Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Έλληνα στις 25 Μαίου δεν έχεις ΚΑΜΙΑ δικαιο λογία πλέον! – Ή εσύ ή αυτοί (τόσο απλά)!!!

 

Και ναι, έρχεται η ώρα. Για όλους! Για τους ραγιάδες (*βλέπε παρακάτω), για τουςπερήφανους, για τους μορφωμένους, για τους αμόρφωτους, για τους έξυπνους, για τουςλιγότερο έξυπνους, για ΟΛΟΥΣ!!! Γιατί έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν γι’ αυτούς τουςίδιους! Όχι για τους άλλους (και για κανέναν άλλον)! Ο καθένας για τον ίδιο, και μόνο! Έστωγι’ αυτή ακριβώς την …ατομιστία – με την καλή και με την κακή έννοια – που πάντα, ήταν,είναι και θα είναι, το χαρακτηριστικό του Έλληνα.
Για σένα λοιπόν φίλε, και ΜΟΝΟ για σένα!!!
ΘαψηφίσειςγιαΣΕΝΑ!
* Και έρχεται η ώρα για τον καθέναν (μας) να υπολογίσει ποιος φταίει που έμεινε άνεργος(και αν και πότε θα ξαναβρει δουλειά…), που έκλεισε το μαγαζί του, που τα παιδιά του δενβρίσκουν δουλειά (και που σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να ξενιτευτούν).
* Και έρχεται η ώρα να λάβει υπόψη του τα όλο και πιο δυσβάστακτα «χαράτσια» που τον γονατίζουν, τη σύνταξη που του πετσοκόβουν ΣΥΝΕΧΩΣ (εννοείται ότι και η συνέχειαέρχεται…) και δεν τα βγάζει πέρα, το ότι δεν έχει να πληρώσει τα φάρμακά του.
* Και έρχεται η ώρα να δει και πόσο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ είναι, που δε σταματάτε εκεί, αλλά καικοροιδεύουνσυνεχώς τον εξουθενωμένο κοσμάκη, σαδιστικά, για να του σπάσουν (κιάλλο) τα νεύρα! Τάζοντας (πρώτα) επίδομαμακροχρονίωνανέργων, (τι δώσανε να μην τογράψω…), τάζοντας τώρα κοινωνικόμέρισμα, (τι δίνουν και ποιοί παίρνουν τι, να μην τογράψω…), τάξανε …δίκαιο (χαχαχα…) φορολογικό, κι όπως πάει να κάνει δήλωση ή απλάμιλάει με λογιστή, παθαίνει εγκεφαλικό!!!
* Έχει ο άλλος 300 ευρώστηντράπεζα (ΚΑΚΩΣταέχειεκεί, καιΠΟΛΥΚΑΚΩΣανδενταέχειπάρειήδη, αλλάλέμε…) τουβγάζουνφόρο, έχει πάρει ο άλλος έναεπίδομακατάρτισηςανέργωναπόσεμινάριο, τουβγάζουνφόρο
Και έρχεται ηώρανακριθεί (και) ηαλαζονείατηςψευτιάςκαιτηςκοροιδίας τους!
Έρχεται η ώρα να …καταφέρουν οι κυβερνώντες μας να ξυπνήσουν μέχρι και …πρόβατα!!!
Και σε μια τέτοια περίπτωση “Ουδέν κακό αμιγές καλού και ουδέν καλό αμιγές κακού”,κύριοι…
Τομνημόνιοκαιοιεπιλογές
Ακόμα και το μνημόνιο, στο μεταξύ – γιατί εκείνοιμπορείνατοψηφίζουνχωρίςνατοδιαβάζουν, αλλά κάποιοι άλλοι τοδιαβάζουμε, ακόμακαιγιαναξέρουμεγιατίΔΕΝτοθέλουμε – εκτός από το δανεισμό της Ελλάδος για τη διάσωση των βορειοευρωπαϊκώντραπεζών (και ΜΟΝΟ γι’ αυτές), προέβλεπε και κάποιες δομικές βελτιώσεις του τρόπου μετον οποίο λειτουργεί η ελληνική οικονομία.
Το ότι αυτές ΔΕΝ έχουν γίνει, είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ των εκάστοτε κυβερνώντων(ειδικά ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ, μέχρι ΚΑΙ σήμερα).
Από αυτές δεν έγινε σχεδόν καμία, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν πραγματικό χρηματικόκόστος. Μόνον για τις συντεχνίες που θα ξεβόλευαν, και για όποιους, από τους οποίους,ξαναπεριμένει ψήφο η νυν συγκυβέρνηση. Δεν έγινε τίποτε όμως! Κι ούτε θα γίνει μεΑΥΤΟΥΣ!!!
- Το ότι ανέβηκε ο ΦΠΑ στο 23%, κατακρυμνίζοντας το σύνολο της οικονομίας σε συνεχήύφεση, ήταν επιλογή! Αφήστε, και το πόσο παίρνει το κράτος από αυτόν…
- Το ότι οι τράπεζες παρότι έχουν πάρει και συνεχίζουν να παίρνουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, τέθηκαν εκτός διεθνών αγορών για χρόνια, στραγγαλίζοντας τηνελληνική οικονομία από ρευστότητα, και εκτινάσσοντας τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια,ανοίγοντας τρύπες στο παθητικό τους, είναι επιλογή!
- Το ότι εδώ και χρόνια δεν έχουμε ακόμα εκδόσει τα καλυμένα Αναπτυξιακά ΟμόλογαΕιδικού Σκοπού, για να ξεκινήσουμε την ανάπτυξη των υποδομών μας και να τονώσουμε τηρευστότητα της οικονομίας, είναι επιλογή!
- Το ότι παραμένουν εξίσου κλειστά 150 επαγγέλματα, όσα ήταν και πριν τέσσερα χρόνια,είναι επιλογή!
- Το ότι παραμένουν οι εκατοντάδες φόροι υπέρ τρίτων, που στρεβλώνουν την οικονομίαείναι επιλογή!
- Το ότι δεν έχει απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος, ούτε κατάδικος, ούτε κλέφτης,ούτε κοπανατζής, είναι επιλογή! Εδώ ακόμα δεν έχουν απολύσει δημοσίους υπαλλήλουςπου έχουν καταδικαστεί ακόμα και για δολοφονίες! Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνουν για νατους απολύσουν; Δικαιολογίες για γραφειοκρατία και κακή νομοθεσία δεν στέκουν. Αύριο ανθέλουν αλλάζουν τον νόμο. Αλλά δενθέλουν. Τους κρατάνε για να πάρουν ψήφο απόαυτούς…
- Το ότι συνεχίζει το ελληνικό κράτος να έχει 80.000 κηπουρούςκαιαπορριματοσυλλέκτεςμεμισθούςμεγαλύτερουςαπόκαθηγητέςπανεπιστημίων, είναι επιλογή!
- Το ότι δεν έχει εφαρμοστεί ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ το ενιαίο μισθολόγιο ακόμη, είναι επιλογή!
- Το ότι συνεχίζουνναπληρώνονταιχιλιάδες, μεπλαστάπτυχίακαιάλλαπλαστάσχετικάδικαιολογητικά, στοελληνικόδημόσιο, είναι επιλογή!
- Το ότι οι Νομαρχίες και οι Δήμοι συνεχίζουν να έχουν περισσότερο (και στρεβλάτοποθετημένο) προσωπικό απ’ όσο πραγματικά χρειάζεται, ή εργάζεται, είναι επιλογή!
- Το ότι παραμένει ηκρατικήδιαφθοράανέγγιχτηκαισεεπίπεδαπαγκόσμιουρεκόρ,είναι επιλογή!
- Το ότι συνεχίζουν να λαμβάνουν σύνταξη άνθρωποι 45 και 50 και 55 ετών, ενόσω το 40%των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, είναι επιλογή!
- Το ότι με εργαλείο την ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ και ΣΥΝΕΧΗ φορολόγηση, ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ (καισυνεχίζουν να καταστρέφονται) ολόκληροιεπαγγελματικοίκλάδοι στην Ελλάδα, είναιεπιλογή!
- Το ότι παραμένουν καταστάσεις (όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες πολλές), πουκοστίζουν εκατομμύρια ετησίως για όλους μας, όσο δηλαδή κάποιο χαράτσι (από αυτά πουμπαίνουν συνεχώς), είναι επιλογή!
- Το ότι ο ΟΑΕΕ καθημερινά καταστρέφει ζωές ανθρώπων που είναι επαγγελματίες καιμικρομεσαίοι, γιατί επιβάλλει να πληρωθεί για κάτι που δεν τους παρέχει, είναι επιλογή!
- Το ότι με μοχλό την υπερφορολόγησηπεριουσιώνπουαποχτήθηκανμεφορολογημένο πλούτο, δημεύουν τις καταθέσεις και κατάσχουν τις περιουσίες τωνΕλλήνων, είναι επιλογή!
- Το ότι έχουν εξαφανίσει την κάθε ύπαρξη αυτού που λέγεται κοινωνικόκράτος, είναιεπιλογή!
- Το ότι κλέβουν το κάθε τελευταίο ταμειακό απόθεμα της κάθε οικογένειας, μέσωαπίστευτωνκαισυνεχώνφόρων, είναι επιλογή!
- Το ότι έχει χαθεί πάνω από το 30% της οικονομίας σε 7 χρόνια ύφεσης, εξαθλιώνονταςμεγάλο μέρος του πληθυσμού, πλην προνομιούχων και κομματικών στρατών, είναι επιλογή!
- Το ότι μας κάνανε ναμηνμπορούμενακυκλοφορήσουμεούτεστοδρόμο (ειδικά στιςμεγαλύτερες πόλεις) ή ούτε να κοιμηθούμε στα σπίτια μας (μέχρι να μας τα πάρουν κι αυτά)χωρίς να κλειδαμπαρωθούμε, είναι επιλογή!
- Το ότι 4 εκατομμύρια Έλληνες (τουλάχιστον) είναι ανασφάλιστοι, άρα χωρίς πρόσβαση σειατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι επιλογή!
- Το ότι ΠΑΝΩ από 1,5 εκατομμύριο Έλληνες είναι στο περιθώριο της ζωής, με μοχλό τηνΑΝΕΡΓΙΑ, είναι επιλογή!
Αυτά και τόσα άλλα είναι επιλογές, που καθημερινά παίρνει ή πήρε το κυβερνόν πολιτικόπροσωπικό!!! Βυθίζοντας όλο και περισσότερο την κοινωνία στην κρίση, την ύφεση, τηδυστυχία, την αναξιοπρέπεια, προκειμένου να προστατεύσει τα νοσηρά και άδικα προνόμιατων ΙΔΙΩΝ!
Με απίστευτη Πολυνομία, αλλά πολύ πιο απίστευτη Ατιμωρησία και Διαφθορά μέχρι τοκόκκαλο!
Κάνονταςαυτά, καιχωρίςΠΟΤΕναεξηγήσουνπ.χ.
- Γιατί μετά από 4 πλέον μνημονιακά χρόνια οι ομάδες των ….νταβατζήδων (που έλεγε κιένας πρώην πρωθυπουργός) είναι ανέπαφες και συνεχίζουν την δράση τους, ακόμη πιοδυνατές.
- Τι έγινε η …αξιολόγηση και η ΑΠΟΛΥΣΗ των κηφήνων του πελατειακού κράτους, τηνστιγμή που έχουν λεηλατηθεί οι ζωές των ανθρώπων του ιδιωτικού τομέα.
- Γιατί η Δικαιοσύνη παραμένει ανήμπορη να αντιμετωπίσει τις συμμορίες και τις παράγκεςπάσης φύσεως που παραπέμπουν σε Κολομβία.
- Για ποιο λόγο τα εμβάσματα των ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ δις στο εξωτερικό και οι πάσης φύσεωςλίστες (Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, και άλλες…) των επώνυμων φοροφυγάδων σέρνονται…νωχελικά από συρτάρι σε συρτάρι.
- Για ποιο λόγο κάθε 6 μήνες θα πρέπει να αλλάζει αυτό το αχαρακτήριστο φορολογικόσύστημα και ΠΑΝΤΑ με στόχο να πάρει, ότι είναι να πάρει, ΜΟΝΟ από εσένα κι εμένα, μέχριναμαςΓΔΑΡΕΙκαιτη …σγόρτσα.
- Γιατί στην υπολειτουργούσα Βουλή οι …πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πάνε κιέρχονται, ΣΥΝΕΧΩΣ
- Πόσο …σκληρά αγωνίστηκαν και πέτυχαν το υπέροχο ποσοστό του 30% και επίσημα (όχιστην …ανάπτυξη, αλλά στην ανεργία)
- Γιατίσυνεχώςότανμιλάνε, νομίζειςότιείσαισεΑΛΛΗχώρα
- Ποιοί λένε συνεχώς, είτε οι ίδιοι, είτε μέσω των “λαγών” τους, με …τσιριχτές φωνές, σεόποιον δεν συμφωνεί μαζί τους “είστε τούτο, είστε εκείνο, είστε το άλλο”
- Γιατί συνεχίζουν τα σύνορα της χώρας να είναι “μπάτε σκύλοι αλέστε”, γιατί συνεχίζουν τηνανεξέλεγκτη είσοδο (κατά μοναδικό για άλλη ευρωπαική ή και όχι μόνο, χώρα), της “κάθεφυλής του Ισραήλ” και την ανοχή στην τεράστια παραβατικότητα, και αυτών, αλλά καιεγχώριων ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ κοινωνικών ομάδων
- Γιατί βγάζουν συνεχώς αυτή την άλλη προκλητική εικόνα ότι έχουν το αλάθητο του πάπα(κι ένα …μικρό κουίζ εδώ: ποιός φώναζε “εγώδενθασυμφωνήσωστο …λάθος”; …)
- Ποιοί είναι οι καθ΄ ύλην υπεύθυνοι για τον ψόφο και το ζόφο του Λαού και της Χώρας, πουσυνεχίζεται καθημερινά, ως αργός αλλά και βέβαιος ΘΑΝΑΤΟΣ!!! Και που έχει και μεγάληΣΥΝΕΧΕΙΑ ακόμα και μέσα στη χρονιά αυτή (όπως και στις επόμενες)
- Τιτουςκάνειναπιστεύουνότι εκτός από ραγιάδες (κατά μεγάλο βαθμό ως τώρα)είμαστε και τόσο μ..άκες ώστε το Μάιο θα χαθεί μια ακόμη ευκαιρία απονομής δικαιοσύνηςσε όσους εξαθλίωσαν τις ζωές μας.
* * * Κι επειδή υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστεύουν ότι το μνημόνιο έχει και θετικά,διασαφηνίζω και προς αυτούς,
Α), Ναι έχει αυτά που λέτε και εννοείτε (κάποιοι καλοπροαίρετα), συμφωνώ με αυτά, απόόσα ήδη έχω γράψει. Αλλά απάντησα ήδη αν αυτοί οι κυβερνώντες μπορούν και θέλουν νακάνουν αυτά,
και Β) Δεν υπάρχει άλλωστε άλλο θέμα για την Τρόικα (εσωτερικού κι εξωτερικού) από ότιφαίνεται (όχι τώρα, αλλά εξαρχής) εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις. Τα έχουμεγράψει ήδη τόσες φορές. Εδώ και 4 πλέον χρόνια, είναι το μόνο που μειώνεται σταθερά καιτο μόνο που επιμένουν να μειώνεται συνέχεια. Φυσικά και έμπρακτα, δεν τους ενδιαφέρει τοσπάταλο ή διεφθαρμένο κράτος. Τους ενδιαφέρει μόνο οι μισθοί. Πόσο χαμηλοί θα γίνουνώστε να αυξηθεί η ύφεση και να πιέσουν έτσι για …ακόμα μικρότερους μισθούς! Τόσο απλά!Και οι συντάξεις γιατί όσοι τις παίρνουν είναι “ανενεργόςπληθυσμός”
Και από μία άποψη, την δουλειά τους κάνουν. Φυσικά και θέλουν φτηνά εργατικά χέρια στηνΕυρώπη. Φυσικά και δεν τους ενδιαφέρει τι θα συμβεί στους πολίτες αυτής της χώρας. Καιθέλουν μόνο να διασφαλίσουν, την παράδοση όλων των δανεικών, συν τον τεράστιο ορυκτόπλούτο της χώρας!
ΥΓ. 1 (* Ραγιάδες) Η Ελλάδα ποτέ δεν υπήρξε πιο υπόδουλη απ’ ότι έχει υπάρξει στηννεώτερη ιστορία της και αυτό (κυρίως) γιατί δεν απέβαλε ποτέ το «ραγιαδισμό». Όλοιάλλωστε οι διεκδικητές της εξουσίας, πάντα επένδυαν σε αυτό. Κι όσο ο Έλληνας πολίτηςθα ψηφίζει από «υποχρέωση» (είτε μεγάλη, είτε μικρή) προς κάποιον υποψήφιο ή επειδήανήκουν «στην ίδια ομάδα», τόσο θα διαιωνίζεται η σύγχρονη κατάρα αυτού του τόπου.
Και δεν είναι ΜΟΝΟ τα λεφτά που λιγόστεψαν απ΄την κρίση, και δεν μας λείπουν, σαν λαός,ΜΟΝΟ αυτά. Είναι ΚΑΙ οι αξιοπρέπειες που τσαλακώθηκαν ή και εξαφανίστηκαν! Οιαξιοπρέπειες εκατομμυρίων ανθρώπων σε αυτή τη χώρα!!!
* O Νεοέλληνας, ακόμα κι αν πάμε χρονικά και ιστορικά πολύ πίσω, από την ρωμαϊκή εποχήκαι μετά π.χ. Βυζάντιο και αργότερα, η διαστρωμάτωση του σε λαό ήταν, κατά την ταπεινήμου άποψη, η εξής: Ένα περίπου 10% άξιοι άνθρωποι, σωστοί (όσο τουλάχιστονπερισσότερο γίνεται), πατριώτες. κ.τ.λ., ένα περίπου 60% ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΠΡΟΒΑΤΑ, κ.τ.λ., καιένα περίπου 30% λαμόγια – καιροσκόποι, απάτριδες, απατεώνες, Ο.Φ.Α. (Όπου Φυσάει οΆνεμος…) κ.τ.λ.
Στην τουρκοκρατία π.χ., το 10% ανεβηκαν στα βουνά και αποτέλεσαν τον πυρήνα τηςεπανάστασης, το 60 % ήταν οι “καθαρόαιμοι” ραγιάδες και το 30% ήταν οι κοτζαμπάσηδες,οι σχετικοί γκάγκστερς της εποχής, λαμόγια – καιροσκόποι επίσης της εποχής, κ.τ.λ.
Περίπου το ίδιο συνέβη και στην Κατοχή! Και το ίδιο συμβαίνει και τώρα!!!
Αλλά πλέον, καλούνται ΟΛΟΙ (γι’ αυτούς τους ίδιους, και για κανέναν άλλο) να …πράξουν…
ΥΓ. 2 «Αν είναι ο λάκκος σου
πολύ βαθύς,
χρέος με τα χέρια σου
να σηκωθείς!
Χάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο
χάιντε Σύμβολο αιώνιο!
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς
θα ‘ρτη ανάποδα ο ντουνιάς»
Κώστας Βάρναλης (Έλληνας λογοτέχνης)
ΥΓ. 3 «Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»
Ανδρέας Κάλβος (Έλληνας ποιητής)
ΥΓ. 4 “…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για νασυντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ εταίρου για να είναιαπασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές”.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
(“μεταφράζεται” πλήρως και στη σημερινή εποχή…)
ΝάσοςΣκούρας – Πύργος
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου