Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Όλοι σπεύδουν να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο τραβήχτηκε το βίντεο με τον Μπαλτάκο και όχι τα όσα -εξαιρετικά σοβαρά και επικίνδυνα για τη Δημοκρατία- λέει ο ίδιος μέσα σ'αυτό!

Στην Ελλάδα, ενδιαφέρει ο τύπος και όχι η ουσία.

 
mpaltakoskasidiaris1_167093981Με έκδηλη απορία όλοι οι Έλληνες παρακολουθούν, στην υπόθεση Μπαλτάκου, την ελληνική Δικαιοσύνη να σπεύδει να διεξαγάγει έρευνα μόνο για τον τρόπο που λήφθηκε το βίντεο Κασιδιάρη – Μπαλτάκου. Δηλαδή το εάν η λήψη ήταν τυπικά νόμιμη ή τυπικά παράνομη, αλλά ουδόλως ενδιαφέρεται για την ουσία. Δηλαδή για το εάν αυτά που λέγονται στο βίντεο είναι αλήθεια ή όχι.
Το ίδιο συμβαίνει σε όλο το πλέγμα των κρατικών ενεργειών. Η έκδοση για παράδειγμα μιας άδειας για άνοιγμα καταστήματος ή εταιρίας, εξαντλείται στις τυπικές σφραγίδες από τις διάφορες υπηρεσίες για έγκριση των προαπαιτούμενων, ανεξάρτητα εάν αυτές ελήφθησαν κανονικά ή με λάδωμα. Ουδείς από το κράτος ενδιαφέρεται να διερευνήσει επιτόπου εάν ισχύουν ή όχι τα προαπαιτούμενα.
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τις δικαστικές αποφάσεις. Τα δικαστήρια εξετάζουν εξονυχιστικά μέχρι και την τελεία, σε ότι αφορά τον τύπο που περιβάλει μια δίκη. Όμως σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή την κρίση για το ποιος έχει πραγματικά δίκιο ή άδικο, ποιος λέει αλήθεια και ποιος όχι, εκεί τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά.
Δεν πρόκειται ποτέ αυτή η χώρα να σηκωθεί και να προχωρήσει, όσο καθησυχάζουμε τις συνειδήσεις μας, τηρώντας μόνο τον τύπο αλλά όχι και την ουσία που ισοπεδώνει την αλήθεια.
Πέτρος Χασάπης
Olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου