Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ο Σαμαράς προσπαθεί να αποτρέψει τη συντριβή του. (Του Γ. Δελαστίκ)

Τα πάντα δίνει ο πρωθυπουργός στη μάχη των ευρωεκλογών. Ξέρει ότι η πολιτική του επιβίωση κρέμεται από μια κλωστή. Γνωρίζει ότι η ΝΔ αποκλείεται να βγει πρώτο κόμμα.
Πρέπει όμως να αποτρέψει τη συντριβή της. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα την ξεπεράσει πάνω από επτά, οκτώ ή και δέκα μονάδες, ενδέχεται ο Αντώνης Σαμαράς να μην είναι καν επικεφαλής της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές, που σε αυτή την περίπτωση θα γίνουν πριν από το καλοκαίρι! Αν οι ευρωεκλογές πάνε πολύ άσχημα για τη ΝΔ, δεν αποκλείεται να αποδειχθούν η τελευταία μάχη του πρωθυπουργού ως ηγέτη της Δεξιάς. Κυοφορούνται ριζικές πολιτικές ανακατατάξεις, όπως όλα δείχνουν, και ο χρόνος είναι ελάχιστος. Σε δύο μήνες θα έχουν όλα κριθεί.

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται. Η εμφάνιση του Ποταμιού του Σταύρου Θεοδωράκη επιταχύνει τα αποσυνθετικά φαινόμενα του μόλις προ πενταετίας κραταιού κόμματος που είχε πάρει 44% στις βουλευτικές εκλογές. Εναν (!) ευρωβουλευτή ελπίζει να βγάλει στις 25 Μαΐου το ΠΑΣΟΚ από 8 (!) που είχε το 2009! Ενας αντί οκτώ, εκλογική πανωλεθρία!

Μόνο 4 θα βγάλει η ΝΔ. Τους μισούς δηλαδή από τους 8 που είχε κι αυτή το 2009! ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν στην απερχόμενη Ευρωβουλή 16 βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο 1, αλλά τον Μάιο πιθανότατα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μόνος του ίσως 6 ευρωβουλευτές και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ μαζί θα έχουν όλους κι όλους 5! Πώς να διασωθεί και να επιβιώσει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, αν όντως οι ευρωκάλπες βγάλουν τέτοια αποτελέσματα; Το 2009 το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει το 36,64% των ψήφων και η ΝΔ το 32,29%.

Το άθροισμα των ποσοστών τους δηλαδή ήταν 68,93% και τον Μάιο θα θεωρηθεί «θαύμα» αν πιάσουν από κοινού... 30%! Ούτε το μισό!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 4,7% των ψήφων το 2009. Μόλις το ένα... δέκατο πέμπτο (!) του αθροίσματος ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Τον Μάιο όμως απειλεί να συγκεντρώσει μόνος του ποσοστό περίπου ίσο ή και μεγαλύτερο από το άθροισμα των ποσοστών των δύο κυβερνητικών κομμάτων! Μιλάμε για πολιτική ανατροπή εκ βάθρων του κομματικού συστήματος της μεταπολίτευσης. Αν όντως συμβεί αυτό, δεν θα πέσει μόνο η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου αμέσως. Θα αρχίσει και η διαλυτική αποσύνθεση της ΝΔ κατά το πρότυπο της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ! Μια τέτοια προοπτική προκαλεί πανικό στο κατεστημένο.

Ευρωεκλογές-γκιλοτίνα για το κεφάλι του Αντώνη Σαμαρά, με δεδομένο ότι το κεφάλι του Ευάγγελου Βενιζέλου θεωρείται από όλους σχεδόν πως έχει ήδη κυλήσει στο χώμα βάσει του αναμενόμενου μονοψήφιου ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα πυροδοτήσει και την τελική φάση της πτώσης του. Για να μην τον ακολουθήσει ο πρωθυπουργός εις τόπον πολιτικά χλοερόν και γαλήνιον, έβαλε σε ενέργεια τα μεγάλα μέσα.

«Υπερόπλο» το... 500άρικο! Ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μοιράσει από ένα πεντακοσάρικο σε ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους. «Κοινωνικό μέρισμα» το ονόμασε. Οποιος νομίζει όμως ότι θα κάνει Πάσχα με τα λεφτά αυτά, πλανάται πλάνην οικτράν. Τους ξέρει καλά τους Ελληνες ο πρωθυπουργός.

Δύο εβδομάδες μόνο πριν τις ευρωκάλπες θα δώσει το πεντακοσάρικο. Να μην έχουν... ντερλικώσει δηλαδή αυτό το ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι και οι οικογένειές τους στο πασχαλινό τραπέζι και - αγνώμονες καθώς είναι όλοι οι Ελληνες - να ξεχάσουν τον ευεργέτη τους την ώρα που θα ρίχνουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου