Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ογκολογικό νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων: Ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που το απαξιώνουν για να το πουλήσουν για λίγες δεκάρες!!!

Ένα σύγχρονο νοσοκομείο ετοιμάζεται για σφαγή…


Εγκατάλειψη του Ογκολογικού « Άγιοι Ανάργυροι» στην Κηφισιά προκειμένου να απαξιωθεί...

Του Ερμογένη

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Το απομεσήμερο της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 χτυπά και συγκλονίζει την Αττική ο καταστρεπτικός σεισμός της Πάρνηθας, όπως συνηθίσαμε να λέμε. Μία από τις περιοχές που είχε τις μεγαλύτερες καταστροφές ήταν η περιοχή του Κηφισού ποταμού.

Δεκάδες σπίτια, εργοστάσια, ξενοδοχεία ισοπεδώθηκαν, οι νεκροί και οι τραυματίες ακόμα περιμένουν να δικαιωθούν… Κάπου εκεί κοντά στο επίκεντρο το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», χτισμένο στις όχθες του Κηφισού, διαλύθηκε κυριολεκτικά! Οι ασθενείς, οι ιατροί, το προσωπικό, μηχανήματα, διασκορπίστηκαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και ουσιαστικά το νοσοκομείο έπαψε να υπάρχει… Όλοι το έβγαλαν από το μυαλό τους, το υπουργείο Υγείας το διέγραψε από τη δύναμή του, όλοι το ξέχασαν, εκτός…

Εκτός από μια ομάδα αποφασισμένων πολιτών, που γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας την προσφορά του νοσοκομείου «κίνησαν γη και ουρανό» ώσπου να πείσουν την
...
πολιτική ηγεσία για την αναγκαιότητα ενός νέου, σύγχρονου, μεγάλου νοσοκομείου στη θέση του παλαιού. Λένε ότι ο σεισμός είναι… σωσμός! Ο Αλέκος Παπαδόπουλος το πίστεψε, το ενέκρινε, το ενέταξε στα ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 54 εκατ. ευρώ!

Γιορτές και πανηγύρια στη θεμελίωση, γιορτές και υποσχέσεις για άμεση λειτουργία στα εγκαίνια (το 2008!), αλλά από τότε έχουν περάσει ήδη έξι χρόνια και το νοσοκομείο σέρνεται, καρκινοβατεί, υπολειτουργεί… Σκεφτείτε: υπερσύχρονο κτήριο (ίσως το καλύτερο στη χώρα) με προδιαγραφές να αναπτυχθούν 350 έως 400 κλίνες, πανάκριβα, τελευταίας τεχνολογίας, μηχανήματα, άπλετοι και ανθρώπινοι χώροι, παραμένουν εντελώς αναξιοποίητα, δεν επιτελούν δηλαδή ούτε στο ελάχιστο το έργο και την αποστολή τους!

Από το 2008 κάποιες δυνάμεις υπονομεύουν την ανάπτυξη και την πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου. Δεν διορίζονται ιατροί, νοσηλευτές και απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό (προκειμένου να χειριστεί τα υπερσύγχρονα μηχανήματα), δεν ανοίγουν όλες οι κλινικές, δεν εφημερεύει, δεν είναι με λίγα λόγια κανονικό νοσοκομείο!
Αναρωτηθείτε όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές: Γνωρίζετε την ύπαρξη του νοσοκομείου και την πόλη που λειτουργεί; Γνωρίζετε πώς θα το προσεγγίσετε; Ασφαλώς δεν γνωρίζετε, διότι κάποιοι δεν θέλουν να… γνωρίζετε ότι δίπλα σας υπάρχει ένα υπερτέλειο νοσοκομείο έτοιμο να σας προσφέρει υψηλότατης στάθμης υπηρεσίες σε «δύσκολες» αλλά και (εδώ είναι το ψητό…) πανάκριβες ασθένειες!

Χάος

Το νοσοκομείο βρίσκεται 500 μέτρα στο πλάι της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς, αλλά για να το βρει κάποιος χρειάζεται GPS. Oι φωστήρες… λησμόνησαν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν (10 χρόνια τώρα) 500 μέτρα δρόμου μέσα από χωράφια που να συνδέει την Εθνική με το νοσοκομείο. Τις ημέρες του Πάσχα δέχθηκε άλλο ένα χτύπημα. Ογδόντα δύο ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο με την ανόητη δικαιολογία ότι θα… επανέλθουν στο μέλλον! Αποτέλεσμα; Χάος!

Ασθενείς έφυγαν άρον - άρον, κλινικές έκλεισαν, το νοσοκομείο ερήμωσε! Δεν λειτουργεί πλέον η καρδιολογική, η ορθοπεδική, η ουρολογική και άλλες κλινικές, δεν λειτουργεί τίποτα, αφού από τους 160 συνολικά ιατρούς του νοσοκομείου απομακρύνθηκαν οι 82… Κανονική διάλυση δηλαδή…

Εύλογα τίθεται το ερώτημα: Γιατί όλα αυτά; Γιατί το κράτος, η πολιτεία, το υπουργείο, δεν αξιοποιούν λοιπόν τις τεράστιες δυνατότητες του νοσοκομείου, γιατί δεν το στελεχώνουν με ιατρικό και λοιπό προσωπικό, ώστε να ανακουφιστούν τα άλλα νοσοκομεία της Αττικής – και όχι μόνο; Γιατί, διάβολε, το απαξιώνουν με αυτόν τον τρόπο;

Μας περισσεύουν τα 54 εκατομμύρια ευρώ που (με υπερηφάνεια διαφημίζουν στις πινακίδες) δαπανήθηκαν για την κατασκευή του; Το πιο τραγικό είναι ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να επιβάλει πρόστιμα στη χώρα γιατί δεν λειτουργεί πλήρως το νοσοκομείο έξι χρόνια τώρα και δεν αποδίδουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ! Ντροπή και μόνο ντροπή.

Το σκοτώνουν

Η (μόνη) λογική εξήγηση είναι ότι το δημόσιο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» το ετοιμάζουν για… σφαγή!

Ετοιμάζονται να το «σκοτώσουν». Όσο πιο φθηνά γίνεται για να γίνει ελκυστικό στους δήθεν επενδυτές… Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν δελεαστικότατο. Είναι υπέροχη κατασκευή, είναι εξοπλισμένο πλήρως με τέλεια μηχανήματα, βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, έχει και άλλα περιθώρια ανάπτυξης, αλλά κυρίως είναι απειλή για τα «κοράκια» της Υγείας που εφορμούν πάνω στην κοινωνία πλουτίζοντας από τον ανθρώπινο πόνο.

Ήδη οι πρώτοι ψίθυροι, και μάλιστα προερχόμενοι από τους υποτιθέμενους τεχνοκράτες, ακούγονται έντονα... «Δεν πιάνει τους στόχους, δεν αποδίδει, κοστίζει ακριβά, δεν το προτιμούν οι ασθενείς» και άλλα παρόμοια…

Το έδαφος προετοιμάζεται. Η συγκυρία είναι ευνοϊκή για όλους όσοι πιστεύουν ότι όλα (ακόμα και η Υγεία) μπορεί να μπουν στη λογική του κέρδους. Το νοσοκομείο εγγυάται «σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Θεέ μου, πόσο χαμηλά έχουμε πέσει. Στη θέση του Δοξιάδη, του Γεννηματά, του Παπαδόπουλου, ο… Άδωνις!) είναι πρόθυμη να υπακούσει και να εκτελέσει. Υπάρχει κανείς να αντισταθεί;

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου