Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τώρα ''ανακάλυψαν'' τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές στην Ουκρανία ήταν προβοκάτσια της αντιπολίτευσης και φυσικά των Γερμανών -Αμερικανών....

Αποκαλύψεις για τους δολοφόνους των Ουκρανών διαδηλωτών από μια υποκλοπή! - Βίντεο από το λιντσάρισμα του απεσταλμένου του ΟΗΕ στην Κριμαία

 
Αποκαλύψεις για τους δολοφόνους των Ουκρανών διαδηλωτών από μια υποκλοπή! - Βίντεο από το λιντσάρισμα του απεσταλμένου του ΟΗΕ στην Κριμαία








- Μέλη της αντιπολίτευσης οι ελέυθεροι σκοπευτές, σύμφωνα με τον Εσθονό ΥΠΕΞ
- Στο χείλος της χρεοκοπίας η Ουκρανία
- Ένοπλοι επιτέθηκαν στον απεσταλμένο του ΟΗΕ, Ρόμπερτ Σέρι,

- Κερι και Λαβρόφ συνομίλησαν στο Παρίσι για την κρίση
- Έντονες αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον για τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Σε μια μεγάλη αποκάλυψη για τους ελέυθερους σκοπευτές που "θέριζαν" τους διαδηλωτές στο Κίεβο, προχώρησε ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών, Ούρμας Πάετ, ο οποίος σε συνομιλία του με την Κάθριν Άστον αναφέρει ότι επρόκειτο για μέλη της αντιπολίτευσης!

Ο Πάετ μιλάει σοκαρισμένος στην Επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Κάθριν Άστον, λέγοντάς της ότι πρέπει άμεσα να διερευνηθεί η υπόθεση αυτή και οι μάρτυρες που ανήκουν στην ουκρανική Αντιπολίτευση, οι οποίοι όμως μιλούν ανοικτά για το περιστατικό.

Εκείνη αποσβολωμένη συμφωνεί μαζί του, λέγοντας του πως πρέπει να διερευνηθούν αυτές οι μαρτυρίες, με τον Εσθονό ΥΠΕΞ να της αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι οι νέες φιλοδυτικές αρχές της Ουκρανίας αρνούνται κατηγορηματικά την διενέργεια τέτοιας έρευνας.

Αναφέρεται ξεκάθαρα στην συνομιλία ότι οι άντρες που υποτίθεται ανήκαν στην

ειδική αστυνομική μονάδα "Berkut", στην πραγματικότητα ήταν μισθοφόροι προσληφθέντες ίσως από την αντιπολίτευση και ήταν εκείνοι, οι οποίοι πυροβόλησαν τόσο εναντίον διαδηλωτών, όσο και κατά των αστυνομικών.

Ο Εσθονός ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της υποκλοπής και ότι όντως το άτομο που ακούγεται να συνομιλεί με την Κάθριν Άστον είναι ο ίδιος.



Φυγάδευσαν τον απεσταλμένο του ΟΗΕ, μετά το λιντσάρισμα


Στο μεταξύ, το κλίμα στην Κριμαία παραμένει εκρηκτικό. Ένοπλοι επιτέθηκαν στον ειδικό απεσταλμένο του γγ του ΟΗΕ, Ρόμπερτ Σέρι, ο οποίος συμφώνησε να τερματίσει την αποστολή του στην περιοχή και να φύγει από τη χερσόνησο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Τζέιμς Μέιτς, ο Σέρι κατέφυγε σε ένα καφενείο, από το οποίο έφυγε υπό την προστασία αστυνομικών και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο.


"Απ' έξω ντόπιοι παραστρατιωτικοί έχουν αποκλείσει την πόρτα", έγραψε στο μήνυμά του ο Μέιτς. "Αρνήθηκε να πάει μαζί τους όταν ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό του, βγήκε έξω και περπάτησε μέχρι που βρήκε το καφενείο. Ζήτησε από τα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του ITV να μείνουν μαζί του", πρόσθεσε. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι δημοσιογράφοι συνόδευαν τον Σέρι ή αν συναντήθηκαν τυχαία στη Συμφερόπολη.

Αμέσως μετά, με νεώτερο μήνυμα, ο Μέιτς είπε ότι ο Σέρι συμφώνησε να φύγει από την Κριμαία. "Βγήκε από το καφενείο, μπήκε στο αυτοκίνητο που περίμενε, περιστοιχισμένος από ένα πλήθος που φώναζε Πούτιν! Πούτιν!".




Στο χείλος της χρεοκοπίας η Ουκρανία


Την ίδια ώρα, η ουκρανική κυβέρνηση, που πραγματοποιεί επείγουσες διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να αποφύγει την πτώχευση της χώρας, ανακοίνωσε την πώληση της πλειονότητας των 1.500 κυβερνητικών αυτοκινήτων, με στόχο να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες.

«Θα περάσουμε στην πρακτική που υιοθετείται σε ολόκληρο τον κόσμο — ένα αυτοκίνητο ανά υπουργείο» εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Σλάπακ, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
«Όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα θα πωληθούν και οι θέσεις εργασίας των οδηγών, δυστυχώς, θα καταργηθούν» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση μετρά σήμερα 1.500 υπηρεσιακά αυτοκίνητα και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι θα συγκεντρωθούν από την πώληση αυτή 40 εκατομμύρια γρίβνα (3 εκατομμύρια ευρώ).

Το μέτρο, που δεν θα αποφέρει παρά ένα πολύ μικρό έσοδο σε σχέση με τις οικονομικές ανάγκες της Ουκρανίας, έχει πάντως μεγάλη συμβολική σημασία καθώς με αυτό η μεταβατική κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι έρχεται σε ρήξη με τον τρόπο λειτουργίας της προηγούμενης κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, τον οποίο καταγγέλλει, και αναζητεί τρόπους μείωσης των δημοσίων δαπανών προκειμένου να διευθετηθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ο Σλάπακ έχει εκτιμήσει σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια το ποσό που χρειάζεται μόνο για την αποπληρωμή των τρεχουσών δανειακών υποχρεώσεων της χώρας ως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δημοσίευσε σήμερα το Ιντερφάξ, τα έσοδα του προϋπολογισμού έχουν υποστεί μείωση 4,2% τους δύο πρώτους μήνες του έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ οι δαπάνες έχουν μειωθεί κατά 2,5%. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των επιπτώσεων της κρίσης στην οικονομική δραστηριότητα το ότι τα έσοδα από τον φόρο προστιθέμενης αξίας έχουν βουλιάξει κατά 25%.

Μια αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έφθασε χθες στο Κίεβο προκειμένου να καταλήξει σε ένα πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ενώ η Μόσχα έχει αναστείλει το δάνειο των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σύναψε με την Ουκρανία το Δεκέμβριο, από το οποίο έχει εκταμιεύσει τα 3 δισεκ. δολάρια.

Το ΔΝΤ ζητεί επώδυνες μεταρρυθμίσεις από τις ουκρανικές αρχές, κυρίως την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά, ένα θέμα πολύ ευαίσθητο για τον πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου