Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΜΚΟ ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS: Πόσο ΜΚΟ είναι;

    



       http://www.youtube.com/watch?v=IRTbXitqrWE&feature=channel_page






Σκοτεινά σημεία στη διαχείριση κονδυλίων από ΜΚΟ

Της Μαριας Δεληθαναση

Πρόκειται για μια σειρά ατυχών συμπτώσεων ή για μια καλοστημένη απάτη; Στην ιστορία που ακολουθεί εμπλέκονται μια ΜΚΟ (Act-up που δραστηριοποιείται στον χώρο της Υγείας και του HIV/AIDS), ένας κρατικός φορέας (ΚΕΕΛΠΝΟ - Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) και μια δημόσια υπηρεσία (ΥΔΑΣ - Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας). Ολα δείχνουν να ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της ACT-UP κ. Κ. Καμπουράκης ζήτησε -σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες- από εργαζομένους της οργάνωσης να κατασκευάσουν αποδείξεις προκειμένου να δικαιολογηθούν κενά στη διαχείριση κρατικών κονδυλίων με τα οποία είχε επιχορηγηθεί η ΑCΤ-UΡ.
Την επομένη της άρνησής τους, οι δύο εργαζόμενοι βρήκαν το γραφείο με αλλαγμένες κλειδαριές... Στη συνέχεια, ο εργαζόμενος κ. Σάιμον Ράβιτζ προσέφυγε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για το θέμα των εργασιακών του σχέσεων και των οφειλομένων ποσών. Μίση ώρα πριν από την έναρξη της τριμερούς συνάντησης στις 27 Μαΐου 2009, ο κ. Καμπουράκης κατέθεσε μήνυση εναντίον του κ. Ράβιτζ, αρνούμενος ότι είχε υπογράψει σύμβαση εργασίας μαζί του και κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμηση επειδή είχε προβεί σε καταγγελίες στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Με τη σειρά του ο κ. Ράβιτζ μήνυσε το Δ.Σ. της οργάνωσης και περιέλαβε στη
μήνυσή του έκθεση της δικαστικής γραφολόγου κ. Μάγδας Καμπούρη, που αποδείκνυε ότι η υπογραφή του κ. Καμπουράκη στη σύμβαση εργασίας είναι γνήσια και όχι πλαστογραφημένη, όπως υποστηρίζει στη μήνυσή του.
Τρία μέλη του Δ.Σ. της ACT-UP διατηρούν εδώ και χρόνια διαφόρων ειδών σχέσεις με το υπ. Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Κ. Καμπουράκης έχει υπάρξει επικεφαλής του Γραφείου Μελέτης και Αντιμετώπισης Trafficking, σύμβουλος του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Γ. Περρουτσάκου, σύμβουλος του τέως υπ. Υγείας, ειδικός επιστημονικός συνεργάτης Μονάδας Στρατηγικής και Πολιτικών Υγείας. Σε δημοσιεύματα φέρεται ως επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» και γιατρός. Μάλιστα με την τελευταία ιδιότητα έχει διδάξει σε σεμινάρια. Η κ. Χ. Μπότση εργάζεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ από το 1997. Εχει υπάρξει επικεφαλής του γραφείου HIV Λοίμωξης και εργάζεται ως γιατρός πνευμονολόγος στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός». Ο κ. Ανδρέας Γρύλλιας αναφέρεται ως εθελοντής ψυχίατρος στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ και προσλαμβάνεται σαν γιατρός στον οργανισμό τον Σεπτέμβριο 2008. Τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Καμπουράκης δεν είναι μέλη ούτε του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ούτε του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.
Τα γραφεία HIV λοίμωξης και ESTHER (επικεφαλής κ. Χ. Μπότση) σε συνεργασία με το Γραφείο Μελέτης και Αντιμετώπισης Trafficking (επικεφαλής κ. Κ. Καμπουράκης) αποτελούν Εθνικό Σημείο Αναφοράς (National Focal Point) για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δημόσιας Υγείας της Ε.Ε. Ρόλος τους, μεταξύ άλλων, είναι η «ενημέρωση των ενδιαφερομένων φορέων (κυβερνητικών και μη) για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δημόσιας Υγείας που προκηρύσσονται ετησίως προς χρηματοδότηση». Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα εάν υπήρξε ποτέ ενημέρωση για προγράμματα που ανατέθηκαν απευθείας στην ACT-UP από το ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς διαγωνισμό.
Μάλιστα το πρόγραμμα SIALON (που αφορά τη συγκέντρωση και επεξεργασία γενετικού υλικού από τη στοματική κοιλότητα ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ανδρών και τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου για την ερωτική τους ζωή) υλοποιήθηκε χωρίς να έχει καν ζητηθεί άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αν και αφορά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Ο χαρακτήρας της οργάνωσης
Η οργάνωση ιδρύθηκε στις αρχές του 1990. Αρχικά, ο χαρακτήρας της ήταν διεκδικητικός και ακτιβιστικός. Τα έσοδα προέρχονται από συνδρομές των μελών, εκδηλώσεις, συναυλίες κ.ά. Στο διάστημα 1995-2002 παρουσιάζεται κενό λειτουργίας. Στις 13/3/2002 πραγματοποιείται τροποποίηση του καταστατικού για την «παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής, επισιτιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας σε αναπτυσσόμενες χώρες» προκειμένου η οργάνωση να εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο της ΥΔΑΣ και να λάβει επιχορηγήσεις. Την ίδια χρονιά γίνονται εκλογές με τους κ. Καμπουράκη και Μπότση να παραμένουν έκτοτε στις θέσεις του προέδρου και της ταμία. Στις εκλογές του Μαΐου 2008 οι κ. Ράβιτζ και Χωριανοπούλου (εργαζόμενοι) φέρονται ως μέλη της οργάνωσης και εκλεγέντα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής. Οπως έχουν δηλώσει, ουδέποτε υπήρξαν μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής... Επίσης, στο Βιβλίο Πρακτικών δεν αναφέρονται οι επιχορηγήσεις της οργάνωσης.
Το 2004 - 2005, η οργάνωση έλαβε από την ΥΔΑΣ 178.155 ευρώ ως προκαταβολή σε εγκριθέν ποσό 320.310 ευρώ για προγράμματα. Δεν έγινε απόδοση λογαριασμού και τον Μάιο 2009 η οργάνωση εκλήθη με δικαστικό επιμελητή να παρουσιασθεί στην Επιτροπή Ακροάσεων της ΥΔΑΣ για έλεγχο. Η ΥΔΑΣ αρνήθηκε να απαντήσει σε αίτημα πολιτών για τα πεπραγμένα της ACT-UP. Εγινε σχετική προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη, που παρενέβη με τη σειρά του.
ΠΗΓΗ

και πολύ υλικό στα αγγλικά στο http://fckdupathens.wordpress.com/

7 σχόλια:

  1. Το έγραψα και στο site σας.Νομίζω ότι η καλύτερη κίνηση για να γνωστοποιήσετε αυτό το θέμα, τώρα μάλιστα που υπάρχει γενικό ενδιαφέρον για τη δράση των ΜΚΟ στην Ελλάδα, είναι να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των βουλευτών της αντιπολίτευσης (ειδικά των μικρών κομμάτων) και να τους στείλετε την περίπτωση, ξεκινώντας με μια περιληπτική περιγραφή του θέματος για να γνωρίζουν τι πρόκειται να διαβάσουν.
    Αν το θέμα είναι τόσο σοβαρό όσο φαίνεται πως είναι, τότε θα δείξουν ενδιαφέρον να το ερευνήσουν. Στείλτε το θέμα μαζικά στους βουλευτές και παρακαλέστε τους να το ερευνήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκοτεινά σημεία στη διαχείριση κονδυλίων από ΜΚΟ (ACT UP ΔΡΑΣΕ HELLAS)



    Της Μαριας Δεληθαναση

    Πρόκειται για μια σειρά ατυχών συμπτώσεων ή για μια καλοστημένη απάτη; Στην ιστορία που ακολουθεί εμπλέκονται μια ΜΚΟ (Act-up που δραστηριοποιείται στον χώρο της Υγείας και του HIV/AIDS), ένας κρατικός φορέας (ΚΕΕΛΠΝΟ - Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) και μια δημόσια υπηρεσία (ΥΔΑΣ - Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας). Ολα δείχνουν να ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της ACT-UP κ. Κ. Καμπουράκης ζήτησε -σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες- από εργαζομένους της οργάνωσης να κατασκευάσουν αποδείξεις προκειμένου να δικαιολογηθούν κενά στη διαχείριση κρατικών κονδυλίων με τα οποία είχε επιχορηγηθεί η ACT-UP.

    Την επομένη της άρνησής τους, οι δύο εργαζόμενοι βρήκαν το γραφείο με αλλαγμένες κλειδαριές... Στη συνέχεια, ο εργαζόμενος κ. Σάιμον Ράβιτζ προσέφυγε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για το θέμα των εργασιακών του σχέσεων και των οφειλομένων ποσών. Μίση ώρα πριν από την έναρξη της τριμερούς συνάντησης στις 27 Μαΐου 2009, ο κ. Καμπουράκης κατέθεσε μήνυση εναντίον του κ. Ράβιτζ, αρνούμενος ότι είχε υπογράψει σύμβαση εργασίας μαζί του και κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμηση επειδή είχε προβεί σε καταγγελίες στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

    Με τη σειρά του ο κ. Ράβιτζ μήνυσε το Δ.Σ. της οργάνωσης και περιέλαβε στη μήνυσή του έκθεση της δικαστικής γραφολόγου κ. Μάγδας Καμπούρη, που αποδείκνυε ότι η υπογραφή του κ. Καμπουράκη στη σύμβαση εργασίας είναι γνήσια και όχι πλαστογραφημένη, όπως υποστηρίζει στη μήνυσή του.

    Τρία μέλη του Δ.Σ. της ACT-UP διατηρούν εδώ και χρόνια διαφόρων ειδών σχέσεις με το υπ. Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Κ. Καμπουράκης έχει υπάρξει επικεφαλής του Γραφείου Μελέτης και Αντιμετώπισης Trafficking, σύμβουλος του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Γ. Περρουτσάκου, σύμβουλος του τέως υπ. Υγείας, ειδικός επιστημονικός συνεργάτης Μονάδας Στρατηγικής και Πολιτικών Υγείας. Σε δημοσιεύματα φέρεται ως επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» και γιατρός. Μάλιστα με την τελευταία ιδιότητα έχει διδάξει σε σεμινάρια. Η κ. Χ. Μπότση εργάζεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ από το 1997. Εχει υπάρξει επικεφαλής του γραφείου HIV Λοίμωξης και εργάζεται ως γιατρός πνευμονολόγος στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός».
    https://www.causes.com/causes/90183-englishman-in-greece/updates/266505-act-up-hellas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ ευχαριστώ πολύ, μιλάω λίγο ελληνικά. . .

    "τούτου μὲν τοῦ ἀνθρώπου ἐγὼ σοφώτερός εἰμι· κινδυνεύει μὲν γὰρ ἡμῶν οὐδέτερος οὐδὲν καλὸν κἀγαθὸν εἰδέναι, ἀλλ᾽ οὗτος μὲν οἴεταί τι εἰδέναι οὐκ εἰδώς, ἐγὼ δέ, ὥσπερ οὖν οὐκ οἶδα, οὐδὲ οἴομαι· ἔοικα γοῦν τούτου γε σμικρῷ τινι αὐτῷ τούτῳ σοφώτερος εἶναι, ὅτι ἃ μὴ οἶδα οὐδὲ οἴομαι εἰδέναι."

    I try to do what I can but I am a foreigner, trying to tackle people who for 15 years abused the state and are protected by the CDC (KEELPNO) and others who have helped and worked with them for this time.

    The other NGO's within this sector are no better and mostly knew of this and yet did nothing, and the press in many cases are restricted, one of the reporters who tried to help was threatened by the people covered and we've also had editors from the press step in and stop it going any further.

    This needs to be exposed and dealt with as they are not only stealing state funding, as well as corporate funding and private but are involved with Pharmaceutical companies etc whilst illegally pretending to be Doctors, gaining access to HIV medical data on the population, allowing them to manipulate the problems associated with HIV, and potentially anyone with HIV.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. NEWS UPDATE!!!

    As of the 23rd of October 2014. The six year lie committed by ACTUP ΔΡΑΣΕ ΗΕLLAS and it's current board of Directors to persecute myself for exposing them came to an end :

    Kostadis Kaburakis, Konstadinos Zikkas, Chrysoula Botsi, George Papachristo.

    The deliberate persecution against myself for refusing to defraud the Ministry of Foreign Affairs which led to several Slander cases and a false case to stall an Employment tribunal against them came to and end as the facts proved overwhelming in support of the defendant (myself) and exposed further the true nature of this NGO and it's Directors.

    The 20 year lie they hid behind has been proven in Court and now final Judgement awaits the people highlighted for their criminal activity.

    Acts such as pretending to be Doctors, gaining access to HIV/Aids medical data for their own gain, fraud and embezzlement on top of threatening and filing court cases to persecute those who oppose them are and have been how this NGO has been conducting itself throughout it's shameful history.

    The Judge summarised the case by stating that the case was a deliberate and systematic attempt by people set on damaging myself for standing up and refusing to accept their corrupt and immoral behaviour towards those who they used and abused for their own gain and that their lies and accusations, false information and history of criminal behaviour was pathetic and shameful.

    For more information, please visit the link below :

    http://fckdupathens.wordpress.com/the-truth-actup-greece/

    ΑπάντησηΔιαγραφή