα κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας, που εμφανίζεται σε κάποιες από τις φωτογραφίες, που δίνονται στη δημοσιότητα, αποτελεί απεικόνιση, προς υποβοήθηση των πολιτών, οι οποίοι τυχόν είδαν την μοτοσικλέτα, είτε κατά τον χρόνο που έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, είτε σε προγενέστερο χρόνο.

Τι γνωρίζει ο κύριος Καμίνης για την δολοφονική επίθεση, κύριοι της κυβερνησης;

 

Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ


Κύριοι Βουλευτές,
Τι γνωρίζει ο Καμίνης;;;
Ο «εξοχότατος» Δήμαρχος της «Ισταμπούλ»,
  • ομιλεί για πράξη αντεκδίκησης δύσκολα κρύβοντας τη χαρά του !!!!!
  • και δικαιολογεί έτσι τη στυγνή δολοφονία των δύο Ελληνόπουλων.
  • Εξισώνοντας επιπλέον την πράξη της στυγνής δολοφονίας τους,
  • με την πράξη, του γνωστού και με τις γνωστές συνθήκες δολοφόνου του άτυχου άλλου Έλληνα νέου μας Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Ούτε καν ομιλεί για πραγματική αυτή τη φορά πράξη τρομοκρατίας από άγνωστα κέντρα και με σκοτεινούς σκοπούς.
  • Ομιλεί για πράξη αντεκδίκησης δύσκολα κρύβοντας τη χαρά του.
Από πού κύριε Καμίνη η πράξη αντεκδίκησης;;
  • Για να ομιλείς έτσι προφανώς γνωρίζεις ποιοι έκαναν το στυγερό έγκλημα της «αντεκδίκησης» που λες.
  • Αν και υποθέτω τι εννοείς (όχι από ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ κατά τη γνώμη μου άλλο εννοείς) δεν θέλω να κάνω υποθέσεις τι εννοείς.
  • Θα πρέπει να υποχρεωθείς να πεις τι ξέρεις.

Ντροπή σου κύριε Δήμαρχε που σύντομα θα αποτελείς την εφιαλτική ανάμνηση του χειρότερου από κάθε πλευρά Δημάρχου (αποφεύγω τη λέξη Έλληνα γιατί υποθέτω δεν τη θέλεις) που γνώρισε ποτέ η Αθήνα.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Καμίνης: Η βία γεννά βία
«Η βία γεννά βία και όταν αρχίζει αυτός ο φαύλος κύκλος ζημιωμένη βγαίνει η Δημοκρατία» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στη δολοφονική επίθεση με δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία, έξω από τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
Κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης που διοργάνωσαν το Σάββατο ο Δήμος και το ΕΒΕΑ, ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε την προσφυγή στη βία απολύτως απαράδεκτη: «Τους τελευταίους μήνες ζούμε στη χώρα μας γεγονότα που μας συνταράσσουν. Νέοι που δολοφονούνται σε έναν κύκλο βίας, μίσους και εξτρεμισμού, που μοιάζει να μας έχει κυκλώσει απειλητικά με επικίνδυνες τάσεις αποσταθεροποίησης. Μια δημοκρατική χώρα δεν μπορεί να βλέπει τα παιδιά της να δολοφονούνται. Σε καθεστώτα δημοκρατικά, που σέβονται τα δικαιώματα του ανθρώπου, η προσφυγή στην βία είναι απολύτως απαράδεκτη».
Αναφερόμενος στην έξαρση των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «η έξαρση του εξτρεμισμού και του ρατσισμού δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αντιθέτως εντείνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και επιβάλλεται η αντιμετώπιση του να είναι άμεση και αποτελεσματική. Το φάντασμα του ευρωσκεπτικισμού πλανάται βαριά πάνω από την Ευρώπη».
Ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι η κρίση, η αυξανομένη ανεργία, η φτώχεια, και η παράνομη μετανάστευση, ευνοούν φαινόμενα βίας ρατσισμού και ξενοφοβίας και έκανε ειδική αναφορά στη δράση της Χρυσής Αυγής:
«Το λίκνο της Χρυσής Αυγής είναι οι πρώην μεσοαστικές γειτονιές της Αθήνας, που αφέθηκαν από τις κυβερνήσεις και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, στην τύχη τους. Τα κενά που άφησε το κράτος ήρθαν να καλύψουν με συσσίτια μίσους και ενέργειες ξενοφοβίας και ρατσισμού οι οπαδοί της Χ.Α» είπε ο κ. Καμίνης.
Πρόσθεσε ότι «από την αρχή ο δήμος Αθηναίων παρενέβη σθεναρά με ισχυρό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, για την αντιμετώπιση προβλημάτων συνοχής, ενώ παράλληλα αντέδρασε δυναμικά στα συσσίτια μίσους».
Αναφέρθηκε αναλυτικά στους θεσμούς, όπως το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, που θέσπισε ο δήμος και σημείωσε ότι «κάθε δράση και πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, καταγωγής, θρησκείας η χρώματος».
πηγή

Φασίστες ήρθαμε» φώναξαν οι εκτελεστές των δυο μελών της Χρυσής Αυγής – Video λίγα λεπτά μετά τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο


 


 

Με ειδικά κλιπ στα παντελόνια τους, γάντια, καπέλο (ο εκτελεστής) και κράνος (ο δεύτερος που τον ακολουθούσε), οι δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης των δυο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, του Μάνου Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη φρόντισαν να προστατευθούν από κάποιο «ατύχημα», να αφήσουν δηλαδή DNA στον τόπο του εγκλήματος.
Click4more: Βλέπουν Σέχτα, Πυρήνες, ΟΠΛΑ
«Φασίστες ήρθαμε» είπαν στα θύματά τους, καθώς τα πλησίαζαν για να εκτελέσουν κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Ηρακλείου. Δυο σφαίρες, μια στο θώρακα και μια στο κεφάλι, για τους δυο νεαρούς που δολοφονήθηκαν, άλλη μια, η χαριστική βολή στον Γιώργο Φουντούλη, και μια στον 29χρονο Αλέξανδρο Γέροντα, που δίνει μάχη στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας για να κρατηθεί στη ζωή.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Κυριακής στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκε νέος

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

H ανακοίνωση από την “Ελλήνων πολιτεία” για τις δυο δολοφονίες των στελεχών της Χ.Α

 

paidia1


Η δολοφονική επίθεση εναντίον δυο Ελληνόπουλων, στελεχών του κόμματος της «Χρυσής Αυγής» στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, από τρομοκράτες τους οποίους πιστεύουμε πως δεν πρόκειται, ούτε μπορεί να συλλάβει η κατοχική συγκυβέρνηση, φαίνεται – κρινόμενη σε πρώτο επίπεδο – να είναι η συνέχεια της άλλης δολοφονίας που συντάραξε το Πανελλήνιο, στο Κερατσίνι.
Όμως – κρινόμενη σε δεύτερο επίπεδο – φαίνεται πως είναι μια αιματηρή προειδοποίηση των Διεθνών εξουσιαστών προς τον Ελληνικό λαό, ώστε αυτός να φοβηθεί να αντιδράσει στα εφαρμοζόμενα στυγνά μέτρα για τη διάλυση της πατρίδος μας και την εξαθλίωση του λαού μας, επικειμένης μάλιστα της ψήφισης: α) του «δήθεν» αντιρατσιστικού νόμου, ο οποίος θα καταστήσει τους Έλληνες πολίτες ομήρους των πάσης φύσεως λαθρομεταναστών και β) του νόμου για τη δήμευση της περιουσίας της αστικής μας τάξης μετά την ήδη ολοκληρωθείσα καταστροφή των κατωτέρων στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας.
Είναι προφανές ότι η άθλια συγκυβέρνηση την οποία στηρίζουν πλέον, ανοικτά οι διεθνείς τοκογλύφοι, αδυνατεί να πράξει τα στοιχειώδη προκειμένου να προστατέψει τη ζωή, την αξιοπρέπεια και την περιουσία του χειμαζόμενου λαού μας.
Καλούμε τον Ελληνικό λαό να αγνοήσει τις απειλές των εγχώριων και ξένων κατακτητών και να εφαρμόσει τα διαλαμβανόμενα στο ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματός μας.

Μας συγκλόνισε η Μάνα


 

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΜΙΑ απ’ τις πολλές, μια μάνα μοναδική. Στην πιο δύσκολη ώρα και με τον Αλέξανδρό της στην εντατική. Εκείνη πονάει πραγματικά-για τους άλλους «ξένος πόνος ξέγδαρμα»-κι ακόμα να το χωνέψουμε πως υπάρχουν σύγχρονες ηρωίδες. Διαβάσαμε τη σκέψη της μέσα απ’ τα λόγια της, ζυγιάσαμε το κουράγιο της, δεν βρήκαμε μέτρο να μετρήσουμε τον ηρωισμό της. Κι απόμεινε το μήνυμα. Το ‘στειλε για όλους μας, πανελλήνια, παγκόσμια κι ήταν συγκλονιστικό.

ΝΑ πάμε στους τριγύρω. Πολιτικούς που «συγκλονίστηκαν». Φιλιώθηκαν προσωρινά, για να εκφράσουν τη λύπη και την ανησυχία τους. Μη μας προκύψει…διχασμός κι ανοίξουν δρόμοι για μείζονα φαγωμάρα, εξελιχθεί δραματικά η κατάσταση και οδηγηθούμε σε (νέο) εμφύλιο. Και; Θα χάσουν ό,τι με

Ε και τι έγινε; Δυο "φασίστες" σκοτώθηκαν... Δεν ήταν "παλικάρια"!

Του Γιώργου Καρακίτσου (geo.kara@hotmail.com)

Τρόμαξα, πραγματικά τρόμαξα, με τον τρόπο που αντιμετώπισε η κοινωνία, τα ΜΜΕ, και όλος ο πολιτικός κόσμος τον θάνατο δυο νέων ανθρώπων. Διαβάζοντας την ανακοίνωση Δένδια μετά τον θάνατο του Φύσσα, κατάλαβα ότι πάνω - κάτω καταδικάζει την βία και τον ναζισμό. Επίσης, πρέπει να τονίσω ότι η ανακοίνωση ήταν 3 σελίδες.


Διαβάζω την ανακοίνωση Δένδια χθες, μετά τον θάνατο δυο νέων ανθρώπων. Η ανακοίνωση ήταν κάτι παραπάνω από μια σειρά. Και για να μην νομίζετε ότι είμαι υπερβολικός, ο Ν. Δένδιας δήλωσε:

«Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».

Αυτό. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Προσωπικά, στα... παλιά μου τα... παπούτσια για το τι θα πει ο Δένδιας. Αλλά ρε γαμώτο, πες κάτι παραπάνω. Τι σημαίνει; Τον έναν τον έβγαλαν "παλικάρι" και το καλύτερο παιδί (δεν αμφιβάλλω, μπορεί να ήταν), αλλά οι άλλοι; Επειδή είχαν ακραίες ιδέες; Άνθρωποι δεν ήταν και αυτοί; Είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2013 να υπάρχουν ακόμα ταμπέλες;

Τελικά αυτά τα μέλη της ΧΑ δεν είναι "παιδιά"; Δεν είναι "παλικάρια"; Δεν έχουν γονείς; Όλοι ξέρουμε την ιδεολογία αυτών των τρομοκρατικών ομάδων.  Και όλοι ξέρουμε πως δεν είναι δεξιοί.

Φυσικά, τώρα τα ΜΜΕ έχουν να ασχοληθούν με πολλά πράγματα, ενώ πριν λίγο καιρό έπρεπε να
ασχοληθούν μόνο με τους ακροδεξιούς τρομοκράτες. Δεν δικαιολογώ κανέναν, απλά αναφέρω τα γεγονότα όπως είναι!

Τέλος, ας μην ξεχάσω να αναφέρω ότι τώρα που έφυγαν δυο άνθρωποι όλοι αυτοί οι δήθεν "ιδεολόγοι", "φιλάνθρωποι" και "δημοκράτες" (εντός πολλών εισαγωγικών), πρέπει να κάνουν ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ πορείες στο Σύνταγμα, πρέπει να πάρουν συνεντεύξεις από τους φίλους των παιδιών, πρέπει να βγάζουν τους γιατρούς στην τηλεόραση και φυσικά πρέπει να θυμίσουν στον κόσμο οι παλιοί τρομοκράτες που ανήκουν ιδεολογικά -δηλώσεις δολοφόνου στη Πάρο κτλ-. Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;

Εγώ δεν είμαι αυτός που θα κρίνω τι είναι σωστό ή λάθος, απλά παραθέτω τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν. Τα σχόλια δικά σας...

Απίστευτη ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ (της αντιφασιστικής κίνησης του Κωνσταντίνου) για την διπλή δολοφονία των νεαρών στο Νέο Ηράκλειο

 

kwnstantinou-keerfa


Μια προκλητική ανακοίνωση του Π.Κωνσταντίνου και της ΚΕΕΡΦΑ(η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή»)που αντί να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους και να καταδικάσουν την δολοφονική επίθεση απ΄όπου κι αν προέρχεται,κάνουν λόγο για προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ υπέρ της Χρυσής Αυγής!
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:
“Καταδικάζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των ΜΜΕ να αξιοποιήσουν την ένοπλη επίθεση έξω από τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής που άφησε πίσω της δύο νεκρούς.
Τρέχουν να το χρεώσουν «στο άλλο άκρο» πριν υπάρξει οποιαδήποτε ανάληψη ευθύνης ή διευκρίνηση αν προκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή οτιδήποτε άλλο.
Το αντιφασιστικό και το εργατικό κίνημα έχουν την δύναμη να βάλουν φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης και των φίλων της να πισωγυρίσουν τις μαχητικές διεκδικήσεις για το ξήλωμα της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και των άθλιων πολιτικών του Μνημονίου.
Δεν ξεχνάμε ότι οι νεοναζί δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, έστειλαν τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές με μαχαίρια και ρόπαλα κατά μεταναστών, αριστερών, καλλιτεχνών, Ρομά. Δεν ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Δένδιας τους έδωσαν την κάλυψη.
Το αντιφασιστικό κίνημα δεν θα κάνει βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις του.
Η Γενική Απεργία στις 6 Νοέμβρη είναι η άμεση απάντηση μας στα σχέδια υπονόμευσης και στοχοποίησης των μαζικών αγώνων. Και οι διαδηλώσεις των σαράντα χρόνων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη είναι η συνέχεια. Χτίσαμε ένα μαζικό κίνημα που δρα στο φως της μέρας και έτσι απομονώσαμε την συμμορία της Χρυσής Αυγής. Έτσι θα συνεχίσουμε!”
Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ
Πηγή

(agiovasilema: Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν την άλλη όψη του φασισμού. Εκτός από τον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα, μόνο ο Σαχζάτ Λουκμάν έπεσε νεκρός και μόνο η δική του ύπαρξη είχε αξία. Όλοι οι Έλληνες που έχουν δολοφονηθεί από τους προστατευόμενούς τους λαθροεποίκους δεν είχαν ψυχή. Όσο για τα 2 μέλη της ΧΑ, δεν τους συγκινεί ούτε καν το νεαρό της ηλικίας, δεν χαλαλίζουν ούτε λίγο μελάνι για δαύτους. Αυτή είναι η ''δημοκρατία'' την οποία ευαγγελίζονται.)