Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Μετά από το χαρωπό ''ΑΝΤΕΞΕ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ'' του Σαμαρά και των Υπουργών του, έρχεται στο φως η τραγική αλήθεια...5.000 οι άστεγοι!!!

Ισοπεδώθηκαν τα πάντα! Εικόνες καταστροφής από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά – Μάχη με το χρόνο για να αποκατασταθούν οι ζημιές – 5.000 οι άστεγοι - Δώρον άδωρον ο καταυλισμός με τις σκηνές Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ


Ισοπεδώθηκαν τα πάντα! Εικόνες καταστροφής από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά – Μάχη με το χρόνο για να αποκατασταθούν οι ζημιές – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ
 

- Με το φόβο ενός νέου σεισμού ζουν οι κάτοικοι
- Βομβαρδισμένο τοπίο η Παλλική μετά το σεισμό
- 5.000 οι άστεγοι - Δώρον άδωρον ο καταυλισμός με τις σκηνές
- Προτίμησαν τα αυτοκίνητά τους οι σεισμόπληκτοι!
- Μερικές χιλιάδες οι
μετασεισμοί
που έχουν γίνει μετά τον πρώτο σεισμό
- Μαζί στο νησί με C130 της Π.Α. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,
Αλέξης Τσίπρας
και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης
- Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου το απόγευμα

Ακόμη ένα βράδυ ήταν δύσκολο για τους κατοίκους του Ληξουρίου που είδαν το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου να αλλάζει μια για πάντα την πραγματικότητά τους. Σπίτια κατεστραμμένα, δρόμοι «ανοιγμένοι» στα δυο, ο καιρός κακός με βροχές και κρύο.
 
Η κρατική μηχανή έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για βοηθήσει τους σεισμόπληκτους, αλλά οι προσπάθειες που γίνονται, δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι 54 σκηνές που στήθηκαν στον πρόχειρο καταυλισμό στο γήπεδο του Ληξουρίου, λίγο βοήθησαν. Δεν έχουν πάτωμα και οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την υγρασία και το κρύο. Μόλις 10 προτίμησαν να
βρουν εκεί κατάλυμα τη νύχτα, αφού το κρύο ήταν τσουχτερό και οι ξαπλώστρες που τοποθετήθξκαν σαν κρεβάτια, ήταν άβολες. Οι περισσότεροι προτίμησαν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους έξω από τον καταυλισμό και να περάσουν εκεί το βράδυ.

Άλλοι έμειναν στα πλοία που έχουν δέσει στο νησί, ενώ άλλοι πέρασαν τη νύχτα σε κλειστά γυμναστήρια γιατί τα πλοία βρίσκονταν στο Αργοστόλι κι εκείνοι δεν ήθελαν να φύγουν μακριά από τις περιουσίες τους. Πολλοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να φύγουν από το νησί.








Σήμερα, φτάνει στην Κεφαλονιά και το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise», για φιλοξενήσει κατοίκους του νησιού που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Το πλοίο, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 700 άτομα, θα μείνει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι και οι κάτοικοι θα μεταφέρονται με λάντζες επί του πλοίου.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Αργοστόλι 300 κενές καμπίνες με δυνατότητα 700 κρεβατιών στο επιβατηγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος και 250 στο πλοίο Χίος του Πολεμικού Ναυτικού και με δυνατότητα σίτισης. Επίσης στο λιμάνι του Αργοστολίου υπάρχει ανάλογος αριθμός λεωφορείων για την μεταφορά των πολιτών που θα διαμείνουν στα πλοία, με συχνά δρομολόγια, από και προς το Ληξούρι όλες τις ώρες της ημέρας.








Εξάλλου, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επανέλεγχοι στα κτίρια του νησιού από 130 και πλέον μηχανικούς για την καταλληλότητα των κτιρίων.

Τις σεισμόπληκτες περιοχές επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το απόγευμα στις 18:00 έχει προγραμματισμένη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για την Κεφαλονιά, ενώ για το θέμα μίλησαν τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος βρίσκεται στο Στρασβούργο.

Μέχρι στιγμής από την περιφέρεια Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τον Δήμο, έχουν διανεμηθεί 8000 μερίδες φαγητό και η διανομή συνεχίζεται με 3000 μερίδες περίπου ημερησίως, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.








Οι προσφορές εταιρειών αλλά και απλών πολιτών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και έχουν συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή:
- 180.000 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού
- 7.000 κουτιά γάλα εβαπορέ
- 1000 κιλά μακαρόνια
- 600 κιλά ρύζι και όσπρια
- 3000 λίτρα πετρελαίου

Η εκκλησία έχει ήδη διαθέσει 4 παλέτες με τρόφιμα κυρίως μακαρόνια και ρύζι.

Συνεχίζονται, επίσης, οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού άξονα Ληξουρίου-Αργοστολίου, καθώς και του επαρχιακού οδικού δικτύου της Παλλικής. Ο οδικός άξονας Ληξουρίου-Αργοστολίου είναι προσπελάσιμος για οχήματα εκτάκτων αναγκών και υπάρχει 24ωρη φύλαξη από την Αστυνομία.








Τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση, με την ολοκλήρωση των επανελέγχων από τους αρμόδιους μηχανικούς.
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και της τηλεπικοινωνίες δεν υπάρχουν, ενώ και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του νησιού διεξάγονται κανονικά.

Ενίσχυση των δυνάμεων


Το ΕΚΑΒ απέστειλε προσωπικό του Ειδικού τμήματος Ιατρικής καταστροφών με δύο ασθενοφόρα οχήματα και εξοπλισμό για την ενίσχυση της τοπικής δύναμης του ΕΚΑΒ, ενώ και η ΕΛ.ΑΣ ενίσχυσε περαιτέρω την δύναμή της με επιπλέον 30 άτομα προσωπικό και 8 περιπολικά.

Οι ενισχυμένες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος που υπάρχουν από την πρώτη στιγμή στο νησί, εκτελούν 24ωρες περιπολίες προσφέροντας βοήθεια όπου αυτή ζητηθεί.







Η κατάσταση στο λιμάνι


Τεχνική ομάδα του υπουργείου Ναυτιλίας, διενήργησε πλήρη έλεγχο και κατέγραψε όλες τις ζημιές των λιμενικών υποδομών του νησιού, του Λιμεναρχείου Αργοστολίου, του Υπολιμεναρχείου Ληξουρίου, καθώς και της Ανωτάτης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.










Σημειώνεται ότι λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί, έχει καταπλεύσει στο νησί ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από το Κατάκολο για παροχή συνδρομής, εάν απαιτηθεί.












Στο νησί έχουν μεταβεί από την προηγούμενη εβδομάδα δεκαπέντε επιπλέον στελέχη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, καθώς και ο περιφερειάρχης της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: INKEFALONIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου