Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Σοβαρότατη καταγγελία που προκαλεί ανατριχίλα! Υπάλληλος της Praktiker αυτοκτόνησε γιατί τον κατηγόρησαν για κλοπή .Τον είχαν ήδη αναγκάσει να δεχτεί μείωση μισθού και μετά παραιτηση!!!

Σοβαρότατη καταγγελία που προκαλεί ανατριχίλα! Υπάλληλος της Praktiker αυτοκτόνησε γιατί τον κατηγόρησαν για κλοπή
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

-

Την κόλαση της εργασιακής ζούγκλας που έχει γιγαντωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης βιώνουν καθημερινά χιλιάδες εργαζομένοι σε πολλές επιχειρήσεις. Απότοκος αυτών των πρακτικών ήταν η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής!

Υπάλληλος της Praktiker αυτοκτόνησε δύο μέρες μετά την "παραίτησή" του



Ο Σ.Β. εργαζόταν στην Praktiker τα τελευταία 12 χρόνια και συγκεκριμένα στο κατάστημα του Αιγάλεω. Ποτέ δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα και όλοι τον περιγράφουν ως ένα άνθρωπο υπεύθυνο και σοβαρό. Τα χτυπήματα της μοίρας για τον 49χρονο ήταν πολλά καθώς είχε να φροντίσει μια αδελφή με καρκίνο στο τελικό στάδιο και έναν αδελφό παραπληγικό.
Ο 49χρονος έλεγε σε συναδέλφους τους πως μέσα σε αυτή την οικονομική θύελλα δε θα αντέξει να χάσει τη δουλειά του. Έλεγε χαρακτηριστικά "αν με απολύσουν θα αυτοκτονήσω"

Γι΄αυτό άλλωσε λίγες μέρες πριν την παραίτηση του υπέγραψε μείωση μισθού 7% που επέβαλλε μονομερώς η εταιρεία στους εργαζόμενους. Έριχνε νερό στο κρασί του για να μη χάσει τη δουλειά του. Ομως τον να τον κατηγορήσουν για κλοπή δε το αντέξε...

Το Σάββατο, 1/2/2014, βρέθηκε στο χώρο ευθύνης του μια ανοιχτή συσκευασία εργαλείων. Αμέσως οι άνδρες της ασφάλειας τον οδήγησαν στο γραφείο της διοίκησης και εκεί με συνοπτικές διαδικασίες ο 49χρονος υπέγραψε την παραίτηση του.

Δύο μέρες μετά οι γείτονες του Σ.Β. κατάλαβαν οτι είχε αυτοκτονήσει. Ο 49χρονος είχε απαγχονιστεί!
Η κηδεία του έγινε από το 3ο νεκροταφείο της Νίκαιας και τα έξοδα τα κάλυψαν οι συνάδελφοι του. Μόνο μια θεία του εμφανίστηκε στην κηδεία στην οποία οι εργαζόμενοι της εταιρείας παρέδωσαν όσα χρήματα είχαν συγκεντρώσει.
Τι λένε στο Newsit oι συνάδελφοί του

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στην Praktiker Ελλάδος, Μάκης Τσεκούρας "η αυτοκτονία του συναδέλφου μας είναι τουλάχιστον περίεργη. Πως ένας άνθρωπος που έχει υπογράψει μείωση μισθού και δέχεται όλα όσα επιβάλλει η εταιρεία, μετά παραιτείται;"

Πολλοί συνάδελφοι του θανόντος καταγγέλουν πως ο 49χρονος υπέγραψε παραίτηση αλλά στην ουσία εξαναγκάστηκε να το κάνει για να μη φανεί ως απόλυση.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σκληρή εταιρεία για τους εργαζόμενους η Praktiker λέει ο εκπρόσωπος τους - Κυκλοφορεί "τιμολόγιο ρουφιανιάς"


O κύριος Τσεκούρας λέει πως η Praktiker "είναι μια εταιρεία που δεν κοιτά καθόλου τις ευαισθησίες και τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά κοιτά μόνο το κέρδος. Δεν τους ενδιαφέρει αν κάποιος άνθρωπος έχει ένα πρόβλημα".

Σύμφωνα μάλιστα με άλλους εργαζομένους τα πράγματα είναι ακόμη πιο σκληρά καθώς στην εταιρεία κυκλοφορεί και "τιμολόγιο ρουφιανιάς". Τι σημαίνει αυτό; Πως αν κάποιος εργαζόμενος ρουφιανέψει έναν συνάδελφό του αμοίβεται με μπόνους που φτάνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

Οι δε άνδρες της ασφάλειας της εταιρείας έχουν επιδοθεί σε κυνήγι όχι χαμένου θησαυρού άλλα...κλέφτη. Εάν πιάσουν έναν πελάτη να κλέβει ή έναν υπάλληλο με παραβατική συμπεριφορά, αμοίβονται γεναιόδωρα.

Για το θέμα της αυτοκτονίας του 49χρονου έρευνες διεξάγει το Α.Τ. Κορυδαλλού.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου