Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

πολυτεχνειο
  • Γιατί τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξακολουθούν και σήμερα να παραμένουν ιδανικά

  • Γιατί η «γενιά του Πολυτεχνείου» μας κυβέρνησε τα επόμενα χρόνια και φτάσαμε στο σημερινό χάλι.


  • Γιατί στη χούντα ήξερες τον «εχθρό». Σήμερα εχθρός γίνεται ο λαός («μαζί τα φάγαμε»).

  • Γιατί το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», μετά από τόσα χρόνια δημοκρατικής διακυβέρνησης από τη «γενιά του Πολυτεχνείου», είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο και μάλιστα εμπλουτισμένο: ψωμί, παιδεία, ελευθερία, υγεία, εργασία….

  • Γιατί το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της δικτατορίας αντικαταστάθηκε με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

  • Γιατί οι νεκροί της επάρατης επταετίας ήταν (επίσημα) 88, ενώ οι νεκροί (από αυτοκτονίες) της τελευταίας τριετίας έχουν φτάσει τις 4.000.

  • Γιατί στη χούντα βασανίστηκαν οι αντιστασιακοί, ενώ σήμερα βασανίζεται ένας ολόκληρος λαός.

  • Γιατί ………………………………………………………………………………………………………………… (και η λίστα τελειωμό δεν έχει)

  • olympia.gr

  •  

     

     

Στη Φυλακή Και Βαριά Πρόστιμα Όποιος Καλλιεργεί «Παράνομους» Σπόρους !!

 

Απίστευτο και όμως Αληθινό.

Η εποχή των σχεδιασμών της παγκόσμιας Οργουελικής δικτατορίας της αγοράς, και πραγματικός ο ρόλος της «Ευρωπαϊκής Ένωσης» αποκαλύπτεται καθημερινά.

Μια νέα πρόταση νόμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί παράνομη την «καλλιέργεια, την αναπαραγωγή ή την εμπορία» σπόρων και κηπευτικών που δεν έχουν «αξιολογηθεί, εγκριθεί και γίνει αποδεκτοί» από μια νέα ευρωπαϊκή γραφειοκρατία το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φυτικών Ποικιλιών».
Στη φυλακή και βαριά πρόστιμα όποιος καλλιεργεί «παράνομους» σπόρους !!

Το σχέδιο νόμου με την ονομασία «Plant Reproductive Material Law», επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποφασίζει αυτή για όλα σχεδόν τα φυτά και τους σπόρους.

Αν ένας «ερασιτέχνης» αγρότης, του Σαββατοκύριακου, καλλιεργεί στον κήπο του φυτά από σπόρους που δεν έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ξεφτίλα: Στις Κροκεές Λακωνίας, ο τοπικός ιερέας και ο Μητροπολίτης Σπάρτης, αρνήθηκαν να κηδέψουν νέο άνθρωπο που πέθανε από καρκίνο, επειδή είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο!!!!!!

(Ακολουθεί η επιστολή του κ. Γ. Καράντζαλη)

Στις Κροκεές Λακωνίας, στις 6/10/2013, τοπικός παπάς και μητροπολίτης Σπάρτης αρνήθηκαν την τελετή κηδείας του 49χρονου αδερφού μου, Άγη Καράντζαλη, με την αιτιολογία ότι είχε τελέσει πολιτικό γάμο.

Τους αναφέρθηκε ότι ήταν βαπτισμένος, ο πρώτος του γάμος ήταν θρησκευτικός, είχε βαπτίσει το παιδί που απέκτησε στον δεύτερο γάμο του και ότι ποτέ με κάποια δήλωση ή συμπεριφορά δεν διαχώρισε τη θέση του από την Εκκλησία. Επέμειναν στην απόφασή τους, πληγώνοντας κυρίως τη θρησκευόμενη, 80χρονη μάνα και άμεσα ή έμμεσα όλο το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.

Η σύζυγος, δεκαπέντε ημέρες πριν από τον θάνατό του, έχασε και την 63χρονη μητέρα της. Στο μνημόσυνό της, λίγες ημέρες μετά την κηδεία του συζύγου της, παπάς και μητροπολίτης επέλεξαν να διαβάσουν κείμενό τους, που αφορούσε στην κηδεία του. Το ύφος του κειμένου ήταν επιθετικό, ανάρμοστο για τη στιγμή, απαξιωτικό για το περιβάλλον του αδερφού μου και προσβλητικό για τη μνήμη του.

Με φράσεις, όπως «ψεύτικο και υποκριτικό ενδιαφέρον του περιβάλλοντός του», «αμαρτωλός», καταρράκωσε ψυχολογικά συγγενείς και φίλους, διασύροντάς τους μπροστά στους παρευρισκόμενους. Διαβάστηκε επίσης σε όλες τις εκκλησίες που

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στον Ε.Βενιζέλο και αυτοαποκαλούνται ''ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ'', επιτίθενται στους αντιμνημονιακούς αντάρτες του κινήματος μέσω επιστολής

(Την δημοσιεύουμε όπως μας εστάλη στο email, αν και πιστεύουμε ότι κάνουν πλάκα οι συντάκτες του κειμένου. Δεν μπορεί παρά να είναι τρολλάρισμα αυτή η επιστολή....)



"Μεγαλώσαμε στις τάξεις της Δημοκρατικής Παράταξης. Ενταχθήκαμε στο ΠΑΣΟΚ, με όνειρα και ιδεαλισμό, με ελπίδα για πρόοδο και κοινωνική κινητικότητα. Είδαμε κάποια όνειρά μας να διαψεύδονται - αλλά και πολλά τα είδαμε να πραγματοποιούνται. Το ισοζύγιο ήταν και παραμένει θετικό. Σταθήκαμε δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου και στο όραμα της Αλλαγής, στον Κώστα Σημίτη και την προσπάθεια να ενταχθούμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Στηρίξαμε το Γιώργο Παπανδρέου πιστεύοντας ότι εισφέρει κάτι καινοτόμο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας καθώς και στην προσπάθειά του ως Πρωθυπουργός να αποτρέψει την καταστροφή της Χώρας, εξαιτίας των ολέθριων επιλογών του Κώστα Καραμανλή την πενταετία 2004-2009 που είδε το ελληνικό δημόσιο χρέος να διπλασιάζεται και τη χώρα να ευνουχίζεται παραγωγικά.

Περήφανοι για την ιστορία και την προσφορά της Παράταξης, μείναμε σταθεροί το Μάιο και τον Ιούνιο του 2012. Στηρίξαμε το Ευάγγελο Βενιζέλο στην δύσκολη προσπάθεια του να σταθεροποιήσει όσα κατέκτησε με κόπους και θυσίες ο Ελληνικός Λαός, μια προσπάθεια με μεγάλο κόστος και τρομακτικές δυσκολίες, ακόμα και σήμερα.

Είμαστε μία γενιά που μεγάλωσε στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ. Που παραμένουμε ακόμα και σήμερα στους κόλπους του επειδή αυτό που μας κινητοποιεί δεν είναι η νομή μιας εξουσίας χωρίς περιεχόμενο αλλά η βαθιά και κατοχυρωμένη πεποίθηση πως ότι καλύτερο συνέβη σε αυτή τη χώρα συνέβη μέσα από αυτή την παράταξη, παρά τα λάθη και τις αστοχίες, παρά τις αντιφάσεις της.

Μια παράταξη που ξεκινά από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και το Κόμμα των Φιλελευθέρων και συνεχίζεται από την Ένωση Κέντρου και το ΠΑΣΟΚ. Μια παράταξη που σε

...

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Reuters: Αν η ελληνική κυβέρνηση πάρει νέα μέτρα θα πέσει

 

samaras-stin-anatropi


Άρθρο φωτιά για το πολίτικο σκηνικό στην Ελλάδα δημοσιεύει το Reuters και επιτίθεται στην κυβέρνηση Σαμαρά για την οποία υποστηρίζει πως «το μεταρρυθμιστικό έργο της δεν έχει φτάσει ούτε στα μισά του δρόμου». Μάλιστα ο αρθογράφος Χιούγκο Ντίξον τονίζει πως ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αντώνη Σαμαρά είναι τόσο εύθραυστος που θα μπορούσε να καταρρεύσει εάν η Τρόικα επιβάλει περισσότερα μέτρα λιτότητας.
«Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική κρίση σε νέα φάση. Το καλύτερο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να διαχωρίσει ρητά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από τη λιτότητα και να πείσει τους πιστωτές ότι η προσπάθειά της για τις μεταρρυθμίσεις είναι σοβαρή ενώ η λιτότητα δεν είναι απαραίτητη», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η κυβέρνηση δεν ξέρει πως να χειριστεί τις συζητήσεις με την Τρόικα
Παράλληλα στο άρθρο αναφέρεται πως η κυβέρνηση δείχνει διχασμένη για το πώς να χειριστεί τις συζητήσεις με την Τρόικα, αφού δεν έχει προχωρήσει καθόλου στις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχε κάνει. «Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά για να εκθέσει τα κεκτημένα συμφέροντα που πνίγουν την οικονομία. Δεν έχει πατάξει τη φοροδιαφυγή και δεν έχει προχωρήσει αρκετά στην ιδιωτικοποίηση περιουσίας του δημοσίου».
Η αρχική της αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να στυλώσει τα πόδια και να αρνηθεί να λάβει νέα μέτρα, χρησιμοποιώντας την απειλή μίας κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκβιαστικά προς τους πιστωτές. Δεδομένης της εχθρότητας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες προς την Ελλάδα , ειδικότερα στη Γερμανία, μία τέτοια προσέγγιση δεν θα ήταν συνετή. Καλύτερα θα ήταν να υποστηρίξει η Ελλάδα πως η οικονομία της δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας, αλλά να δεχθεί ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις. Πέρα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και τις ιδιωτικοποιήσεις, η βασική προτεραιότητα είναι να απελευθερωθούν τα κεκτημένα συμφέροντα που θερίζουν την οικονομία με τους περιοριστικούς τους όρους. Για παράδειγμα, η διύλιση και η διανομή πετρελαίου μοιάζει με καρτέλ, ενώ επαγγέλματα όπως οι συμβολαιογράφοι έχουν κεντρικές δομές αμοιβών»
Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας πείθει
Από την έντονη κριτική του Reuters δεν γλίτωσε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, για τον οποίο ο αρθρογράφος λέει «Αν και ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατεβάσει τους τόνους στην πολεμική αντιτροϊκανή ρητορική του, θα δυσκολευθεί να ελέγξει το κόμμα του εάν προχωρήσει σε πολλούς συμβιβασμούς με τους πιστωτές της χώρας».
Προσθέτει μάλιστα «Δύσκολα μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει. Κανένα από τα βασικά σενάρια όμως – μία αδύναμη κυβέρνηση τεχνοκρατών νέες εκλογές με ισχυρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – δεν είναι ευχάριστο…. Από την άλλη πλευρά, ένα σκίσει τη συμφωνία με την Τρόικα, τότε η Ελλάδα μπορεί να μπει σε ένα νέο φαύλο κύκλο που μπορεί να καταλήξει σε εφαρμογή κεφαλαιακών περιορισμών και έξοδο της χώρας από το ευρώ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Σαμαράς προς τον Τσίπρα: «Δεν σε κοιτάζω για να μην γελάω»

 

Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Κύριοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,
Κύριοι Βουλευτές,

Ντροπή!!!!
Με άπειρη θρασύτητα και «μαγκιά», υποβαθμίζοντας το κοινοβούλιο ως ποτέ άλλοτε δεν έχει ξαναγίνει και χωρίς να ντρέπεται ως πρωθυπουργός της χώρας είπε ο κ. Σαμαράς στον κ. Τσίπρα,
  • τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης,
  • το κατωτάτης στάθμης παιδιάστηκα μάγκικο για το Ελληνικό κοινοβούλιο.
  • «Δεν σε κοιτάζω για να μην γελάω».
Και εσείς κύριε Τσίπρα αντί αμέσως να κτυπήσετε το χέρι στο έδρανο και να του πείτε έντονα,
  • πως τολμά να προσβάλλει το αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και όσους Έλληνες τον ψήφισαν
  • και να χαρακτηρίζατε όπως της άξιζε τη μάγκικη αυτή συμεριφορά που θυμίζει «κουτσαβάκι» του παλιού καιρού,
  • σιωπήσατε με περισσό «σεβασμό».

Είναι και αυτό σημάδι για το που οδηγεί η στάση σας να επιζητείτε όχι την έγκριση του Ελληνικού λαού αλλά διαφόρων κέντρων και ίσως και του κ. Σαμαρά,
  • ως δείχνει η «σεμνή» και «ευτρεπής» στάση σας έναντι σε ένα «μαγκάκι» πρωθυπουργό.

Οι άλλοι αντεθνικοί λόγοι είναι γνωστοί. Ακόμα και η αντιδημοκρατική στάση σας,
  • στο θέμα της σύλληψης και απαράδεκτης συμπεριφοράς έναντι του προέδρου και βουλευτών του κόμματος της ΧΑ
  • Που επιτρέπει στον κ. Σαμαρά να απειλεί (αυτό αντιλήφθηκα σε κάποιο σημείο της μάγκικης ομιλίας του) και εσάς,
  • αν δεν είστε «φρόνιμο» παιδί.
Αφού επισημάνω την εξαιρετική ομιλία και τις Εθνικές θέσεις του πρόεδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με λύπη μου επισημαίνω κ. Τσίπρα,
  • ότι βαθμιαία και σταθερά αφήνετε ως μόνη διέξοδο στον Ελληνισμό εκτός από τους ΑΝΕΛ,
  • μόνον τη ΧΑ (!!)
  • Αφού το ΚΚΕ με τις επίσης παγκοσμιοποιημένες «διεθνιστικές» και άλλες του θέσεις αυτοαποκλείεται.
  • Η δε ΔΗΜΑΡ είναι εκτός κάθε συζήτησης για τον Ελληνικό λαό,
  • Με μόνην σχεδόν σίγουρα εξαίρεση, υμάς και τους Παπαδημούληδες σας

Παρά τα δαιμονιώδη χειροκροτήματα των Βουλευτών της ΝΔ του κ. Σαμαρά που αντί να χειροκροτούν έπρεπε να ντρέπονται,
  • μόνον ντροπή μπορεί να αισθάνεται κάθε Έλληνας για τη «μάγκικη» ομιλία που έγραψαν στον κ. Σαμαρά για να την διαβάσει με άπειρη θρασύτατα και χωρίς να κοιτάζει τίποτε άλλο εκτός από το κείμενο του.
  • Αν αυτό οφείλεται σε λόγους υγείας ζητώ συγνώμη για την παρατήρηση.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
olympia

Χρήστος Ζώης σε Θάνο Τζήμερο:Eίστε ένα νούμερο!!!!

          
 
 
Χ.Ζώης σε Θ. Τζήμερο:Eίστε ένα νούμερο (Bίντεο)

Έντονο φραστικό επεισόδιο είχαν πρόσφατα ο πρόεδρος της Νέας Μέρας, Χρήστος Ζώης και ο επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά, Θάνος Τζήμερο στην εκπομπή «Η επόμενη ημέρα» του Action24 με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ενώ στο τέλος της εκπομπής απειλήθηκε μίνι... «σύρραξη». Ειδικότερα, ο Θάνος Τζήμερος έκανε μία ιδιόμορφη ανάλυση περί βίας, θεωρώντας επικίνδυνη την ανοχή της κοινωνίας στο...γιαούρτωμα ή την κατάληψη όσο και στη διπλή δολοφονία των νεαρών μελών της ΧΑ και κατηγόρησε τον Ζώή ότι δεν καταδικάζει επαρκώς τις άλλες παραβατικές
συμπεριφορές.

Ο Ζώής επισήμανε ότι οι απόψεις του είναι επικίνδυνες, ο επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά τον αποκάλεσε "τσιπροκαμμένο" και ο πρόεδρος της Νέας Μέρας του επιτέθηκε αποκαλώντας τον "νούμερο", "αξιοθρήνητο" και τον κάλεσε να υποβάλλει τα σέβη του στην "Αυτού Μεγαλειότητα τη Μέρκελ".

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε και λυπάμαι για λογαριασμό σας. Μου είπανε ότι είστε νούμερο αλλά ήρθα για τους άλλους καλεσμένους. Είστε νούμερο κ. Τζήμερε .Δεν είστε πολιτικός αρχηγός με τον τρόπο που εκφράζεστε. Είστε ένα νούμερο και δεν θα καθίσω ποτέ μαζί σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της «Νέας Μέρας», Χρήστος Ζώης απευθυνόμενος στον Θάνο Τζήμερο.
action24