Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Κάντας: Μόνο σε μια φάση μου έδωσαν βαλίτσα με 600.000 ευρώ για να μην κάνω παρατηρήσεις και να μην εκφράζω αντιρρήσεις


Προσωπική επιλογή του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου ήταν η τοποθέτηση του Αντώνη Κάντα στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, όπου και παρέμεινε από το 1997 μέχρι τις 5 Απριλίου 2002.
Οπως ομολογεί ο ίδιος ο κατηγορούμενος, τις μίζες που πήρε τα χρόνια της θητείας του στη θέση αυτή του τις έδιναν για να μην κάνει παρατηρήσεις και να μην εκφράζει αντιρρήσεις καθυστερώντας την υλοποίηση συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Αντώνης Κάντας στο πρόγραμμα αρμάτων Leopard 2. «Το προμηθευτήκαμε από τη γερμανική εταιρεία ΚMW. Η σύμβαση υπογράφτηκε όταν είχα φύγει επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, από τον Σπυρίδωνα Τραυλό. Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας στην Ελλάδα ήταν ο κύριος Θωμάς Λιακουνάκος. Εχει μεσολαβήσει για πολλά εξοπλιστικά προγράμματα και έχει εκπροσωπήσει πολλές εξοπλιστικές εταιρείες. Τον κύριο Λιακουνάκο τον είχα γνωρίσει από το 1988, όπως και τον κύριο Αποστόλου, τον συνεργάτη του. Από τον κύριο Λιακουνάκο είχα δεχθεί εκείνη την περίοδο κάποια χρήματα, αλλά δεν

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;


ΜΙΖΕΣ ΣΗΜΙΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ120 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

ΤΟ (ΠΑΡΑ)ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ.

Ανήμερα της ομολογίας του αιώνα, “σκάει” η μίζα του Τομπούλογλου.

Τα κανάλια όπου δουλεύει ο γαμπρός του μεγαλέμπορα, παίζουν Τομπούλογλου.

Οι εφημερίδες που υμνούσαν τον Γιάννο, παίζουν Τομπούλογλου.

Τα γερμανόδουλα αδηφάγα κτήνη, άφησαν την πατρίδα ανοχύρωτη για να γεμίσουν τις τσέπες τους.

Οι κυβερνώντες σχολιάζουν επισταμένα τον …Τομπούλογλου.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ (ΑΚΟΜΑ); ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΧΡΕΩΝΑΝ. ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΑΝ.

Και να πως το έκαναν: Τι σημαίνει απεχθές και επονείδιστο χρέος. Με ντοκουμέντα.

Οι τελευταίοι υπουργοί οικονομικών ήταν ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος και ο Στουρνάρας.

Τι δεν κατάλαβες;

πηγη 

Ο Τομπούλογλου με τα λεφτά στο χέρι – Η στιγμή που παίρνει το φάκελο με τη μίζα – Φωτογραφία ντοκουμέντο


Ο Χάρης Τομπούλογλου με τα λεφτά στο χέρι – Η στιγμή που παίρνει το φάκελο με τη μίζα – Φωτογραφία ντοκουμέντο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EXTRA 3

- Σήμερα στις 18:00 οδηγείται στον ανακριτή ο Χάρης Τομπούλογλου 
- Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη στιγμή που παίρνει τη μίζα ήρθε στο φως 
- «Ή θα μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και σε άνθρωπο του υπουργείου ή θα καταγγείλω το διαγωνισμό» ακούγεται να λέει πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού
- «Πήρε το φάκελο, είδε αν έχει χρήματα μέσα κι έφυγε» είπε ο ενδιάμεσος στην υπόθεση δωροληψίας
- Ποιος είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε να παίξει τον μεσάζοντα και τον παγίδευσε 

Σήμερα στις 18:00 οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Λίγες ώρες πριν την απολογία στην ανακρίτρια Διαφθοράς Ρ. Κατσίβελη, βλέπει το φως της δημοσιότητας μια φωτογραφία ντοκουμέντο, με τον Χάρη Τομπούλογλου να παίρνει το... δωράκι που είχε ζητήσει. 

Είναι η στιγμή που ο πρώην πρόεδρος του Αγλαΐα Κυριακού παίρνει από τον

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Τον πούλογλου για τον Τομπούλογλου. ΑΥΤΟΙ μας κυβερνούν!


Με τα λεφτά στο χέρι διαβάζουμε ότι συνελήφθη ο προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου.


Του Στρατή Μαζίδη 

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στην αστυνομική ανακοίνωση ο πρόεδρος του νοσοκομείου και επιφανές στέλεχος της κυβερνώσας Νέας Δημοκρατίας συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 25.000 ευρώ, τα οποία απαιτούσε εκβιαστικά για τη συνέχιση σύμβασης που είχε συνάψει το νοσηλευτικό ίδρυμα με ιδιωτική εταιρεία.

Θα αναλογιστεί κανείς. Και ποια είναι τα προσόντα του κου Τομπούλογλου;

Αυτά ίσως:

Είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και χρόνια πολιτευτής του κόμματος. Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή. 
Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000) ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχτηκε πρώτος. (newsit)


Ένας αποτυχημένος δηλαδή πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε δεν υπάρχει μόνο το βουλευτιλίκι όπως λέμε αλλά και οι επιμέρους θέσεις για Γραμματείς και Φαρισαίους. Κυριολεκτικά όμως έτσι; Ξέρετε πόσοι ακόμη τσίμπησαν θεσούλες;

Αυτοί μας κυβερνούν αγαπητοί φίλοι. Άνθρωποι με συμπαθητικό και ευπρεπές εξωτερικό περίβλημα. Μέσα όμως υπάρχει ότι χειρότερο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Η σύμβαση με μια εταιρεία είναι το αποτέλεσμα της μίζας και όχι της αποτελεσματικότητας ή του συμφέροντος του φορέα. Το κριτήριο δεν είναι πόσα θα κερδίσω για το νοσοκομείο, το μουσείο, το οτιδήποτε αλλά πόσα θα παντελονιάσω.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν ανέχονται να είναι θύματα. Αντιδρούν. Και κάπως έτσι πήρε τον πούλογλου ο Τομπούλογλου...

Τώρα λοιπόν γκουλού-γκουλού (η γαλοπούλα τουρκιστί) στη μπουζού...

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!





                            ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ   ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
                                                                                  ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ

Απειλούν να γεμίσουν την ελληνική αγορά με δηλητηριασμένα προϊόντα coca-cola και NESTLE!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Προκήρυξη-μυστήριο για σαμποτάζ πολυεθνικών: Απειλούν να γεμίσουν την αγορά με αναψυκτικά-δηλητήριο

Συναγερμός έχει σημάνει μετά από μυστηριώδη προκήρυξη - προειδοποίηση για σαμποτάζ μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών με δηλητηριασμένα αναψυκτικά.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με το zougla.gr, στα γραφεία του εστάλη με ταχυδρομείο φάκελος που περιείχε usb με προκήρυξη, και ένα μπουκάλι Coca Cola των 500 ml.

Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα, μέλη της ομάδας FAI/IRF ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ/ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ φέρονται να έχουν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό αναψυκτικών από τις εταιρείες Coca Cola και Nestle, στα οποία -όπως ισχυρίζονται- έχουν εκχύσει υδροχλωρικό οξύ.

Μεταξύ άλλων, στην εξασέλιδη προκήρυξη και το βίντεο διάρκειας δυόμιση λεπτών που τη συνοδεύει, αναφέρεται ότι εντός τεσσάρων ημερών από την αποστολή της, μέλη της ομάδας FAI/IRF θα επανατοποθετήσουν στα ράφια των καταστημάτων τα μπουκάλια των αναψυκτικών με το υδροχλωρικό οξύ.

Δείγμα από το αναψυκτικό που περιείχε ο φάκελος, εστάλη για ανάλυση σε ειδικό εργαστήριο.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα των «λιάπηδων»


Ο... Μισέλ στη Μαλαισία, ο έφορος στον σβέρκο των Ελλήνων, οι έμποροι «κεσάτια» και η δικαιο­σύνη αθώωσε πανηγυρικά 42 κατη­γο­ρούμενους για το χρηματιστήριο 

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Χαρές και πανηγύρια φέτος τα Χριστούγεννα. Πλημμύρισαν από ενθουσιασμό οι Ελληνες μόλις άκουσαν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου όχι μόνο θα τους γδέρνει ακόμη περισσότερο με τους φόρους στα ακίνητα, αλλά και επιπλέον αυξάνει τα πρόστιμα για όσους καθυστερούν να εξοφλήσουν κάθε οφειλή τους προς το κράτος. Πάει πια το 1% τον μήνα που σου έβαζε παραπάνω ο έφορος. Αργησες δύο μήνες να πληρώσεις, κύριε; Αρπα ένα 10% επιπρόσθετο φόρο! Αργησες έναν χρόνο; 20% επιπλέον! Δύο χρόνια; 30%! Επιτέλους, γινόμαστε κράτος! Αποκτά επιπλέον η Εφορία το δικαίωμα να σου κατάσχει μισθό, σύνταξη, καταθέσεις, λεφτά από νοίκια ή... λεφτά που σου χρωστάνε τρίτοι (!) χωρίς καμία προειδοποίηση. Αμα αγριέψει ο έφορος, μπορεί να σου αφαιρέσει ως και το δικαίωμα να... ρυθμίσεις τα χρέη σου!

Τέρμα ο... «λιαπισμός» ολόκληρου του ελληνικού λαού που υποκρίνεται ότι δεν έχει λεφτά να πληρώσει στην Εφορία και την κοπανάει χριστουγεννιάτικα και τρέχει για διακοπές στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας αντί να πάει για σκι στις Αυστριακές Αλπεις, που είναι και στην Ευρωζώνη, για να πιάσουν τόπο τα λεφτά του, να μείνουν τουλάχιστον στους Γερμανο­αυστρια­κούς. Τεμπέληδες οι Ελληνες, το αποδεικνύουν και τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για όποιον ξέρει να τα διαβάζει σε βάθος. Οι άνεργοι στο τέλος Σεπτεμβρίου ήταν 1.345.387 άτομα. Από αυτούς, μας λέει η ΕΛΣΤΑΤ, το ένα εκατομμύριο περίπου (955.000 για την ακρίβεια, το 71% του συνόλου) είναι άνεργοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Ε, δεν είναι ανεπρόκοποι αυτοί που

Ο Πολύδωρας μετά το Σαμαρά έκανε και τους ευρωπαίους να χεστούν


Η ηρωϊκή έξοδος του πρώην Υπουργού λούζει με κρύο ιδρώτα τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών!

Θα αναρωτηθεί κανεις: πώς μπορεί ένας Ευρωπαίος επίτροπος του βεληνεκούς του Όλι Ρεν να ασχολείται με την διαγραφή ενός κυβερνητικού βουλευτή σε μία χώρα όπως η Ελλάδα.

Κι όμως είναι αλήθεια! Παρότι Σάββατο και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι κλειστά, συνεργάτες του Ρεν του μετέφεραν την είδηση ότι πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία στην Ελλάδα αριθμεί πλέον έναν λιγότερο βουλευτή.

Αμέσως το επιτελείο του Ρεν στις Βρυξέλλες τέθηκε σε συναγερμό, καθώς εκτίμηση του ίδιου του Ευρωπαίου Επιτρόπου είναι ότι η ολοένα διαρκώς συρρικνούμενη πλειοψηφία της κυβερνώσας παράταξης φέρνει την χώρα ολοένα και πιο κοντά στο

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Πολύτιμες συμβουλές από την Πυροσβεστική Περάματος για την αποφυγή πυρκαγιάς κατά την περίοδο των εορτών!




ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ  ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ
  • Χρησιμοποιείτε πάντα φωτιστικά και διακοσμητικά προϊόντα που φέρουν πιστοποίηση καταλληλότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Επιθεωρείτε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά σας για διαρροές, κοψίματα, ή καμένες λάμπες καθώς και το φις για καλή προσαρμογή με την πρίζα για την αποφυγή σπινθηρισμών.
  • Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή για την τοποθέτηση των φωτιστικών, καθώς κάποια είναι κατασκευασμένα για εσωτερική ή εξωτερική χρήση, αλλά  όχι και για τα δύο.
  • Αν σκοπεύετε να στολίσετε με φωτιστικά και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, να το κάνετε πάντα κατά τη διάρκεια της μέρας για να μπορείτε να βλέπετε τυχόν φθορές στις καλωδιώσεις ή υγρασία που μπορεί να έχει εισχωρήσει στις επαφές. Αν έχουν επαφή με μεταλλικά αντικείμενα μην τα ανάψετε, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και λειτουργούν κανονικά.
  • Ελέγξτε τα volt των φωτιστικών με αυτά της πρίζας καθώς και σημάνσεις του ΕΛΟΤ για βεβαίωση ελέγχου από αρμόδιο εργαστήριο.
  • Μην αφήνετε τα φωτιστικά να ακουμπούν σε υλικά που πιάνουν εύκολα φωτιά όπως χαρτιά ή υφάσματα κ.α.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ
  • Το χριστουγεννιάτικο  δέντρο τοποθετήστε το κάπου που να σας ικανοποιεί σαν θέση, αλλά θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον ένα μέτρο από το τζάκι ή άλλες εστίες και να έχει και την απαιτούμενη ασφάλεια σε ότι αφορά την στήριξη του και να μην είναι σε επαφή με άλλα αντικείμενα του χώρου σας ή να φράσει εξόδους του σπιτιού.
  • Αν στολίσετε «φυσικό» δέντρο προσέξτε να μην είναι ξεραμένο και προσπαθήστε να το διατηρείτε υγρό με

Δανειολήπτης από την Καβάλα έλαβε επιστολή από Γερμανική εισπρακτική, που αγόρασε το δάνειο από την Εμπορική!

(agiovasilema: Όταν γράφαμε ότι οι Γερμαναράδες έχουν βάλει στο μάτι τα σπίτια μας, μας κατηγορούσαν οι ''φίλοι''... Τα γράφαμε από τότε εδώ)

20131217-201243.jpgΤην Εμπορική του τεράστιου Στουρνάρα! Που την έριξε και αυτή στα βράχια!

Έχουν πουλήσει τα δάνεια σε ξένες τράπεζες και εισπρακτικές που τώρα έρχονται να εισπράξουν.

Το συγκεκριμένο δάνειο ήταν χωρίς εγγυήσεις οπότε η εξέλιξη ήταν “ευχάριστη”. Η κόλαση θα έλθει στα ενυπόθηκα δάνεια που έχουν αγοραστεί, ειδικά τώρα που “τυχαία” έγινε η άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

Καλωσήλθατε στην Ελλάδα…

Καβαλιώτης δανειολήπτης που είχε λάβει δάνειο από την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, λόγω κρίσης δεν μπορούσε να το αποπληρώσει, έτσι μπήκε στη λεγόμενη κατηγορία των «κόκκινων δανείων» όταν το οφειλόμενο ποσό έφτασε περίπου τις 20.000 €, με τόκους και κάθε είδους προσαυξήσεις. Χρέος που προέκυψε από καταναλωτικό δάνειο, χωρίς να υπάρχει υποθήκη, το οποίο το εξυπηρετούσε μέχρι ένα σημείο , αλλά από εκεί και μετά ελέω μνημονίου δήλωσε αδυναμία. Πριν λίγες ημέρες δέχθηκε μια επιστολή την οποία παραθέτουμε παρακάτω, με την οποία ενημερώνεται ότι το δάνειο που είχε στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ μεταβιβάστηκε σε γερμανική εταιρία στην οποία θα πρέπει να το ξοφλήσει. Αυτό ήταν το πρώτο ξάφνιασμα που δέχθηκε καθώς σκέφτηκε ότι άρχισαν τα δύσκολα, τώρα που