Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Λυσσάνε τα αρπακτικά της Ευρώπης! Γιούνκερ κατά Τσίπρα: Δεν κάνει για πρωθυπουργός της Ελλάδας - Αν βγει, θα είναι κίνδυνος για τη χώρα! (Ενώ ο άλλος ...στα 4...είναι ό,τι πρέπει ε;;;;)

 

Γιούνκερ κατά Τσίπρα: Δεν κάνει για πρωθυπουργός της Ελλάδας  - Αν βγει, θα είναι κίνδυνος για τη χώρα



- «Είχα δύσκολες σχέσεις με τον Σαμαρά όταν ήταν στην αντιπολίτευση – Όταν έγινε πρωθυπουργός ήταν υποδειγματικός» (Αυτή και μόνο η φράση του Γιούνκερ για τον ...υποδειγματικό Σαμαρά, αρκεί! Δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο για να τα καταλάβουμε όλα!!!)

Ελληνικό χρώμα παίρνει η προεκλογική μάχη για την προεδρία της Κομισιόν, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία να εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση στον αντίπαλό του και υποψήφιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξή του στο Euro2day, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ακατάλληλο για πρωθυπουργό της Ελλάδας.

«Δεν πιστεύω ότι θα ήταν ο κατάλληλος άνδρας για τη χώρα αυτήν τη δεδομένη στιγμή, αυτήν τη δραματική στιγμή για την Ελλάδα», λέει για τον Αλέξη Τσίπρα και συμπληρώνει πως ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχει καταλάβει επαρκώς ποια είναι τα προβλήματα στην Ελλάδα και ποια στην Ευρώπη όσον αφορά την Ελλάδα».
Γιούνκερ για Τσίπρα: Εγώ θα ήμουν διατεθειμένος να συνεργαστώ μαζί του, αλλά δεν νομίζω να ήταν αυτός διατεθειμένος να το κάνει, εάν γινόταν πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αυτό θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για τη χώρα

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαρακτηρίζει «δύσκολες» τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά οι σχέσεις τους... έφτιαξαν όταν ανέλαβε την πρωθυπουργεία και από τότε ήταν «υποδειγματικός».

«Ο κ. Σαμαράς δεν ήταν μόνο λόγια, αλλά έκανε και πράξεις (...) Δεν έχω παράπονο, ο κ. Σαμαράς είναι ένας πραγματικός Έλληνας και Ευρωπαίος», λέει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δηλώνει φίλος της Ελλάδας «δεν μπορώ να φανταστώ την Ευρώπη ή την ευρωζώνη χωρίς αυτήν» λέει. και τάσσεται υπέρ της μείωσης του χρέους. Όπως τονίζει, η χώρα κατάφερε το ακατόρθωτο, τήρησε τις δεσμεύσεις και τώρα ήρθε η ώρα των δανειστών να υλοποιήσουν τις αποφάσεις που ελήφθησαν το 2012.
Η λειτουργία της τρόικας είναι αντιδημοκρατική, καθώς οι εκπρόσωποί της δεν είναι άμεσα εκλεγμένοι και ότι πρέπει να αλλάξει μορφή και να δοθεί ηγετικός ρόλος στους εκλεγμένους υπουργούς Οικονομικών και στον πρόεδρο του Εurogroup – Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Θεωρεί όμως ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα και ότι -επιτέλους- τα δημοσιονομικά μέτρα πρέπει να αγγίξουν και τους πλούσιους Έλληνες ώστε να σταματήσει η επιβολή λιτότητας στον μέσο πολίτη.

Φυσικά αναφέρεται και στη δραματική νύχτα στις Κάννες. Παραδέχεται πως η Ελλάδα εμμέσως απειλήθηκε με έξοδο από την ευρωζώνη. «Η Ελλάδα δεν απειλήθηκε μέσα στην αίθουσα. Όμως εξηγήθηκε στους κ. Παπανδρέου και Βενιζέλο ότι το αποτέλεσμα μιας λανθασμένης ερώτησης και λάθους απάντησης στο δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε έξοδο από την ευρωζώνη».

«Προσωπικά ήμουν ενάντια στην προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη λόγω αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και γιατί πίστευα ότι εάν έβγαινε θα υπήρχαν δραματικές επιπτώσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εγώ προσωπικά δεν απείλησα ούτε την Ελλάδα, ούτε τον πρωθυπουργό με έξοδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ


Ερ.: Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ που είστε μαζί μας. Είστε ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας και όταν υπήρχε κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, πολεμήσατε σκληρά για να μην γίνει. Τώρα η Ελλάδα πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα. Όλοι είναι έτοιμοι να μιλήσουν για ένα success story. Είναι όντως; Τελείωσε η κρίση για τη χώρα;
ΖΚΓ: Είναι success story γιατί η Ελλάδα πάει καλά, έκανε ό,τι της ζήτησαν τα άλλα μέλη της ευρωζώνης, πέτυχε πρωτογενή πλεόνασμα που ήταν ένας από τους όρους της συμφωνίας του 2012 και η Ελλάδα το πραγματοποίησε και απέδειξε ακόμα και σε εκείνους που δεν το πίστευαν ότι τα κατάφερε. Είμαι πολύ χαρούμενος που η Ελλάδα προχωρεί με αξιοθαύμαστο τρόπο. Οχι μόνο οι ελληνικές αρχές, αλλά και ο κόσμος που υποφέρει από τα μέτρα τα οποία εφαρμόστηκαν. Δεν νομίζω ότι η κρίση τελείωσε παρά το γεγονός ότι η χώρα πάει καλά, καθώς υπάρχει δραματικά υψηλό ποσοστό ανεργίας ειδικά στους νέους. Από τη στιγμή που η ανεργία δεν έχει μειωθεί δραστικά, τότε η κρίση δεν έχει τελειώσει.

Όταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν στην αντιπολίτευση, θεωρούνταν το μαύρο πρόβατο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Τώρα όμως τον θεωρείτε «αδελφό» και αυτός το ίδιο. Ποια είναι άποψή σας για τον κ. Σαμαρά;
Είχα δύσκολες σχέσεις με τον κ. Σαμαρά όταν ήταν στην αντιπολίτευση γιατί του ζητούσα συνεχώς να υποστηρίξει όσο μπορεί την τότε κυβέρνηση. Τελικά συνυπέγραψε το γράμμα με τον κ. Παπανδρέου αναγνωρίζοντας ότι τεράστιες αλλαγές πρέπει να γίνουν. Όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ήταν υποδειγματικός στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και είμαι χαρούμενος που ο ίδιος και η Ν.Δ. υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Κομισιόν. Ο κ. Σαμαράς δεν ήταν μόνο λόγια, αλλά έκανε και πράξεις. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές, η Ελλάδα πάει καλά, επέστρεψε στις αγορές με όρους που πριν από μερικά χρόνια φάνταζαν άπιαστοι. Κατάφερε να αποδείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν έχω παράπονο, ο κ. Σαμαράς είναι ένας πραγματικός Έλληνας και Ευρωπαίος.

1 σχόλιο:

  1. Mιά χαρά είναι ο Τσίπρας γιά πρωθυπουργός . Επικίνδυνος είναι γιά τα τοκογλυφικά όρνεα τύπου Γιούνκερ, Τρισέ και λοιπών κυρίων. Κι' επειδή αυτά τα ευρωπαϊκά όρνεα βαλθήκανε να μας φάνε ζωντανούς, @τους εδώ λακέδες τους, της συγκυβέρνησης, δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Θα ψηφίσουμε όποιον γουστάρουμε και ας μας βγάλουν από την ΕΕ και από το Ευρώ. Χ@@@@καμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή